דרוש מידע ענין חשוב לדבר עליו...

מרחבית

משתמש מקצוען
ראשית אני מסכימה עם כל מה שכתבת. ממש.

שנית, אני כתבתי את הדברים, אחרי שקראתי כמה מגיבות, וכולם כתבו בצורה קשה ביותר, ומהנסיון שלי, אני רואה הרבה את ההיפך,

מנסיוני, קמים לי הרבה, ואני לא רוצה. אני לא מרגישה שזה נצרך. ואני רואה הרבה מאוד יחס של כבוד בנושא הזה. בנות קמות, מכבדות, עוזרות לעולות עם תינוקות, זה כל כך קשה לשמוע ולקרוא רק עד כמה הנוער שלנו מזעזע. ואיך הן יכולות לראות אשה ולהמשיך לשבת??? אפילו סתם אישה.

זה חורה לי מאוד.

לא נראה לי הגיוני לדבר בצורה גורפת כזאת על הבנות שלנו. של כולנו. ואני בטוחה, שרובנו היו עדות לכעסים גלויים סביב זה באוטובוסים. ובתוכי התקוממתי כשראיתי את זה, ובהרבה מקרים זה לא מוצדק. ומאוד מאוד לא נראה לי שככה מחנכים את הצעירים לקום למבוגרים ולנזקקים.

ולשון רכה תשבר גרם. נכבד אנחנו את הצעירים, והם יכבדו אותנו.

ולגבי ההתייחסות - זה נכון לנערות וגם לנו, בכל גיל. צריך לפקוח עיניים, שכל ולב. והרבה לב.

מזדהה מאוד עם כל מה שכתבת!

רקפת3

משתמש סופר מקצוען
לגבי תפיסת מקומות - יש גם את הצד השני...
קרה לי שחיכינו שעה לאוטובוס בינעירוני, עד שטרח להגיע וחיכו המוןןן אנשים לעלות, עשיתי מאמץ גדול נדחפתי עליתי תפסתי מקומות (מינימליים!!!) עבורי ועבור בעלי וילדי - ואז ירדתי להעלות את הפעוטות...
כשעליתי חזרה עם 2 תינוקות על הידיים היתה אישה מאדדד נחמדה שתפסה את המקומות שלי והושיבה שם את ילדיה בטענה של אין לשמור ומי שמגיע קודם זה שלו, ומה את רוצה שאני אקים את הילדים שלי?! כשהתווכחתי איתה טענה שכן, גם לה תפסו...
אז אנחנו נאלצנו לעמוד כל הנסיעה ולקושש טובות מאנשים שיחזיקו את הילדים שלי על הידיים, לטפל בצרחות של הפחדנים שלי שמפחדים מכל אדם זר, כי "אין כזה דבר לתפוס מקומות"...

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מה הקשר רגש? לא הבנתי.
עליתי השבוע לאוטובוס עם 3 ילדים קטנים. אוטובוס עמוס לעייפה. באחד הספסלים ישבה ילדה ושמה רגל על הספסל לידה, אמרתי לבת שלי את יכולה לשבת כאן, והיא ענתה לי: המקום שמור לאחותי...
לא ויתרתי, והייתי אסרטיבית, אולי זה לא ימצא חן בעיני חלק מהקוראים כאן... אבל, אחרי ששמעתי מפורשות מרב, שמי שמגיעה קודם המקום שייך לה.
סתם אגב, תחנה אח"כ היא ירדה....
לטעמי, התנהגות כזו היא חצופה!! וכולי תפילה שאף אחת מבנותי לא תנהג כך.
בעיניי, זאת חוצפה שבחורה יושבת ואישה בת 70 עומדת, אפילו אם לפי ההלכה המקום שייך לה.

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בעיניי, זאת חוצפה שבחורה יושבת ואישה בת 70 עומדת, אפילו אם לפי ההלכה המקום שייך לה.
לא התייחסתי לגבי והדרת, רק לנושא "תפיסת כיסאות".

סמינר דוד

משתמש מקצוען
כמה פעמים יצא לך בחיים לראות דבר כזה?

אני לא זוכרת אפילו פעם אחת.

ואני נוסעת בכל יום באוטובוסים. וראיתי מקרים שהרגיזו אותי עד ... עד... ולא תמיד מהבחורות, לפעמים גם מנשים וגברים.

משה מנחם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
בנסיעות מחוץ לעיר, רואים הרבה מאוד פעמים שמשפחות טורחות להגיע לתחנה הראשונה כדי שיוכלו לנסוע בנוחות.
אישה שעולה באחת התחנות האחרונות, כשהיא רואה שהאוטובוס עמוס. סליחה, אבל, זו בעיה שלה.
היא יכלה גם לנסוע לתחנה הראשונה....
כנראה ש"רואים הרבה פעמים" זה לא בירושלים...
משפחה שגרה/אשה שעובדת ברמות ד', ורוצה לעלות על אוטובוס לק"ס, צריכה לנסוע לגבעת התחמושת (איפה זה בכלל) כדי לעלות על אוטובוס?!

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
פתרונות אפשריים:
לבקש מ"נציגי הציבור" שנבחרו לאחרונה, לדאוג לתגבור הולם של אוטובוסים.
לחנך את הצעירים שאין מצב שרואים מישהו מבוגר עומד, והם יושבים.
לעבור למודל של תחנות מרכזיות עם מערך שאטלים שיסתובב באופן קבוע בכל העיר ויבצע איסוף.
לעשות רישיון ולנסוע ברכב פרטי (אם יש לכם רב, לכו אליו ותשאלו אותו באופן פרטני, כולל הסיפורים המזעזעים מהאשכול.)

נערך לאחרונה ב:

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא התייחסתי לגבי והדרת, רק לנושא "תפיסת כיסאות".
גם אני לא התייחסתי לנושא של "והדרת".
התייחסתי לחוצפה סתם. חוצפה אנושית כזאת, בלי קשר להלכה כזו או אחרת.

חחח

משתמש סופר מקצוען
בנסיעות מחוץ לעיר, רואים הרבה מאוד פעמים שמשפחות טורחות להגיע לתחנה הראשונה כדי שיוכלו לנסוע בנוחות.
אישה שעולה באחת התחנות האחרונות, כשהיא רואה שהאוטובוס עמוס. סליחה, אבל, זו בעיה שלה.
היא יכלה גם לנסוע לתחנה הראשונה....
בחורה שמפנה לה את מקומה, כל הכבוד!!
אבל, לעלות לאוטובוס עם מטרה שיפנו לי את הכסא?? לא יפה!!
לא יפה אבל יש פעמים שאין לה ברירה.
אולי עברו עליה כמה אוטובוסים ולא עצרו? אולי זה אוטובוס אחרון? אולי הילדים שלה מחכים לה בבית?
וישנן עוד המוןןןןן סיבות. אף אחד לא מחפש לנצל.
אבל, אם לא הייתה לי ברירה ועליתי ואני במצב שלא יכולה לעמוד אני בהחלט מצפה שמישהי- קרי; בחורה, או אישה אחרת שיכולה לעמוד שיפנו לי. נכון הן לא חייבות אבל זו סוג של זכות שהיא חובה.
מבטיחה שלא עליתי לאוטבוס עמוס סתם במטרה שיפנו כי זה לא נעים לי שמישהי תעמוד כל הנסיעה בגללי. אבל חשוב להבין שישנם מצבים והם לא כ"כ נדירים שאישה עלתה לאוטובוס עמוס וזקוקה שיפנו לה.
שוב, לא מבחירה היא זקוקה לזה- אלא נסיבות החיים. ואם הייתה לה אפשרות היא הייתה נוסעת בעמידה ומסרבת לכל הצעה של התחלפות.

I can do it

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
UX UI
אולי די להתקיף את ציבור הבחורות?
אולי תתחילו לראות מה הבחורות כן עושות
כמה מתוכן כן קמות??
וכמה מתוכן אפילו כשעומדות ידאגו למקומות לאחרים...
הכי קל להאשים ולמצא מה לא בסדר בשני
בא נתחיל לבדוק מה לא בסדר בעצמינו
וכן אני בחורה שעם כל הודעה נחמץ לי הלב על ההשמצה
אני לומדת בסמינר חרדי ומוכר ונסענו כמה פעמים לימי שדה באוטובוסים ציבוריים (זוכרת אפילו נסיעה לנתניה בין עירונית)
ותמיד היה ברור שגם אם עלינו בתחנה ראשונה אנחנו קמות למבוגרות/נשים בהיריון
נכון יש באמת בנות שלא קמות ואני מאמינה שלא רק פה מתחיל ונגמר ההתנהגות האגואיסטית שלהם
בחורות רגילות שעובדות על עצמן בד"כ קמות אם אין להן סיבה מיוחדת לשבת!!!
אולי תתחילו לספר סיפורים על פעמים שכן קמו לכן??
איפה כל אותם נשים שאני קמתי להן??
תתחילו לספר שהייתי אחרי 8 שעות לימודים..... ולמרות הכל קמתי לכן...

חחח

משתמש סופר מקצוען
כמה מתוכן כן קמות??
אני לומדת בסמינר חרדי ומוכר ונסענו כמה פעמים לימי שדה באוטובוסים ציבוריים (זוכרת אפילו נסיעה לנתניה בין עירונית)
נכון יש באמת בנות שלא קמות ואני מאמינה שלא רק פה מתחיל ונגמר ההתנהגות האגואיסטית שלהם
חבל שנחמץ ליבך, כי מדובר כאן על מי שלא עושה ולא על מי שכן עושה.
אשרייך שאת קמה כשצריך!!! הזכויות שמורות לך!!!
האשכול עם כך לא מכוון אלייך אלא לאלה שלא קמות.... ומדובר גם על נשים שהן במצב רגיל ויכולות לפנות לאלה שצריכות את המקום!!

בתיה G

איור פרסומי . איורים לילדים . קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אכן לבושתנו במקומות חילוניים קמים חצי אוטובוס לאשה במצב מיוחד.
נסעתי פעם באוטובוס עירוני בבני ברק, הייתי בחודש שמיני, אוטובוס דחוס וצפוף של שעת צהרים, כולם חוזרים מהעבודה ומהלימודים, היה לי קשה מאוד לעמוד אבל אף אחת לא הציעה לי את מקומה ואני התביישתי לבקש...
היחידה!! שהציעה לי את מקומה היתה בחורה חילונית!
התביישתי כל כך שזה הציבור שלנו...!

נקודה למחשבה........

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כנראה ש"רואים הרבה פעמים" זה לא בירושלים...
משפחה שגרה/אשה שעובדת ברמות ד', ורוצה לעלות על אוטובוס לק"ס, צריכה לנסוע לגבעת התחמושת (איפה זה בכלל) כדי לעלות על אוטובוס?!
אני לא מכירה מספיק את ירושלים.
אבל, למה כ"כ ברור שיוצאים לנסיעה של שעתיים, ואפילו לפעמים 3 שעות, משפחות טורחות לקחת מונית לתחנה הראשונה. למה ברור כ"כ שבחורה צריכה לעמוד שעתיים???. אישה שחשוב לה לשבת שתיקח מונית.
באחת הנסיעות במוצאי שבועות שהייתי לבד עם הילדים ולפני הייתה נסיעה של מעל שעתיים, נסעתי לתחנה הראשונה (עם מונית, באותה עיר אין אוטובוס לתחנה הזו....) האוטובוס התמלא כ70% בתחנה הראשונה.

הגיג

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
ומדובר על האוטבוסים של רמות שתמיד מפוצצים ואין מה לחכות לאוטובוס הבא
זוועות האוטובוסים האלה
יש לי לימוד זכות אחד בהם שלפעמים עומדים שם כל כך בערימות שגם אם הנערה תקום האישה העומדת לא תגיע למקום שהתפנה...

לווים

משתמש מקצוען
כמה מתוכן כן קמות??

את צודקת אבל מטרת הדיון היתה "נושא שחשוב לדבר עליו" והוא נגע בסוגיה שבנות צעירות לא שמות לב מה מסתובב מסביבים... האמת הייתי מעלה על נס אבל קשה לי להזכר במקרים שבנות צעירות קמו לי (כמובן בהריון אחרת אין לי צורך תודה) אני יותר זוככרת מקרים שנשים צעירות ומבוגרות קמו לי.... אהמממ מה לעשות אולי יש להן יותר רגישות לעניין.
והאמת כשאני חושבת על זה יתכן שבאמת רק מי שחווה עמידה על הרגליים במצב מיוחד לפעמים מתקדם רק הוא יכול להבין מדוע זה נראה לנו ככ עצוב בעיננו שבנות צעירות שאחרי יום לימודים מפרך לא קמות לאישה במצב מיוחד.
וברור שאני יאמר תודה אם יקומו לי אבל האמת לא חושבת שצריך להעלות את זה על נס....כאילו בעצם את רוצה להגיד בכלל אין זה מחובתנו לקום אבל אם אתן ככ דורשות תלמדו להגיד תודה יפה :)

(נ.ב הזכרתי מלא פעמים שאין זה חובה לקום.... זה זכות)

I can do it

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
UX UI
את צודקת אבל מטרת הדיון היתה "נושא שחשוב לדבר עליו"
נושא שחשוב לדבר עליו או נושא שחשוב להתקיף עליו??
אני בשופ"א לא מצדיקה בנות שסתם לא קמות אבל כואב לי לראות את ההתקפה וההשמצה
ילו בעצם את רוצה להגיד בכלל אין זה מחובתנו לקום אבל אם אתן ככ דורשות תלמדו להגיד תודה יפה :)
לא זה ממש לא מה שאני באה להגיד
כי בחובות שלי או בזכויות שלי אני ידאג וכנ"ל את לשלך ובעיני לבחורה יש חיוב של בנ"א לחברו לקום
ואני לא מצפה שאם קמתי תכרעי לי ברך ממש לא
אבל גם לא ציפיתי שאם לא קמתי אני מועמדת לשפיטה וללינץ' אם אני בסדר או אגואיסטית או חסרת חינוך או חצופה.
הכי קל לנו לדון את השני שאנחנו לא במקומו---

לווים

משתמש מקצוען
אני לא מכירה מספיק את ירושלים.
אבל, למה כ"כ ברור שיוצאים לנסיעה של שעתיים, ואפילו לפעמים 3 שעות, משפחות טורחות לקחת מונית לתחנה הראשונה. למה ברור כ"כ שבחורה צריכה לעמוד שעתיים???. אישה שחשוב לה לשבת שתיקח מונית.
באחת הנסיעות במוצאי שבועות שהייתי לבד עם הילדים ולפני הייתה נסיעה של מעל שעתיים, נסעתי לתחנה הראשונה (עם מונית, באותה עיר אין אוטובוס לתחנה הזו....) האוטובוס התמלא כ70% בתחנה הראשונה.

לא תמיד יש יכולת לקחת מונית אם מדובר במשפחה גדולה.... או מרחק גדול שהמונית לא זולה או מדובר בבנאדם מבוגר שקשה לו לעלות ולרדת לעלות ולרדת ממונית או מאוטובוס....

ואם כולנו נגיע לתחנה הראשונה וכולנו נרוץ לתפוס מקומות אבל הבנים או הבנות הצעירות והזריזות יצליחו להזדרז ולעלות לפני ולתפוס את כל המקומות(מה שברוב המקרים קורה אינני יכולה להדחף עם הילדיים זה ממש מסוכן לפעמים או אפילו אם אני בגפי אך אני במצב מיוחד) אז מה נעשה?? נגיד שוב מי שתופס תופס?? (מזכיר לי טיולים שנתיים בכיתה ה) או נתחיל לחשב מי הגיע קודם לפי דקות....

הגיג

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
לא נראה לי שהאשכול בא להתקיף מישהו בכלל, ובטח לא בחורות בדווקא.
האשכול בא לתהות ולעורר למה דבר שהיה פעם מקובל וברור וביסודות החינוך הבסיסיים שלנו נעשה פתאום דבר לא ממש מובן מאליו.
אז נכון שגם האוטובוסים בלתי נסבלים ולפעמים מרוב ייאוש אין מה לקום
אבל גם נכון שקרה משהו לחינוך הנ"ל...
לא מדברת על זה שנשים עומדות כל המגילה על הרגליים. נזכרתי פשוט במשהו שלא יכולתי להירגע ממנו בזמנו.
וכן, גם שם יש 'מקומות תפוסים'. זה הזוי.

הגיוני

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ושא שחשוב לדבר עליו או נושא שחשוב להתקיף עליו??
למה את לוקחת אישי?
לא נקבנו פה בשם של אף אחד
מדברים פה על תופעה שעובדה שקורית.
וכמו שכבר אמרו וחזרו לא מדברים על מיקרים ספציפים אלא על כל התופעה באופן כללי לגמרי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה