את התגובה הכי נוראית, שכחת למחוק.ראיתי פה אש...!
עריכה,
פתחתי שוב לאחר ניפוי.
המשיכו, והקפידו בבקשה על מכובדות.
התשובה היא : "לא"ובכל זאת, האם בחורה צעירה אמורה לעמוד כל הדרך בנסיעה בין עירונית, כי עלתה אחריה אשה???
אם את מצופפת שני ילדים על מושב אחד, ניכר שאת מתחשבת באחרים.זה אולי לא פופולארי להגיב ככה, אבל צריך לראות גם את הצד השני:
כאחת שנוסעת בבין עירוני עם שלושה קטנטנים, לא פעם ולא פעמיים רצנו במיוחד (בקושי רב..) לתחנות מוקדמות כדי לתפוס 2 ספסלים כדי להפוך את הנסיעה להגיונית, ואז כשעולים עוד ועוד אנשים (כי למה לחכות לאוטובוס הבא שיגיע ברוב המקרים עוד 2-3 דקות ביום שישי..) ביקשו ממני במפגיע ונאלצנו להצטופף - 2 מבוגרים ו3 תינוקות פלוס כמה תיקים וכל הכבודה שמתלווה לשלושה תינוקות - בספסל אחד. זה הגיוני? בשביל שהאישה בהריון/עם תינוק/סתם לא באלה לעמוד או לחכות - תוכל לשבת ברווחה... צריך לחשוב פעמיים גם כשאת רואה 2 קטנטנים יושבים להם כל אחד בכיסא משלו...
ומצד שני נכון - קרה לי בהחלט גם שנסעתי עם שלשתם לבד באוטובוס עירוני ועמדתי וכמעט נפלתי עם תינוק עם הידיים...
אי אפשר לקטול אף אחד מהצדדים, וכשאת נאלצת לפנות/לעמוד - תנסי להזכר בפעמים שזה היה הפוך...
נכון שיש מקרים מעת לעת. אבל ברווח, בחורה שאיננה חשה בטוב אמורה איכשהו לשכב במיטה,
מממ - לא ברורה לי הלוגיקה כאן... את זה את, והן זה הן.אם אני קמתי, גם הן יכולות.
אני לא דורשת שיקומו לי כי לא ישנתי לילה קודם.או כי לא ישנה בלילה הקודם
בינינו היית צריכה לשבת לידואני נסעתי היום באוטובוס בתוך ירושלים.
אוטובוס עמוס.
בהריון מתקדם.
עם תינוק מגודל ושמן על הידיים
ואף אחד לא חשב לקום ולפנות לי מקום.
ואותו גבר צעיר(חרדי, כן?) שישב במושב לבד, ונאנח אנחה כועסת כשהאוטובוס עצר בחריקה, ואני איבדתי את השיווי משקל ונפלתי על הידית של המושב.
אבל, מודה ומתוודה, יותר פעמים קמו לי באוטובוסים במצבים כאלו, מאשר לא קמו לי.
רק אני פחות זוכרת את הפעמים האלו.
ותודה לפותחת האשכול, הייתי ממש עם דמעות בעיניים כשנכנסתי הביתה, והרגשתי צורך עז לפרוק את החוויה.
לא תמיד יש את האופציה, לשבת בנסיעה ארוכה עם 2 ילדים על הידיים? ואני לא מדברת על תינוקות שיושבים בשקט... פעם אחת היתה שמישהי לקחה עליה אחד הילדים וזה היה מצוין מבחינתי, אבל אני לא חושבת שאפשרי בכלל לשבת עם 2 ילדים עלייך שמחפשים לקפוץ ולהסתובב ולהשתולל ולך אין אפילו יד להחזיק במטפחת/פאה כשהם מושכים בה...אם את מצופפת שני ילדים על מושב אחד, ניכר שאת מתחשבת באחרים.
אבל להגיד שכל ילד ישב על מושב נפרד רק כי הלכתם לתחנה מוקדמת?
אמא ושני ילדים על ספסל של שני אנשים- זה נורמלי ומובן.לא תמיד יש את האופציה, לשבת בנסיעה ארוכה עם 2 ילדים על הידיים? ואני לא מדברת על תינוקות שיושבים בשקט... פעם אחת היתה שמישהי לקחה עליה אחד הילדים וזה היה מצוין מבחינתי, אבל אני לא חושבת שאפשרי בכלל לשבת עם 2 ילדים עלייך שמחפשים לקפוץ ולהסתובב ולהשתולל ולך אין אפילו יד להחזיק במטפחת/פאה כשהם מושכים בה...
נכון שהילד בסופו של דבר יושב לבד, אבל זה לא אומר שעל אמא שלו יש מקום
א רואה כאן קיצוניות.
הבחורה לא צריכה חשק כדי לקום.אני כן.
כשאווירה כל-כך עוינית ודורשת ומזלזלת נגד בחורות - אז כן.
ובעצמך כתבת: ''רוב הבחורות עושות את זה (שמות לב וקמות).
אז יש מה לשפר. נכון. אווירה כמו באשכול הזה, היא לא מתכון לשיפור.
מעולם לא הרגשתי שחייבים לקום לי, וקמו לי הרבה. תמיד הרגשתי הכרת טובה אמיתית למי שקם או קמה. אני בטוחה, שהתגובה שלי עשתה להם חשק לקום בפעם הבאה יותר מכל אשכול עליהום שכזה.
אני כן.
כשאווירה כל-כך עוינית ודורשת ומזלזלת נגד בחורות - אז כן.
ובעצמך כתבת: ''רוב הבחורות עושות את זה (שמות לב וקמות).
אז יש מה לשפר. נכון. אווירה כמו באשכול הזה, היא לא מתכון לשיפור.
מעולם לא הרגשתי שחייבים לקום לי, וקמו לי הרבה. תמיד הרגשתי הכרת טובה אמיתית למי שקם או קמה. אני בטוחה, שהתגובה שלי עשתה להם חשק לקום בפעם הבאה יותר מכל אשכול עליהום שכזה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: