"על כל נסיעה צריך לשלם" (קמפיין אגד)

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
קוקה קולה השכילה לחבר את הקולה לשולחן שבת.
אגד חברה את שולחן שבת (חלה) לנושא של גניבה.

~רחלי~

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
עורכת סקרים נדהמת שאלה נציג חרדי: איך זה יכול להיות שבכל המגזרים ענו לנו ואילו בבני ברק אפילו לא סוקר אחד נענה ?
וענה לה: ישנו בית מדרש ברחוב רשב"ם , שם היתה מודעה קטנה, בכתב ידו של ר' חיים קנייבסקי.(בה הוא אמר שדעת חמיו לא להשתתף בסקר).

זהו . מספיק.
ככה עושים מהפכה שקטה.

חילו

משתמש רשום
א. מצד נשמע מופרך המספרים הללו, (27/51 !) אני לא בחיים לא נתקלתי אף במספרים נמוכים משמעותית מאלה בקווי 402.
אך מצד שני חייבים להניח שאגד בדקה את הנושא לעומק ולא הייתה מעלה קמפיין נפיץ ללא הצדקה כלכלית.

ב. א"א להכחיש שקיימת תופעה כזו במימדים שוליים יותר:
- אנשים שעולים ומחליטים לשלם בפעם הבאה ואז אולי שוכחים וגם אם לא שוכחים, אבל את הנהג הם דפקו כבר וגם את עצמם הם סיכנו - התשלום הוא תעודת הביטוח שלהם במקרה של תאונה ח"ו.
- אנשים שחושבים שאם 'אגד' העלתה מעל המותר או אם הם נסעו בעמידה הם פטורים מתשלום מה שאינו נכון בכלל.
- באשמת 'אגד' שלא מספקת מספיק קווים, לפעמים המעבר נחסם ואנשים מנועים מלשלם.
- כן! יש גם קומץ מסוים שכפי שאמר הדובר - חושבים שנסיעה באגד זה עוד שירות של המדינה הציונית וזה כמו התחמקות ממיסים.

ג. צריך לשים לב שהדובר טוען שזה התחיל בשנה - שנה וחצי האחרונות אז כל מי שלא נסע בקביעות בפרק הזמן הזה לא יכול להעיד בכלל.
מאידך זה באמת נשמע מוזר שלפני שנה התחיל נוהג חדש, יש הטוענים שמדובר בקרב קו - אבל אז היו צריכות לקרות תקלות ביחס דומה במגזר הכללי.

ד. הדובר עצמו טען שמדובר בקומץ, יתכן ומדובר בפלח מאד ספציפי בתוך המגזר החרדי ובקווים מסוימים ולכן הדילמה שלהם היא ברורה, אם יפרסמו את הקמפיין רק בפלח הממוקד ההוא ברור שהם יעלבו קשות עוד יותר ויחרימו את הנסיעה, מצד שני אגד לא יכולה להעלות קמפיין בכל הארץ, א. כלכלית. ב. (ודאי במקרה הזה) החרדי חייב לקבל קמפיין שמיועד וממוקד ספציפית אליו (כן..בדיוק אתה...) כדי שיבין, כי בד"כ הוא חושב שהוא יוצא דופן וזה לא נוגע אליו.

לסיכום, הביקורת על אגד צריכה להיות:
א. אם ראיתם תופעה שהיא חדשה, אתם חייבים לבדוק ולדעת את הסיבות לעומק. כל עוד גם לדעתם אין הסבר מדוע ומאין היא צצה פתאום, הקמפיין הזה הוא ירייה מהמותן לחלל ריק ללא לוח מטרה, כאשר ההדף מסוגל לפגוע רק בכם.

ב. הסלוגן היה צריך להיות בנוסח 'אוטובוס זה לא מכולת - אין מכירה הקפה!', המסר הוא 'אתם לא גונבים לשם גניבה אבל בסופו של דבר אתם גנבים'. בשופו"א אסור לרמוז לחרדי כי החילוני והערבי יותר טוב ממנו...

ג. הפתרון הוא לתגבר פקחים ולהודיע על כך. אם בכניסה לעיר שהאוטובוס מגיע אליה עולה מפקח וקונס במאות שקלים את מי שלא שילם כמו בסיטיפס - התופעה תיעלם!
זה לגיטימי, מכובד ומובן לכל אחד וזה לא נראה לי יותר יקר מהקמפיין הזה.

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
נכתב ע"י חלומי;1048118:
אני חושבת שצריך להסביר לאגד שכבשים לא צריכות לשלם בדיוק כמו כלבים...
הרי במו אזני שמעתי בפסח האחרון את הפקח אומר לאנשים שנדחסו לקו 3 בחזור מהכותל
"תעלו כבשים תעלו"....כולו מדושן עונג עם חיוך מטופש על שפתיו עוומד וצופה בכבשים שפעו מה מה שתגיד והמשיכו לעלות אחד על השני...
למה כי ככה זה הציבור החרדי הוא עדר כבשים, מביאים אוטובוס כולאים את כולם אחד על השני,
"רגע אין מקום לעוד סיכה? מצוין תביאו עוד אוטובוס!".... וחוזר חלילה...

מכאן, הדרך ל"טרנספורט" על כל המשתמע- כבר קצרה למדי.

ליבי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י חילו;1051654:
ה. המשפט 'דין בית שמש כדין תל אביב' מרתיח ומקומם ומעורר אנטגוניזם, נכון שחברת הפרסום חיפשה מסר מטלטל וחד אך אבל הרמיזה העבה בתוך הקמפיין שרק אתם גונבים מיותרת ומזיקה. (ולכן גם אני בעד החרם עד התנצלות ברורה).

לא הבנתי מה הבעיה במשפט מרתיח ומקומם, הכל נכתב 1:1 על המודעה של אגד.
(המציאות בשטח מקוממת הרבה יותר.)

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י חילו;1051654:
ד. הדובר עצמו טען שמדובר בקומץ, יתכן ומדובר בפלח מאד ספציפי בתוך המגזר החרדי ובקווים מסוימים ולכן הדילמה שלהם היא ברורה, אם יפרסמו את הקמפיין רק בפלח הממוקד ההוא ברור שהם יעלבו קשות עוד יותר ויחרימו את הנסיעה

???

פיקצר פרפקט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
אולי קמפיין פרסומי שירוץ במיילים ויסביר לבעלי הרכבים, כמה רב הסבל של משתמשי התחבורה הציבורית.
ויעודד אותם לקיים חסד בגופם ובממונם, וישתדלו לקחת כמה שיותר טרמפיסטים מהתחנות של אגד, בדגש על אלו שאין להם חופשי חודשי.
אם זה יתפוס, אגד ירגישו את זה. הרבה יותר מ"הקומץ" שלא "שילם" בשנה האחרונה.
זה קמפיין יהודי עם חן.

חילו

משתמש רשום
נכתב ע"י ליבי;1051663:
לא הבנתי מה הבעיה במשפט מרתיח ומקומם, הכל נכתב 1:1 על המודעה של אגד.
(המציאות בשטח מקוממת הרבה יותר.)

הטעות היא שלי ותיקנתי. ראיתי פוסט בעניין וחשבתי שהוא של אגד, בעקבות הערתך מסתבר לי שההיפך....
באמת התפלאתי ורתחתי על ההגזמה, כעת נרגעתי...

סטודיו מיתר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1051679:
אולי קמפיין פרסומי שירוץ במיילים ויסביר לבעלי הרכבים, כמה רב הסבל של משתמשי התחבורה הציבורית.
ויעודד אותם לקיים חסד בגופם ובממונם, וישתדלו לקחת כמה שיותר טרמפיסטים מהתחנות של אגד, בדגש על אלו שאין להם חופשי חודשי.
אם זה יתפוס, אגד ירגישו את זה. הרבה יותר מ"הקומץ" שלא "שילם" בשנה האחרונה.
זה קמפיין יהודי עם חן.

לא נראה לי שזה חוקי, צריך לזה רשיון מיוחד (כמו נהג מונית)

אפרתה

משתמש מקצוען
אז מה כן חוקי??
שימו לב איכשהו הצליחו לחשק אותנו ע"י סדרת פרטי חוק שגורמים לנו- כולנו להיות שפוטים של אגד. זו פשוט שערוריה. אין לקחת טרמפיסטים, אין לארגן הסעות פרטיות, ומה עוד?
חובה לעשות משהו במישור הפוליטי.

חילו

משתמש רשום
נכתב ע"י pr;1051671:

אם הדובר מביא כדוגמה קלאסית ש27 מתוך 51 לא משלמים ובנשימה אחת הוא מודה ש'מדובר קומץ קטן שמכתים את השאר', זו המסקנא המתבקשת

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
למה לא להפריט את אגד כמו הטלפונים?
פעם שיחה עלתה שקל ארבעים לדקה. זוכרים?

פיקצר פרפקט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י קליגרף B;1051693:
לא נראה לי שזה חוקי, צריך לזה רשיון מיוחד (כמו נהג מונית)

בתשלום, זה לא חוקי.
בחינם, זה חוקי לגמרי.

אול העצירה במפרץ, אינה חוקית.

למען דעת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י חילו;1051654:
ד. הדובר עצמו טען שמדובר בקומץ, יתכן ומדובר בפלח מאד ספציפי בתוך המגזר החרדי ובקווים מסוימים ולכן הדילמה שלהם היא ברורה, אם יפרסמו את הקמפיין רק בפלח הממוקד ההוא ברור שהם יעלבו קשות עוד יותר ויחרימו את הנסיעה, מצד שני אגד לא יכולה להעלות קמפיין בכל הארץ, א. כלכלית. ב. (ודאי במקרה הזה) החרדי חייב לקבל קמפיין שמיועד וממוקד ספציפית אליו (כן..בדיוק אתה...) כדי שיבין, כי בד"כ הוא חושב שהוא יוצא דופן וזה לא נוגע אליו.

אם אגד יודעים מי אותו פלח ספציפי, למה להסתכל לכל חרדי בעיניים ולומר לו 'בדיוק אתה'?
באותה מידה אפשר לקטלג אותם כטוניסאים/נמוכים/ממושקפים ולומר לכל הנ"ל 'כן, אתה'!

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
נניח שיש לי מכולת ומצאתי תופעה של קומץ אנשים שזה בערך 50 אחוז מהקונים אבל בכל זאת קומץ שבשנה וחצי האחרונות לא משלמים.
האם כדאי לתלות במכולת מודעות שקניה במכולת דומה לנסיעה באוטובוס וחייבים לשלם.
כמה ימים לפי דעתכם יקח עד שכל החמישים אחוז שהם מאות אלפים יחליטו להפסיק לקנות במכולת שלי?
עכשיו זה אם מדובר במכולת מתוקנת, מה תאמרו על מכולת הפועלת בקרוון ובלי מיזוג שנפתחת בשעות פתיחה מאוחרות בחצי שעה, שעה מהזמנים המקובלים, ובעל המכולת גם אוהב לצעוק?

רק עיצוב

משתמש פעיל
נכתב ע"י חילו;1051654:
א. מצד נשמע מופרך המספרים הללו, (27/51 !) אני לא בחיים לא נתקלתי אף במספרים נמוכים משמעותית מאלה בקווי 402.
אך מצד שני חייבים להניח שאגד בדקה את הנושא לעומק ולא הייתה מעלה קמפיין נפיץ ללא הצדקה כלכלית.

זה ש"אגד" בדקה את העניין לעומק, יכול להיות, אך התוצאות מופרכות מכל כיוון, הרי יש כאן בפורום מאות אנשים שמשתמשים בתח"ץ גם בשנה האחרונה ואף אחד לא נתקל בפקח שתפס אפילו 5% שניסו להשתמט מתשלום נכון שיש שוליים (והרבה פעמים הם אנשים מהסוג שהקשר היחיד שלהם לציבור החרדי זה שהם משתמשים קווי התחבורה ציבורית של הציבור החרדי אולי גם מתגוררים בשכונות חרדיים) אבל 2 או שלוש בכל אוטובוס עשירי זה דבר שקורה גם בציבור הכללי.

אני יכול להעיד אישית בתור נוסע די קבוע בתח"ץ שב99% מהמקרים שנתפסים אנשים שעוד לא שילמו הם היו בהתארגנות, וזה דבר שמי שלא נסע בקווים חרדיים לא יוכל להבין, כשעולים משפחה עם 7 נפשות בגילאי 0-12 ובאותו תחנה ישנם עוד שלש משפחות במצב דומה (כן ככה זה שם אין להם כ"כ הרבה רכבים פרטיים) וכל ילד עם הרב קו שלו, והתינוק צורח... אין צורך להמשיך מי שפעם נסע מכיר את זה טוב, במצב כזה מכניסים את כולם ואח"כ אחרי שהתארגנו וכולם באו על מקומם בשלום, רק אז מתחילים להעביר את התשלום הנוהל הזה קיים כך כבר הרבה מאוד זמן בכל הקווים החרדיים ובשיתוף פעולה של אגד, הדבר יכול לגרום לאנשים שנכנסו עם כל הדוכס הזה והתיישבו על מקומם, וניסו לגשת לנהג לשלם אך שמו לב שיש שם תור של 5 נוסעים זריזים שלא יתיישבו עד שמכשיר הרב-קו יקלוט את הכרטיס שלהם, ולכן החליטו לחכות עוד קצת ובינתיים עולה הפקח ורושם נתונים, אני ראיתי מקרים כאלו במו עיני אנשים הגונים וישרים שאפילו החזיקו את הכרטיס ביד בכדי לגשת לשלם והפקח שעובר פשוט רושם עוד גנב ועוד גנב,

אני מניח שאם אכן היה מקרה של 27 מתוך 51 זה לכאורה היה בנסיעה מאורגנת לאחר שכל הנוסעים הועלו בתחנה אחד והנהג ביקש לצאת לדרך, עלה הפקח ורשם ש 27 לא שילמו כשהאמת היא ש27 עוד לא שילמו וישלמו כשמכשיר הרב-קו רק יתפנה!

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הצבת מראה...

זה נכון, אבל אפשר לקבל את זה למייל
אם רוצים כמובן

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י קקטוס;1051721:
לא לקחת אישי, אבל אפשר להתעצבן, ממש כמוני
זה באמת לא נעים, אבל הרגשתי שאני חייב לתרום את חלקי...

מצחיק בקושי,
להווי ידיעתך "בעלי החרדקים" כמעט ואינם נוסעים באגד שלהם חשבון ארוך איתה מספורי האבנים במא"ש, קו המהדרין בי"ש י-ם ועוד.

מי שסובל זה אנחנו שמקבלים את המתת פעמיים, גם מהפריץ וגם מהכלב.

חילו

משתמש רשום
נכתב ע"י רק עיצוב;1051717:
זה ש"אגד" בדקה את העניין לעומק, יכול להיות, אך התוצאות מופרכות מכל כיוון.......

אז סתם היא החליטה לזרוק כסף על קמפיין פרובלמטי ורק בציבור החרדי?

אם מפעילים את הראש אז בבקשה עד הסוף

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י חילו;1051747:
אז סתם היא החליטה לזרוק כסף על קמפיין פרובלמטי טרק בציבור החרדי?

לא, המגננה הכי טובה היא התקפה מכירה?
זה כל הסיפור.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה