סוכרת הריון עזרה מבעלות ניסיון

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אני!!!
היה יוצא לי בבקר 100-115
ברגע שעברתי לפרסטייל ניהיה בסביבות 90. הרופאה לא הסכימה להתייחס, אמרה שכנראה עשיתי שינוי משמעותי.

לדעתי זה מכשיר של מכבי ולכן יש אינטרס למכור אותו.
אמיתי?
אני רצה לעשות על כך כתבת תחקיר...
ואגב, לא כל קופות החולים נותנות פריסטייל. יש כאלו שמקפידות על האקו צ'ק

קקטוסה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אצלי הרוקחת התעקשה על אקו צק (אפילו שהאחות אמרה לי להתעקש על פריסטייל) היו לה כמה סיבות לכך.
תכלס נזכרתי שיש לי מכשיר מההריון הקודם ופשוט משתמשת בו. הזיה.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען

נ.ב. מישהי יכולה לכתוב את הלינק ואני אמחק את ההודעה שלי (תודה מראש)
(כתוב בלינק שפריסטיל מדייק יותר מאקו צ'ק בסכרת הריון הכותבת תזונאית שעבדה בכללית 20 שנה )
אבחנה של סוכרת הריון מתקבלת בדרך כלל בהלם, אבל תוך זמן קצר את לומדת ויודעת מה צריך לעשות וגם מגלה ש”השד לא נורא כל כך”. כדי לקצר לך את הדרך, אני רוצה לשתף אותך בכמה עצות שיכולות לשדרג לך את התקופה הקרובה, אשר מבוססות על ניסיון מהשטח.

מדידות סוכר במד הסוכר

מדידת הסוכר של הבוקר​

כידוע, ערך הסוכר בצום הוא החשוב ביותר, כיוון שיש לנו פחות שליטה עליו והתוצאות יקבעו אם הסוכרת מאוזנת תזונתית או אם צריך טיפול תרופתי או אינסולין. את המדידה צריך לעשות כשאת קמה מהמיטה. את קמה, הולכת לשירותים, שוטפת ידיים היטב במים ובסבון, מנגבת היטב ואז מודדת. נתקלתי במקרים בהם המדידה של הבוקר היתה שעה או שעתיים אחרי הקימה. במקרה כזה, גם אם את לא אוכלת, הסוכר עלול להיות גבוה יותר מכפי שהיה כשהתעוררת.

באיזה מד סוכר להשתמש​

זה נושא סופר חשוב, שיכול להציל אותך מאבחנה שגויה של סוכרת הריון לא מאוזנת. יש בשוק כרגע כמה חברות שאת מדי הסוכר שלהן מציעים לאנשים עם סוכרת: פריסטייל, אקיו צ’ק, קונטור וקייר סנס. מבין כולם, מדי הסוכר היחידים שלא מזייפים כלפי מעלה אצל נשים בהריון הם מדי הסוכר של חברת פריסטייל: פריסטייל פרידום לייט ופריסטייל אופטיום ניאו. דרשי מהרופא/ה שלך מרשם רק עבור פריסטייל. הנה דוגמאות להמחשת ההבדלים בין מדי הסוכר השונים:

WhatsApp-Image-2021-08-02-at-12.44.30-1024x768.jpeg
בצד ימין – מד סוכר של אקיו צ’ק, בצד שמאל, מד סוכר של פריסטייל פרידום לייט. הפער משמעותי בין שתי המדידות
WhatsApp-Image-2021-08-02-at-15.16.42-1024x576.jpeg

זו מדידה של אישה אחרת, מצד ימין אקיו צ’ק ומצד שמאל פריסטייל אופטיום ניאו.

אגב, השימוש במד סוכר “קייר סנס” לנשים בהריון אמור להיות מופסק ולהינתן רק לאנשים עם סוכרת סוג 2 או סוג 1 אך לא במקרים של סוכרת הריון. הנה קישור לכתבה ב”כלכליסט” בה מסופר על הבעייתיות של ה”קייר סנס” אצל נשים עם סוכרת הריון. תודה למטופלות שאישרו את פרסום התמונות.

ניקוי הידיים לפני מדידה​

הידיים צריכות להיות נקיות ויבשות. צריך לשטוף את הידיים היטב במים ובסבון ולנגב היטב. לא לחטא באלכוהול או באלכוג’ל, כיוון שהמכשיר קורא את מולקולת האלכוהול כמו מולקולת גלוקוז (הסוכר שנמצא בדם). אם לא תנגבי היטב את הידיים, המים ימהלו את הדם והתוצאה של הסוכר תהיה נמוכה מהמציאות. אם תמדדי בלי לשטוף ידיים, התוצאה תהיה גבוהה מהמציאות, כן, גם אם קמת הרגע מהמיטה. מכיוון שבמהלך הלילה אפשר לגעת באזורים שונים בגוף מתוך שינה, זה יכול להשפיע במיוחד אם את משתמשת בקרמים שונים. במהלך היום, כבר קרה שמטופלות שאכלו פרי ולא שטפו ידיים לפני המדידה, היו עם שאריות עסיס מהפרי על האצבעות ומדידת הסוכר היתה גבוהה מהמציאות.

וכשאת מנקה ידיים – שימי לב לסוג הסבון​

יש סבונים שמכילים דבש והם יכולים להשפיע על רמת הסוכר שלך. למשל, כשהסתכלתי על רשימת רכיבים של סבון ידיים פלמוליב שמועשר בתמציות חלב ודבש, גיליתי שהוא מכיל דבש וגם את סוכר החלב, לקטוז. למרות הכמות הזעומה שיש בסבון ולמרות ששוטפים אחר כך במים, זה עדיין יכול להשפיע, לכן עדיף להשתמש בסבון אחר.

קודם למדוד סוכר, אחר כך לצחצח שיניים​

יש משחות שיניים שמכילות סוכרים מסוג פוליאולים, בעיקר סורביטול. זה סוג של פחמימה שיכול להעלות מעט את הסוכר בדם ולשבש את תוצאות המדידה, לכן עדיף למדוד סוכר לפני הצחצוח. כדאי לקרוא את רשימת הרכיבים של משחת השיניים שלך. מחיפוש מהיר שביצעתי באתר רשת סופרמרקטים מצאתי 4 משחות שיניים שמכילות סורביטול ומניחה שיש יותר. מצאתי את – אורביטול פלואוריד אנד מינט, אלמקס נגד עששת, אקווה פרש מנטה ומנטה עדין, סנסודיין מנטה מרענן.

טיפת הדם על הסטיק​

טיפת הדם צריכה להיות מספיק גדולה, ואת הסטיק צריך להכניס לכיוון הנכון, אחרת את עלולה לקבל הודעת ERROR במכשיר. כדאי לקבל הדרכה מהאחיות במרפאה לגבי שימוש במכשיר וכן לצפות בסרטוני הדרכה ביוטיוב:

אחסון הסטיקים​

את הסטיקים יש לאחסן במקום קריר ויבש. לא במקרר, אבל גם לא לשכוח אותם באוטו בקיץ…טמפרטורה גבוהה מדי פוגעת באמינות הסטיקים ומובילה לתוצאות גבוהות מהמציאות.

בדיקות מעבדה

אם הסוכר מתחת ל-70 (אבל מעל 60) אל תיבהלי​

היפוגליקמיה מוגדרת כמצב של סוכר נמוך בדם. בעוד שבאופן רגיל היפוגליקמיה היא סוכר מתחת ל-70 מיליגרם לדציליטר, הרי שבהריון היא מוגדרת כסוכר מתחת ל-60 מיליגרם לדציליטר. כך שאם ביצעת בדיקת מעבדה והסוכר שלך בצום 63, אל דאגה, הכל תקין.

אם הסוכר בצום מתחת ל-60, אולי נבדקת דרך “מעבדה עד הבית”?​

לקופות החולים יש את השירות המבורך והכל כך לא מובן מאליו של מעבדה עד הבית. בתקופת הקורונה יש לכך חשיבות נוספת. עם זאת, ייתכן שבגלל השהות הממושכת של דגימות הדם בדרכים, חל שינוי בערכי הגלוקוז בדם. כך שאם את מקבלת תוצאה לא הגיונית בצום של מתחת ל-60 בעוד שלא היו לך כלל תסמיני היפו, ונעזרת בשירותי מעבדה עד הבית, קרוב לוודאי שזאת הסיבה.

בדיקת המוגלובין מסוכרר (המוגלובין A1C)​

בדיקת המוגלובין מסוכרר אמורה לתת אינדיקציה לאיזון הסוכר בשלושת החודשים שקדמו לבדיקה. עם זאת, הבדיקה יוצאת מנקודת הנחה שאורך החיים הממוצע של תא דם אדום הוא 3 חודשים. בהריון, אורך החיים הממוצע נמוך יותר עקב תחלופה גבוהה יותר של תאי דם אדומים. לכן הבדיקה תהיה נמוכה יותר ולא יכולה להיות מדד לאיזון הסוכר. אצל נשים עם סוכרת הריון (לא נשים שנכנסו להריון עם סוכרת) הבדיקה תהיה תקינה.

תזונה

ההשפעה של מזונות שונים היא אינדיבידואלית​

אמרו לך לאכול שיבולת שועל? אולי כוסמת או בטטה? הזהירו אותך מפני תפוח אדמה? קחי את ההמלצות האלה בעירבון מוגבל. לכל אישה יש את התגובה האישית שלה למזונות פחמימתיים. יש נשים שבטטה תקפיץ להן את הסוכר ויש נשים שממש לא. אין לך דרך לדעת את זה מראש. רק תוך כדי מדידות יהיה לך מספיק ניסוי וטעייה כדי ללמוד על עצמך.

לא כולן מסתדרות עם לחם​

ובהמשך לסעיף הקודם, יש נשים שכל סוג של לחם מקפיץ להן את הסוכר. במצב כזה, הפחמימה בארוחה צריכה להגיע ממקור אחר (גזר, סלק, פרי, דלעת ערמונים ועוד) שלא גורם לעלייה מהירה ברמת הסוכר ואם בכל זאת תרצי חוויה של לחם, יש לחמים מופחתי פחמימות. החסרון – הם יקרים יותר (לחם פשתן, לחם טחינה ולחם eatsane). שימי לב שהערך הקלורי שלהם גבוה יותר מזה של לחם רגיל בגלל תכולה גבוהה יותר של שומן וחלבון.

דרגת המתיקות של הפרי אינה מדד לרמת הסוכר​

נמנעת מאבטיח ונצמדת לתפוח ירוק כי הוא חמצמץ? כדאי לדעת שלא תמיד יש קשר בין המתיקות של הפרי לבין תכולת הסוכר שבו. דמייני שאת מכינה כוס תה ומוסיפה לה 2 כפיות סוכר. התה מתוק, נכון?
מה יקרה אם תוסיפי מעט לימון לתה? התה יהיה פחות מתוק אבל לא יהיה בו פחות סוכר. כך גם בפירות. יש פירות שיש בהם יותר חומצה ולכן הטעם המתוק מוסווה, אך זה לא אומר שיש בהם פחות סוכר!

הנה למשל ערכים תזונתיים של כמה פירות מתוך תוכנת “צמרת” בסיס נתוני הערכים התזונתיים של משרד הבריאות:
100 גרם אבטיח = 30 קלוריות, 7.15 גרם פחמימות ו-6.2 גרם סוכרים
100 גרם תפוח עץ = 52 קלוריות, 11.41 גרם פחמימות ו-10.39 גרם סוכרים
100 גרם תות שדה = 32 קלוריות, 5.68 גרם פחמימות ו-4.89 גרם סוכרים
100 גרם קיווי = 61 קלוריות, 11.66 גרם פחמימות ו-8.99 גרם סוכרים

כדאי להימנע מאוכל אסיאתי​

הסיבה היא שהרטבים באוכל האסיאתי כמו טריאקי וצ’ילי מתוק מכילים סוכר, גם לסושי (כן, גם בפס של נשים בהריון) מוסיפים סוכר בתהליך ההכנה. בנוסף, מנות של נודלס או אורז יכולות להכיל כמות גדולה מדי שיכולה להשפיע על הסוכר. אני תמיד מספרת למטופלות שלי על מקרה שנתקלתי בו, של אישה עם סוכרת הריון מאוזנת בתזונה, שאחרי שאכלה במסעדה אסיאתית הסוכר שלה היה מעל 200 שעה אחרי האוכל.

לתחקר במסעדה​

כשאת אוכלת בחוץ או מזמינה אוכל מבחוץ, חשוב לתחקר את המלצר.ית או להתקשר למסעדה כדי לוודא שאין תוספת סוכר במנה שהזמנת. את עשויה להתפלא לכמה מנות מוסיפים סוכר. אחת המטופלות שלי סיפרה לי שבמסעדה ציינה שיש לה סוכרת הריון וביררה איך מכינים את מנת הבטטות בתנור שרצתה להזמין. היא גילתה שמשרים את הבטטות במי סוכר לפני האפייה, כדי שבמהלכה יווצר קרום שחום ופריך. בקיצור, כדאי להצטייד בכמה שיותר ידע על המנות כדי לא לקבל הפתעה לא נעימה במדידת הסוכר שלאחר הארוחה.

אובחנת עם סוכרת הריון וזקוקה להסברים ותפריט לדוגמה?

בדיוק בשבילך יצרתי הדרכה אינטרנטית שתתן לך תוך שעה ורבע את כל הידע, הכלים ותוכנית הפעולה (תפריט לדוגמה) כדי שתוכלי לטפל בעצמך עד התור לדיאטנית. כאן תוכלי למצוא אותה.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען

נ.ב. מישהי יכולה לכתוב את הלינק ואני אמחק את ההודעה שלי (תודה מראש)
(כתוב בלינק שפריסטיל מדייק יותר מאקו צ'ק בסכרת הריון הכותבת תזונאית שעבדה בכללית 20 שנה )
אשמח, ממי שיכול/ה לפתוח את הכתבה מכלכליסט
ואמיתי אני הולכת לחקור את הנושא ולכתוב על כך כתבת תחקיר...

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אני!!!
היה יוצא לי בבקר 100-115
ברגע שעברתי לפרסטייל ניהיה בסביבות 90. הרופאה לא הסכימה להתייחס, אמרה שכנראה עשיתי שינוי משמעותי.

לדעתי זה מכשיר של מכבי ולכן יש אינטרס למכור אותו.
מאיפה אתן יודעות מה הערך הנכון? אולי הפריסטייל מוריד והערך הנכון הוא הגבוה?
אני באמת תוהה,
וקצת נלחצת,
לי יש פריסטייל (זה מה שמכרו לנו בכללית).

echadmishishim

משתמש מקצוען
תגלו לי קודם איך עברתם בכלל את הבדיקה של העמסה של 100
אני אחרי 2 הדקירות התעלפתי והקאתי את נשמתי.....
אני לא מעיזה לחזור על זה שוב
הרגשתי רע וגרוע
בינתיים הרופאה שלי בחופש עד תחילת ספטמבר
היא אמרה לי ללכת לרופאה אחרת עד אז
אבל אין לי עם מה ללכת.....
האחות לא שלחה גם את 2 הראשונים למעבדה כי טענה שלא יבדרו את זה....
אז פשוט העיפה לי את זה מול עיני לפח:(
ואז בדרה במכשיר עם הדקירות כל שעה והכל יצא תקין
איך בדיוק אתן עושות את העמסה של 100 בלי להקיא?

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
תגלו לי קודם איך עברתם בכלל את הבדיקה של העמסה של 100
אני אחרי 2 הדקירות התעלפתי והקאתי את נשמתי.....
אני לא מעיזה לחזור על זה שוב
הרגשתי רע וגרוע
בינתיים הרופאה שלי בחופש עד תחילת ספטמבר
היא אמרה לי ללכת לרופאה אחרת עד אז
אבל אין לי עם מה ללכת.....
האחות לא שלחה גם את 2 הראשונים למעבדה כי טענה שלא יבדרו את זה....
אז פשוט העיפה לי את זה מול עיני לפח:(
ואז בדרה במכשיר עם הדקירות כל שעה והכל יצא תקין
איך בדיוק אתן עושות את העמסה של 100 בלי להקיא?
בפעם האחרונה לא עשיתי.
העדפתי לנטר את הבדיקות הביתיות, ולדאוג לתזונה כו בהריון סוכרתי, ולא לעבור את הזוועה הזו...

קקטוסה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
גם אני לא עשיתי העמסה.
עכשיו, שהגעתי לערכים מצוינים ומאוזנים הרופאה אמרה שכדאי לעשות כדי לראות את הסכרת נעלמה (כאילו היא יכולה להעלם, מספיק שאוכל חבילת שוקלד כדי לדעת שהיא נוכחות במלוא העוצמה)

בקיצור לא מתכוונת לעשות בזמן הקרוב..

ללדת אחרת

משתמש פעיל
כבר כתבתי ואכתוב שוב
איחולי לכולכן להמשך הריון תקין סוכרת מאוזנת ולידה במועד ובקלות!
אבל חשוב לדעת, שאם הערכת המשקל תהיה גבולית - גבוהה, ולא תהיה לכן הוכחה בדוגמת העמסת 100 תקינה - מבחינת הצוות בחדר לידה אתן מוגדרות סכרת הריון על כל המשתמע.
ממליצה ממש בחום לכל מי שמגיעה להערכה של מעל 3.500 - 3.700 -
לעשות העמסה אפילו ב40. .
או שלא אכפת לה שכל רגע יאיימו עליה בניתוח...
אם רופאת הנשים שלך מרוצה וגם את ואפילו בצדק -
את המיילדת ואת הרופא שבמשמרת ביום הלידה שלך זה לא תמיד מעניין. [והניטור הביתי ממש לא נחשב מבחינתם].
כתומכת וכיולדת שעשתה כמה העמסות בחייה - זה שווה את השקט הנפשי בחדר לידה.
בשורות טובות ובקלות!

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
כבר כתבתי ואכתוב שוב
איחולי לכולכן להמשך הריון תקין סוכרת מאוזנת ולידה במועד ובקלות!
אבל חשוב לדעת, שאם הערכת המשקל תהיה גבולית - גבוהה, ולא תהיה לכן הוכחה בדוגמת העמסת 100 תקינה - מבחינת הצוות בחדר לידה אתן מוגדרות סכרת הריון על כל המשתמע.
ממליצה ממש בחום לכל מי שמגיעה להערכה של מעל 3.500 - 3.700 -
לעשות העמסה אפילו ב40. .
או שלא אכפת לה שכל רגע יאיימו עליה בניתוח...
אם רופאת הנשים שלך מרוצה וגם את ואפילו בצדק -
את המיילדת ואת הרופא שבמשמרת ביום הלידה שלך זה לא תמיד מעניין. [והניטור הביתי ממש לא נחשב מבחינתם].
כתומכת וכיולדת שעשתה כמה העמסות בחייה - זה שווה את השקט הנפשי בחדר לידה.
בשורות טובות ובקלות!
חייבת כן להציג גם את הצד השני של התמונה:
בהעמסה עצמה יש סיכון.
הרב יששכר מאיר זצ"ל, שסבל בעצמו מסכרת, ממש התנגד לבדיקה בהריון. אמר שגם אם האישה היתה גבולית, הבדיקה עצמה - בומבה של סוכר בבת אחת, יכולה לגרום לסכרת להתפרץ.
מלבד זאת, אישה ששומרת על תזונה דלת פחמימות ברגיל, לרוב ההעמסה תצא לא תקינה.

ניטור עקבי בייתי מקובל בהחלט על רוב רופאי הנשים.
אבל תביאו איתכן את המעקבים הכתובים. העקביים.
בדיקות שנערכות גם בבוקר, וגם בדיקות של שעתיים אחר הארוחה.
אלו בדיקות אמינות יותר מאשר מצג חד פעמי של העמסה אחת במהלך ההריון.
[מינוס. נכון. הם לא מצויינות במחשבי הקופה בצורה ממוחשבת.]

והמלצה מנסיון של קרובת משפחה קרובה:
ליקולייף + כרוכומין איזן את מצב הסכרת בהריון בצורה מדהימה.
מ-105 בבוקר הגיעה לתוצאות קבועות של אזור ה86.
היתה 'גבולית' עם אלף אזהרות, ונחשבה כמעט להריון בסיכון,
וברוך השם הגיעה ללידה ברוגע. בזמן ומשקל תקין.

בשורות טובות בידיים מלאות!

echadmishishim

משתמש מקצוען
כל אחת פה בלבלה אותי יותר
בינתיים עד שאלך לרופאה
מסוכן לאכול רק חלבונים וזהו?

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
כל אחת פה בלבלה אותי יותר
בינתיים עד שאלך לרופאה
מדי הרבה, בלי בקרה ושימת לב? אולי כן.
הכליות גם צריכות לעשות עבודה, וצריך להזהר איתן.
[בגדול לאדם בריא אין בעיה, אבל אם מישהו עם כליות קצת חלשות, עודף חלבונים עלול לסכן ולדרדר מצב. ולכן חשוב לדעת את ההסתייגות הזו.]

אבל בגדול, ההנחיה לאישה בריאה בהריון, במיוחד עם סכרת גבולית, זה להרבות בשומנים בריאים וחלבונים
מוצרי חלב שמנים (ככל שאחוז השומן גבוה יותר כמות הפחמימות דלה יותר. כי הפחמימות נמצאות בנוזלי החלב.)
ואפשר בהחלט לשבוע מתזונה כזו.
שמנית, גבינה צהובה, אגוזים....
ולהמעיט בפחמימות ככל הניתן.
בשר, עוף ודגים - הם ללא פחמימות.
הרבה מאד ירקות שהם דלי פחמימות. (לא מדברת על תפוח אדמה, כן? ממנו להמעיט ממש.)

אינסוף

משתמש מקצוען
המלצה מנסיון של קרובת משפחה קרובה:
ליקולייף + כרוכומין איזן את מצב הסכרת בהריון בצורה מדהימה.
מ-105 בבוקר הגיעה לתוצאות קבועות של אזור ה86.
היתה 'גבולית' עם אלף אזהרות, ונחשבה כמעט להריון בסיכון,
וברוך השם הגיעה ללידה ברוגע. בזמן ומשקל תקין.
אשמח לקבל על זה יותר פרטים

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אשמח לקבל על זה יותר פרטים
בשמחה.
שניהם מוצרים של חברת 'שיח אמת'
(משנה את עצמה כעת ל'ליקוטבע' כמדומני, עם התמזגות לחברת טבע נוספת)
המוצרים שלהם מאד איכותיים.

הליקולייף מיועד בעצם לניקוי כלי דם. בדרך כלל נלקח במצב של ורידים.
(והריון, הרי בדרך כלל מחמיר מצב אם לא מייצר אותו....)
לוקחים אותו בדרך כלל לטיפול שנתי, אבל אני יודעת על מישהי שלקחה,
ותוך שבוע הרגישה הקלה משמעותית.
בין יתר התועלות של צמח הליקוריץ - הוא השפעה על איזון מצב הסוכר בדם.

הכורכומין - הוא אנטי דלקתי. וגם מאזן סוכר.
למוצר הזה ספציפית יש פטנט רשום שנקרא 'מיקרוקפסולוציה'
שזה אומר שכל גרגר מצופה בצורה כזו שיתפרק רק כשהוא מגיע למערכת העיכול, ולא לפני כן
וממילא ההשפעה שלו הרבה יותר גדולה.
[מחקרים שנערכו הראו על פי שבע תועלת לעומת מוצרים דומים בשוק)

אותה קרובת משפחה, לקחה את הכורכומין כתוספת על הליקולייף
בכלל בגלל דלקת (גב תחתון) שהתפתחה לה בהריון.
כיון שהיא לא רצתה לקחת שום אנטיביוטיקה -
לקחה כרוכומין. ובאמת ראתה השפעה מדהימה על הדלקת.
היפה היה, שתוך חודש היא שמה לב שרמות הסוכר מאוזנות פלאים, מה שלא היה כל כך קודם.

היא המשיכה לקחת את שניהם עד הלידה (וגם אחר כך)
והגיעה ללידה במועד, במשקל עובר תואם לגיל, ועם סוכר מאוזן ממש.

אם תרצי פרטים נוספים, אפנה אותך לאחותי - משווקת מומחית במוצרים ובהתאמה שלהם.
052-7679600. [קיימים משלוחים לכל הארץ.]

בהצלחה!

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אתן מוגדרות סכרת הריון על כל המשתמע.
ממש לא!!!
אם יש ניטור עקבי זה מספיק לגמרי

סוכרת מאוזנת ללא טיפול תרופתי מאפשרת לידה בחדר לידה טבעית
סוכרת עם טיפול תרופתי נדרש חדר לידה רגיל, אך מאפשרים לידה טבעית

רק טיפול תרופתי + משקל גבוה מתחיל ליצור בעיות
ולי המליצו על זירוז וממש שמחתי, כבר לא ישנתי בלילות בקושי זזתי והיה לי ממש נוח ללדת ב 39... אגב, אחד המשקלים הפחות גדולים אצלי :)
שמרתי!!!
ניטור עקבי בייתי מקובל בהחלט על רוב רופאי הנשים.
אבל תביאו איתכן את המעקבים הכתובים. העקביים.
זה!

מאוד!!!

וטיפ חינם!!

אם אתן מגיעות לאחות והסטיק יוצא עם קטונים או ווטאבר ורוצים לתת לכן נוזלים... אז ממש לא!!! זה הגוף עבר לפרק שומן במקום פחמימה וצריך פשוט לאכל פחמימה!!!!
תעצרו את הנוזלים (ליטר אחד בכיף! אבל לא שלוש!!! ולכו לאכל משהו מתוק פחמימתי, תעשו שוב בדיקה אחרי חצי שעה ותראו ניסים.... טיפ מרופא בלניאדו.. לא המצאתי!)

קקטוסה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ממש לא!!!
אם יש ניטור עקבי זה מספיק לגמרי

סוכרת מאוזנת ללא טיפול תרופתי מאפשרת לידה בחדר לידה טבעית
סוכרת עם טיפול תרופתי נדרש חדר לידה רגיל, אך מאפשרים לידה טבעית

רק טיפול תרופתי + משקל גבוה מתחיל ליצור בעיות
ולי המליצו על זירוז וממש שמחתי, כבר לא ישנתי בלילות בקושי זזתי והיה לי ממש נוח ללדת ב 39... אגב, אחד המשקלים הפחות גדולים אצלי :)
שמרתי!!!

זה!

מאוד!!!

וטיפ חינם!!

אם אתן מגיעות לאחות והסטיק יוצא עם קטונים או ווטאבר ורוצים לתת לכן נוזלים... אז ממש לא!!! זה הגוף עבר לפרק שומן במקום פחמימה וצריך פשוט לאכל פחמימה!!!!
תעצרו את הנוזלים (ליטר אחד בכיף! אבל לא שלוש!!! ולכו לאכל משהו מתוק פחמימתי, תעשו שוב בדיקה אחרי חצי שעה ותראו ניסים.... טיפ מרופא בלניאדו.. לא המצאתי!)
צודקת לגמרי!!!!

אם יש ניטור עיקבי ומאוזן, אין סיבה בעולם לעשות העמסה!!!
סתם מכביד על הגוף. וההוכחה לכך שיש נשים שחוששות/לא רוצות לעשות העמסה מלאה ומנטרות במשך שבוע בבית

ללדת אחרת

משתמש פעיל
צודקת לגמרי!!!!

אם יש ניטור עיקבי ומאוזן, אין סיבה בעולם לעשות העמסה!!!
סתם מכביד על הגוף. וההוכחה לכך שיש נשים שחוששות/לא רוצות לעשות העמסה מלאה ומנטרות במשך שבוע בבית
רואה שלא הובנתי.
אתן צודקות לגמרי שכל עוד המשקל תקין והניטור הרציף הביתי תקין-
אין סיבה להכביד עליכן. ובעיקר ובעיקר אין סיבה לחשוש לשלמות ההריון ולשלום האם והתינוק. בעיקר זה.
הערתי את תשומת לבכן מנסיוני כדולה, שפוגשת התנהלות של חדר לידה מול הערכת משקל גבוהה יותר מפעמיים או שלוש, שמבחינת חדר לידה - בעיקר מול הרופא והמיילדת שבמשמרת באותו יום - כל ההבטחות של רופאת הנשים האישית לא תמיד מועילות.
[וכן, ידוע לי שיש רופאות נשים שמבטיחות לידה בחדר לידה טבעית גם להריוניות עם בעיות שונות - תדעו שברגע האמת רק הצוות שנמצא באותו יום קובע. זה נכון אגב לכל ענין שקשור בלידה, במועדה, ובניהולה.]

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה