עוגת שוקולד מושלמת! (מומלץ להכין כמות כפולה)
• לחמם תנור ל-℃ 180
• להפריד 7 ביצים
• בסיר להמיס:
100 גר' שוקולד מריר
• ולהוסיף:
3 כפות קקאו
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
• וכשמתקרר מעט להוסיף את החלמונים.
• להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצפת תפוחה ויציבה
אופן השלמת העוגה:
• להעביר את עיסת השוקולד שבסיר לקערה בינונית
• להפריש 3/4 כוס מהשוקולד -ולהניח בצד.
• להוסיף כוס ורבע קמח לקערת השוקולד
• לערבב בעדינות עם מרית את עיסת השוקולד עם קצף החלבונים.
בקצב של 3/4 כוס לערבב לאיחוד,ושוב 3/4 וכן הלאה עד שהכל בצבע אחיד ועדיין תפוח.
קצת השקעה אבל שווה ביותר
• להכניס לתנור עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (סביבות ה 20 דק')
• לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור לנעוץ בה חורים (אפשר עם האצבעות
)
• לשפוך את הכוס עם השוקולד ששמרנו בצד. עד שכל העוגה מכוסה היטב בשוקולד.
להשתדל שבכל קוביה יהיה לפחות חור אחד
עוגה רכה ושוקולדית