מידע שימושי עולים לירושלים

מצב
הנושא נעול.

לילכוש

משתמש צעיר
מחפשת בדחיפות כרטיס אחד להיום בצהרים למי יש?
0533178052
תודה מראש

ב.ש.א.

משתמש פעיל
אני חושבת ובטוחה שמופע כזה יהיה חייב אישור של וועדת רבנים. ואם הציבור כולו ידרוש אישור רבני, הם יהיו חייבים לתת את זה.
זה מה שמופיע בטיקצ'אק
1628158856852.png

שולי איטח

משתמש מקצוען
הלאה. אז צריך לדבר עם משמרת הקודש והחינוך, איך נתנו אישור לכזה מופע?!

המשפחה שלנו היתה אתמול(בלעדי) וגם עם דודים וכו
אף אחד לא מצא פסול במופע
אדרבא כמה אברכים דווקא אמרו שזה מופע ערכי וחינוכי מראה את כל העמידה של עם ישראל לאורך הדורות

כנראה יש כמה דרכים להסתכל על זה

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
המשפחה שלנו היתה אתמול(בלעדי) וגם עם דודים וכו
אף אחד לא מצא פסול במופע
אדרבא כמה אברכים דווקא אמרו שזה מופע ערכי וחינוכי מראה את כל העמידה של עם ישראל לאורך הדורות

כנראה יש כמה דרכים להסתכל על זה
חח זו החכמה. זורקים לנו כמה פרורי יידישקייט ואנחנו מסתנוורים. לא אמרתי שהנושא לא חינוכי, אלא תוך כדי הושחל משהו לא מתאים.
אם תשאלי את האברכים האלו באופן ספציפי על הלוליין ועל הביגוד שלו ועל... מאמינה שעם טיפת רגישות הם יבינו על מה אני מדברת. ויתכן שגם לא! חלק מאיתנו כבר איבדו את זה... מה לעשות.

אסתיס

משתמש מקצוען
חח זו החכמה. זורקים לנו כמה פרורי יידישקייט ואנחנו מסתנוורים. לא אמרתי שהנושא לא חינוכי, אלא תוך כדי הושחל משהו לא מתאים.
אם תשאלי את האברכים האלו באופן ספציפי על הלוליין ועל הביגוד שלו ועל... מאמינה שעם טיפת רגישות הם יבינו על מה אני מדברת. ויתכן שגם לא! חלק מאיתנו כבר איבדו את זה... מה לעשות.

זה נכון!
המופע היה נהדר!!
הלולין היה צורםםםםםםםם! הילדים כנראה פחות קלטו, אם כי זה נכנס לנשמה.. אני לא יכולתי לחכות שיסתיים,
זה היה... מחילה מכבודכם... מגעיל!

D

Deleted 66182

אורח
אם זה מה שחזרתם, ממקום שכולם חזרו רק עם הנאות...
אז זה רגישות מופרזת...
גם אנחנו חזרנו עם טם טם בראש ועוד רבים, רק יש כאלה שהתכוננו לזה ויש כאלה שלא..

D

Deleted 66182

אורח
בלת"ק
למי שביקש מידע, להלן התרשמותנו:
א. הילדים נהנו מאוד! מקום מקסים וממוזג לבלות כמה שעות ובמחיר שווה, עם פעילויות למגוון גילאים.
ב. היינו היום. עומס מטורף וחבל שלא מגבילים את כמות האנשים או פורסים לכל בין הזמנים.
ג. גולת הכותרת- "עולים לירושלים" מופע עם תוכן ברמה עממית עם ביצועים מרהיבים ועוצרי נשימה.
הקטע של הלוליין הוא תרבות יוון במיטבה! כל כך גויי ולא יהודי שפשוט בושה איך אנחנו כולנו נוהרים לשם בלי לחשוב מה מראים לילדים שלנו. אני חושבת ובטוחה שמופע כזה יהיה חייב אישור של וועדת רבנים. ואם הציבור כולו ידרוש אישור רבני, הם יהיו חייבים לתת את זה.
ולא צריך להחזיר לי מילים כדורבנות, אני לא קיצונית אבל יש לי חוש ביקורת מפותח ואני מאמינה שהרבה יזדהו איתי. וכמובן אף אחד לא נפגע בפרנסתו מכך, אז הואילו להשאיר את הביקורת כאן. ומי שלא רוצה לקבלה או לא מסכים עימה- זכותו!

ד. והכי מדהים! ההפרדה בין בנים לבנות. לא נתנו לילד בן 3 לעלות לאונייה יחד עם אמא. כי זו אונייה של בנות! לכי לאונייה של הבנים. ומי יעלה איתו לאוניה אם אבא לא כאן? יישאר למטה בוכה.
ממש מהדרין מן המהדרין. שכייח!
ותקשיבו מה זו אמת תמימה של ילדים:
נושא המופע-בכל דור ודור...היונים וכו'.
הבן שלי בן 8 אמר-קבע-הלוליין הזה הוא מהצד של היוונים, כן?
לילדים יש תמימות ורגישות שאולי אנחנו איבדנו

שולי איטח

משתמש מקצוען

התשובה לא כ"כ שמנו לב מה הלולין לבש
גם הבנים שלי לא זכרו מה לבש ובאיזה צבע ואפילו לא ידעו שקוראים לזה לולין
(מבחינת אחד הילדים מישהוא עשה התעמלויות מפחידות)
הבנות זכרו וידעו

ודוקא מדובר פה על שמרנים חלק מהאברכים לא נראה לי יודעים אפילו איך לפתוח מייל

אני חושבת שלפעמים יש כאילו ששמים לב לפרטים ויש שלא

ואם זה צורם אז אדרבא תדברו

ייחיאל

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
כאחד מכותבי המופע אשמח לענות על השאלה:
הדילמה העומדת לפנינו היא גדולה האם לעשות מופע בלי כל הגימיקים האלו (הרעש והטררם והלוליינים והמסכים והפיצוצים והבומבות וכו') אבל אז המופע יהיה חצי קלאצ' ויעניין פחות את האנשים שילכו לחפש את המוצרים האלו במקומות אחרים.
או לנסות להביא כמה שיותר שואו אבל לגייר אותו כמה שאפשר ולתת מענה ערכי ומושקע.
כמובן שכל תוכן המופע עובר אישור מוקדם של הרבנים (כולל ביקורת על צורת הלבוש וכדו')
אנו פתוחים להערות והארות ומשתדלים לעשות את המיטב.
תודה לכולם

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כאחד מכותבי המופע אשמח לענות על השאלה:
הדילמה העומדת לפנינו היא גדולה האם לעשות מופע בלי כל הגימיקים האלו (הרעש והטררם והלוליינים והמסכים והפיצוצים והבומבות וכו') אבל אז המופע יהיה חצי קלאצ' ויעניין פחות את האנשים שילכו לחפש את המוצרים האלו במקומות אחרים.
או לנסות להביא כמה שיותר שואו אבל לגייר אותו כמה שאפשר ולתת מענה ערכי ומושקע.
כמובן שכל תוכן המופע עובר אישור מוקדם של הרבנים (כולל ביקורת על צורת הלבוש וכדו')
אנו פתוחים להערות והארות ומשתדלים לעשות את המיטב.
תודה לכולם
משמח לראות שיש אוזן קשבת.
ולעצם הענין: אין בעיה לעשות מופע עם גימיקים, זה אפילו מצוין מהסיבות שהעלתם.
אבל... אי אפשר לוותר על דברים מהותיים!
הזמר שישב על הירח ושר - מהמם! עם הכיתובים על המסכים בצדדים. אין בזה שום פסול וזה חדיש ומעניין וכו'
לפני שנתיים היה פעלולים בתוך כדורים - היה מצוין. היה קפיצות לגובה מדהים - מעולה.
השנה - הלוליין היה בעייתי! (עם ההתפעלות וההנאה) הביגוד שלו למשל, אין מצב שקיבל אישור רבני כלשהו. אין!!!
וכן הפעלולים עצמם. וד"ל.
ונשמח לדעת מי הרבנים שעומדים מאחורי זה, בשביל השנים הבאות.

ייחיאל

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
תודה על המחמאה.
ולעצם העניין אני בטוח שאין כל כוונה שנשתמש בדברים שכבר השתמשנו צריך תמיד לחדש ולגוון. הדוגמא שנתת היא מצוינת האייטם של הירח הוא מעולה (מקווה שהבינו שהירח הגיע למופע בגלל שגזרו שאסור לקדש את החודש) אבל כמה הוא מעניין ילדים בני שלוש וארבע? וגם אם הם יהנו ממנו איכשהוא כמה אייטמים כאלו אפשר לעשות? ודרך אגב שמתם לב שגם באייטם הזה היו 2 לוליינים?
אנחנו מנסים לדבר לכל הגילאים ולעניין את כולם וכן בהחלט להביא שואו שמתאים למגזר.
ולגבי הכשרות, הארוע בפיקוח משמרת הקודש והחינוך של הרב בלוי כפי שהופיע בכל הפרסומים. משגיחים מטעמו של הרב בלוי עוברים על הטקסטים מיד לאחר כתיבתם ונמצאים בכל שלבי החזרות כשהם מעירים ומאירים את עינינו בכל הדרוש תיקון. משום מה דבר זה לא תפס את עיניהם ולא ראו לנכון להעיר לנו לתקנו.
(דרך אגב בנוגע למה שהופיע בפורומים נוספים על נוקשות ההפרדה, לנו אין כל השפעה על ההפרדה ואנו עושים את ההנחיות שאנו מקבלים מהמשגיחים וגם לא מנסים להשפיע עליהם בנושא זה. אני אישית חסיד גור ומכיר הרבה אנשים שלא היו מגיעים למקום אם לא היה כזה נוקשות בהפרדה)

אייזיק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
תודה על המחמאה.
ולעצם העניין אני בטוח שאין כל כוונה שנשתמש בדברים שכבר השתמשנו צריך תמיד לחדש ולגוון. הדוגמא שנתת היא מצוינת האייטם של הירח הוא מעולה (מקווה שהבינו שהירח הגיע למופע בגלל שגזרו שאסור לקדש את החודש) אבל כמה הוא מעניין ילדים בני שלוש וארבע? וגם אם הם יהנו ממנו איכשהוא כמה אייטמים כאלו אפשר לעשות? ודרך אגב שמתם לב שגם באייטם הזה היו 2 לוליינים?
אנחנו מנסים לדבר לכל הגילאים ולעניין את כולם וכן בהחלט להביא שואו שמתאים למגזר.
ולגבי הכשרות, הארוע בפיקוח משמרת הקודש והחינוך של הרב בלוי כפי שהופיע בכל הפרסומים. משגיחים מטעמו של הרב בלוי עוברים על הטקסטים מיד לאחר כתיבתם ונמצאים בכל שלבי החזרות כשהם מעירים ומאירים את עינינו בכל הדרוש תיקון. משום מה דבר זה לא תפס את עיניהם ולא ראו לנכון להעיר לנו לתקנו.
(דרך אגב בנוגע למה שהופיע בפורומים נוספים על נוקשות ההפרדה, לנו אין כל השפעה על ההפרדה ואנו עושים את ההנחיות שאנו מקבלים מהמשגיחים וגם לא מנסים להשפיע עליהם בנושא זה. אני אישית חסיד גור ומכיר הרבה אנשים שלא היו מגיעים למקום אם לא היה כזה נוקשות בהפרדה)
נוקשות ? הפרדה ?
במופע של הלהטוטן (יום ד' 13:00 )ישבו בגברים ה מ ו ן נשים חופשי

• עצוב
Reactions: MDG

אינסוף

משתמש מקצוען
משמח לראות שיש אוזן קשבת.
ולעצם הענין: אין בעיה לעשות מופע עם גימיקים, זה אפילו מצוין מהסיבות שהעלתם.
אבל... אי אפשר לוותר על דברים מהותיים!
הזמר שישב על הירח ושר - מהמם! עם הכיתובים על המסכים בצדדים. אין בזה שום פסול וזה חדיש ומעניין וכו'
לפני שנתיים היה פעלולים בתוך כדורים - היה מצוין. היה קפיצות לגובה מדהים - מעולה.
השנה - הלוליין היה בעייתי! (עם ההתפעלות וההנאה) הביגוד שלו למשל, אין מצב שקיבל אישור רבני כלשהו. אין!!!
וכן הפעלולים עצמם. וד"ל.
ונשמח לדעת מי הרבנים שעומדים מאחורי זה, בשביל השנים הבאות.
כל מילה!
בפרט הלולין אין מצב שהתלבושת שלו והפעלולים עברו "הכשר" של איש חינוך כלשהו!
מאמינה שהכשרות נתנה למופע עצמו למלל ולשחקנים אך לא ללולין.

ייחיאל

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
נוקשות ? הפרדה ?
במופע של הלהטוטן (יום ד' 13:00 )ישבו בגברים ה מ ו ן נשים חופשי
עיינו בתגובות 203,207,209 ועוד רבות.
אסביר שוב
אנחנו חברת הפקה לא מחנכים. המקום תחת פיקוח של משמרת הקודש והחינוך לטוב ולמוטב. הבלאנס הנכון בהפרדה הינו תחת אחריותם. יש כאלו שרוצים הפרדה רק לגילאים גדולים יותר ויש כאלו שמעוניינים מגיל קטן יותר.במקום מסתובבים משגיחים שאמורים לפקח על העניין והנושא תחת שליטתם הבלעדית. ההיגיון הישר אומר שיש מקומות בהם הם מקפידים יותר, לדוגמא: במופע הכל מעלין לירושלים ששם משום מה אנשים מרשים לעצמם להיכנס למופע שלא מיועד עבורם ( אולי בגלל שחשוך או כי יושבים במדורג או כל סיבה אחרת) ושם ידיהם של המשגיחים מלאות עבודה. ויש מקומות שמקפידים פחות כי אף אחד לא מעלה בדעתו, שאדם מבוגר יישב באמצע החלק של הנשים או הפוך במופע של להטוטן. ושוב הפיקוח הוא של המשגיחים ולא של חברת ההפקה.

*שפרה*

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם הרב בלוי נתן אישור לצורה כזו של לוליין זה אומר דרשני עד כמה הציבור יכול לסמוך על מערכת כשרות זו, לרבים הדבר הזה צרם עד מאד מאד והדבר דורש בדיקה מולם הכיצד זה יתכן כך לחספס רגישות וטוהר של צבור הרוצה מופע נקי על טהרת הקודש.
נשמח שתעבירו את פליאת הרבים אליהם גם.

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אם הרב בלוי נתן אישור לצורה כזו של לוליין זה אומר דרשני עד כמה הציבור יכול לסמוך על מערכת כשרות זו, לרבים הדבר הזה צרם עד מאד מאד והדבר דורש בדיקה מולם הכיצד זה יתכן כך לחספס רגישות וטוהר של צבור הרוצה מופע נקי על טהרת הקודש.
נשמח שתעבירו את פליאת הרבים אליהם גם.
אני גם לא מאמינה שהרב בלוי (לא מכירה אותו) נתן הכשר ללוליין.
אני רואה גם שלאנשים רבים מאוד זה צרם. אבל אף אחד לא חשב לעשות עם זה משהו.
מה שיוצא מכל הנ"ל, שחייבים לא לעבור ע"כ בשתיקה אם יש לנו רצון לשמור על ילדינו.
בואו נפנה ישירות למשמרת הקודש לברר את הענין. במיוחד שהניק @ייחיאל קשור להפקה ולא לכשרות.
איך פונים לרב בלוי, נשמח שמישהו יפנה אותנו.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה