עוגות/עוגיות עוגת שלא תופחת + גושים בבלילה

זחלוואי

משתמש צעיר
שלום :)
בד"כ אני מכינה עוגות שייש, הן יוצאות טעים, רק שיש 2 בעיות:
1. כשאני מערבבת את הבלילה, יש לי גושים שלא נמסים טוב, ואז אחרי האפייה רואים מעין גושי קמח כשחותכים את העוגה.
2. העוגה לא תופחת. נשארת די נמוכה.. אשמח לקבל עצות איך לגרום לעוגה להיות גבוהה ויפה.
(אני מאחסנת אבקת אפייה במקפיא, אולי זה קשור לזה?)
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
שלום :)
בד"כ אני מכינה עוגות שייש, הן יוצאות טעים, רק שיש 2 בעיות:
1. כשאני מערבבת את הבלילה, יש לי גושים שלא נמסים טוב, ואז אחרי האפייה רואים מעין גושי קמח כשחותכים את העוגה.
2. העוגה לא תופחת. נשארת די נמוכה.. אשמח לקבל עצות איך לגרום לעוגה להיות גבוהה ויפה.
(אני מאחסנת אבקת אפייה במקפיא, אולי זה קשור לזה?)
איך את מערבבת את הבלילה?
 

א"א

משתמש פעיל
D I G I T A L
נשמע שאת לא מערבבת טוב את הבלילה
את צריכה לערבב בתנועות קיפול כל פעם קצת קמח עד שנטמע בבלילה
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מאחדת חומרים יבשים לרטובים (או להפך) ומערבבת עם כף.
אם זו עוגה בחושה- תערבבי עם מטרפה ידנית ולא עם כף, הוא אמור לפתור את בעיית הגושים.
אם זו עוגה עם ביצים מופרדות- תערבבי כמו שא"א כתבה, עם מרית, בתנועות קיפול, כשאת מוסיפה את היבשיםפ לרטובים בהדרגה ולא הכל בבת אחת.
הגושים הם כנראה גם הסיבה שהעוגה לא תופחת מספיק.
 
נערך לאחרונה ב:

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
תודה :)
ומה לגבי התפיחה? היא נשארת נמוכה
היא יוצאת דחוסה או שהיא פשוט נמוכה?
אולי היא בתבנית גדולה מידי?
אם תרצי
יש לי מתכון מעולה לטורט שיש עם ביצים מופרדות שתופח נהדר.
 

זחלוואי

משתמש צעיר
היא יוצאת דחוסה או שהיא פשוט נמוכה?
אולי היא בתבנית גדולה מידי?
אם תרצי
יש לי מתכון מעולה לטורט שיש עם ביצים מופרדות שתופח נהדר.
כן אשמח לקבל את המתכון. תודה!

יש לי תבנית עגולה גדולה - ושם זה ממש יוצא נמוך כי זה גדול מידי
והבעיה שבתבניות אינגליש קייק לפעמים לא נאפה מהאמצע בפנים...
 

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
ממליצה מאד על מטרפה
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
אפשר מתכון?
בשמחה:
טורט שיש- 3 תבניות אינגליש קייק
10 ביצים מופרדות
2 וחי כוסות סוכר
3 חב' סוכר וניל
שלושת רבעי כוס שמן
חצי כוס מים
1 חב' אבקת אפיה
3 כוסות קמח
3 כפות קקאו

מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספת סוכר בהדרגה,
כשהקצף יציב מנמיכים מהירות ומוסיפים את החלמונים
ואת שאר החומרים בזה אחר זה חוץ מהקקאו.
מפרישים מהעיסה כ- 3 מצקות לקערה קטנה, ומוסיפים לה את הקקאו.
את העיסה הלבנה יוצקים ל- 3 תבניות אינגליש קייק
ואת העיסה החומה מזלפים בעזרת כף על גבי הבלילה הלבנה
מעבירים סכין בעדינות לעומק התבניות ליצירת דוגמת שיש.
אופים על 180 מעלות למשך כ-40 דק'.
(אם העוגה עדיין לא אפויה עד הסוף- לכסות בנייר כסף ולהמשיך לאפות עוד כמה דק'.)

בהצלחה
 

יהודית גרוס

משתמש חדש
אני אוהבת לאפות בתבנית אמריקאית ,
המעלה של התבנית שהיא מאוד גבוהה (כמות של תבנית ענקית נהיית כמו יותר מבינונית אבל לא ענקית )
וכך כל פרוסה נהיית ממש גבוהה כמו פרוסות של עוגות קניות ב "קידושים " .
 

מזמור לתודה!!!

משתמש פעיל
שלום :)
בד"כ אני מכינה עוגות שייש, הן יוצאות טעים, רק שיש 2 בעיות:
1. כשאני מערבבת את הבלילה, יש לי גושים שלא נמסים טוב, ואז אחרי האפייה רואים מעין גושי קמח כשחותכים את העוגה.
2. העוגה לא תופחת. נשארת די נמוכה.. אשמח לקבל עצות איך לגרום לעוגה להיות גבוהה ויפה.
(אני מאחסנת אבקת אפייה במקפיא, אולי זה קשור לזה?)
את אופה בתבנית חד פעמית?
שמה אותה על תבנית אמיתית? - אם לא, הגיוני מאד שזה סיבה שלא תופח.
ואגב, קני 10 א. אפיה ותשתמשי באחת בלי להקפיא - ותוכלי לענות על השאלה הזאת בעצמך:)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה