עושק הגננות ברשתות הגנים "החרדיות"

מצב
הנושא נעול.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י איגוד גננות;n5070269:
הפתרון הוא:
שלב 1.
1. גוף גדול שידאג לגננות, (סוג של איגוד נהגי המוניות.. או לחילופין משהו דומה להסתדרות. (אנו עובדים ע"ז בכל הכח, בחוגי בית)
2. הורדת החיוב לשלם כמו במשרד החינוך אלא כמו שמקבלים.
3. פיקוח אמיתי, ולא כמו שיש היום. סנקציות על המפרים את התנאים.
שלב 2.
1. השגת תקציב נוסף להעלאת המשכורות/ חיוב הורים בתשלום.
2. החזרת החיוב לתשלום כמו במשרד החינוך (או קצת פחות)

זוהי תוכנית העבודה שלנו כמובן שזה רק כותרות... אבל זה אפשרי.
הצטרפו אלינו יחד נשנה את המצב!

מרענן לשמוע שמצד הגננות יעמוד סוף סוף מישהו עם יכולת לוגית סבירה, מיקוד ברור וטיעונים הגיוניים.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
רותי, כתבת יפה מאוד
זה מזכיר לי שכאשר קמה העיר קרית ספר
היתה לאנשים הרגשה שמישהו התעשר על חשבונם
הדבר כלל קללות, בזיונות ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
כמובן שאיש לא שם לב שמייסדי העיר שמו את מעט הונם על קרן הצבי
ועם ברכת הרב שך יצאו לדרך ארוכה ונפתלת
רכשו קרקעות השקיעו ולוו כספים עבדו קשה מאוד
והיתה ברכה במעשי ידיהם.

שח לנו פעם חבר של בעלי (ששיך לקבוצת האנשים שהכל שייך להם ומה שיש לאחר הוא ודאי גזל ממנו)
שהיה צריך לצורך הרחבת דירתו את התכנית של הדירה, והשעה היתה כבר מאוחרת והמשרד היה סגור
אז הוא דפק בדלת ביתו של אחד היזמים שגר בעיר וביקש ממנו את התכניות, ההוא לא הבין מה הוא רוצה ואמר לו שיפנה למשרד בשעות הפעילות ויקח את התכניות
ההוא התחיל לקלל ולגדף אותו, מה? לא שלמתי לך מספיק כסף כדי שתתן לי את השרות המינימלי הזה???

משום מה נדמה לי שהאנשים הם אותם אנשים רק בכובעים שונים
אף אחד לא אוכל את לחמך, אף אחד לא חי על חשבונך, אף אחד גם לא ביקש ממך לוות כסף עבור המשכורות שלך ושל שאר הצוות ברשת
וגם לא להשיג תקציבים, ולהתגלגל ממשרד למשרד, ולעבוד קשה מאוד עבור כל שקל
כל אחד יעשה את עבודתו נאמנה, ויקבל את שכרו כפי שסוכם איתו מראש,
ואין אדם נוגע במוכן לחברו כמלוא הנימה.

ומי שרוצה להתעשר- שיפתח גם הוא רשת וישב על השמנת.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
במקביל, כדי לא לצאת פרקליטת השטן, חשוב לי להבהיר שאם יום אחד אשב מול גולדקנופף לראיון, הוא ישמע ממני את השאלות הכי נוקבות (ביניהן גם כאלו שהאנשים כאן אפילו לא חושבים עליהן... :) ), בלי הנחות.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י רותי קפלר;n5070425:
במקביל, כדי לא לצאת פרקליטת השטן, חשוב לי להבהיר שאם יום אחד אשב מול גולדקנופף לראיון, הוא ישמע ממני את השאלות הכי נוקבות (ביניהן גם כאלו שהאנשים כאן אפילו לא חושבים עליהן... :) ), בלי הנחות.

קדימה. תעלו אתם כאן ועכשיו את השאלות:)

יוסי לוי

משתמש צעיר
נכתב ע"י רותי קפלר;n5070294:
# תמחיר בסיסי למתחילים – ותשובה לשאלה "אם גן הוא עסק הפסדי, למה מנהלי רשתות פותחים עוד ועוד גנים?"

נניח שתשלום מלא לגננת הוא 100 ₪. הוצאות תקורה (ניהול משרד ורשת) הן 10 ₪ לגן, לפי תחשיב של משרד החינוך.

חשוב להדגיש שהתשלום לעמותות הוא לפי ראש. תחשיב משרד החינוך מתבסס אאל"ט על 26 בכיתה, אשר על כן בגנים הרגילים שלנו שיש בהם סביב 33 בכיתה, העסק רווחי גם בלי היתרונות לגודל.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י צצפ;n5070362:
לחינוך העצמאי ולרשת מעיין החינוך התורני אין מערך גנים באופן עקרוני. ולפי הנראה גם לא יהי בתקופה הקרובה.

אגב, בחינוך העצמאי לא מסכימים לקבל שום מוסד שהיה נמנה על מוסדות הפטור, מכיוון שלטעמם מבחינה רוחנית הם 'יורדים בדרגה'.
(יוצאים מן הכלל אלו המוסדות ששייכים לזרם הנכון... אבל זה כבר סיפור אחר. כל המוסדות האלו שלא מתקבלים לחינה"ע פונים למעיין החינוך, ואו אז בדרך כלל מפסיקה ההרעה בתנאי השכר.)

למעיין חינוך אין גנים?
נראה לי שיש להם אפילו מעונות.

אני דווקא יודעת על כמה וכמה מוסדות פטור שהצטרפו לחנה"ע אחד מהם עם פתיחת שנה"ל הנוכחית.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
יוסי לוי
ומה אתה מצפה שתעשה ההנהלה אם יש בגן 26 ילדות?
שתשלם לגננת לפי אחוז התפוסה בגן שלה?
שתבטל לה את היום החופשי אולי?

ואם ההנהלה משלמת שכירות על הגן שבו מלמדת הגננת שעלותה קרוב למשכורת שמשולמת לגננת?
אתם מצפים שתשלם לגננת את יתרת הסכום שנשאר אחרי השכירות??

איגוד הגננות

משתמש פעיל
נכתב ע"י כוכב103;n5070982:
יוסי לוי
ומה אתה מצפה שתעשה ההנהלה אם יש בגן 26 ילדות?
שתשלם לגננת לפי אחוז התפוסה בגן שלה?
שתבטל לה את היום החופשי אולי?

ואם ההנהלה משלמת שכירות על הגן שבו מלמדת הגננת שעלותה קרוב למשכורת שמשולמת לגננת?
אתם מצפים שתשלם לגננת את יתרת הסכום שנשאר אחרי השכירות??
זה דוגמא מעולה איך מסיטים נושא. ברור שיש מקרים שאין למנהל כסף אבל אף אחד לא ביקש באמת ממנו את זה.
(זה כן אחריות של נציגי הציבור לפתור את הבעיה אבל ברור שאין דרישה ע"ז מהמנהל)

מה שכן ביקשו זה זה מאוד פשוט שמנהלים ישלמו לפי מה שאפשר, הבעיה שבחסות הטיעון הזה שנוגע למקרים מסויימים לא משלמים שכר נאות בכל הענף.

(רוב הגנים נמצאים במבנים, ורוב הגנים מלאים)

אני וביתי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י איגוד גננות;n5071258:
זה דוגמא מעולה איך מסיטים נושא. ברור שיש מקרים שאין למנהל כסף אבל אף אחד לא ביקש באמת ממנו את זה.
(זה כן אחריות של נציגי הציבור לפתור את הבעיה אבל ברור שאין דרישה ע"ז מהמנהל)

מה שכן ביקשו זה זה מאוד פשוט שמנהלים ישלמו לפי מה שאפשר, הבעיה שבחסות הטיעון הזה שנוגע למקרים מסויימים לא משלמים שכר נאות בכל הענף.

(רוב הגנים נמצאים במבנים, ורוב הגנים מלאים)

בפרט ברשתות הקטנות ששם עיקר הבעיות בשכר, הם פותחים רק בריכוזים החרדים ששם הגנים מלאים. רשת הגנים ונשי וכן עוד מהרשתות הגדולות להם יש גנים לא רווחיים ודוקא הם משלמים יחסית יפה.

איגוד הגננות

משתמש פעיל
נכתב ע"י כוכב103;n5070408:
רותי, כתבת יפה מאוד
זה מזכיר לי שכאשר קמה העיר קרית ספר
היתה לאנשים הרגשה שמישהו התעשר על חשבונם
הדבר כלל קללות, בזיונות ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
כמובן שאיש לא שם לב שמייסדי העיר שמו את מעט הונם על קרן הצבי
ועם ברכת הרב שך יצאו לדרך ארוכה ונפתלת
רכשו קרקעות השקיעו ולוו כספים עבדו קשה מאוד
והיתה ברכה במעשי ידיהם.

שח לנו פעם חבר של בעלי (ששיך לקבוצת האנשים שהכל שייך להם ומה שיש לאחר הוא ודאי גזל ממנו)
שהיה צריך לצורך הרחבת דירתו את התכנית של הדירה, והשעה היתה כבר מאוחרת והמשרד היה סגור
אז הוא דפק בדלת ביתו של אחד היזמים שגר בעיר וביקש ממנו את התכניות, ההוא לא הבין מה הוא רוצה ואמר לו שיפנה למשרד בשעות הפעילות ויקח את התכניות
ההוא התחיל לקלל ולגדף אותו, מה? לא שלמתי לך מספיק כסף כדי שתתן לי את השרות המינימלי הזה???

משום מה נדמה לי שהאנשים הם אותם אנשים רק בכובעים שונים
אף אחד לא אוכל את לחמך, אף אחד לא חי על חשבונך, אף אחד גם לא ביקש ממך לוות כסף עבור המשכורות שלך ושל שאר הצוות ברשת
וגם לא להשיג תקציבים, ולהתגלגל ממשרד למשרד, ולעבוד קשה מאוד עבור כל שקל
כל אחד יעשה את עבודתו נאמנה, ויקבל את שכרו כפי שסוכם איתו מראש,
ואין אדם נוגע במוכן לחברו כמלוא הנימה.

ומי שרוצה להתעשר- שיפתח גם הוא רשת וישב על השמנת.

רק שכאן באמת הוא לוקח כסף של עובדות.
דוגמא: יש מוסדות רבות שלא מעבירים את החזר הלימודים לעובדים (מנכים עמלה לפעמים גם 50%)
אולי גם לזה יש לך לימוד זכות, בכל זאת אנחנו באלול! אני מחפש בכל דרך, לא מצאתי, ולא הם לא סיכמו מראש.....
גם על מענק 1000 ש"ח לא סיכמו מראש, וסתם מותר לעובדים להלחם על תקנות לטובתם, אם לגפני מותר לשנות חוק, גם לנו מותר.... בעצם לא מותר אלא חייב.
אני קורא גם לך להצטרף לצד של הטובים.....

imud

משתמש צעיר
עימוד ספרים
לא עברתי על האשכול ברצף עד לכאן ולכן אני לא יודע אם מישהו הביא כאן עובדות.
אז כך,
אשתי עובדת בגני ילדים של גולדקנופף בערך 10 שנים. יש לה את תעודת גננת בסיסית ללא תארים נוספים, ומשתכרת כ-6000 ש"ח נטו בחודש (יורד לה קצת על איחורים).
בנוסף בחודשי הקיץ נכנס לה עוד כמשכורת נוספת (ביגוד, הבראה וכו').
כמובן שמעולם לא התעכבה משכורת אפי' ביום אחד.
יש לה יום חופשי פעם בשבוע, כמובן חופשים של כל ימי הלימודים (אסרו חג, חנוכה, פורים וכו') + חודשיים חופש הגדול.
אני לא חושב שזו משכורת נמוכה, וכל המקטרים לא יודעים את העובדות לאשורן.

לגבי סייעות כמובן שהמצב שונה, אבל מצד שני התנאים שלהם פי מיליון יותר טובים מאותן נשים שמוכרות בחנויות נעליים או ביגוד וכו' או מזכירות במשרדים וכו' ואפי' יותר טוב מגרפקיאיות שמועסקות בשכר נמוך מאוד (למרות שהיו צריכות להתמקצע בעניין) ועובדות עד השעה 4 אחה"צ ואין להן ימי חופשה בימים שהילדים בחופש.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים

לאט לאט מתברר שדווקא אלו שכולנו משמיצים אותם- למשל מר גולדקנופף,- בסך הכל מתנהלים לפי החוקים, ולא מאהבת מרדכי אלא משנאת המן. כלומר: אין לו ברירה, ואם הוא ישחק עם הכסף הוא יאכל אותה. ככזה כשמנהלים רשת ענק.
לגבי מר גולדקונפף יש בעיה אחרת- הוא איש עסקים (לגיטימי!), לא רב ולא שלוחא דרבנן. צריך אחת ולתמיד להבהיר את הנקודה הזאת...

אבל...
יש בתי ספר פרטיים וחצי חוקיים, שמה שהולך שם עם המשכורות לעובדות- זאת טרגדיה נוראה שעוד תתפוצץ בבום מהדהד. ולא, אין מדובר במשהו ספרותי ערטילאי אלא במציאות כואבת ולא מוכרת.

נניח, רק נניח, שיש בית ספר מיוחד לילדות שאלים. ונניח שלמורות שם אין אפשרות לעזוב, או להתלונן על שכר בלתי הולם, או על תנאי העסקה כלשהן.
ונניח שהעובדות שם עובדות בשחור כי כל בית הספר לא ממש חוקי.
ונניח שיש שם רבנית כלשהי כריזמטית שמסבירה למורות שהן עושות עבודת קודש---

מה מונע מההנהלה לשלם להן 19 ש"ח לשעה?..

(נא לא לבקש פרטים באישי)

אקורד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י פנס בערפל;n5072151:
לאט לאט מתברר שדווקא אלו שכולנו משמיצים אותם- למשל מר גולדקנופף,- בסך הכל מתנהלים לפי החוקים, ולא מאהבת מרדכי אלא משנאת המן. כלומר: אין לו ברירה, ואם הוא ישחק עם הכסף הוא יאכל אותה. ככזה כשמנהלים רשת ענק.
לגבי מר גולדקונפף יש בעיה אחרת- הוא איש עסקים (לגיטימי!), לא רב ולא שלוחא דרבנן. צריך אחת ולתמיד להבהיר את הנקודה הזאת...

אבל...
יש בתי ספר פרטיים וחצי חוקיים, שמה שהולך שם עם המשכורות לעובדות- זאת טרגדיה נוראה שעוד תתפוצץ בבום מהדהד. ולא, אין מדובר במשהו ספרותי ערטילאי אלא במציאות כואבת ולא מוכרת.

נניח, רק נניח, שיש בית ספר מיוחד לילדות שאלים. ונניח שלמורות שם אין אפשרות לעזוב, או להתלונן על שכר בלתי הולם, או על תנאי העסקה כלשהן.

מה מונע מההנהלה לשלם להן 19 ש"ח לשעה?

(נא לא לבקש פרטים באישי)

צריך לשלוח לספר של קפלר כדי לקבל פרטים,

sl הנהלת חשבונות וחשבות שכר

משתמש סופר מקצוען

אבל...

(נא לא לבקש פרטים באישי)

לכל מעסיק אם היה ברירה היה משלם 1 שח לשעה
רק מה אין ברירה ולכן משלם שכר מינימום ולכן גם העמותות ברירה ולכן משלמות כפי שהם מקבלות כי אם לא ...... כבר דיברנו על זה אין ספור פעמים

קלסר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שמחה הלוי;n5072309:
רק מה אין ברירה ולכן משלם שכר מינימום ולכן גם העמותות ברירה ולכן משלמות כפי שהם מקבלות כי אם לא ...... כבר דיברנו על זה אין ספור פעמים

אם העמותות היו משלמות מה שהן מקבלות עבור הגננות הן לא היו מדברות על עושק. הבעיה היא שהרבה ממה שמגיע לגננת דרך העמותה, העמותה משלשלת לכיסה הפרטי או לכולל שהעמותה מחזיקה או...
ולכן זהו עושק , גניבה ושוד לכל דבר.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד

אבל...

(נא לא לבקש פרטים באישי)

בלי נניח ובלי רקר נניח
מידיעה שלי על בי"ס בירושלים
שהצהיר כל הזמן שכאילו הוא לא לוקח תקציבים והכל עטה"ק
לצורך העניין המנהל גייס סכומי עתק בחו"ל
ולמורות הוא שילם-
15 (!) ש"ח לשעה!
כן, אמהות לילדים יצאו כל בוקר לעבודה תמורת 15 ש"ח לשעה.
מה שהכי הזוי בסיפור שהוא גם נהנה מתמיכה של משרד החינוך...
(מעניין מה הם יגידו כשהם ישמעו כמה המורות מקבלות בפועל)

וכשמישהו העז לחשוף את השחיתות ולפרסם את הסיפור
יצאו נגדו בכזה מסע שיימינג...

אני וביתי

משתמש מקצוען

אולי דיברת על זה אבל מה לעשות שיש עמותות שלא משלמות שכר ראוי בכלל לא מדבר על מה שמגיע לגננות אלא רחוק מכך מאוד. בעצם הם כן משלמים רק מבקשים אח"כ במזומן.

נתין

משתמש פעיל

היות ואם היית "נניח:)" מעסיק ואם היתה לך בררה היית משלם שקל לשעה (כדבריך), האינטרס הציבורי הוא שתקבל מספיק תקציבים ע"מ שכולם יצאו בסוף חודש מרוצים (כולל אתה). ושהעובדים שלך יהיו מספיק חזקים מולך ע"מ למצות את מה שמגיע להם לקבל ממך, ואם חלילה יש כאלו מעסיקים שעושקים באמת ומבקשים החזרים וכדומה, לשלוח אותם למגרש הרוסים. זהו.

דעתי

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י imud;n5071916:
לא עברתי על האשכול ברצף עד לכאן ולכן אני לא יודע אם מישהו הביא כאן עובדות.
אז כך,
אשתי עובדת בגני ילדים של גולדקנופף בערך 10 שנים. יש לה את תעודת גננת בסיסית ללא תארים נוספים, ומשתכרת כ-6000 ש"ח נטו בחודש (יורד לה קצת על איחורים).
בנוסף בחודשי הקיץ נכנס לה עוד כמשכורת נוספת (ביגוד, הבראה וכו').
כמובן שמעולם לא התעכבה משכורת אפי' ביום אחד.
יש לה יום חופשי פעם בשבוע, כמובן חופשים של כל ימי הלימודים (אסרו חג, חנוכה, פורים וכו') + חודשיים חופש הגדול.
אני לא חושב שזו משכורת נמוכה, וכל המקטרים לא יודעים את העובדות לאשורן.

לגבי סייעות כמובן שהמצב שונה, אבל מצד שני התנאים שלהם פי מיליון יותר טובים מאותן נשים שמוכרות בחנויות נעליים או ביגוד וכו' או מזכירות במשרדים וכו' ואפי' יותר טוב מגרפקיאיות שמועסקות בשכר נמוך מאוד (למרות שהיו צריכות להתמקצע בעניין) ועובדות עד השעה 4 אחה"צ ואין להן ימי חופשה בימים שהילדים בחופש.

הרב איגוד הגננות אולי אתה רוצה ליידע את הצדיק הזה וגם אותנו כמה גננת עם ותק של 10 שנים אמורה לקבל ע"פ החוק?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה