רק לחשוב על קמפיין של קופת העיר שתעלה בjdn לפני כל סירטון..... בלי אמבולנסים ובלי רעש של שמשמות מתנפצות....תזכור שחלקם זה אנ"ש לכל דבר.
דבר נוסף, שאם הם יפלו, בסוף אתה תשלם להם דרך ההתרמות שיעשו להם, כך שלפחות כאן אתה משלם ומקבל בתמורה דירה
רק לחשוב על קמפיין של קופת העיר שתעלה בjdn לפני כל סירטון..... בלי אמבולנסים ובלי רעש של שמשמות מתנפצות....תזכור שחלקם זה אנ"ש לכל דבר.
דבר נוסף, שאם הם יפלו, בסוף אתה תשלם להם דרך ההתרמות שיעשו להם, כך שלפחות כאן אתה משלם ומקבל בתמורה דירה
אבל בהמשך כנראה שזה ימשיך לעלות עוד.לשאלה עד כמה זה יפגע במעמד הביניים "אם אנחנו לוקחים לדוגמא אנשים ממעמד הביניים בתחילת דרכם, אשר קנו דירה לא מזמן, אז סביר להניח שיש לחלק מהם משכנתא בריבית משתנה. זה משפיע על ההחזר החודשי שלהם. אם למשל יש להם משכנתא בגובה של 500,000 שקלים בריבית משתנה צמוד לפריים וריבית הפריים תעלה בחצי אחוז ,אז ההחזר השנתי בגלל העלייה בריבית יעלה ב- 2,500 שקלים לשנה. בחישוב חודשי זה יוצא עלייה של כ-200 שקלים בחודש. האם 200 שקלים בחודש יהרסו את מעמד הביניים? זה בטח מקשה עליו, אבל אני לא חושב שזה יהרוס".
200 שקל עלייה לא תהרו ולא תחזיר בתים. אבל....לשאלה עד כמה זה יפגע במעמד הביניים "אם אנחנו לוקחים לדוגמא אנשים ממעמד הביניים בתחילת דרכם, אשר קנו דירה לא מזמן, אז סביר להניח שיש לחלק מהם משכנתא בריבית משתנה. זה משפיע על ההחזר החודשי שלהם. אם למשל יש להם משכנתא בגובה של 500,000 שקלים בריבית משתנה צמוד לפריים וריבית הפריים תעלה בחצי אחוז ,אז ההחזר השנתי בגלל העלייה בריבית יעלה ב- 2,500 שקלים לשנה. בחישוב חודשי זה יוצא עלייה של כ-200 שקלים בחודש. האם 200 שקלים בחודש יהרסו את מעמד הביניים? זה בטח מקשה עליו, אבל אני לא חושב שזה יהרוס".
ובו נגיד שהתחתנתי לפני 3 שנים ויש לי 3 ילדים אולי [המעון נכון לעכשיו מחיר חודש ל-2 ילדים יותר מ-2000], ואני לא קניתי דירה לפני 3 שנים, מכל סיבה שהיאמשפחה עם 7 ילדים בד"כ לא משלמת 6000 ש"ח למשכנתא, מהסיבה הפשוטה שבזמן קניית הדירה המחירים היו יותר זולים וגם המשכנתאות והריביות.
כנראה יש מקרים יוצאי דופן, אבל נא לקחת בפרופורציה.
כמו כן משפחה כזאת אם יש לה ילדים קטנים, לרוב לא משלמת מס על גובה משכורת כזה.
נכון, העניין של ההלואות להון העצמי גם עולות כי הכל תלוי בפריים.אבל בהמשך כנראה שזה ימשיך לעלות עוד.
וגם יש היום המון שלקחו משכנתא מעל מיליון, ועוד הלוואות משלימות בריבית של שוק האפור.
ובעוד כמה שניםובו נגיד שהתחתנתי לפני 3 שנים ויש לי 3 ילדים אולי [המעון נכון לעכשיו מחיר חודש ל-2 ילדים יותר מ-2000], ואני לא קניתי דירה לפני 3 שנים, מכל סיבה שהיא
ועכשיו מציעים לי דירה בקרית גת ב-1,300,000 וצריך הון עצמי [שאולי יהיה לי מההורים ואולי לא] אז החזרים של הלוואת להון עצמי ו-החזרי משכנתא של מיליון זה תשלום 6 פלוס כל חודש, וזה במקרה שהחלטתי לקפוץ למים ולקנות דירה
אבל כרגע הוא בסכנת טביעה כלכלית.ומי שקפץ למים יש לו דירה
משפחות כאלה - בפעמים רבות משדרגות דיור [בחתונה קיבלו 3-4 חדרים במקרה הטוב, וזה נהיה קטן עליהם]. עוברות לדירות גדולות ויקרות יותר, ובפעמים רבות - גם מעדיפות להישאר באותה סביבת מגורים, מה שגורם לתוספת משמעותית של מאות אלפי ש"ח.משפחה עם 7 ילדים בד"כ לא משלמת 6000 ש"ח למשכנתא, מהסיבה הפשוטה שבזמן קניית הדירה המחירים היו יותר זולים וגם המשכנתאות והריביות.
כנראה יש מקרים יוצאי דופן, אבל נא לקחת בפרופורציה.
מצטער שאני מתערב.@ירמי וולדמן
@המוכשר !!!
במקרה ויש לי משכנתא של 400. ויש לי אפשרות להחזיר מידי 200 ועוד 100 עוד שנה.
האם לאחר עלית הפריים זה שווה לי (300 מתוך המשכנתא זה פריים) לסיים עם המשכנתא ולהחזיר עכשיו 200 ועוד שנה עוד 100
או שעדיין שווה לקנות דירות ועדיף לי להשאיר את המשכנתא כך ולקנות בסכום שיש לי עוד דירה בפרפריה - 300 הון עצמי + משכנתא נוספת???
קצת מורכב וקשה ולא נכון לענות מעל גבי הפורום@ירמי וולדמן
@המוכשר !!!
במקרה ויש לי משכנתא של 400. ויש לי אפשרות להחזיר מידי 200 ועוד 100 עוד שנה.
האם לאחר עלית הפריים זה שווה לי (300 מתוך המשכנתא זה פריים) לסיים עם המשכנתא ולהחזיר עכשיו 200 ועוד שנה עוד 100
או שעדיין שווה לקנות דירות ועדיף לי להשאיר את המשכנתא כך ולקנות בסכום שיש לי עוד דירה בפרפריה - 300 הון עצמי + משכנתא נוספת???
מוסכם בהחלט.אגב!
מציע לכולם להירגע קצת עם בהלת הפריים..
זו לא מפלצת נושכת, והמשמעות היא עוד כמה מאות ש"ח לחודשי. כדאי לנשום עמוק - לשנות קצת מהרגלי החיים - לטובת השארת נכס שעולה ומשבחי, ויום יבוא וריבית הפריים כנראה גם תחזור לרדת..
מצויין!מוסכם בהחלט.
איך קצת לשנות ? נגיד לכבות האור בבית ליותר שעות / דקות, וכו' ?? או לא לקנות גבינה צהובה אלא רק לבן גיל וכו'
ועוד אחרי זה אני רואה פה אשכולות שמבקשים להקטין את המינוס בחשבון, כי הריבית עלתה....
וכן לא דיברתי בכלל על נסיעה למלונות וטיסות לחו"ל ואכילה במסעדות ועוד שאינו בנמצא בכל אופן אצלנו.
אברכים בכל מקרה מצטמצמים בהרבה דברים....מצויין!
זו שאלה שבאמת ובתמים מתבקשת בימים אלה - כשהכל כ"כ עולה (חוץ מהמשכורות שלנו..), ומתייקר - מה ניתן לעשות?..
האם באמת נתחיל לחיות בדקדוקי עניות חלילה??
--
אז האמת היא - וכל מאמן ויועץ כלכלי יודע - שלא משם תגיע הישועה, רק ממנו ית'.. כמובן.
אבל הדרך הנכונה (והיחידה שיש לה סיכוי) היא: באימון להתנהלות נכונה יותר, התייעלות בהוצאות רבות שאפילו לא יורידו לנו את רמת החיים בכי הוא זה, הגדלות הכנסות שלעיתים מצריכות בקושי טלפון או פגישה בודדים, ומעל הכל - הנכונות לחשיבה על שינוי בהרגלי ורמת החיים. זה לא אומר להוריד רמת חיים.. חלילה!
זה אומר לחשוב על רמת חיים מסוג שונה מעט, שתהיה מותאמת עבורינו יותר לתקופה זו, והיא זו שתסב לנו את הרוגע והשלווה.
זו בעצם רמת החיים הטובה והאמיתית..
שינוי הרגל - הוא אולי קושי זמני, אבל לחיות בלי יכולות לשנות אותו - הוא קושי תמידי ונצחי!!
אני רק יכול להוסיף - שממחקר שנעשה (בארגון מסילה), הממוצע של השינוי בתקציב של משפחות שעשו עם עצמם תהליך של למידה להתנהלות כלכלית נבונה - עומד על 4,200 ₪ בחודש!! [הגדלת הכנסות, התייעלות בהוצאות, שינוי ברמת החיים, וכדו'].
אני לא בא לומר לעשות תהליך (למרות שבעיניי זה מבורך בכל שלב ומצב בחיים), רק לדעת - יש המווון מה לעשות!!
הרבה יותר ממה שהמשכנתא שלכם + עליות המחירים יתייקרו.
בהצלחה!
כנראה דברי לא הובנו כמו שצריך.אברכים בכל מקרה מצטמצמים בהרבה דברים....
כל מילה נכונהכנראה דברי לא הובנו כמו שצריך.
תקרא אותם שוב בבקשה.
אני ממש לא בעד צמצומים וקיצוצים - ממש לא!!
והעניין הוא לא זה בכלל.
אלא ללמוד לנהל נכון, לחיות מתוך היש, מתוך תקציב מסודר ומאורגן מראש - ואז לקבל החלטות מושכלות איך נראה התקציב.
החשיבה לכיוון צמצום, היא חשיבה צרה שלא לוקחת פרספקטיבה רחבה, ובסופו של יום - היא גם לא מוכיחה את עצמה.
זה אמיתי לגמרי!!!מצויין!
זו שאלה שבאמת ובתמים מתבקשת בימים אלה - כשהכל כ"כ עולה (חוץ מהמשכורות שלנו..), ומתייקר - מה ניתן לעשות?..
האם באמת נתחיל לחיות בדקדוקי עניות חלילה??
--
אז האמת היא - וכל מאמן ויועץ כלכלי יודע - שלא משם תגיע הישועה, רק ממנו ית'.. כמובן.
אבל הדרך הנכונה (והיחידה שיש לה סיכוי) היא: באימון להתנהלות נכונה יותר, התייעלות בהוצאות רבות שאפילו לא יורידו לנו את רמת החיים בכי הוא זה, הגדלות הכנסות שלעיתים מצריכות בקושי טלפון או פגישה בודדים, ומעל הכל - הנכונות לחשיבה על שינוי בהרגלי ורמת החיים. זה לא אומר להוריד רמת חיים.. חלילה!
זה אומר לחשוב על רמת חיים מסוג שונה מעט, שתהיה מותאמת עבורינו יותר לתקופה זו, והיא זו שתסב לנו את הרוגע והשלווה.
זו בעצם רמת החיים הטובה והאמיתית..
שינוי הרגל - הוא אולי קושי זמני, אבל לחיות בלי יכולות לשנות אותו - הוא קושי תמידי ונצחי!!
אני רק יכול להוסיף - שממחקר שנעשה (בארגון מסילה), הממוצע של השינוי בתקציב של משפחות שעשו עם עצמם תהליך של למידה להתנהלות כלכלית נבונה - עומד על 4,200 ₪ בחודש!! [הגדלת הכנסות, התייעלות בהוצאות, שינוי ברמת החיים, וכדו'].
אני לא בא לומר לעשות תהליך (למרות שבעיניי זה מבורך בכל שלב ומצב בחיים), רק לדעת - יש המווון מה לעשות!!
הרבה יותר ממה שהמשכנתא שלכם + עליות המחירים יתייקרו.
בהצלחה!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: