ולשיטה הגורסת שמדובר ב'גברא רבה', מי הם 'יושביה'?
חבריו של מרוז, היושבים איתו לאכול.
לא דיברתי על הנקודה הספציפית של 'שישה ימים' האם הם 24 שעות בדיוק או שהכוונה לעידנים, אלא על כלל התיאור של הבריאה. היכן הם 'המים אשר מעל לרקיע' למשל?
אוקי, תודה על ההסבר.
השואל הוא פרופסור או איש אקדמיה כלשהו, ושאל להיתכנות על פי היהדות לחיים על פלנטות אחרות.
נניח רגע את התשובה ה'אמיתית' ונשאל שאלה אחרת - האם זה רלוונטי ליהדות האם ש חיים בפלנטה אחרת? התשובה היא - לא. לא מעלה ולא מוריד.
אחרי ההקדמה הזאת תשובת הרבי מליובאוויטש מוארת באור אחר לחלוטין - כיון שאין לזה שום משמעות, אז אין צורך להכניס את הפרופסור לקונפליקט שקיים אצלו - יהדות או חיים בפלנטה אחרת, זה או זה.
אז הרבי בחכמתו מצא איזו משמעות קלושה שאפשר להיתלות בה (כמדומני שציין שם לדברי רבנו חננאל במועד קטן טז., אם כי הסתכלתי שם עכשיו ואני לא רואה את המשמעות הנסתרת. ייתכן שטעיתי בציון) וכך הניח את דעתו של השואל.
האם הרבי סבר שיש חיים בפלנטה אחרת? - אני חושב שזה לא הוגן להציג אותו כ'מקור' המצדד בנושא לכאן או לכאן.
מעניין, כי למיטב ידעתי דעתו של הרבי מליובאוויטש היא שהיהדות כוללת כל תחום שהוא, ויש משמעות לכל דבר שהקב"ה ברא או לא ברא (שאם לא כן, מדוע הוא נברא).
בכל מקרה, לא הבאתי את דעתו כמצדד לצד מסויים, אלא כאפשרויות המציאות. הא ותו לא, מחילה אם הובן מדבריי אחרת.
ניקח לדוגמה את הארי פוטר, רק לשם הדוגמה.
בעיניך הוא שולט בבריאה או לא?
במידה מסוימת קוסמים יכלו לבטח עצמם מפני מוות (הורוקרוקסים)
להחיות מתים (חיזלים)
לחיות חיים על כדור הארץ על אף שבעצם מתו (רוחות הרפאים)
בעיניכם זה נקרא שליטה בבריאה או לא?
אשמח לשמוע את דעתכם...
את הארי פוטר אינני מכירה, לכן אביא דוגמא מפרשת השבוע.
בימי פרעה היו את המכשפים, למשל. שיכלו לעלות לאוויר, להפוך את גופם לחסין לחרב ולעבור ממקום למקום כהרף עין.
אבל הם לא שלטו בבריאה, כיוון שברגע שהקב"ה בחר לשבש את קסמיהם - הכל בטל מעיקרו.
כנ"ל, נראה לי, לכל מקרה אחר. ברגע שיודעים שהקב"ה שולט על כל הכוחות כולם - אין פה שום שליטה אמיתית.