דרוש מידע ענין חשוב לדבר עליו...

ווינדוס

משתמש פעיל
שאתן עולות על אוטובוס בין עירוני ואומרים לכם שאין מקום.
זה ממש לא הוגן לעלות על דעת שבכול מצב יקומו לי.. זה להעמיד במצב לא נעים ...
ואתן צריכות לקחת בחשבון שאם אתן עולות על אוטובוס מלא, אתן תעמודנה!!!
אני לא מסכימה עם זה
את לא רוצה- אל תקומי
במילים אחרות את אומרת שהיא לא תעלה כדי שאת תשבי, אולי את לא תעלי כדי שלה יהיה מקום בתחנה שלה???
וכבחורה אני אומרת- שתמיד גם אם אני אחרי לימודים וגם אם הרגע קמתי מהשינה בין אם זה עירוני ובין אם זה בינעירוני- תמיד אני קמה לאישה מבוגרת ממני או אישה בהריון -והרווח כולו שלי!!!

דודסטו

משתמש סופר מקצוען
רק נחזור על סיפור שפעם שמעתי

שהלכו ביחד שני גדולי הדור ר' עקיבא איגר ור יעקב מליסא (בעל מחבר נתיבות המשפט) וישבו בחורים ולא קמו להם. הסתובב אחד לשני ואמר, "אני נורא שמח, המשיח בפתח. דור שבן דוד בא חוצפה יסגי!!"

צחק השני ואמר, " חכה לכה, עוד מעט יהיה מצב שאנחנו נשב והם ידרשו מאיתנו לקום להם!!"

נראה לי הגענו כבר לשם

דינמיק

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
אז אני אנסה לסנגר ולספר סיפור אחר שחוויתי אתמול :)
עליתי לאוטובוס לב"ב חרדי למהדרין ומפוצץ לחלוטין...
עם תינוק על הידיים ועוד אחד מתקדם בדרך
חששתי מהנסיעה הזו שכוללת לקפל עגלה עם תינוק ישן, לעלות לאוטובוס עמוס וכו'
אבל בזכות עם ישראל זה היה קלי קלות, העלו לי את הילד, מישהו דאג שיהיה לי מקום ובירידה אחת החזיקה את הילד אחת את התיק ואחת פתחה את העגלה.... חיכיתי כמו פרינססה בידיים ריקות :)
מי כעמך ישראל!!
לא סותרת את זה שקיים חוסר רגישות וגם אני נתקלת בזה לפעמים אבל יש עוד צדדים יפים ומוארים למטבע.

אסתטיקה

משתמש מקצוען
לדעתי, הפסיכולוגיה המודרנית חדרה גם אלינו ובמקום להוקיע מידות רעות למדנו "להכיל אותן" ו"לתת להן את המקום שלהן" "ולהבין מאיפה זה בא".
כדאי שההורים ואנשי החינוך יעצרו את הפסיכולוגיה ההרסנית הזו לפני שיהיה מאוחר.
חוץ מהתודה שהענקתי לך, אני מרגישה צורך להדגיש את ההזדהות המלאה עם הדברים שכתבת.

ANONYMUS

משתמש מקצוען
אני נסעתי היום באוטובוס בתוך ירושלים.
אוטובוס עמוס.
בהריון מתקדם.
עם תינוק מגודל ושמן על הידיים
ואף אחד לא חשב לקום ולפנות לי מקום.
ואותו גבר צעיר(חרדי, כן?) שישב במושב לבד, ונאנח אנחה כועסת כשהאוטובוס עצר בחריקה, ואני איבדתי את השיווי משקל ונפלתי על הידית של המושב.

אבל, מודה ומתוודה, יותר פעמים קמו לי באוטובוסים במצבים כאלו, מאשר לא קמו לי.
רק אני פחות זוכרת את הפעמים האלו.

ותודה לפותחת האשכול, הייתי ממש עם דמעות בעיניים כשנכנסתי הביתה, והרגשתי צורך עז לפרוק את החוויה.

סמינר דוד

משתמש מקצוען
לא קראתי את כל האשכול הוא ארוך מאוד.

ובכל זאת, האם בחורה צעירה אמורה לעמוד כל הדרך בנסיעה בין עירונית, כי עלתה אחריה אשה???

באוטובוסים בעיר, הבנתי. אבל בבין עירוני, נראה לי שונה.

ויצא לי ליסוע לצפון מירושלים. נשים עלו כשהאוטובוס מלא, וביקשו מנערות לקום, אני בתוכי כעסתי. גם נערה שעולה לאוטובוס לנסיעה ארוכה, מתכננת לקרוא ספר או תהילים או להקשיב לנגן, והיא לא יכולה לעשות את זה בעמידה. ונכון שלאישה יותר קשה לעמוד. רק שזו בחירה שלה אם לעלות לאוטובוס או לחכות לבא אחריו.

פעמוני שלג

משתמש מקצוען
קשה לי עם ההחלטה הגורפת שלכל אישה בהריון או עם ילדים מגיע לשבת ולכל נערה לעמוד. זה קצת תחושת מגיע לי, לא? כאחת שהיתה הולכת מדי יום כברת דרך לתחנה. אחרי יום לימודים ארוך שהתחיל השכם, בגשם ושמש. מחכה רבע או חצי שעה, צונחת על הספסל לנסיעה ארוכה. וגם כאמא היום ברוך השם שמבינה שגם הילדים הגדולים לפעמים מותשים. בודאי שמי שיכול וקם אשריו. אבל חובה? אין לי פתרון קסם אבל נראה לי שיש כאן שני צדדים. ואוטובוס עמוס זו עובדה קימת ומעצבנת.

יעלולה

משתמש מקצוען
ויצא לי ליסוע לצפון מירושלים. נשים עלו כשהאוטובוס מלא, וביקשו מנערות לקום, אני בתוכי כעסתי. גם נערה שעולה לאוטובוס לנסיעה ארוכה, מתכננת לקרוא ספר או תהילים או להקשיב לנגן, והיא לא יכולה לעשות את זה בעמידה. ונכון שלאישה יותר קשה לעמוד. רק שזו בחירה שלה אם לעלות לאוטובוס או לחכות לבא אחריו.
נראה לי לא הוגן בנסיעה בינעירונית לעלות לאוטובוס מלא ולצפות שיקומו לך.
בבקשה תטרחי להגיע לתחנות ראשונות
תטרחי לצאת בשעה פחות עמוסה
או תמצאי דרך חלופית

אסתי ק. [קראנצ'ית]

אסתי קלמנוביץ- שרי ווייס
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אני זוכרת איך תמיד זה היה מעצבן אותי- לקום לאישה מבוגרת, במצב מיוחד או עם תינוק זה משהו אחד , אבל לפעמים אני חוזרת הרוגה ורוצה לשבת ואז עולה אישה ובאמת שאין לי כח לקום [ואני מדברת על נסיעה בין עירונית, לא של 15 דקות] והיא מסתכלת עלי בתור איזו מכשפה שעשתה פשע נורא ואיום וזו יכולה להיות אישה שעמדה בתחנה וראתה שהאוטובוס מפוצץ ובכל זאת עלתה על סמך זה שיקומו לה ואני חושבת שזה לא הוגן- את רואה אוטובוס מלא, אל תעלי!!! למה בגלל שאין למישהי עצבים לחכות עוד רבע שעה לאוטובוס הבא, אני צריכה לקום לה באופן קבוע??

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
להעביר את האשכול לפורום 'חדר מורים'...
וקודם כל צריך לחנך את ההורים.
כן, זאת לא חובה של המורה ללמד, אולי גם
אבל ראשית דבר זה התפקיד לשנן! האימהות של הדור שגדל עכשיו.
ואני חושבת שבדור שלנו שהכל פתוח וגלוי. מוזר שהן לא מבינות שהן צריכות לקום.
כאילו אנחנו דור פתוח רק במושגים ולא למעשה?

סיגל א

משתמש מקצוען
אני זוכרת איך תמיד זה היה מעצבן אותי- לקום לאישה מבוגרת, במצב מיוחד או עם תינוק זה משהו אחד , אבל לפעמים אני חוזרת הרוגה ורוצה לשבת ואז עולה אישה ובאמת שאין לי כח לקום [ואני מדברת על נסיעה בין עירונית, לא של 15 דקות] והיא מסתכלת עלי בתור איזו מכשפה שעשתה פשע נורא ואיום וזו יכולה להיות אישה שעמדה בתחנה וראתה שהאוטובוס מפוצץ ובכל זאת עלתה על סמך זה שיקומו לה ואני חושבת שזה לא הוגן- את רואה אוטובוס מלא, אל תעלי!!! למה בגלל שאין למישהי עצבים לחכות עוד רבע שעה לאוטובוס הבא, אני צריכה לקום לה באופן קבוע??
מסכימה שמי שעולה לאוטובוס עמוס לא אמור לחכות שיקומו לו, צריך להיות הוגנים.
אבל מה העצבים? אם המעון מסתיים בעוד 5 דקות והיא חייבת לקחת את הילד? קצת להרגע בבקשה.

איילת מטילת

משתמש מקצוען
סיפור מצחיק:
ילדה בת 14 (קצת שמנה) עלתה לאוטובוס עירוני עם כובע פונפון ושער פרוע (היה חורף)
איזה חילוניה אחד אומרת לכולם באוטובוס: אתם לא רואים היא ב... תנו לה לשבת!!!!!!;)
אני תמיד נזהרת. (תחשבו אישה שגם שמנה וגם אין לה ילדים ושואלים אותה אם היא רוצה לשבת.....)

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אני נסעתי היום באוטובוס בתוך ירושלים.
אוטובוס עמוס.
בהריון מתקדם.
עם תינוק מגודל ושמן על הידיים
ואף אחד לא חשב לקום ולפנות לי מקום.
ואותו גבר צעיר(חרדי, כן?) שישב במושב לבד, ונאנח אנחה כועסת כשהאוטובוס עצר בחריקה, ואני איבדתי את השיווי משקל ונפלתי על הידית של המושב.

אבל, מודה ומתוודה, יותר פעמים קמו לי באוטובוסים במצבים כאלו, מאשר לא קמו לי.
רק אני פחות זוכרת את הפעמים האלו.

ותודה לפותחת האשכול, הייתי ממש עם דמעות בעיניים כשנכנסתי הביתה, והרגשתי צורך עז לפרוק את החוויה.
למה לא התיישבת לצידו?

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
להעביר את האשכול לפורום 'חדר מורים'...
וקודם כל צריך לחנך את ההורים.
כן, זאת לא חובה של המורה ללמד, אולי גם
אבל ראשית דבר זה התפקיד לשנן! האימהות של הדור שגדל עכשיו.
ואני חושבת שבדור שלנו שהכל פתוח וגלוי. מוזר שהן לא מבינות שהן צריכות לקום.
כאילו אנחנו דור פתוח רק במושגים ולא למעשה?

אסתי ק. [קראנצ'ית]

אסתי קלמנוביץ- שרי ווייס
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
מסכימה שמי שעולה לאוטובוס עמוס לא אמור לחכות שיקומו לו, צריך להיות הוגנים.
אבל מה העצבים? אם המעון מסתיים בעוד 5 דקות והיא חייבת לקחת את הילד? קצת להרגע בבקשה.
לכן אמרתי בין עירוני ולא עירוני [יש לי הרגשה שאם מישהי צריכה לקחת את הבן שלה מהמעון עוד 5 דקות והיא צריכה לנסוע מרחק מעיר לעיר זה לא ממש משנה...]

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אני מלמדת את הילדים שלי לקום למבוגרים.
ב'קידושים' הן מתישבות עד שנשים מגיעות ואז הן מפנות להן את המקום אוטומטית.

באוטובוס- הייתי מחנכת לקום אולי מגיל 8.
מתחת לזה- ממש לא.
אולי הייתי מצפה שיקומו עבורם.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
דיברת?
ביקשת?
אמרת בעדינות: "סליחה, קשה לי מאד, תוכל אולי בבקשה לתת לי לשבת?"

מעולם לא שמעתי מישהו שסירב לבקשה כזו בנסיעה עירונית.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
דיברת?
ביקשת?
אמרת בעדינות: "סליחה, קשה לי מאד, תוכל אולי בבקשה לתת לי לשבת?"

מעולם לא שמעתי מישהו שסירב לבקשה כזו בנסיעה עירונית.
היא כנראה היתה צריכה להסדיר את הנשימה ולא הציחה אפילו להוציא הגה.

אבל אני בהחלט הייתי מוישבה עליו את התינוק.
מבקשת ממנו בנימוס אם יכול להחזיק אותו כדי שלא יפול.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
היא כנראה היתה צריכה להסדיר את הנשימה ולא הציחה אפילו להוציא הגה.

אבל אני בהחלט הייתי מוישבה עליו את התינוק.
מבקשת ממנו בנימוס אם יכול להחזיק אותו כדי שלא יפול.

נכון מאד, ובלי ציניות.

מרגישה כמו דיסק שרוט, הרי כבר כתבנו את כל זה באשכולות עתיקים:
האחריות לתינוק ולתינוק שבדרך - היא קודם כל עלינו, האמהות.
אי לכך עלינו לעשות כל שביכולתנו כדי לאפשר להם סביבה בטוחה.
ואם אנחנו לא יכולות ללכת לתחנות קודמות/לקחת מונית, המינימום שלנו זה לבקש את עזרת הסביבה.
זו האחריות שלנו קודם כל, לתינוקות העתידיים שלנו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה