דרוש מידע עיר/התנחלות חרדית חדשה

ALESIS

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
בלת"ק,
העבירו לי ואולי זה יעניין כאן מישהו:unsure::)

קבצים מצורפים

• קפריסין.jpeg
    קפריסין.jpeg
    KB 155.5 · צפיות: 88

ליאורה ז.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
קחו בחשבון מה היתרונות וההפך..
תחשבו טוב לפני..
לגור ביישוב זה "כמו" "פלנטה" אחרת.
אוירה אחרת, (אויר) יותר מכירים אחד את השני...
קניות, מקומות לימודים, סמינרים! ועוד
מי שלא גדל שם לא מבין .
נקודה.

(ו...הלוואי שיקימו שם גם סמינר, הלוואי!! )
זו דעתי :)

אין פאנץ'

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
מישהו יכול להסביר למה כבר 25 שנה לא בונים יישוב חרדי חדש כמו לציבור הכללי ??
חוץ מזה מי למה אין בכלל התנחלות חרדית שמתוכננת המחירים שם כידוע יותר זולים?
שתי השאלות מופנות לשתי נמענים שונים-שאלה א' היא לנבחרי הציבור (דרך אגב אפשר לעיין בהסכמים הקואליציוניים החדשים באתר הכנסת שם מופיע הנושא בהרחבה)

שאלה ב' היא לכלל הציבור והתשובה מורכבת מהרבה סיבות והסיכוי שהדבר יקרה שווה ערך לסיכוי שיקום יישוב חרדי על אדמת הירח,
א.במישור התודעתי- לשכנע את הציבור להקים התנחלות מסיבות אידיאולוגיות נראה מופרך במצב הציבור החרדי בישראל כאשר לענ"ד כמות האנשים החרדים שמצוות יישוב א"י בוערת בהם עד כדי פעולה בנושא הוא אפסי יחסית ולעומת זאת אלו ששיטתם הפוכה גדולים מהם פי כמה
ב.במישור המעשי -לשכנע את הציבור להקים יישובים בצורה של התנחלות ולו בשביל לפתור את מצוקת הדיור ,גם לזה אין היתכנות כי כידוע הציבור החרדי עצל ונותן לחיים לזרום עד שימות הכלב או הפריץ

בנוסף מי שמתמצא בדבר יודע שכדי שהתנחלות תקום ותתבסס צריך שיהיו אנשים המשוגעים לדבר וגם אז צריך רחמי שמים מרובים והרבה סבלנות ,דם, ויזע ,
על אחת כמה וכמה כשמדובר בסדר גודל כזה שאמור לפתור את מצוקת הדיור שזה בודאי משהו שלא כדרך הטבע

דרך אגב ,כן יש התנחלות חרדית מתוכננת שכבר פעמיים ניסו לבנותה והיא יישוב דרך אמונה שהוקם לראשנה בקיץ האחרון ,אך שוב ,הפער בין החזון למציאות הוא עצום

אין פאנץ'

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
הישוב דרך אמונה
חי ונושם
וכך הוא ימשיך
לא מוכרים אידאולוגיה בגלל חסר באנשים.
אני מסכים עם כל מילה ( למרות שאי אפשר לקרוא לפיסת קרקע שלצערנו ריקה ושוממת "ישוב חי ונושם" ) ואני מצטרף לתפילה והתקווה (וגם למעשים וד"ל)
רק רציתי לתת קצת פרופורציות ולקרקע כמה אנשים וזה לא ענין של מכירת אידיאולוגיה אלא של המושג המאכזב/מעצבן שנקרא "מציאות"

ייד

משתמש מקצוען
מישהו יכול להסביר למה כבר 25 שנה לא בונים יישוב חרדי חדש כמו לציבור הכללי ??
חוץ מזה מי למה אין בכלל התנחלות חרדית שמתוכננת המחירים שם כידוע יותר זולים?
בלת״ק
יש איזו תיאוריה שקנתה שביתה אצל זקני הפקידים במשרד השיכון וברמ״י
שכביכול הילודה הגבוהה עלולה לגרום למחסור בקרקע ולפיצוץ אוכלוסין ולכל מיני תופעות אפוקליפטיות,
ולכן אסור לבנות ערים חדשות וכמה שפחות שכונות חדשות אלא לשפוך את כל הכסף לפינוי בינוי וכדו׳
למרות שזה מיקר את מחירי הדיור בטירוף ויוצר מחסור יזום, זה עדיף משהעולם יחזור לתוהו ובוהו......

עד שלא ינער מישהו את המערכת המחירים ימשיכו לעלות והקרקעות ישארו שוממות!

שוקולד עילית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אני חושבת שבמקום להקים עיר חדשה
לבנות את כל סביבת ירושלים(איפה שאפשר)את כל סביבת מודיעין עילית את כל סביבת בית שמש ושאנשים יגורו בבנינים רבי קומות וצפופים ,זה הרצון של רוב הציבור לגור בתוך הקהילות ובתוך מרכז הענינים אז זה פחות יהיה פתרון אלא אם כן יבנו עוד שכונות חרדיות כמו אחיסמך שזה במרכז אבל בעיר נחשלת

ייד

משתמש מקצוען
אני חושבת שבמקום להקים עיר חדשה
לבנות את כל סביבת ירושלים(איפה שאפשר)את כל סביבת מודיעין עילית את כל סביבת בית שמש ושאנשים יגורו בבנינים רבי קומות וצפופים ,זה הרצון של רוב הציבור לגור בתוך הקהילות ובתוך מרכז הענינים אז זה פחות יהיה פתרון אלא אם כן יבנו עוד שכונות חרדיות כמו אחיסמך שזה במרכז אבל בעיר נחשלת
אין לי איך למדוד את רצון רוב הציבור,
אבל אני מצביע נגד.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה