מצב
הנושא נעול.

רסיס לילה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
בעיניי נעשה באשכול זה קצת עוול לעיתון משפחה.
רפרפתי השנה בעיתונים: המודיע, המבשר, בקהילה. פיהוק אחד גדול.
משפחה לעומתם (ולעומת סוכות ופסח האחרונים לפחות) עשו מאמץ ובהחלט השקיעו, כתבות כמו המפגש של ראשי המוסד, הראיון עם רבה של איראן, הפרופיל על הרב אוירבך, זוג הכתבות על נתניהו ועוד דברים חביבים.
בקיצור, עיתון חביב ששווה באיכותו ובכמותו לזוג עיתונים שבועיים סטנדרטיים (בסה"כ פסח כולל שתי שבתות) - ומכאן גם המחיר הכפול. למרות שהפרסומות הן פי ארבע, אבל מה אכפת לי אם יהודי מרוויח מכך שאני עושה עם ידי תנועת דפדוף לעוד כמה עשרות עמודים (למרות שלא העפתי לכיוונם רבע מבט - למפרסמים).

נערך לאחרונה ב:

anotherית

משתמש סופר מקצוען
@dvory את חושבת שכדאי להימנע מביקורת בכלל?

כי בדיוק בגלל שכתבת שכדאי להימנע מלהעליב (כי ביקורת זה תמיד דבר מעליב, גם אם זה מאוד מאוד מתחשב), נוצרים כאן ובמקומות אחרים, אשכולות מלקקים כמו דבש ודביקים כמו דבק שלוש שניות לכל מיני ספרים וסדרות על ידי מעריצים ומעריצות, ואז כשמגיע לכותב מילה אחת של ביקורת הוא אומר, אז מה, תראו את כל מה שאחרים כותבים. וככה זה עובר מכותב/ת אחת לשני/ה ואנחנו מקבלים ספרות דלה שמגרדת את הקרקע בקושי, (לא כולם, לא כולם!) אבל זה אשמתינו, כי מעולם לא בקשנו יותר כי פחדנו על רגשות ועלבונות. אבל אולי זה טוב, אני כבר לא יודעת.

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
קטע מצחיק.
אין טענות על הסופרים והסופרות, ו @dvori בכללם - בדיוק כמו שאין טענות על הגרפיקאים או על משרדי הפרסום. (מה גם שאלו גם לא רפרפו על כל חלקי המגזין).
הטענה הינה על המערכת ומבנה שגוי, וכל תגובה מתחסדת מצידה לא תצדיק התנהגות כזו.
בדיוק לכן אף אחד מהמאוכזבים לא ישלח מכתב למערכת, אם המערכת רוצה בביקורת אמתית (בכדי שהפרסומות השמנות ימשיכו להתפרס גם על מוספי הסיפורים והילדים) - מוזמנים לקבל קישור לאשכול הנוכחי (ולדומים לו אחרי כל חג ומועד).

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
@dvory את חושבת שכדאי להימנע מביקורת בכלל?

כי בדיוק בגלל שכתבת שכדאי להימנע מלהעליב
אלה שני כדאי'ים שונים בעליל.
איך הבנת ממני שאני נגד ביקורת? דווקא כתבתי שזאת הדרך להשתפר. הייתי נקודתית מאד כשהצבעתי על סך החומר בעיתון 'בתוך', וכשביקשתי לא לפרשן כתבה שלא מוצאת חן כזלזול של הכותב בקוראיו.
נראה לי שהדגשתי שאין קשר לדעת הקוראים על התוכן ולזכותם הלגיטימית לבקר. ההיפך, שלחתי את כל הקוראים לכתוב למערכת ולפרט כמה שאפשר את חוות דעתם.
בקשר להעליב, כן, אני נגד. נגד להעליב כל יהודי. זאת לא פריבילגיה ששמורה רק לסופרים :).

מאמינה שאפשר למצוא את דרך האמצע. לבקר תוכן, בלי לפגוע בכותב שלו. להתייחס למילים, ולא להוגה שלהן. יוכיחו אשכולות ביקורות מנוסחים להפליא ומחכימים מאד בפורום כתיבה מקצועית.

anotherית

משתמש סופר מקצוען
מאמינה שאפשר למצוא את דרך האמצע. לבקר תוכן, בלי לפגוע בכותב שלו. להתייחס למילים, ולא להוגה שלהן. יוכיחו אשכולות ביקורות מנוסחים להפליא ומחכימים מאד. בפורום כתיבה מקצועית.
ביקורת היא תמיד מעליבה. ככה שאלו לא באמת שתי כדאיים נפרדים. (רוב רובן של האשכולות בפורום כתיבה הן ביקורת חיובית ברובה, שגם זה מעלה, אבל זה דבר נפרד).
לגבי עלבון, את צודקת, ולכן אני שואלת אם כדאי לוותר על כל נושא הביקורת.

נכון שיש אפשרות לכתוב מעליב יותר ומעליב פחות. (מעליב יותר: הכותב הזה עף על עצמו, או פרובקטיבי וכו' מעליב פחות: הספר הוא לא ממש מתנהל כעלילה וכספר ויותר אוסף דמויות..)

אבל גם המעליב פחות הוא עדיין מעליב. ולכן אולי באמת כדאי להימנע מכל הסוגה הזו של ביקורת
emoji_u1f937.png

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
ביקורת היא תמיד מעליבה. ככה שאלו לא באמת שתי כדאיים נפרדים. (רוב רובן של האשכולות בפורום כתיבה הן ביקורת חיובית ברובה, שגם זה מעלה, אבל זה דבר נפרד).
לגבי עלבון, את צודקת, ולכן אני שואלת אם כדאי לוותר על כל נושא הביקורת.

נכון שיש אפשרות לכתוב מעליב יותר ומעליב פחות. (מעליב יותר: הכותב הזה עף על עצמו, או פרובקטיבי וכו' מעליב פחות: הספר הוא לא ממש מתנהל כעלילה וכספר ויותר אוסף דמויות..)

אבל גם המעליב פחות הוא עדיין מעליב. ולכן אולי באמת כדאי להימנע מכל הסוגה הזו של ביקורת
emoji_u1f937.png
למה זו שאלה על דווקא על ס(ו)פרים ועיתונ(א)ים?

בכל חיינו אנחנו מנסים למצוא את הדרך ל"ביקורת בונה".

אומרים שהנוסחא היא מחמאות (אמת) לפני אחרי ובאמצע, וביקורת לגופו של מעשה ולא של עושה, והבעת אמון ביכולת המבוקר לשפר את ביצועיו

רלוונטי גם לענייננו, מן הסתם

נערך לאחרונה ב:

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בכל מקרה האשכול לדעתי מוצה.
מסכימים?
אם כן- אולי זו שמעליי תנעל :)

D

Deleted 66182

אורח
לפחות יש לעיתונים שבוע להתאושש מפסח... ולא יהיו להם טענות "המארז של החג עשיר כל כך, אז הסתקנו במועט לשבת שאחריו..."
תתכוננו לעיתונים אנורקסיים השבוע.

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
אולי שעיתוני החג יוציאו את כל הפרסומות לחוברת נפרדת....
ככה לפחות נוכל לקרוא בהם גם בחג ובשבת.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אולי שעיתוני החג יוציאו את כל הפרסומות לחוברת נפרדת....
ככה לפחות נוכל לקרוא בהם גם בחג ובשבת.
חלק גדול מהאפקטיביות של פרסומת מושפע מהמיקום שלה בעיתון.
לא בכדי יש הבדל בתמחור בין מיקום אחד לשני.

זושא כץ

משתמש מקצוען
כן יכולה לדבר על העיתון שבו אני עובדת - 'משפחה'. וספציפית, על עיתון 'בתוך' ועל עיתון 'ילדים', וכן על מוסף הסיפורים.
נתחיל במוסף הסיפורים. קיים רק בחגים. ככל הזכור לי, שום סיפור בו לא היה שיווקי.
כנ"ל קטיפה של החג ומגזין משפחה שפרסמו סיפור מרגש מבית "אפשרי" (אותו פרק בשני מגזינים שונים!! לפחות משפחה היו מספיק הוגנים בשביל לשים את הכותרת "תוכן שיווקי"...)

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוסף הסיפורים והמגזין הם שני חלקים נפרדים.

עט

משתמש מקצוען
אך חשוב לי לציין - משפחה באנגלית לגמרי לא כמו מקבילו בעברית. הוא ללא ספק מוביל על פני כל העיתונים, הן בעברית והן באנגלית, בתוכן, איכות, רמה, וכמות.

אז אולי שיוציאו אותו גם בעברית ??? :rolleyes: :eek: :rolleyes:

עט

משתמש מקצוען
חלק גדול מהאפקטיביות של פרסומת מושפע מהמיקום שלה בעיתון.
לא בכדי יש הבדל בתמחור בין מיקום אחד לשני.

ו'חוברת' פרסום של 60 + עמודים בתחילת המגזין זה אפקטיבי ?
יש מישהו שרואה את הפרסומות ?
כולם מדפדפים ישר להתחלת הכתבות .........

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ו'חוברת' פרסום של 60 + עמודים בתחילת המגזין זה אפקטיבי ?
יש מישהו שרואה את הפרסומות ?
כולם מדפדפים ישר להתחלת הכתבות .........
העובדה שזה מרגיז לא הופכת את זה לבלתי אפקטיבי. :)
יש על זה מחקרים. המיקום אינו אקראי ואם הוא לא היה משפיע אזי המפרסמים לא היו משלמים על העמודים הללו והם לא עולים בזול...

עט

משתמש מקצוען
העובדה שזה מרגיז לא הופכת את זה לבלתי אפקטיבי. :)
יש על זה מחקרים. המיקום אינו אקראי ואם הוא לא היה משפיע אזי המפרסמים לא היו משלמים על העמודים הללו והם לא עולים בזול...

אני חושב שהכי אפקטיבי זה פרסומת בתוך כתבה
ורק עמוד בודד, שמתי שקוראים את הכתבה רואים את הפרסומת, אם זה כפולת עמודים אז ישר מעבירים בלי לשים לב בכלל מה הפרסומת.

bat 7

משתמש סופר מקצוען
קטע מצחיק.
אין טענות על הסופרים והסופרות, ו @dvori בכללם - בדיוק כמו שאין טענות על הגרפיקאים או על משרדי הפרסום. (מה גם שאלו גם לא רפרפו על כל חלקי המגזין).
הטענה הינה על המערכת ומבנה שגוי, וכל תגובה מתחסדת מצידה לא תצדיק התנהגות כזו.
בדיוק לכן אף אחד מהמאוכזבים לא ישלח מכתב למערכת, אם המערכת רוצה בביקורת אמתית (בכדי שהפרסומות השמנות ימשיכו להתפרס גם על מוספי הסיפורים והילדים) - מוזמנים לקבל קישור לאשכול הנוכחי (ולדומים לו אחרי כל חג ומועד).
בדיוק.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה