דרוש מידע ענין חשוב לדבר עליו...

tosfot

משתמש צעיר
כנוסעת קבועה בקו עמוס במיוחד בירושלים.
הכי מתחשבות הן בנות הסמינר עם התלבושת [חולצה תכלת].
לא רק חסד, אלא גם שכל.
לא רק שהן מפנות מקום, אלא שהן גם מתקדמות קדימה, שלא יהיה לא נעים לראות אותן עומדות.
בנות ישראל נאות הן.

ANONYMUS

משתמש מקצוען
ובכל זאת, האם בחורה צעירה אמורה לעמוד כל הדרך בנסיעה בין עירונית, כי עלתה אחריה אשה???
התשובה היא : "לא"
בחורה צעירה לא אמורה לעמוד כל הדרך בנסיעה בינעירונות בגלל שעלתה אחריה אישה.
בחורה צעירה אמורה לראות מה קורה סביבה ולהבין שהיא עומדת כרגע בבחירה מסוימת.
הבחירה היא אם לראות את מי שעומד סביבי, לעזור, להטות שכם, או לחילופין להקשיב למוזיקה ולהגיד תהילים(וכמובן, אין לי עמדה. לפעמים זה נכון ולפעמים זה נכון. )
החיים דינאמיים. הבחירות צצות לנו כל הזמן, ופשוט לשים לב אליהם ולא לעצום עיניים.
אין כאן כלל סופי. לפעמים בחורה לא יכולה לעמוד. לפעמים אישה לא יכולה לעמוד. לי יצא כמה פעמים לפנות את המקום לאישה מבוגרת\בהריון\סתם אחת שהיה ניראה שקשה לה, והן סרבו לקחת את המקום בטענה שהן יכולות גם לעמוד. גם אני מסרבת לפעמים.
הטענה היא לא "למה את לא קמה באוטובוס כשאת רואה אישה בהריון"
הטענה היא "למה את אגואיסטית ורואה רק את עצמך"
כמו שאני רואה את הבעיה של הדור הצעיר היום, זה שהם עמוסי אגו ודואגים לעצמם. הם לא רואים את השני ממטר. וזה כואב.(הרבה מתוך המימוש העצמי, ופיתוח התחושה של מה נכון לי, מה אני מרגיש, מה אני חושב, איפה אני עומד, האם אני יכול....כל זה מביא למצב הנ"ל, וכמובן אפשר לדון בכל ה"אני" אבל רק תוסיפי למשוואה גם את השני.. זה הכל!)

סטודיו מנטה

מיתוג, פרסום וקידום עסקים צומחים
עיצוב גרפי
לא קראתי את כל התגובות מעליי, אולי כבר כתבו את זה ואולי לא,
אבל לדעתי הכל מתחיל בחינוך.
אני נוסעת קבועה באוטובוסים. ולא פעם ולא פעמיים עומדת יפה בסבלנות, בזמן שלידי אמהות צעירות מושיבות ילד זעיר על כל כסא, ויש להן ברוך השם ארבעה או שישה כאלה. והן אפילו לא חושבות אולי לצופף שניים בכיסא, או להושיב אחד עליהן - כדי שעוד מישהו יוכל לשבת. האוטובוס מלא נשים עייפות צעירות ומבוגרות, והילדים יושבים ובוהים בהן ברתק.

הילדים האלו יגדלו ויהפכו לנערים שלא יודעים, ואין להם שום מושג, שבאוטובוס קמים לאנשים שצריכים את המקום יותר מהם. ואני לא מאשימה ילדים כאלו. מאיפה עליהם לדעת? האשמה נעוצה בהורים ובחינוך לקוי. ילד שחינכו אותו לתת את מקומו - ייתן. ולא צריך להיות במצב מיוחד כדי לקבל מקום לשבת.

בעיני ראיתי פעם ילד בן עשר-אחת עשרה, שישב במושב הראשון מחורי הנהג. אדם מבוגר, אפילו אפשר להגדיר אותו זקן עם זקן לבן עלה, והאוטובוס היה עמוס בזקנים ומבוגרים ונשים בהריון, כך שהמסכן נשאר לעמוד.
הילד בהה בזקן והמשיך לשבת.
חשבתי שאני מתפוצצת. קמתי, ניגשתי לילד וביקשתי ממנו לאפשר לזקן לשבת.
הילד הסתכל עליי בכזאת תדהמה, כאילו הצעתי לו להצמיח דשא סינטטי סגול על רצפת האוטובוס.
ולא קם.

וחוצמזה, אישה נחמדה - למה לא פנית לאחת הנערות וביקשת לשבת? בעיני כך צריך להיות. יש אנשים שלא מבינים לבד ופשוט צריך להיות איתם אסרטיביים. לך אין במה להתבייש, להן יש.

יש נהג חמוד אחד בביתר שתלה סטיקר באוטובוס שלו: "באוטובוס שלי לא עומדת לא אישה בהריון ולא זקנה בדיכאון" :)

נערך לאחרונה ב:

רקפת3

משתמש סופר מקצוען
זה אולי לא פופולארי להגיב ככה, אבל צריך לראות גם את הצד השני:
כאחת שנוסעת בבין עירוני עם שלושה קטנטנים, לא פעם ולא פעמיים רצנו במיוחד (בקושי רב..) לתחנות מוקדמות כדי לתפוס 2 ספסלים כדי להפוך את הנסיעה להגיונית, ואז כשעולים עוד ועוד אנשים (כי למה לחכות לאוטובוס הבא שיגיע ברוב המקרים עוד 2-3 דקות ביום שישי..) ביקשו ממני במפגיע ונאלצנו להצטופף - 2 מבוגרים ו3 תינוקות פלוס כמה תיקים וכל הכבודה שמתלווה לשלושה תינוקות - בספסל אחד. זה הגיוני? בשביל שהאישה בהריון/עם תינוק/סתם לא באלה לעמוד או לחכות - תוכל לשבת ברווחה... צריך לחשוב פעמיים גם כשאת רואה 2 קטנטנים יושבים להם כל אחד בכיסא משלו...
ומצד שני נכון - קרה לי בהחלט גם שנסעתי עם שלשתם לבד באוטובוס עירוני ועמדתי וכמעט נפלתי עם תינוק עם הידיים...
אי אפשר לקטול אף אחד מהצדדים, וכשאת נאלצת לפנות/לעמוד - תנסי להזכר בפעמים שזה היה הפוך...

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
לגבי טענות שהעלו שבחורות לא קמות כי גם להן קשה:
אני לא ממש מחבבת את התגובות הללו.
נכון שיש מקרים מעת לעת. אבל ברווח, בחורה שאיננה חשה בטוב אמורה איכשהו לשכב במיטה, ולא לשהות באוטובוס. לעומת אישה במצב מיוחד שאין לה כזו אופציה.
אי אפשר לקחת מקרים שאמורים להיות נדירים, שבדיוק בחורה לא תרגיש טוב על האוטובוס,
ולהקיש איתם לכלל המקרים.

בחורה חזקה יותר מאשר אם לילדים.
היא אמורה לשים לב לסביבותיה ולקום לנשים ולמבוגרים.
רוב הבחורות עושות את זה.

בנערותי נסעתי מדי יום לסמינר באוטובוסים עמוסים יותר או פחות, וקמתי יפה מאד לנשים.
מעולם לא חשבתי שאני פחות חזקה, ולא הייתי טיפוס ג'אדה..
אבל חינכו אותי שיש לקום לנשים ועשיתי את זה.
נכון, היתה פעם אחת שלא קמתי כי הרגשתי רע, אבל לא היתה לי בעיה להתנצל ולומר:
"הייתי קמה לך, אבל אני לא חשה בטוב".
אפילו בשביל ההרגשה של אותה אישה שמרגישה שהיא מתקשה כאן, וסובלת וכמעט קורסת,
וכולם עומדים מנגד חסרי התחשבות.

לא אגיד שלא היתה לי תרעומת לפעמים על בחורה מהסמינר שהתחתנה, ומאז כל פעם היתה עולה לאוטובוס אחרינו והיתה מצפה שיקומו לה בכל מצב.
יתכן שהיתה בהריון, אבל אני בתור בחורה לא ידעתי זאת,
וכל פעם התקוממתי בליבי בשקט למה היא מנצלת את הפאה שעל ראשה כדי להתיישב במקום מישהי שקטנה ממנה בשנה..
ובכל זאת, למרות התרעומת, סתמתי יפה את הפה וקמתי.

לא מסנגרת על נערות שלא קמות.
למרות שהן חוזרות מהסמינר מותשות וגמורות ומחוסלות, ויש להן את כל העול של הלימודים המפרכים על ראשן.
אפשר להרהר בלימוד גם בעמידה..
ממילא כל היום הן חיממו את הכיסאות החומים (או הירוקים? כבר לא זוכרת), של הסמינר.
אם אני קמתי, גם הן יכולות.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
זה אולי לא פופולארי להגיב ככה, אבל צריך לראות גם את הצד השני:
כאחת שנוסעת בבין עירוני עם שלושה קטנטנים, לא פעם ולא פעמיים רצנו במיוחד (בקושי רב..) לתחנות מוקדמות כדי לתפוס 2 ספסלים כדי להפוך את הנסיעה להגיונית, ואז כשעולים עוד ועוד אנשים (כי למה לחכות לאוטובוס הבא שיגיע ברוב המקרים עוד 2-3 דקות ביום שישי..) ביקשו ממני במפגיע ונאלצנו להצטופף - 2 מבוגרים ו3 תינוקות פלוס כמה תיקים וכל הכבודה שמתלווה לשלושה תינוקות - בספסל אחד. זה הגיוני? בשביל שהאישה בהריון/עם תינוק/סתם לא באלה לעמוד או לחכות - תוכל לשבת ברווחה... צריך לחשוב פעמיים גם כשאת רואה 2 קטנטנים יושבים להם כל אחד בכיסא משלו...
ומצד שני נכון - קרה לי בהחלט גם שנסעתי עם שלשתם לבד באוטובוס עירוני ועמדתי וכמעט נפלתי עם תינוק עם הידיים...
אי אפשר לקטול אף אחד מהצדדים, וכשאת נאלצת לפנות/לעמוד - תנסי להזכר בפעמים שזה היה הפוך...
אם את מצופפת שני ילדים על מושב אחד, ניכר שאת מתחשבת באחרים.
אבל להגיד שכל ילד ישב על מושב נפרד רק כי הלכתם לתחנה מוקדמת?

מרחבית

משתמש מקצוען
נכון שיש מקרים מעת לעת. אבל ברווח, בחורה שאיננה חשה בטוב אמורה איכשהו לשכב במיטה,

מממ - למה? בימים של חולשה או במקומות שיש לה בחילה (תתפלאו, אבל יש גם בחורות שסובלות מבחילות בנסיעות) או כי לא ישנה בלילה הקודם (נכון, בגלל בחינה, לא בגלל תינוק. משנה את התוצאה?) האם היא אמורה להישאר בבית רק כדי שלא יכעסו עליה באוטובוס, וידונו אותה ברותחים?

אם אני קמתי, גם הן יכולות.
מממ - לא ברורה לי הלוגיקה כאן... את זה את, והן זה הן.

לא באה לומר שאין מה לשפר. רק שקיצוניות לצד השני - לא רק שלא נכונה, אלא גם גורמת לההפך.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
או כי לא ישנה בלילה הקודם
אני לא דורשת שיקומו לי כי לא ישנתי לילה קודם.

ולרוב הבחורות אין בחילות בנסיעות.
סטטיסטית לא יתכן שחבורת נערות תתפרס על קבוצת ספסלים,
ובדיוק לכל הקבוצה הזו תהיינה בעיות של בחילות, חוסר שינה בלילה, כאבי בטן.
בדיוק לכולן.

עזבי. את יכולה לדון לכף זכות נערה אחת או שתיים,
אבל לא כשזה קורה באופן גורף.

לא רואה כאן קיצוניות.

גיטרה

משתמש סופר מקצוען
כבר יצא לי לנסוע קו ירושלים - בני ברק עם תינוקת בת 4 חודשים על הידיים, ואוטובוס עמוס עד להתפקע (רוב היושבות נשים מבוגרות) אחרי שחיכיתי בתחנה כמה אוטובוסים כי כולם היו במצב זהה, היה ברור שאו לעלות כך - או פושט להשאר לישון ברחוב. אין אופציה נוספת.
אחרי דקות ספורות של נסיעה ראיתי שטוב זה לא יגמר. בחורה הסכימה לפנות לי מקום על המדרגות מאחורה. מקסים.
והתינוקת - בכתה, צרחה, העיפה את המוצץ למדרגה התחתונה, לא הסכימה לקחת את הבקבוק, ובקיצור - התנהגה כמו תינוקת שאמא שלה מחזיקה אותה בנסיעה על מדרגות האוטובוס :(
ברבע שעה האחרונה, המצב היה כבר בלתי נסבל - והבחורה הנחמדה שישבה בספסל הראשון וצפתה בהתמודדות לאורך הדרך - הואילה בטובה להחליף איתי מקום. והתינוקת - כמה מפליא, נרגעה מיידית.
(רק נקודה קטנה, לא ביקשתי ממנה קודם לכן לקום עבורי או משהו, כי פשוט לא ראיתי אותה. הייתה 100% עסוקה עם להרגיע את הקטנה).

דודסטו

משתמש סופר מקצוען
אני נסעתי היום באוטובוס בתוך ירושלים.
אוטובוס עמוס.
בהריון מתקדם.
עם תינוק מגודל ושמן על הידיים
ואף אחד לא חשב לקום ולפנות לי מקום.
ואותו גבר צעיר(חרדי, כן?) שישב במושב לבד, ונאנח אנחה כועסת כשהאוטובוס עצר בחריקה, ואני איבדתי את השיווי משקל ונפלתי על הידית של המושב.

אבל, מודה ומתוודה, יותר פעמים קמו לי באוטובוסים במצבים כאלו, מאשר לא קמו לי.
רק אני פחות זוכרת את הפעמים האלו.

ותודה לפותחת האשכול, הייתי ממש עם דמעות בעיניים כשנכנסתי הביתה, והרגשתי צורך עז לפרוק את החוויה.
בינינו היית צריכה לשבת לידו

רקפת3

משתמש סופר מקצוען
אם את מצופפת שני ילדים על מושב אחד, ניכר שאת מתחשבת באחרים.
אבל להגיד שכל ילד ישב על מושב נפרד רק כי הלכתם לתחנה מוקדמת?
לא תמיד יש את האופציה, לשבת בנסיעה ארוכה עם 2 ילדים על הידיים? ואני לא מדברת על תינוקות שיושבים בשקט... פעם אחת היתה שמישהי לקחה עליה אחד הילדים וזה היה מצוין מבחינתי, אבל אני לא חושבת שאפשרי בכלל לשבת עם 2 ילדים עלייך שמחפשים לקפוץ ולהסתובב ולהשתולל ולך אין אפילו יד להחזיק במטפחת/פאה כשהם מושכים בה...
נכון שהילד בסופו של דבר יושב לבד, אבל זה לא אומר שעל אמא שלו יש מקום :)

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
עצם העובדה שיש כאן דיון על הנושא זה עצוב ומראה כמה התרחקנו מההרגשה הטבעית של עזרה לזולת.

כשהייתי בחורה קמתי באופן קבוע לאנשים מבוגרים או נשים בהיריון בלי להרגיש צדיקה או נרגנות כלשהי. ההפך, שאני אשב והם יעמדו? איך בכלל אפשר? גם היום אני מפנה את מקומי להריוניות ולמבוגרים כל עוד אני יכולה, ותוהה לעצמי איך בחורות מרגישות בנוח לשבת ולפטפט (או להתפלל או לבהות בחלון) כשסמוך להן ממש עומדת הריונית או אישה מבוגרת (שלא לדבר על חילול ה' כשמדובר בכאלו שאינם שומרים מצוות).

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
לא תמיד יש את האופציה, לשבת בנסיעה ארוכה עם 2 ילדים על הידיים? ואני לא מדברת על תינוקות שיושבים בשקט... פעם אחת היתה שמישהי לקחה עליה אחד הילדים וזה היה מצוין מבחינתי, אבל אני לא חושבת שאפשרי בכלל לשבת עם 2 ילדים עלייך שמחפשים לקפוץ ולהסתובב ולהשתולל ולך אין אפילו יד להחזיק במטפחת/פאה כשהם מושכים בה...
נכון שהילד בסופו של דבר יושב לבד, אבל זה לא אומר שעל אמא שלו יש מקום :)
אמא ושני ילדים על ספסל של שני אנשים- זה נורמלי ומובן.
אף אחד לא מבקש שאמא תחזיק שניים על הידיים שלה...

אבל לא כל ילד על ספסל בודד כשכל האוטובוס עמוס לעייפה.

ובאמת קשה מאד לנסוע עם ילדים נסיעות ארוכות!
קשה עד בלתי אפשרי,
ולכן אני גם לא נוסעת הרבה לשבתות.
מעדיפה להישאר בבית בנוחות שלי, מאשר להיטלטל בדרכים.

מרחבית

משתמש מקצוען
א רואה כאן קיצוניות.

אני כן.
כשאווירה כל-כך עוינית ודורשת ומזלזלת נגד בחורות - אז כן.

ובעצמך כתבת: ''רוב הבחורות עושות את זה (שמות לב וקמות).
אז יש מה לשפר. נכון. אווירה כמו באשכול הזה, היא לא מתכון לשיפור.

מעולם לא הרגשתי שחייבים לקום לי, וקמו לי הרבה. תמיד הרגשתי הכרת טובה אמיתית למי שקם או קמה. אני בטוחה, שהתגובה שלי עשתה להם חשק לקום בפעם הבאה יותר מכל אשכול עליהום שכזה.

רקפת3

משתמש סופר מקצוען
אני מדברת על אמא אבא ושלושה ילדים שובבים... וכן הרבה אנשים מצפים שיצטופפו בשבילם, בלי לחשוב קצת על הצד השני שאולי קשה לו יותר מהם, גם אם כואבות להם הרגליים ואפילו מאד.
כל ילד על ספסל בודד - לא יקרה אצלי... אין סיכוי שיהיה אצלי מקום על הברכיים ולא יקפוץ לשם מישהו :p

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אני כן.

מעולם לא הרגשתי שחייבים לקום לי, וקמו לי הרבה. תמיד הרגשתי הכרת טובה אמיתית למי שקם או קמה. אני בטוחה, שהתגובה שלי עשתה להם חשק לקום בפעם הבאה יותר מכל אשכול עליהום שכזה.
הבחורה לא צריכה חשק כדי לקום.
היא יכולה לקום תוך רטינות נאלמות בתוככי תוכה.
היא פשוט צריכה לקום.

ואני לא נגועה כשאני אומרת לך את זה.
ובנסיעות ארוכות יצא לי לשבת יפה מאד על המדרגות בלי לחוש צדיקה, גם בהריון.
ובחמש השנים האחרונות נסעתי אולי 3 פעמים בערך באוטובוס, כך שאני לא מדברת מגרון ניחר וכואב.
אני מדברת מתוך גרון של נערה וחברותיה שקמו יפה מאד ולא הרגישו שאנחנו חלשות או צדיקות.
פשוט קמנו. ובלי קשר- גם צמתי את כל הצומות.

וכשיש גישה כזו שאומרת שאם לא ישנת בלילה, את לא יכולה לקום,
אני מבינה מדוע כל יום קורה שיש כל כך הרבה בחורות חלשות שלא מסוגלות לקום. מסכנות.

דור חלש. אהה.

לווים

משתמש מקצוען
אני כן.

האשכול לא מתפרסם בראש חוצות זה סוג של שיתוף ביננו לבין עצמנו....

ואת צודקת בהחלט שאין חובה לקום וחשוב להראות הכרת הטוב.

אגב חשבתי על זה והעלתי את זה אתמול אנחנו הרבה מדברות נגד בחורות אבל כמובן שזה לא רק בחורות אלא גם ילדות ילדים נערים בחורים וכו...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה