"על כל נסיעה צריך לשלם" (קמפיין אגד)

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י ROT;1051474:
חבל שאתם עובדים קשה
יקום איזה חברת פרסומת מתנדבת כ"גל אורן" להסביר שזה אסור להחרים וזה נקרא לחילול השם וכו'
וכמובן תמורת שלמונים גם ימצאו את העיתון התורן שיסביר שזה בושה וחרפה מה שעושים לידידנו אגד, וישימו תמונה של אחד המנהלים עם כיפה קטנה שממלמל כמה מילים ומכניס כל רגע את המילה "אחי",

(עיין ערך פשע שוק - זול בפשע)
(עיין ערך עצרת עמנואל)
(עיין ערך העצרות שהיו אמורות להיות נגד ממשלת לב"ן)

לא בטוח,
הבאת דוגמאות על נושאים עקרוניים.
ופה מדובר על הכיס/נוחות... נושאים קצת יותר ברורים.

(אני לא באה לקטרג, באמת בנושאים האילו הרבה יותר ברור לנו מה הולך, ומי נגד מי.)

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
סתם הרהור שעולה בי...
אולי אגד ראו שהקאמפפין הדר שטירמריסטי של החרד"קים עבר פה בשתיקה, אז הם ניסו גם כן את מזלם....
לא ראיתי התנפלות כזאת על קמפיין נאציסטי שמשווה חרדים לחרקים, כנראה שעד שזה לא פוגע באנשי הפורום באופן אישי, אז הם לא מתלהבים יותר מדי..

מאכזב...

חיוך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
הצילני נא מיד "אחי"...

יערי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י קקטוס;1051489:
סתם הרהור שעולה בי...
אולי אגד ראו שהקאמפפין הדר שטירמריסטי של החרד"קים עבר פה בשתיקה, אז הם ניסו גם כן את מזלם....
לא ראיתי התנפלות כזאת על קמפיין נאציסטי שמשווה חרדים לחרקים, כנראה שעד שזה לא פוגע באנשי הפורום באופן אישי, אז הם לא מתלהבים יותר מדי..

מאכזב...
יש טיפונת הבדל, מאחורי החרדקים עומדים קבוצה בשוליים, שעצם ההתיחסות לגחמותיהם נותנת להם דלק, אנחנו לא צורכים מהם כלום והם לא צריכים לתת לנו שירות לטעמינו.
ויש עוד הבדל שמעצבן לשמוע אותו אבל זו המציאות. קמפיין החרדקים מטרתו לשרת את הציבור, כי הטענה ש'אחים' שלנו חוזרים עליה שוב ושוב זה שהציבור יקבל בסופו של דבר את השינוי, וכאן יש הצהרה שבמצב כזה השינוי לא יוכל להתקבל (לא שאני מסכים לדרך אבל יש כאן טקטיקה). הקמפיין של אגד אין בו שום צורך ושום טקטיקה כי אלו ששכחו או שלא יכלו לשלם באותה נסיעה, ימשיכו לשכוח או לשלם בנסיעה אחרת, ואלו שגונבים והמצפון שלהם לא מייסר אותם, אז ודאי שהמודעה לא תחנך אותם. ולכן כשעולה קמפיין מיותר בלי שום צורך והוא רק גורם להשנאה, לחברה שחייבת לנו הרבה יותר ממה שאנחנו מקבלים זה בהחלט מתסיס.

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י יערי;1051500:
יש טיפונת הבדל, מאחורי החרדקים עומדים קבוצה בשוליים, שעצם ההתיחסות לגחמותיהם נותנת להם דלק, אנחנו לא צורכים מהם כלום והם לא צריכים לתת לנו שירות לטעמינו.
ויש עוד הבדל שמעצבן לשמוע אותו אבל זו המציאות. קמפיין החרדקים מטרתו לשרת את הציבור......
איזה ציבור?
ברייכסטאג??
המטרה מקדשת את האמצעים, ולכן מה לנו כי נלין על אגד????

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י קקטוס;1051489:
סתם הרהור שעולה בי...

מאכזב...

דווקא יצאו נגד החרדקים,
הבעיה היא שאלו אנשים שאין להם אלוקים ואין לך במה לאיים עליהם.

לדוג' אצלינו בבי"ש תושבי חפציבה התחננו מהקמתה לקו שיקשר בינם לעיר, כיום כל יציאה לשם בין לעבודה/ טיפת חלב/ סידורים שונים כרוכה או בהליכה ארוכה בשמש קופחת או פשוט במוניות הלוך ושוב.
ב"ה אחרי פסח משרד התחבורה אישר, וסופרבוס הוסיפו את קו 17, אך הקבוצה הקטנה והכוחנית הפגינה ונהמה אהההה אההה לא יהיה פה קו שיקשר לשכונה של החילונים (בלי להתחשב בכך שסוכם על נוהל מהדרין ובלי להתחשב בכלל האוכלוסיה וכלל רבני הציבור שהיו בעד) וסופרבוס שחששו מאלימותם ה-ת-ק-פ-ל-ו!! הקו בוטל.

אין מה לעשות כנגד אנשים חסרי יר"ש ושאינם כפופים לדעת תורה.

Pro

משתמש רשום
נכתב ע"י album;1051224:
לא הבנתי את הפרסום של PRO עם התמונה של אורן....
אשמח להסבר

סיטואציה בה אורן אלימלך כאילו משיב לאחד מהלקוחות ששואל אותו למה הוצאתם קמפיין הרסני כ"כ לאגד...

רק עיצוב

משתמש פעיל
נכתב ע"י GRN;1051443:
זה יקרה רק אם הציבור יקריב מהנוחות שלו לטובת המאבק. כל עוד נשב בבית ונחכה שיעשו בשבילנו את העבודה - נמשיך להיות כלואים באוטובוסים מחניקים ותלויים בלוח זמנים נעלם.

אין ברירה חייבים כאן להגיע לעסקנות,
כוונתי לעסקנים החרדיים או לחילופין כל מי שרוצה להרים את הכפפה, בתנאי שיש לו גב חזק מכל המובנים (כלכלי, נחישות, יחצנ"י וכו')

צריכים להתחיל עם תהליך חוקי למוטט את המונופול של אגד,

שלב א':

ראינו הרבה מהפכות בשנים האחרונות לטובות ציבור הלקוחות במגוון תחומים, כמו תקשורת ועוד ואפי' בתחום התח"צ, הגיע הזמן לדרוש פתיחת שוק התח"ץ לתחרות חופשית, אני חושב שזה נשמע הגיוני מאד ללא כל קשר לסיפור הספציפי, זה יגרום להתייעלות של כל התחום.

זה יכול להתחיל עם העלאת הדיון בכנסת ע"י חבר כנסת פופולרי (לצערי חשוב שיהיה דווקא לא חרדי וד"ל) ולאחמ"כ מסע שכנוע מסיבי ע"י לוביסטים מלומדים מופנה לח"כים מכל המפלגות כולל ערביות שיצטרפו למהלך (שהחרדים יצטרפו רק האחרונים וד"ל) יש לקחת בחשבון שיש כאן דרישה לתקציב אדיר שכן אגד לא ישקוט ולפי ההצלחות שלהם בתחום עד עכשיו יש צורך במערכת חזקה במיוחד בכדי להתגבר על השתדלנות שלהם במקומות הגבוהים.

שלב ביניים:
כמהלך ראשוני ניתן לפנות למארגני הסעות למיניהם לנסות להשתמש עם אוטובוסים שאינם מחברת אגד ושותפיו לדוגמה:

כשיש חתונה בחצר אדמו"ר או שמגיע ערב חג נוצר תמיד מצב שמערים חרדיות יוצאים מאות ואולי אלפי! אוטובוסים מלאים ביהודים חרדים ליעדים שונים לכבוד השמחה או החג,
לפי החוק אין מניעה מלארגן נסיעה כזאת ע"י חברה פרטית זו לא נסיעה קבועה שמתחרה עם התח"ץ אלא נסיעה מיוחדת חד פעמית, בדיוק כמו שמחותנים מארגנים נסיעה שתצא לאולם השמחות בו הם מחתנים על אף שיש קו תח"ץ שמגיע מאותו מוצא על לאולם,
כמובן שיש כאן בעיה שאין את ההסדר של סטודנט, נוער ואזרח וותיק, אבל ישנם אלפים שאינם עונים לאחד מההגדרות הנ"ל ואין סיבה לזרוק עוד כסף לידי אגד,

יש גם בעיה עם הארגון שיהיה מאוד קשה היות ומדובר בהמון אוטובוסים באותו זמן, לכן כדאי שכל בעל יוזמה ירים את הכפפה ויארגן שנים שלושה או כמה שיכול לקחת על עצמו לטובת מתגוררי השכונה הקרובה אליו בזמני חג או שמחה, חשוב שהמארגן ירוויח סכום כסף בכדי שזה לא ייפסק עם שוך הזעם , מבדיקה ראשונית עולה שאם שוכרים אוטובוסים מחברה מסויימת ועושים איתה דיל טוב (אפשר לסכם על שיתוף פעולה תמידי וכדו') ניתן להגיע למחיר שיאפשר מחיר שווה לאגד ועוד ישאיר משהו בכיס של המארגן,

יש לקחת בחשבון שאין היתר באטובוסים פרטיים לאנשים בעמידה גם לא לאיש בודד, כמובן מגודל הסכנה שבדבר, רק שבתח"ץ אין מה לחשוש ככל הנראה אולי בגלל שאגד דואג לבטחון הנוסעים... איני מצליח להבין בדיוק איך עניין בטחוני משתנה מחברה פרטית לחברה ציבורית, אולי צריך לטפל גם בזה ככנסת.

צעד זה לכשעצמו אם זה יצליח ולו בחמישים אחוז זה יורגש היטיב בכיסי אגד, תעשו חשבון קטן כמה אוטובוסים יוצאים מדי שנה בערב ר"ה ושבועות מב"ב אשדוד ביתר ב"ש וכו' לכיוון ירושלים וכן מירושלים לב"ב ובמוצאי החג כל זה בכיוון ההפוך, מספר הנסיעות הוא ללא ספק בן 5 ספרות, שירגישו אותנו פעם.

שלב ב':
באם המאבק בכנסת לא יוכתר בהצלחה יש לנסות למוטט את אגד חוקית בבתי משפט אם בעתירה כללית על כל נושא המונופול של אגד על הקווים ואם בעתירות ממוקדות על מקרים או נוהלים ספציפיים, פשוט לעשות להם את ה.... עד שירגישו קצת מה טעמו של המרור אותם הם מאכילים ללקוחותיהם החרדיים.

אני סבור שזהו דפוס הפעולה הכי יעילה, אולי לא הכי סבירה שתתרחש, אבל אם יש כעס ורוצים לקדם משהוא מעשי זה מה שיכול לעזור,

בשביל להוציא חרם כללי יש צורך בהתגייסות של הרבה מאוד רבנים וקהילות, ודברים כאלו שמורים למאבקי דת, אי אפשר לדרוש מהציבור להחרים חברה על רקע כזה, וברור שהרבנים ישמרו על כוח ההחרמה שלהם אך ורק לנושאים רבניים מובהקים, בפרט שלא חסרים מאבקים חשובים בעניני דת והלכה שלדאבוננו סביר שיצטרכו לבקש שיתוף פעולה של כל הציבור בעתיד הקרוב מאד, כך שהמישור הציות לרבנים חייב להישמר סטרילי למצבים כאלו.

אני מקווה שיהיה מי שירים את הכפפה ויציל את הכלל מההכפשה הנלוזה הזו ומההשפלה המתמשכת שהציבור שלנו חווה מדי יום.

יערי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י קקטוס;1051504:
איזה ציבור?
ברייכסטאג??
המטרה מקדשת את האמצעים, ולכן מה לנו כי נלין על אגד????
אם לא הדגשתי מספיק אחזור ואדגיש, זה לא שאני חושב שזה משרת את הציבור (על אף שפרסומאים גדולים סבורים שזה אחד מהקמפיינים המוצלחים מבחינת התוצאות), אבל אני יכול להיכנס לראש שלהם ולהבין שלשיטתם אם נראה שלא ניכנע ולא נתרגל למציאות שהם רוצים להכתיב יהיה הרבה יותר קשה לכפות עלינו, ועל אף שלדעתי שום מטרה בעולם לא מצדיקה שימוש בקמפיין שנאה. אבל הקמפיין של אגד אין כאן שום מטרה גם לא לשיטתם (אלא א"כ תסביר לי אחרת), וגם המטרה וגם האמצעי הם הכפשה.

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י רק עיצוב;1051525:
בשביל להוציא חרם כללי יש צורך בהתגייסות של הרבה מאוד רבנים וקהילות, ודברים כאלו שמורים למאבקי דת, אי אפשר לדרוש מהציבור להחרים חברה על רקע כזה, וברור שהרבנים ישמרו על כוח ההחרמה שלהם אך ורק לנושאים רבניים מובהקים,

רק לי זכורים כל מיני סיפורים על רבנים שהודיעו לא לקנות מוצרים שקשורים למנהגים/הלכות עקב העלאת מחירים וקרטלים ע"י המוכרים גויים או יהודים? (הדסים לפני סוכות וכו)

לדעתי לא צריך פה בכלל רבנים, צריך התארגנות נוחה ויעילה (וחוקית- כמו שצינת)
הציבור יענה.

רק עיצוב

משתמש פעיל
נכתב ע"י יונה יונה;1051545:
רק לי זכורים כל מיני סיפורים על רבנים שהודיעו לא לקנות מוצרים שקשורים למנהגים/הלכות עקב העלאת מחירים וקרטלים ע"י המוכרים גויים או יהודים? (הדסים לפני סוכות וכו)

לדעתי לא צריך פה בכלל רבנים, צריך התארגנות נוחה ויעילה (וחוקית- כמו שצינת)
הציבור יענה.

צודק, היו דברים מעולם שרבני העיר כמי שהנהיגו ודאגו לטובת הקהילה פעלו הצורה כזאת נגד העלאה במחירים וכדומה, כמדומני שמצינו דברים כאלו כבר בחז"ל, אך המצב העכשווי לא ייתן את זה לכאורה מסיבות שציינתי, יש ניסיון שמלמד עד כמה אפשר לדרוש מהציבור, חרם חייב להיות טוטלי עד כמה שאפשר, אחרת לא די שהמאבק ייכשל אלא שזה ישליך גם על מאבקים אחרים ע"י שזה יוריד את כח ההרתעה, והכל לפי הזמן והתקופה, וכאמור לפי דעתי זה לא הזמן שזה יכול לקרות,

בקשר להתארגנות עצמית כבר צויין כאן בכמה תגובות שלא מדובר פה בהחרמת קוטג', במצב כזה אני בטוח שהיינו מצליחים מעל ומעבר, אבל מדובר פה בשירות חיוני לציבור שאין לה תחבורה חלופית להגיע למוסדות, עבודה, שמחות וכו', ומי יקום ויגיד למשפחה בת 7 נפשות לשלם 400 ש"ח לטנדר במקום לגמור את הסיפור ב100 ש"ח, אני חושב שהרבה יותר חכם לא להתחיל עם זה מאשר שזה ייכשל ואח"כ נצטרך להסביר שזה היה התארגנות עצמית ולא משקף את עמדת מנהיגי הציבור ולכן זה לא צלח וכו', לתקן אח"כ את כוח ההרתעה זה יהיה קשה הרבה יותר.

לחילופין יש לפעול בדרכים אחרות יעילים יותר ויש כמה וכמה דרכים נכון פחות יעילים אבל הרבה יותר מעשיים.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י רק עיצוב;1051585:
צודק, היו דברים מעולם שרבני העיר כמי שהנהיגו ודאגו לטובת הקהילה פעלו הצורה כזאת נגד העלאה במחירים וכדומה, כמדומני שמצינו דברים כאלו כבר בחז"ל, אך המצב העכשווי לא ייתן את זה לכאורה מסיבות שציינתי, יש ניסיון שמלמד עד כמה אפשר לדרוש מהציבור, חרם חייב להיות טוטלי עד כמה שאפשר, אחרת לא די שהמאבק ייכשל אלא שזה ישליך גם על מאבקים אחרים ע"י שזה יוריד את כח ההרתעה, והכל לפי הזמן והתקופה, וכאמור לפי דעתי זה לא הזמן שזה יכול לקרות,

בקשר להתארגנות עצמית כבר צויין כאן בכמה תגובות שלא מדובר פה בהחרמת קוטג', במצב כזה אני בטוח שהיינו מצליחים מעל ומעבר, אבל מדובר פה בשירות חיוני לציבור שאין לה תחבורה חלופית להגיע למוסדות, עבודה, שמחות וכו', ומי יקום ויגיד למשפחה בת 7 נפשות לשלם 400 ש"ח לטנדר במקום לגמור את הסיפור ב100 ש"ח, אני חושב שהרבה יותר חכם לא להתחיל עם זה מאשר שזה ייכשל ואח"כ נצטרך להסביר שזה היה התארגנות עצמית ולא משקף את עמדת מנהיגי הציבור ולכן זה לא צלח וכו', לתקן אח"כ את כוח ההרתעה זה יהיה קשה הרבה יותר.

לחילופין יש לפעול בדרכים אחרות יעילים יותר ויש כמה וכמה דרכים נכון פחות יעילים אבל הרבה יותר מעשיים.

נכון! התארגנות שתגרום לקהל להוציא כספים לא תצלח. לכן, כמו שכבר כתבתי - יש להעדיף לנסוע בדרכים חילופיות.

יש דרכים חילופיות! לא יקרות יותר! למה אנחנו נוסעים באגד?

הדוגמא שעומדת לי מול העיניים, בתור ירושלמית, זה קו 402 - למה לנסוע בו אם אפשר לנסוע בקו של ויאוליה, שהוא גם מהיר יותר במקרים רבים?

sh12

משתמש מקצוען
נכתב ע"י GRN;1051595:
הדוגמא שעומדת לי מול העיניים, בתור ירושלמית, זה קו 402 - למה לנסוע בו אם אפשר לנסוע בקו של ויאוליה, שהוא גם מהיר יותר במקרים רבים?

כי חוץ מקו 402 יש עוד המון קוי תחבורה בירושלים, ואין להם תחליף זמין.

מחאה לא תצליח לבוא מאנשים המשתמשים יום יום בתחבורה ציבורית!

רק עיצוב

משתמש פעיל
נכתב ע"י sh12;1051602:
כי חוץ מקו 402 יש עוד המון קוי תחבורה בירושלים, ואין להם תחליף זמין.

מחאה לא תצליח לבוא מאנשים המשתמשים יום יום בתחבורה ציבורית!

החרמה של קו 402 בלבד יכול לתת צביטה קטנה, אבל מורגשת מאד לגורמים הרלוונטיים, אבל אני לא משוכנע שזה יכול להיות חרם מוחלט ברמה שנדרשת לחולל כאן משהוא, כל זמן שאין הסכמה ציבורית מלאה מכל משתמשי הקו, מה גם שחברת וויאוליה לא תוכל לעמוד בעומס, ועד כמה שידוע לי אין להם את האפשרות החוקית להוסיף אוטובוסים ככל העולה על רוחם גם אם יש עומס בתחנות, הם חייבים לקבל אישור ממשרד התחבורה לצורך כך ואלו לא ממהרים לתת יד לדריסת אגד משום מה.....

מה שכן יש אפשרות שכל אחד באופן פרטי יחליט לא לנסוע באגד בקו הזה (אפשר לשכנע גם מכרים וחברים) ויהיה לזה השפעה כמה שיהיה, אני בטוח שזה יורגש אך להכריז באופן רשמי זה קצת בעייתי,

לסיכום: אסור שיהיה מצב שאגד ימדוד את רצינות התגובה שלנו ע"י בדיקת הקווים החרדיים אם הם פועלים פחות או יותר כסדרם או שהם הולכים ומתרוקנים, היות ויש חשש כבד שהם ילמדו שאין צורך לחשוב פעמיים לפני פעולה פוגענית כזו או אחרת כלפי הציבור החרדי היות ואין להם איך להגיב...

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
מה עם הצבת תערוכה חוקית ובה השלטים האלה בעמדות העליה לאוטובוס בקוים הדחוסים?

אפרתה

משתמש מקצוען
422 יש לו מסלול אחר, השרות נוראי מבחינת השעות- המון איחורים וכו'. זה בעייתי.

רק עיצוב

משתמש פעיל
נכתב ע"י obyektiv;1051616:
מה עם הצבת תערוכה חוקית ובה השלטים האלה בעמדות העליה לאוטובוס בקוים הדחוסים?

ראיון מצויין, אבל לשלב מאוחר יותר, לא כתגובה ישירה לקמפיין הזה, כמו שכתבתי כבר שלא יצטייר ח"ו שאנחנו מודים שיש לנו אחוזים גבוהים של גנבים ואנחנו מצדיקים את זה עם הטענות שעל גבי הכרזות, עלינו קודם כל להוכיח את שקריות הפרסום המכפיש הזה כמו שכתבתי מקודם.

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
1. צפיפות.
1. מיזוג אוויר גרוע.
2. חוסר כבוד של נהגים לנשים (לא צועקים על אישה!!)
3. מוזיקה / רדיו שאינם לרוח רוב הנוסעים. (חוסר טאקט ורגישות)
4. שירות לקוחות בפקס??? (זו שיטה שהוכיחה ומוכיחה את עצמה כדרך למסמס כל ביקורת של הנוסעים)
5. איחורים ואי עמידה בלוח זמנים
דילוגי קוים.
6. מיזוג שאינו עובד פעמים רבות.
7. חוסר התנהלות משווע בסידור אירועים המוני.
8. תשלום רגיל גם בעמידה דחוסה.

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
ראיון מצויין, אבל לשלב מאוחר יותר, לא כתגובה ישירה לקמפיין הזה, כמו שכתבתי כבר שלא יצטייר ח"ו שאנחנו מודים שיש לנו אחוזים גבוהים של גנבים ואנחנו מצדיקים את זה עם הטענות שעל גבי הכרזות, עלינו קודם כל להוכיח את שקריות הפרסום המכפיש הזה כמו שכתבתי מקודם.
זה מיסב לאגד נזק תדמיתי גם בקרב הציבור המסורתי.
כמובן שלא כל מודעה תכנס והרעיונות יציגו את אגד כמי שמפריחה נתונים שקריים.
ומה עם סרטון שבו יוצג הדוחס בזמן אמת? ומצלמה המצלמת איך כולם משלמים אחד אחד?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה