עוגת תפוח עץ, גבוהה, טעימה, מרשימה---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
כזו שנולדה אחרי שהבטתי בעגמת נפש על כמה תפולים שהחלו להראות סימני זקנה [בטרם עת, יש לציין].
אומנם- יש לי מתכון ישן שלי לעוגת תפוחים לפסח, אבל החלטתי לנסות להמציא משהו חדש. אחר.

הצליח?
אפשר לשפוט לפי התמונה:
IMG_0956_800x600.jpg


או לפי זה שגיסתי הניחה את העוגה אחרי ביס קטן ושאלה "ברור לך שזה לא חמץ?"


תבנית A4
כוסות חד פעמיים של שתיה קרה

לבסיס:
3 כוסות קמח תפו"א
1.5 כוסות קמח שקדים
4 ביצים L
1 כוס שמן קוקוס, או שמן אגוזים אם אין שמן קוקוס. עלול להתפורר יותר
1 אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר

למלית:
5 תפוחי עץ פרוסים לדק
1/2 כוס סוכר חום או דמררה
1 כף קינמון

לעיסת הבחושה:
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן אגוזים
1/2 כוס קמח תפו"א
1 כפית אבקת אפיה

לפירורים:
1 כוס קמח שקדים
1 כוס אגוזים טחונים, אפשר 1.5 כוסות אגוזים טחונים ולוותר על קמח השקדים
1/3 כוס סוכר חום
מעט קינמון
שמן לפי הצורך


הכנה:
מערבבים את רכיבי הבסיס לבצק אחיד ומעט פירורי. דוחסים לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.
מערבבים תפו"ע עם קינמון וסוכר חום ויוצקים מעל לשכבת הבסיס. לוחצים מעט לתוך שכבת הבסיס

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר למשך 2 דקות. מוסיפים את יתר הרכיבים ויוצקים מעל לתפוחים. משתדלים לכסות את כל התפוחים.

מערבבים את רכיבים הפירורים. שמן מוסיפים לפי הצורך עד שמתקבלים פירורים. מפזרים בנדיבות מעל לשכבת הבחושה

אופים ב 180 מעלות כשעה
IMG_0957_800x600.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הני נראה מעולה!! אפשר להמיר שמן קוקוס לשמן אגוזים?
וסוכר חום ללבן? וקמח שקדים לשקדים טחונים?

פשוט אין לי את החומרים הללו בבית....
 

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
ילך בלי א. אפיה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
הני נראה מעולה!! אפשר להמיר שמן קוקוס לשמן אגוזים?
וסוכר חום ללבן? וקמח שקדים לשקדים טחונים?

פשוט אין לי את החומרים הללו בבית....
לגבי השמן כתבתי שאפשר. אולי יתפורר טיפונת, לא בטווח, לא ניסיתי

סוכר אפשר

שקדים טחונים רק אם הם טחונם דק ממש אחרת המרקם יפגע כי זה מדי דומיננטי
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני הפסתי להשתמש בפסח עם א. אפיה,
שמתי לב שאין צורך בזה.
להיפך,
הא. אפיה גורם לתפיחה מהירה ואח"כ צניחה בהתאם.
בלי א. אפיה התפיחה יפה ועקבית ,ואח"כ כמעט לא צונח.
לא צונח לי אף פעם.
לא יודעת למה לך צנח
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@ה. בקר אימאאלה תפוחים זו החולשה שלי.
אני חייבת כזו פרוסה עכשיו .
עקב כך שאת גרה במרחק נסיעה וטרחה מרובה אאלץ לעשות בעצמי את העוגה המגרה הזו.
 

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
למי שיש טוסטר אובן #$@$@#$ כמו שלי, אולי כדאי להוסיף את הפירורים לקראת סוף האפיה
כי הם נשרפו לי מיד בתחילת האפיה
אבל בנגלה השניה אחרי משחקים עם המעלות יצא טוב יותר
מה את אומרת @ה. בקר ?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
למי שיש טוסטר אובן #$@$@#$ כמו שלי, אולי כדאי להוסיף את הפירורים לקראת סוף האפיה
כי הם נשרפו לי מיד בתחילת האפיה
אבל בנגלה השניה אחרי משחקים עם המעלות יצא טוב יותר
מה את אומרת @ה. בקר ?
שלי גם נאפתה בטוסטר אובן
 

יחדיו

משתמש פעיל
ואו.תודה על מתכון מפורט
ותודה על התזכורות באיזה כוס ולאיזה תבנית.
הפירוט מאד עוזר
תודה רבה !!!
 

יחדיו

משתמש פעיל
כזו שנולדה אחרי שהבטתי בעגמת נפש על כמה תפולים שהחלו להראות סימני זקנה [בטרם עת, יש לציין].
אומנם- יש לי מתכון ישן שלי לעוגת תפוחים לפסח, אבל החלטתי לנסות להמציא משהו חדש. אחר.

הצליח?
אפשר לשפוט לפי התמונה:
צפה בקובץ המצורף 1103266

או לפי זה שגיסתי הניחה את העוגה אחרי ביס קטן ושאלה "ברור לך שזה לא חמץ?"


תבנית A4
כוסות חד פעמיים של שתיה קרה

לבסיס:
3 כוסות קמח תפו"א
1.5 כוסות קמח שקדים
4 ביצים L
1 כוס שמן קוקוס, או שמן אגוזים אם אין שמן קוקוס. עלול להתפורר יותר
1 אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר

למלית:
5 תפוחי עץ פרוסים לדק
1/2 כוס סוכר חום או דמררה
1 כף קינמון

לעיסת הבחושה:
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן אגוזים
1/2 כוס קמח תפו"א
1 כפית אבקת אפיה

לפירורים:
1 כוס קמח שקדים
1 כוס אגוזים טחונים, אפשר 1.5 כוסות אגוזים טחונים ולוותר על קמח השקדים
1/3 כוס סוכר חום
מעט קינמון
שמן לפי הצורך


הכנה:
מערבבים את רכיבי הבסיס לבצק אחיד ומעט פירורי. דוחסים לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.
מערבבים תפו"ע עם קינמון וסוכר חום ויוצקים מעל לשכבת הבסיס

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר למשך 2 דקות. מוסיפים את יתר הרכיבים ויוצקים מעל לתפוחים. משתדלים לכסות את כל התפוחים.

מערבבים את רכיבים הפירורים. שמן מוסיפים לפי הצורך עד שמתקבלים פירורים. מפזרים בנדיבות מעל לשכבת הבחושה

אופים ב 180 מעלות כשעה
צפה בקובץ המצורף 1103269
יש לי שימורים של רסק תפוחים ללא סוכר
אפשר להשתמש בזה לדעתך?
תודה גדולה !!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מתאים לי סוף סוף (חוץ מהסוכר החום, השמן הקוקוס והקינמון וזה שאין לי כבר כח לעמוד עוד במטבח...)

נשמור לשנה הבאה, הכנתי דווקא ממתכון שאני המצאתי
לי היה טעים ולעוד כמה פה
חוץ ממפונקי הבית, שמסתבר שיתחברו לעוגה הנ"ל....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה