דרוש מידע ענין חשוב לדבר עליו...

רחל שמש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
וכשיש גישה כזו שאומרת שאם לא ישנת בלילה, את לא יכולה לקום,
אני מבינה מדוע כל יום קורה שיש כל כך הרבה בחורות חלשות שלא מסוגלות לקום. מסכנות.

אם הן לא מסוגלות לקום אז מה תגיד אשה בהריון שגם לא ישנה בלילה וצריכה לעמוד באוטובוס עירוני כל הדרך עם "הגדול" על הידיים?
ומדובר על האוטבוסים של רמות שתמיד מפוצצים ואין מה לחכות לאוטובוס הבא

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
האשם היחיד זה משרד התחבורה
לא תמיד בהם האשמה.
לפעמים מדובר על שעה מאוחרת בלילה שכווולם חוזרים אז מחתונה.
מתישבת כיתה שלימה שעלו ראשונות, או יותר נכון שלחו נציגה שתשים על כל מושבי האוטובוס חפצים לאות- שמור.
ואז אין עם מי לדבר....
א"א לדרוש מחברת התחבורה שבשעה 12 בלילה ישלחו 8 אוטובוסים באותה השעה...

קרה לי פעם שעליתי לאוטובוס וחוץ מ2 המושבים הראשונים כל זוג מקומות היה מאוכלס בשתי בנות, בדקתי אם לא התבלבלתי ועליתי בטעות לאוטובוס שחוזר מטיול שנתי.
והרעש בנסיעה של הפטפטת, אני בכלל לא מדברת.......
זה חילול ה' מוחלט שהנהג צריך לעצור את האוטובוס ולהגיד שהוא לא ממשיך עד שיהיה קצת שקט מ"הקהל".

מרחבית

משתמש מקצוען
היא פשוט צריכה לקום.

היא תחליט מה היא צריכה ומה לא - לפי המצב שלה ושל הסובבים, לפי החינוך שקבלה ועוד. את רק יכולה לנסות לשפר מצב שנראה לך לא טוב, בדרכים ראויות ומועילות.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
היא תחליט מה היא צריכה ומה לא - לפי המצב שלה ושל הסובבים, לפי החינוך שקבלה ועוד. את רק יכולה לנסות לשפר מצב שנראה לך לא טוב, בדרכים ראויות ומועילות.
ברור שהיא תחליט.
אף אחד לא ימשוך לה בקוקו וירים לה אותו.
אבל כשהיא יודעת שהגישה אומרת מלכתחילה שאישה שווה לבחורה,
היא לא תתאמץ להחליט נגד הנוחות שלה.

שוב, אני לא מדברת על מקרים חריגים.
כי אמורים להתייחס לשגרתי הרגיל, ולדון לכף זכות מקרים בודדים.

מרחבית

משתמש מקצוען
שוב, אני לא מדברת על מקרים חריגים.
כי אמורים להתייחס לשגרתי הרגיל, ולדון לכף זכות מקרים בודדים.[/QUOTE]

ואיך את יודעת מה ומי המקרים?
אחרי אשכול כזה לא דנים לכף זכות (מצווה מדאורייתא, שכוחה קצת. לא פחות חשובה מחסד).
תתפלאי לשמוע אלו נעיצות עיניים במקרה הטוב זוכות בחורות, שלא בדיוק יכלו לקום, ולא היו אמורות להביא פתק למה הן לא יכולות.
יש דרכים מועילות לעורר על דברים שרוצים לשפר. ויש דרכים, של הכללות וחוסר כבוד, שבאות להוציא קיטור.

מרחבית

משתמש מקצוען
האשכול לא מתפרסם בראש חוצות זה סוג של שיתוף ביננו לבין עצמנו....

האשכולות כאן מתפרסמים בראש חוצות. אפילו בחיפוש תמים בגוגל, פתאום עולים לך אשכולות מפרוג...

נערך לאחרונה ב:

RRRRR

משתמש מקצוען
רק לדון לכף זכות כי אני כשהייתי נערה מאוד רציתי לקום לנשים ולפעמים התביישתי אחרי כמה פעמים שקמתי והושיבו אותי בחזרה
ואם משהי היתה מבקשת הייתי קמה בשמחה רבה כי הרגשתי מאוד רע לשבת
לא יודעת בדיוק מבינה את עצמי היום מה מביש בלקום לאשה אבל זאת היתה המציאות

מרחבית

משתמש מקצוען
אגב חשבתי על זה והעלתי את זה אתמול אנחנו הרבה מדברות נגד בחורות אבל כמובן שזה לא רק בחורות אלא גם ילדות ילדים נערים בחורים וכו...

ומה עם נשים צעירות, שלא במצב מיוחד? יש להן כאן חסינות...

לווים

משתמש מקצוען
ומה עם נשים צעירות, שלא במצב מיוחד? יש להן כאן חסינות...

ברור גם כתבתי כאן שללא ספק אם אין מקום ואיני מרגישה צורך לשבת טאני קמה לכול אישה צעירה באשר היא... אני מרגישה שזה מינימום . קרו לי מקרים דשנשים אומרות לי אין צורך....

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מלמדת את הילדים שלי לקום למבוגרים.
ב'קידושים' הן מתישבות עד שנשים מגיעות ואז הן מפנות להן את המקום אוטומטית.

באוטובוס- הייתי מחנכת לקום אולי מגיל 8.
מתחת לזה- ממש לא.
אולי הייתי מצפה שיקומו עבורם.

אבל ניתן לצופף 3 ילדים במושב זוגי ולא לתת לכל ילד מושב נפרד!!!-
אולי נתחיל בזה
הרי לחנך את העולם לא נצליח
קודם כל לבדוק היכן יש ילדים ולצופפם במידה בטיחותית כמובן!!!!!
אחכ נחשוב על לבקש לקום
לא?

שפרה חנה

משתמש רשום
רגישות,
זה שם המשחק.
זה לא מתחיל ונגמר באוטובוס.
אמת, תגידו בכל פעם נגן על בחורותנו הקשישות שקשה להן לוותר...??
גם אני הייתי בחורה, (מסתבר...) ואולי אני שייכת לדור של פעם
בשולחנות של שמחות, בתורים גם למכולת ולרופא, מותר לקום!
חבר'ה, זו מצווה אפילו נראה לי, לא? יש משהו כזה אולי??
אפשר לרחם על כל הבחורות הרקדניות, העיפות....
אבל - זה גורף!!
אם אני ירדתי מהאוטובוס, היו מלאאאאא בחורות ממש עיפות מקניות,
ואמרתי בקול לילדות החמודות שלי בואו חמודות, נרד, כי אני לא יכולה לעמוד כל הנסיעה, ואף אחת לא טרחה למצמץ, או לנסות להצטופף. ולהזכירכם - תחנות ראשונות, כן. המתנה שעה + כן, מונית לפני ואחרי - כן. הריון מתקדם - כן.

נראה לי שזו המדיניות המפנקת של היום,
האמא יורדת עם הילדים לגינה כי הבת ישנה,
האמא הולכת למכולת כי הבת בחוג,
האמא ....
הבנתם ת'רעיון....
יאלה, מספיק,
נשפך לי.... ונרגעתי. תודה ששמעתם

לווים

משתמש מקצוען
האמת כשאני קוראת את התגובות אני רואה כאן 2 צדדים מאוד ברורים

של הנשים שחושבות שראוי (לדעתי אי אפשר להגיד "צריך" אלא ראוי) שיקומו למבוגרים, נשים בהריון, נשים עם תינוקות על היידים.

ויש בחורות שמגיבות נגד ומוחות על הטענה שהן חייבות לקום ומעוררות את תשומת הלב לבנות צעירות וחלושות...(זה יכול להיות נכון ואני באמת משתדלת לדון לכף זכות אבל בעאמת שזה לא קל אם יושבת חבורה של 20 בנות לפחות ומצחקקת בהנאה אז אולי זה לא המקום להגיד שכול הבנות שם חלושות אלא יותר נכון להגיד ולסנגר שבגלל שהם עסוקות בלהעביר חוויות ולפטפט הן לא שמות לב)

לדעתי שום דבר פה אינו חובה!

הוא זכות/מצווה!
כמו שלתת צדקה זה לא חובה ואנשים נותנים (לו רק בגלל "עשר תעשר בשביל שתתעשר)....

בנות יקרות אפחד לא חייב אותך לקום.... תרוצי לתחנה ריצת עמוק יחד עם חברותייך ותתרחבו על הספסל שתפסתם אותו ביושר אחרי השקעה מרובה וזה כי זה מגיע לכם התאמצתם לתפוס אותו...

הזכות לבחור אם לתת לאישה בהריון לקום (מדברת לפחות על מצבים מיוחדים שאי אפשר לא לשים לב אליהם) או לאישה מבוגרת או גבר כמובן היא שלכם בלבד!
ולדעתי אין כאן ויכוח אם את חייבות או לא... אבל וודאי שאתן לא תתוכחו איתי שזו לא זכות או חסד או איך שלא תקראו לזה...

אני לא זוכרת אף מקרה בתור ילדה נערה צעירה בחורה או אישה שקמתי לאישה מבוגרת או גבר או לנשים במצב מיוחד או סתם לנשים נשואות גם בנסיעה בין עירונית וזה זכור לי כטראומה עד עכשיו....

מאמרותיו של מרן הרב שטיינמן "נ ער הייתי וגם זקנתי ולא ראיתי מוותר מפסיד"

מרחבית

משתמש מקצוען
רגישות,
זה שם המשחק.
זה לא מתחיל ונגמר באוטובוס.

צודקת מאוד מאוד.
רק שאי אפשר בשום אופן לחנך לרגישות בעזרת חוסר רגישות.
ואי אפשר לדרוש מאחרים רגישות - בצורה בוטה ומזלזלת וחסרת רגישות.
האשכול הזה (חלק ממנו) הוא דוגמא לניסיון כזה.

רק ילדים שגדלים ברגישות והבנה וכבוד להם ולצרכים שלהם - יחד עם רגישות וכבוד לאחרים ולסביבה - יגלו רגישות. בדוק ומנוסה.
מי שגדל כך - לא צריך את כל הנאומים וההצלפות והמוסר שכאן. רק לעורר תשומת לב בצורה יפה.
מי שמכיר כבוד ורגישות - ישתמש בהם. מי שלא - לא יעזרו הנאומים.
ורגישות נדרשת מכל הצדדים.

נערך לאחרונה ב:

nicky

משתמש מקצוען
מעניין שלא התייחסו עד עכשיו לזה , שלפעמים לא נעים לקום בשביל מישהי....
קורה לי המון פעמים שאני נוסעת באוטובוס יחסית שקט, לא מפוצץ אבל כל המקומות ישיבה תפוסים. עולה אישה, שנראית עייפה ולא מאד רזה.. (לשם השוואה, גם אני בד"כ נראית עייפה ולא מאד רזה;) ) החשש שלי הוא שהיא לא בהריון, אני אקום (ויהיה ברור שזה עבורה - אין המון אנשים באוטובוס) , והיא תיעלב עד עמקי נשמתה... ואני לא מדברת על אישה מבוגרת שאז יהיה הגיוני מבחינתה שאקום בשבילה, אלא אישה צעירה נשואה. מה עושים במצב כזה?? לפעמים אני מנסה להיראות כאילו אני עומדת תיכף לרדת וכו'. לא תמיד זה עובד....

לי אישית כבר קרה שקמו בשבילי ונעלבתי ממש.. (באמת! בדיוק התלהבתי שרזיתי כ"כ :p:p:p)

מה עושים במצב כזה?

nicky

משתמש מקצוען
ועוד מקרה שקורה לא מעט - אוטובוס מפוצץ, אני עליתי בתחנה הראשונה והריקה שלו, הוא מתחיל להתמלא רק אחרי רבע שעה של נסיעה בערך.. וכבר בתחילת הנסיעה מתיישבת לידי אישה מבוגרת, כך שאני במושב הפנימי והיא בחיצוני.. קורה לי הרבה פעמים שעולה אישה בהריון או אדם מבוגר, ואני רואה לצערי שאף אחד אחר לא בכיוון של לקום, אבל מצד שני אם אני אקום - אני אקים את הגברת המבוגרת שלידי.... מה הייתן עושות אז?

בקיצור החיים הם מערכת של שיקולים מורכבים. לפעמים לעשות טוב לאדם אחד - זה לעשות רע לאדם אחר. מה בטוח שמחובתנו תמיד לנסות, לפקוח עיניים ולהשתדל לעשות טוב לשני.
בעז"ה שנזכה!

רקפת3

משתמש סופר מקצוען
מעניין שלא התייחסו עד עכשיו לזה , שלפעמים לא נעים לקום בשביל מישהי....
קורה לי המון פעמים שאני נוסעת באוטובוס יחסית שקט, לא מפוצץ אבל כל המקומות ישיבה תפוסים. עולה אישה, שנראית עייפה ולא מאד רזה.. (לשם השוואה, גם אני בד"כ נראית עייפה ולא מאד רזה;) ) החשש שלי הוא שהיא לא בהריון, אני אקום (ויהיה ברור שזה עבורה - אין המון אנשים באוטובוס) , והיא תיעלב עד עמקי נשמתה... ואני לא מדברת על אישה מבוגרת שאז יהיה הגיוני מבחינתה שאקום בשבילה, אלא אישה צעירה נשואה. מה עושים במצב כזה?? לפעמים אני מנסה להיראות כאילו אני עומדת תיכף לרדת וכו'. לא תמיד זה עובד....

לי אישית כבר קרה שקמו בשבילי ונעלבתי ממש.. (באמת! בדיוק התלהבתי שרזיתי כ"כ :p:p:p)

מה עושים במצב כזה?
קרה לי יותר מפעם אחת שקמו לכבוד הקילוגרמים העודפים שלי....
מה תעשי? נראה לי הכי טוב פשוט לשבת:p... עדיף מהפדיחה לשני הצדדים

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה