מידע שימושי עיתוני החג- סיכום

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
כתבו כאן שבשל הקורונה העיתונים היו פחות טובים.
א. אני לא מסכימה שהיו פחות טובים. תמיד יש ביקורת ואי אפשר לרצות את כולם.
ב. עובדה היא שהרבה פעמים חומר נכתב הרבה קודם, והוא פחות טוב מחומר שנכתב מאוחר יותר.
ג. עיתון אחד שאני יודעת שנסגר בערך בסוכות, כלומר נסגר סופית- אכזב אותי מאד. החומר שם היה משעמם לחלוטין, ואם לא הייתי יודעת שהוא מושקע כי באותו עיתון דורשים הרבה מהכותבים ומשגעים להם את השכל.. הייתי חושדת שבשל הקורונה הם לא הספיקו להשקיע...
ד. הבעיה היא ענין של טעם. הרבה התלהבו על סיפורים מסוימים שלא הבנתי מה הפשר, ואילו אני נהניתי מאחרים.
ה. יש עיתון מסוים שמעולם לא הבנתי למה ממשיכים להוציא אותו, (בדיוק כמו ארטיק לימון) ואז הבנתי שיש כאלו שממש אוהבים אותו...

אני בעד לבקר במתינות, כי זה משקף את הלך הרוח של רוב הציבור.
וחשוב שהעיתונים ידעו את ההלך בשביל לכוון לפחות ל60% מהדעות.
בכל אופן, אני קוראת את כל הביקורות בעיון:)

אי פה אי שם

משתמש מקצוען
צריכים קצת הבדל בין העיתונים... בכל זאת...
גם עיתון אחד לא הזכיר שם משפחה ועיתון אחד כן
והעיתון שהזכיר גם קיצץ אותיות משם המשפחה המקורי
אני שמעתי עליו פעם בשם משפחה אחר...
די שקוף שזו יוזמה של אנשי החצר
התרשמות שלי ששניהם לא רצו לפספס את הסיפור הזה.
ואגב, לא חושב שגדולי ישראל אשר מגיעים לשמוע את שעוריו, מובלים בידי יח"צן כלשהוא.

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
מאמינה שכל המתלוננים קיבלו קישור לעיתון.
לא שהתלוננתי, אבל כנראה...
קראתי את קטיפה ומוסף הסיפורים שלו פיזית, מהמם, אם כי בקטיפה הפריע לי נורא המיזם, למנויות זה מעניין, אבל למי שלא...
והשאר קראתי במחשב, לטעמי בטעות גורלית היו סיפורים מצוינים רובם. מה שלא אוכל להגיד על בקהילה ומשפחה, אם כי שוב, יכול להיות שזה בגלל הזמן והפניות אינו דומה חג במיטה לחול המועד במחשב

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בד''כ אני קוראת את משפחה של פסח במשך כל החג פלוס כמה שבתות אחרי. והפעם גמרתי אותו ביומיים.
לא יודעת, אני קוראת אותו משבת הגדול ועדיין לא סימתי....
(את בתוך כן, כולל הכל...)
יודעת שהשתדלתי לעשות את המיטב שיכולתי.
ואכן עשית!!
כמה מרגש היה להרים עיניים לשמים אחרי הסיפור המיוחד והמקורי שלך.
כמה נוגע היה למלמל כמעט "על הניסים" עם מנוחי.
כמה מדויק תיארת את הבתים המיוחדים- על כל המשתמע.
@dvory - את תמיד לוקחת הכל - ובגדול.
מעריצה נלהבת שלך.
הלוואי שתכתבי יותר.

23

משתמש מקצוען
קניתי עיתון משפחה ונעלם לי החלק של הסיפורים
ואני רוצה להדפיס לא לקרוא במחשב
יש משהו שיכלו להעלות לי אותו להדפסה<?

שוקי פרוגר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
שאלה סתם בשביל להבין:
מה העניין של עורכי מוסף סיפורים למצוא שם/נושא משותף לכל הסיפורים?
זה תמיד מרגיש לי שהסופרים נאלצים להמציא משהו שיהיה קשור לנושא, ואם לא מצליחים אז דוחפים קצת....
לא עדיף לתת להם לכתוב על מה שבא להם?
בקיצור- למי חשוב שהסיפורים יהיו עם הקשר מסויים?

anotherית

משתמש סופר מקצוען
שאלה סתם בשביל להבין:
מה העניין של עורכי מוסף סיפורים למצוא שם/נושא משותף לכל הסיפורים?
זה תמיד מרגיש לי שהסופרים נאלצים להמציא משהו שיהיה קשור לנושא, ואם לא מצליחים אז דוחפים קצת....
לא עדיף לתת להם לכתוב על מה שבא להם?
בקיצור- למי חשוב שהסיפורים יהיו עם הקשר מסויים?
אם אני לא טועה, זה יתד שהתחילו עם זה, השאלה למה.
כנראה בגלל שהיה להם רעיון חמוד בשנה הראשונה, והם חשבו שזה יעזור למכירות.
מאז נראה שזה כדור שלג שהתגלגל בלי יכולת לרדת מהעץ.

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
אז כשהגיע אלי המוסף של יתד הלכתי לקרוא דבר ראשון את הסיפור של אסתי קווין. באמת חמוד, קצת פחות מהציפיות על סמך ההמלצות פה, רק איך ליאון הגוי מסביר לרוג'ר ש"הירח קטן בגלל שתחילת חודש עכשיו"? מנין לו סדר לוח השנה היהודי?

שאר המוסף ממש חמוד. נהניתי מרוב הסיפורים חוץ מכמה קיטשיים עם סוף צפוי, דווקא מהסיפור הקיטשי של חיים ולדר כן נהניתי כי אני ממש אוהבת את הכתיבה שלו שתמיד מצליחה להוציא ממני פרצי צחוק. אגב, המסקנה שלי היא שאמא של בני התארסה בגיל 15 וחצי... (היא ילדה את בני בגיל 17, מה שאומר שהתחתנה בגיל 16) לדעתי הבעיה שם היא בעורכים שאף פעם לא שמים לב לדקויות. מילא הסופרים שנופלים על טעויות קטנות, זה הגיוני, אבל ביתד (ובקטיפה) אין מי שמתקן.

קטיפה היה ממש ממש משעמם בעיני. כל חג מחדש נשגב מבינתי למה אין פרקים של הסיפורים בהמשכים. וה"פרוייקטים" שלהם מצליחים להתעלות על עצמם ברמת השעמום וחוסר העניין שבהם, כל חצי שנה מחדש.
משפחה יש לי רק את הגרסה הדיגיטלית :( אז לוקח לי הרבה יותר זמן כי רוב זמן הקריאה שלי הוא בשבתות וחגים. מקווה לכתוב רשמים כשאסיים אם עדיין יהיה רלוונטי.
עריכה: קראתי גם את המוסף סיפורים של המבשר. אבל אין לי מילה אחת טובה לכתוב עליו.

נערך לאחרונה ב:

האוצר זה מקצועי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
תסתכלו בטור של אריה ארליך שניהיה עורך בכמה גליונות האחרונים הוא עצמו מודה
"לא תארתי לעצמי שכך יראה העיתון חג הראשון שאני עורך" וד"ל

אהרון שולמן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איך תסבירו שגם בבקהילה בדיוק ככעת יש כתבה עליו?
אהרן קליגר שלא מזמן היה אחד העורכים ב"בקהילה" עבר לעיתון משפחה בתור מנהל מערכת ועשה כתבה רצינית ויסודית (כדרכו) עם אריה ארליך,

לעניות דעתי וייתכן שאני טועה אז בקהילה מיהרו וגם עשו כתבה ( זה לא פעם ראשונה שיש כתבות על אותו מושא הכתבה בגליונות החג) ,אבל כנראה לא הספיקו להפגש עימו בימים האלו אבל עדיין יצחק פלדמן עשה כתבה נפלאה (בין עוד כתבות שנעשו על ידו בגיליון הזה)

כמו שהוא תמיד יודע לעשות, רק את החוש הומור שלו הוא הדיר משום מה מהכתבה הזו ... :)

אילוש

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
צריכים קצת הבדל בין העיתונים... בכל זאת...
גם עיתון אחד לא הזכיר שם משפחה ועיתון אחד כן
די שקוף שזו יוזמה של אנשי החצר
כיוונת לדעתי, בדיוק באתי לכתוב את זה...

והביקורת שלי:
בתוך המשפחה- יחסית משעמם בהשוואה לשנים קודמות, ציפיתי ליותר
מגזין- היה מעניין וברמה כרגיל. לגבי הכתבה על הינוקא- דווקא אוהבת לקרוא כתבות כאלו...
במוסף הסיפורים היו כמה סיפורים נחמדים אבל לא ברור לי למה צריך לכתוב על כל מיני דמויות מארצות עלומות, אי אפשר לכתוב סיפורים פחות מנותקים? רק לי זה מפריע?
מגיד- אכן כמעט כולו יח"צ ופרסום (למעט כמה כתבות בודדות) ועוד לחשוב שאנחנו משלמים על זה...
עיתון ילדים(כן, גם אותו קראתי;), בכללי אני חושבת שהסגנון שם לא הכי חרדי-קלאסי , אבל זה כבר לא קשור לכאן... ) - דוקא אהבתי, ממש חמוד
,@dvory אני קוראת קבועה של שתי אחיות ודואט:) ואהבתי גם את הסיפור. שאפו!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה