עוגת שכבות פררו רושה---

דיתי חן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יתכן שאם תוסיפי ביצה יהיה לך פחות פירורי.
אני לא זוכרת אם השתמשתי ב M או L.
רוב אני משתמשת ב L
מה שגם יכול לעזור, וזה גם סתם לידיעה, כשהבצק מרגיש פירורי אפשר להוסיף מעט מים
וואי וואי!
עוד לא הספקתי לראות את התגובה שלי כתובה,
וכבר הגבת!
תודה.
אני מבינה שאת השתמשת בקמח קוסמין?
זה גם משמעותי.
 

איידי וייס

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
הכנתי גם לי הבצק התפורר
(רק עכשיו ראיתי שאולי כדאי להוסיף ביצה)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מעניין לקרוא את התגובות ולראות שלחלק התפורר וחלק יצא מעולה.
אני תוהה במה זה תלוי.
המסקנה שלי היא שלפחות לפעמים זה ענין של רמת הטחינה של הקמח
לנו הכל נראה אותו דבר, אבל למעשה יש קמח שטחון דק יותר ויש שפחות.


לפחות פעמים זה מסקנה או המשך תהייה?
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הציפוי למעלה אמור להיות קשה למריחה?
או שזה תלוי בסוג הריצ' - והאם הוא מגמח אפיה?
 

רותי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הכנתי היום!
תודה
יצא טעיםםםםם!
לגבי התחתית התפורר קצת בל לא נורא בכלל.
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
@hbecker תודה יצא מעולה, את השכבה למעלה בסוף לא שמתי, כי נשרפה לי...
אבל עדייןם יצא טעים ויפה (עוד לא חתכתי יפה אז לא צילמתי,רק טעמתי...)
ובתמונה גם השמרים של @זהבהלה כמידי שבוע במסורת
0ea3c37b-86f7-4643-991f-a0a49903a51e.jpg
 

מה חדש

משתמש רשום
הכי קל שבעולם
אין צורך במיקסר ואין צורך לשטוף את הקערה בין השכבות

הפעם בלי קשקושים וסיפורים, בואו ניגש ישר לענין שלשמו התכנסנו:
צפה בקובץ המצורף 1014584

תבנית A4.
כוסות חד פעמיות

לבסיס:

3 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1 ביצה
1 כוס שמן
3 כפות סוכר

מערבבים בקערה, אין צורך במיקסר, עד שמתקבל בצק אחיד, יכול להיות טיפונת מתפורר. מהדקים בתחתית תבנית מרופדת בניר אפיה.

מלית:
1 כוס קרם פרלינה או קרם נוגט.
מורחים חצי כוס קרם פרלינה על התחתית.

שכבה כהה:
1 כוס קקאו
1.5 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
4 ביצים
1 ו 1/4 כוסות קמח

מערבבים בקערה את הרכיבים, אין צורך לשטוף את הקערה בין השכבות.
יוצקים מעל הקרם פרלינה.

180° בערך חצי שעה. עד שהשכבה של השוקולד יציבה אבל לא קשה. היא צריכה להיות כמו בראוניז.

מקררים את העוגה.

מורחים חצי כוס שנשאר מקרם הפרלינה על העוגה.

ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס קרוקנט אגוזי לוז
3 כפות ריצ'

ממיסם ריצ' ושוקולד בסיר.
מערבבים עם הקרוקנט ויוצקים על העוגה.

פורסים כשהעוגה חצי קפואה בסכין חדה ולא משוננת.
צפה בקובץ המצורף 1014585

צפה בקובץ המצורף 1014586
העני היקרה,
תודה על המתכון הקל והטעים מממממש
רק דבר אחד לא ברור לי
לא הצלחתי להמיס את הציפוי בכלל
השוקולד היה ממש קשה והקצפת לא הצליחה לרכך את זה
הוספתי עוד קצפת ועוד קצפת
בסוף נהיה כמו גנאש :)
בטוח שזה היחס כמויות?
תודה
 
  • תודה
Reactions: ***

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
העני היקרה,
תודה על המתכון הקל והטעים מממממש
רק דבר אחד לא ברור לי
לא הצלחתי להמיס את הציפוי בכלל
השוקולד היה ממש קשה והקצפת לא הצליחה לרכך את זה
הוספתי עוד קצפת ועוד קצפת
בסוף נהיה כמו גנאש
בטוח שזה היחס כמויות?
תודה
כן זה היחס
שוקולד אמור להתנמס טוב גם בלי ריצ' בכלל
אולי היתה בעיה עם השוקולד אולי נרטב בטיפת מים?

לא היה כאן בעוגה רצון להגיע לגנאש.
 

רותי תותי

משתמש פעיל
היי
השכבה השניה יוצאת כמו בלילה של עוגה?
אני מכינה עכשיו וזה ממש מרקם קשה כזה סמיך
זה אמור להיות ככה?
 

CHEVI MARMORSHTAIN

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אין לי קורקנט...
זה קריטי למרקם?
השתמשתי בפררו- רושה בתור קרם.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה