"על כל נסיעה צריך לשלם" (קמפיין אגד)

אפרתה

משתמש מקצוען
לא מצחיק אפילו בקושי.
שאלה א'- מה הקשר בין קלוץ לבוידעם?
שאלה ב'- מה גורם למאן דהוא להעלות בכל הזדמנות עם קשר ובלי את הנושא הזה?

רק עיצוב

משתמש פעיל
נכתב ע"י חילו;1051747:
אז סתם היא החליטה לזרוק כסף על קמפיין פרובלמטי טרק בציבור החרדי?

אם מפעילים את הראש אז עד הסוף

הפעלתי גם הפעלתי ועד הסוף ומה שכתבתי כאן נשמע יותר הגיוני ממה שנכתב באותו תגובה עליו הגבתי, נוכח המופרכות של יעילות הקמפיין כפי שהסברתי בקישור הנ"ל, ונוכח הנתונים מהשטח שכל אחד מאיתנו בנפרד, ובוודאי כולנו ביחד משמשים מדגם איכותי מאד לבדיקת הדברים כראוי,

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י חילו;1051749:
מה יום מיומיים ?

אתה יודע מה קורה מיד אחרי ט' באב?
בין הזמנים.

ואחרי זה?
חגים ושבתות עמוסי נסיעות.

תסתכל בעיתונים של השנים הקודמות ותבין שיש כאן הקדמת רפואה למכה,
ומתקפה מקדימה בטרם יותקפו על כשליהם החמורים.

ויותר מזה פטורים ממתן שירות והתייעלות.

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י mig;1051746:
מצחיק בקושי,
להווי ידיעתך "בעלי החרדקים" כמעט ואינם נוסעים באגד שלהם חשבון ארוך איתה מספורי האבנים במא"ש, קו המהדרין בי"ש י-ם ועוד.

מי שסובל זה אנחנו שמקבלים את המתת פעמיים, גם מהפריץ וגם מהכלב.
איך זה קשור?
הטענה שלי היא כלפי הקפיצה האינסטנקטיבית של האנשים פה, כשמישהו רומז עליהם שהם גנבים.
אבל כשמכפישים קבוצה שלמה באופן יום יומי בסגנון פאשיסטי, אף אחד לא קופץ,
כמה אשכולות נפתחו על החרפה הזאת?
כמה מכתבים נשלחו?
כמה שעות ישבתם בשביל להכין קמפיין נגדי?
כנראה שעד שזה לא נכנס ממש אליך הביתה, אתה לא זז. לא משנה שאנשים נרדפים ומבוזים על כך שהם הולכים בהוראת רבותיהם ומביאים פרנסה הביתה.
אבל לנו זה לא מגיע, אז למי אכפת

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י אפרתה;1051750:
לא מצחיק אפילו בקושי.
שאלה א'- מה הקשר בין קלוץ לבוידעם?
שאלה ב'- מה גורם למאן דהוא להעלות בכל הזדמנות עם קשר ובלי את הנושא הזה?
א. לא נראה לי שצריך להסביר...
ב. כל אחד צועק איפה שעובר סף הרגישות שלו, כנראה שאצלי זה עובר במקום אחר משלך, פשוט התרגלת לזוועה, ואת חיה איתה בידידות...

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י קקטוס;1051753:
איך זה קשור?
הטענה שלי היא כלפי הקפיצה האינסטנקטיבית של האנשים פה, כשמישהו רומז עליהם שהם גנבים.
כמה מכתבים נשלחו?
כנראה שעד שזה לא נכנס ממש אליך הביתה, אתה לא זז. לא משנה שאנשים נרדפים ומבוזים על כך שהם הולכים בהוראת רבותיהם ומביאים פרנסה הביתה.

(כל המכנה שם... ממציאי החרדקים היו ראויים לתואר הזה בעצמם בצדק)
אתה מתעקש להסיט,
אתה באמת מתמם או תמים?

אלו אנשים שכשגרים לידם סובלים סבל רב,
לשכני ניקרו את גלגלי המכונית שוב ושוב כי החליטו שעלונו (שנשא את ההכשר של הרב שלהם!) לא עומד בקריטריונים שהם המציאו.

אין אפשרות לענות להם כי הם לא גוף, אין להם סמכות ומי שמכיר את י-ם יודע שמפאשקווילים חובה להתעלם - זהו פאשקעוויל מודרני והרסני.
אישית אני חושבת שהיה ראוי לתבוע לדין את יוצרי הקמפיין על פגיעה באוכלוסיה שלמה.

אבל אין לי כלים להחזיר ואין לי למי, אז אלינו הביתה לא נכנסו העלונים, הילדים למדו שחרדק זו מילה מגונה ממש כמו משוגע ושאר כינויים מגונים וחידדנו את המסר כמה צריך להזהר במה שיוצא מקולמוסנו.

אגד השמיץ עכשיו קהל הרבה יותר גדול, הוא גוף, ויש לו משרד פרסום, ויש את העיתונים שנתנו לענין במה - בקיצור יש למי להחזיר ואחרי הכל יש עם מי לדבר.
(ההם החוליגנים הם פשוט סוג של טרוריסטים שמשום מה הגופים שאמורים לטפל בהם ובאי הסדרים שלהם נמנעים מכך ומשאירים לכלל הציבור לסבול מהם, אחרי הכל כשחרדים סובלים מ"חרדים" זה לא נורא)

כל מיני

משתמש רשום
קקטוס, האנשים האלה שיש המכנים אותם חרדקים. אינם אנשים חלשים, הם יכלו גם כן להתארגן ולצאת בקמפיין שיסביר את עמדתם. בכל מקרה אי אפשר לצפות מהציבור החרדי לגנות כל תופעה שקמה ע"י כמה בשוליים. זה עצבן ובהחלט יש לזה חוסר הסכמה בציבור החרדי אבל לא חייבים להתנדב להקים עבורם קמפיין נגדי.

במקרה הזה כואב מאוד ובאופן אישי, אגד היא לא סתם חברה חדשה בשוק שמפרסמת שטויות, היא מכירה אותנו היטב ודורכת עלינו בלי סוף. ובסוף עוד יורקת במקום לומר שלום?

חיוך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י קקטוס;1051753:
איך זה קשור?
כמה מכתבים נשלחו?

לסיכום, מה שרצית לומר הוא:

על מנת שתניע עצמך לפעולה יש צורך שתחוש על בשרך את הזולת.

אני אישית מעולם לא נתקלתי בקריאות גנאי ובהשפלות.
נתקלתי במדבקות עם התוכן הנ"ל, הזדעזעתי, אבל לא חשבתי לרגע להתייחס. מכיון שאין לי שום כלום עם המפיצים והמארגנים.
אבל, כאן, כשמדובר באגד, שאני לקוחה שלהם - - -

יערי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י קקטוס;1051753:
איך זה קשור?
כמה מכתבים נשלחו?
אם ההתנהלות של אגד תתחיל להיות כמו ההתנהלות של בעלי קמפיין החרדקים, אני באמת חושש ליסוע איתם.
ועכשיו ברצינות, מה לך שנתפסת על החרדקים, למה אתה לא זועם על כך שלא נתפחו כאן כמה אשכולות נגד תקיפתו של ההוא, ונגד ביזוי של רב זה או אחר, נהיה מצב שהחרדקים נהיו פרה קדושה, כשאותם אנשים שנלחמים בחיילים מרססים וכותבים ומפגינים נגד גדולי ישראל זה לגיטימי, וכשהם מפגינים נגד החרדקים קמים על הרגליים האחוריות להגן עליהם, עד כדי שכבר אסור לנו לנהל שום מאבק בשום גוף כמו אגד.
נשגב מבינתי...

כל מיני

משתמש רשום
קמפיין איכותי כרוך לא רק בספירת הנוסעים שלא שלמו אלא בסקר שוק מעמיק. לחלק לנוסעים האלה שאלונים ולבקש לענות(אולי תמורת כרטיסיה חינם;)) ולהבין מה עומד מאחורי, האם יש מכנה משותף. ולשבת לסיעור מוחות בהנהלת החברה איך אפשר לפתור אותו(חוץ מהעלאת השירות שזה כנראה לא שייך מבחינתם:p).

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י חיוך;1051768:
לסיכום, מה שרצית לומר הוא:

על מנת שתניע עצמך לפעולה יש צורך שתחוש על בשרך את הזולת.

אני אישית מעולם לא נתקלתי בקריאות גנאי ובהשפלות.
נתקלתי במדבקות עם התוכן הנ"ל, הזדעזעתי, אבל לא חשבתי לרגע להתייחס. מכיון שאין לי שום כלום עם המפיצים והמארגנים.
אבל, כאן, כשמדובר באגד, שאני לקוחה שלהם - - -
נכון מאוד
נכתב ע"י יערי;1051770:
אם ההתנהלות של אגד תתחיל להיות כמו ההתנהלות של בעלי קמפיין החרדקים, אני באמת חושש ליסוע איתם.
ועכשיו ברצינות, מה לך שנתפסת על החרדקים, למה אתה לא זועם על כך שלא נתפחו כאן כמה אשכולות נגד תקיפתו של ההוא, ונגד ביזוי של רב זה או אחר, נהיה מצב שהחרדקים נהיו פרה קדושה, כשאותם אנשים שנלחמים בחיילים מרססים וכותבים ומפגינים נגד גדולי ישראל זה לגיטימי, וכשהם מפגינים נגד החרדקים קמים על הרגליים האחוריות להגן עליהם, עד כדי שכבר אסור לנו לנהל שום מאבק בשום גוף כמו אגד.
נשגב מבינתי...
לא דיברתי על אנשים בודדים שמרססים, דיברתי על קמפיין והשוותי אותו לקמפיין אחר, גרוע בהרבה, שאנשים לא קמו על הרגליים האחוריות כדי להגן על מי שמופנה אליו הקמפיין.
וגם טענתי שאגד קיבלה לגיטימציה מהקמפיינים (או הפשקווילים המודרנים, אם זה עושה למישהו טוב..) האלה, כך זה נראה לי.

ולגופו של עניין, תבורכנה הידים העושות כאן את הקמפיין הזה, בהשקעה של זמן וחשיבה, יש על מה להתגאות בהתגייסות של חברי הפורום לקמפיין.
(חוץ מהטמבל הזה, קקטוס, שמעלה כל הזמן את העניין הזה שלמי בכלל אכפת ממנו)

חיוך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
רק שים לב שהכרזות כאן מופצות הלאה, וחבל שהכרזה שלך תעבור עם כולם ותעביר מסר הפוך מהרצוי.
שמור אותה לזמן של מחאה בנושא, ו"אין מערבין שמחה בשמחה" ומחאה בחברתה.

אני מבינה שאתה כאוב מאוד, והעניין נוגע אליך אישית, חבל באמת!! אני משתתפת בצערך. ובצער כל מושאי ההשמצות והפשקווילים למיניהם.

כל מיני

משתמש רשום
נכתב ע"י קקטוס;1051781:
(חוץ מהטמבל הזה, קקטוס, שמעלה כל הזמן את העניין הזה שלמי בכלל אכפת ממנו)

איכפת, אבל לא היה ברור מה רלוונטי לכאן.
-ענינו למה שהבנו.
-ענית למה שהתכוונת.
-הבנו.
אז מסתבר שהוא היה רק דוגמא ולא קשור לעצם עניין בעומק.
אם תרצה לשקול פתיחת אשקול מחאה עליו אז בבקשה, רק מומלץ לחכות קצת, כי אתה עוד עלול להיחשד כמשת"ף של אגד או גרוע מכך, גל אורן.:p

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הסרתי את המודעה
אפשר לנשום לרווחה..

אשר לב

סופר, עורך וקופירייטר
פרסום וקופי
קקטוס - מעשה טוב עשית שמחקת את מודעתך.
אגב, קראתי את הכתיבה שלך - היא מדהימה. כה לחי.
לעניות דעתי, כל אחד צריך למחוק את תגובתו בהתכתבות הזו - כי מה יאמרו 'אגד' כשיראו את הדרדרותו של האשכול אל פולמוס זה.

ROT

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אגד
גל אורן
דופקים אותנו

~רחלי~

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מפליא אותי שלא הזכירו פה עדיין את עניין הקבלות שאגד לא נותנים על כל נסיעה/רכישת כרטיסיה/הטענה.
אי אפשר לדעת אם הנהג ניקב לך בכרטיסיה הנכונה, אם הוא ניקב לך נכון.
זה רק באגד. אקולוגים שם כנראה. ירוקים.

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
למה כל זה קורה דווקא אצלנו, בצבור החרדי? מפני מה בצבור הכללי, השירות של אגד טוב יותר?

בצבור הכללי, הכל מתועד. הנהג צועק, מוציאים את הסמרטפון ומצלמים. האוטובוס איחר, מצלמים ומקליטים. נזק למטען, שוב מתעדים.

מה עושים עם התיעוד? מפיצים ברשתות החברתיות. החברות חוששות מזה. אפילו המשטרה כבר התחילה לפחד מהרשתות החברתיות.

מה עוד? תלונה מתועדת אינה יכולה להדחות על הסף. אי אפשר להתעלם ממנה. חייבים להתייחס. מלבד זאת, מספיק רק רמז דק, על פניה לבתי משפט, או לרשויות כדי שהחברה נשוא התלונה תחפוץ להגיע להסדר, ובלבד שהעניין לא יתפרסם ולא יתפוצץ.

הצבור שלנו, מנותק מכל המדיה הזו. מכל ההווי הזה. אנו מסתובבים רק עם סלולרים כשרים, (מצלמה יעודית - הרבה יותר קשה לשליפה ולצילום בתנאים המדוברים). על פי הוראת הרבנים, אנו גם לא נמצאים ברשתות החברתיות (מקסימום בפרוג, וזה אפילו לא דומה לפייסבוק), ואחרי הכל, קשה לנו גם לאיים בפניה לערכאות, (ולמי יש זמן לזה בכלל?).

כנראה (בטוח), שמחלקת הדוברות ויח"צ באגד מודעים היטב לעניין, ולפיכך אין להם כל עניין לשנות את איכות השירות. מה גם כפי שהתברר, אין תחליף ראוי לאגד.

במצב שכזה, מלבד לשחרר קיטור, מסופקני אם יש תועלת בכל הדיבורים שעלו כאן. קשה מאד להתמודד עם אגד עם מקל, כשהם באים מולך עם תותחים.

כתבתי את הדברים, לא בשביל לייאש, אלא בכדי שנבין שיש צורך לשנות את כיוון החשיבה ולהתחיל לייצר כלי מלחמה ראויים. כלים פרקטיים, חוקתיים, שרק איום בכלים אלו, יוריד את אגד על הברכיים. יש רעיונות?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה