הוא לא יכול כי ביטלו את היכולת שלו להתערב וזה קרה לפני שבג"ץ בא ורוצה לבטל אותו.יעשו חוק שמבטל את האפשרות של בג"ץ להתערב.
יבוא בג"ץ החמוד ויבטל אותו.
בג"ץ הוא לא מחוקק והחוק חל ברגע שהכנסת חוקקה, ולא ברגע שבג"ץ מאשר את החוק.
הוא לא יכול כי ביטלו את היכולת שלו להתערב וזה קרה לפני שבג"ץ בא ורוצה לבטל אותו.יעשו חוק שמבטל את האפשרות של בג"ץ להתערב.
ואז המון מוסת,חזרנו לרוטינה בלי תשובה מניחה את הדעת!
יעשו חוק שמבטל את האפשרות של בג"ץ להתערב.
תחוקק הכנסת חוק שמחייב את המשטרה.
יבוא בג"ץ ויבטל אותו.
המשטרה לא תוכל לעשות כמו שהכנסת הורתה לה.
כי בג"ץ ביטל את החוק הזה. וביטל גם את החוק שמונע ממנו להתערב.
בתיקון לחוק יסוד וזה שונה ובנוסף הפסיקה שלהם בנושא זה לא מחייבת את הממשלה.
ומה עם חוק דרעי
ערכתיבאשמתך בלבד.
אולי תמחק?
למה?ערכתי
בכל אופן תראה שתוך דקות מקסימום שעה זה יימחק ללא קשר אלי...
א. אני באמת מקווה אבל נראה לי שלא הבנת אותי נכון , כתבתי שגם אם חלילה זה יקרה אז זה לא עוד 20 שנה אלא בשנים הקרובות.א. זו היית הבעת תקווה, כי יש לי הרגשה שלפני הנפילה הסופית שלהם הם יצליחו שוב לשלוט...
וודאי עם בכח של התקשורת וההפחדות...
ב. הם יודעים לשלוט הם פשוט יוסיפו בהחלטת ממשלה עוד 30 שופטים מועידת מר"צ...
ג. לא! אבל צריך לעשות א"ז בדרך שתבהיר שמעולם לא היה כזה חוק, שצריך לחוקק עליו חוק אחר...
החוקים הללו בעצם נותנים למפרע ליגיטימציה לדורסנות המשפטית...
נו ,באמת, לא דומה בכלל- זה לא היה משהו שנוגע לאזרחים אלא תהליך פרלמנטרי וגם שם זה החזיק בדיוק 24שעות.יולי אדלשטיין ציפצף עליהם לפני הקמת הממשלה הקודמת בסיפור עם יו"ר הכנסת וההתפטרות.
לדעתי זו לא טענה כי בג"ץ לא מבטל חוק אלא קובע שהחוק לא חוקתי ולכן הוא בטל מעיקרו.הוא לא יכול כי ביטלו את היכולת שלו להתערב וזה קרה לפני שבג"ץ בא ורוצה לבטל אותו.
בג"ץ הוא לא מחוקק והחוק חל ברגע שהכנסת חוקקה, ולא ברגע שבג"ץ מאשר את החוק.
שמעתי כבר כמה פרשנים שהפריחו בלון ניסוי ואמרו שיכול שבג"ץ יפסול את פסקת ההתגברותלדעתי זו לא טענה כי בג"ץ לא מבטל חוק אלא קובע שהחוק לא חוקתי ולכן הוא בטל מעיקרו.
אבל בכלל קשה להאמין שבג"ץ יתערב בחוק שנוגע לבג"ץ
פייקזה הנקודה , שלפי המופיע בספר החוקים גם כשהם פוסלים חוק זה לא מחייב את הכנסת אלא שלצערנו אלו נורמות שנקבעו במשך שנים ,ואוי לא למי שיתנגד לזה , קשה אפילו לדמיין מה יהיה פה אם מישהו ינסה ולכן קשה גם להאמין שמישהו ינסה...
אבל הנסיון מוכיח שכולם בסוף מתיישרים עם המערכת...מערכת המשפט כעיקרון לא תתערב בהחלטות של המחוקק, אבל מתפקידה וכדי שיהיה איזון בין המערכת המחוקקת לשופטת, שם היא תיכנס
בסופו של דבר בגץ יכול לבוא גם לטובתינו- למשל בגץ המעונות ובטח יש עוד כמה דברים שלא עולים לי עכשיו
אולי כדאי להתמקד במאמץ להביא אנשי ימין ומסורת למערכת המשפט ולא בפסקת התגברות...
בהחלטאבל הנסיון מוכיח שכולם בסוף מתיישרים עם המערכת...
ברור את צודקת לגמריבהחלט
אבל עדיין עדיף משמלאני הארדקור או ערבי שלא מוכן אפילו לעמוד לשירת התקווה (נכון שגם חרדים לא, אבל אצלם זה בגלל שזה "כיבוש")
תלוי מה, כן צריך שיהיה איזון מסוים.לא מבין למה כל כך ברור לכולם שזה טוב לחרדים, הרי אנחנו מיעוט והם צריכים את הגנת בית המשפט.
כל ילד דתי/חילוני לומד את זה בשיעור אזרחות ("עיקרון שלושת הרשויות"- כנסת ,ממשלה, בית המשפט,)וכל קצין למד א"ז בשיעורי אזרחות...
בגץ ממילא לא ממהר לפסול חוקי שמאל. גם כשמדובר בפגיעה אנושה בזכויות אדם, כמו גירוש של אלפי אזרחים מהבית. בגץ פשוט הודיע שזה לא בסמכותו להתערב למחוקק.(ד"א יתכן שזה גם יכול להתהפך עלינו שבג"צ לא יוכל לפסול חוקים של כנסת שמאל הי"לת)
זה הרבה יותר מזה, הזכות של אדם לקבל את כל הזכויות שלו, ולא יהיה חילוק בין דת... וכו', לא צריך לזה חוק, וא"א להפלות בין אדם לאדם, ובטח אחרי שיש חוק זכות האדם וחירותו, ולכן יכול להיות שאפי' אם הכנסת תקבע שבג"ץ לא יכול לפסול חוקים זה לא יהיה חוקי. כי לאנשים יש זכות בשל עצמם ושום רוב לא יכול לקחת להם את זכותם.פייק
הם מסתמכים על חוק כבוד האדם וחירותו
לדעתי זו לא טענה כי בג"ץ לא מבטל חוק אלא קובע שהחוק לא חוקתי ולכן הוא בטל מעיקרו.
אבל בכלל קשה להאמין שבג"ץ יתערב בחוק שנוגע לבג"ץ
צריך לדעת שבעצם בית המשפט עצמו פועל מכח חוק יסוד השפיטה. אז שבג"ץ יבוא ויבטל חוק יסוד או תיקון לחוק יסוד?שמעתי כבר כמה פרשנים שהפריחו בלון ניסוי ואמרו שיכול שבג"ץ יפסול את פסקת ההתגברות
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: