עוגת מספרים/צורה אישית, אפשר?

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
@hbecker
בנוסף, למי שלא אוהבת קצפת פרווה ורוצה להכין פרווה וטעים, אני ממליצה מאוד להכין עם קרם פטיסייר שמאוחד עם מעט קצפת, מי שרוצה מתכון, אשמח לתת. אני הכנתי עם קרם פטיסייר בטעם קרמל שייצבתי עם מעט מאוד ג'לטין ואחרי שהתקרר הקללתי עם מעט קצפת.
חוץ מזה שזה טעים מאוד זה גם מזדלף (כך אומרים?) מאוד יפה.
מהמם!!
מעוניינת במתכון
 

1661

משתמש פעיל
@1661 אשמח למתכון של הקצפת שלך, זה נראה באמת יציב ויפה

זה קצת ארוך, לא להיבהל.

קרם פטיסייר
500 מ"ל חלב / חלב סויה/ חלב שיבולת שועל
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
100 גר' חלמונים (4 חלמונים L)
50 גר' קורנפלור

מערבבים במטרפה חלמונים עם קורנפלור וסוכר.
מחממים חלב לסף רתיחה (מתחיל להעלות אדים ובדפנות של הסיר מתחיל להיות בועות קטנות).
כשהחלב על סף רתיחה עושים השוואת טמפרטורות - שופכים מחצית מכמות החלב לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת אחרת תיווצר לנו חביתה, אם אין מישהו שיכול לעזור עדיף לעבוד עם כף גדולה, שופכים כף ומערבבים, עוד כף ומערבבים, חוזרים על הפעולה כחמש פעמים.
שופכים את תערובת החלמונים לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי טריפה מתמדת עד שמסמיך מאוד ועולות 3 בועות.
מסננים את הקרם, מכסים בנילון נצמד כשהנילון נוגע בקרם כדי למנוע היווצרות קרום ומקררים.
כשהקרם קר הוא מסמיך יותר ולפני השימוש מומלץ לערבב אותו מעט עם מטרפה, ככה זה חוזר להיות קרמי

הערות:
- אפשר גם להשתמש במים, אני פחות אוהבת אבל בשביל להוזיל עלויות אולי כדאי לנסות.
- המתכון המקורי הוא עם מקל וניל אמיתי וכך אני עושה (חותכים לאורך ומוציאים עם סכין את הגרגירים, שמים גם את המקל בסיר ומוציאים אחרי שמוכן) אך בגלל מחירו בארץ כתבתי להשתמש בתמצית וניל אמיתית, לא הייתי ממליצה להשתמש בסוכר וניל או בתמצית בטעם.
- לא חייבים לסנן אבל מומלץ מאוד ככה מובטח שהקרם חלק.
- אני מאוד אוהבת לערבב את הקרם עם קצפת מוקצפת, זה עושה אותו יותר קליל אותו ולטעמי טעים יותר וגם כך יוצאת יותר כמות גדולה, אם אני זוכרת נכון אז רק לעוגת שמרים אני משאירה ככה ולפחזניות, אקלרים או קרם שניט אני מערבבת עם קצפת.
טורפים מעט את הקרם פטיסייר הקר.
מקציפים חצי כוס עד כוס קצפת לקצב יציב מאוד, מעבירים מעט לקרם וטורפים חזק, מאחדים את השאר בתנועות קיפול.
- אפשר להכין את הקרם בטעמים אחרים, לשוקולד מוסיפים 100 גר' שוקולד קצוץ לקרם מיד שמורידים מהאש, מערבבים להמסה ומסננים.
לטעם קפה מוסיפים לחלב במקום התמצית וניל חצי עד כף קפה.
לטעם קרמל מכינים קרמל כהה ממאה גר' סוכר ושופכים לתוכו את החלב שחומם מעט, ממשיכים לחמם את החלב על אש נמוכה עד שכל הקרמל נמס וכשמגיע לסף רתיחה שופכים על החלמונים וממשיכים כמו שכתוב במתכון, גם כאן משמיטים את הווניל.

קרם פרווה לעוגת מספרים
1. מכינים את הג'לטין:
6 גרם ג'לטין
30 גרם מים
מערבבים את הג'לטין עם המים ומעבירים למקרר עד שהקרם מוכן.
2. מכינים קרם פטיסייר בטעם הרצוי, מיד כשהקרם מוכן מורידים מהאש, טורפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב.
אם רוצים מסננים את הקרם, מכסים בנילון נצמד שדבוק לקרם ומקררים היטב.
3. כשהקרם פטיסייר קר לגמרי, טורפים במטרפה עד שחוזר למרקם הקרמי.
4. מקציפים כוס שמנת מתוקה עד שנהיה יציב, מאחדים עם הקרם פטיסייר בתנועות קיפול.
5. מעבירים לשקית זילוף ומשתמשים.
 

k1234

משתמש פעיל
הכנתי גם!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_6735.JPG
    IMG_6735.JPG
    2.1 MB · צפיות: 182
  • IMG_6738.JPG
    5.4 MB · צפיות: 72

סוכריה

משתמש פעיל
לבצק שקדים:
1.5 כוסות קמח
1/2 כוס קמח שקדים [שקדים מולבנים טחונים דק דק]
1/2 כוס אבקת סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה קרים
1 ביצה
קורט מלח

הכנה:
*מערבבים במיקסר קמח, שקדים, אבקת סוכר
מוסיפים ביצה ומרגרינה ומעבדים לבצק אחיד.

*עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.

*מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח מקומח היטב
מניחים את הספרה או הצורה שנבחרה מעל לבצק
חותכים את הבצק בסכין חדה ולא משוננת מסביב.
חוזרים על הפעולה האחרונה עוד פעם או פעמיים ל-3 שכבות עוגה

*אופים כ 15 דקות להזהבה נאה. עקבו אחר האפיה יש תנורים שצריך בהם יותר זמן אפיה.
לא נוגעים בעוגה עד שהיא מתקררת ממש כדי שלא תתפרק.

*מעבירים למגש ומתחילים להרכיב.

מכינים קרם:
*מקציפים 1 ריצ' גדול עם 1 חבילה פודינג וניל [אפשר קופסא קטנה 250 גרם של מלית וניל למרקם חלק יותר]

*מעבירים לשקית זילוף עם תנטר עגול גדול ומזלפים עיגולים במספר שורות מהמסגרת פנימה עד לכיסוי העוגה.
מניחים בזהירות את השכבה השניה של העוגה מעל לזילופי הקרם וחוזרים על פעולת הזילוף.
ושוב לשכבה שלישית.

*מקשטים בשוקולדים, פירות וכו' כיד הדמיון הטובה


מוציאים את הדגם הרצוי מהמחשב. מדפיסים על דף A4 או בגודל קטן יותר או גדול יותר, לפי מה שרוצים

לעוגות אישיות משתמשים בקורצנים גדולים וכך לא צריך להניח דוגמא ולחתוך את הבצק. הכי מהיר והכי קל.


יש לרכוש צורות ומספרים ממפל.
רק מה?
רכשתי כזה בצורה של לב.
רידדתי
חתכתי
וגילית שזה לא נכנס לי לתבנית תנור...

אז שוב רידדתי והשתמשתי בלב שהוצאתי מהמחשב


בהצלחה

אני בשטח אם יש שאלות
באיזה כוס צריך להשתמש?
180 מ"ל?
ומה הכוונה מרגרינה קרה?
 

yelbh

משתמש רשום
תודה
לבצק שקדים:
1.5 כוסות קמח
1/2 כוס קמח שקדים [שקדים מולבנים טחונים דק דק]
1/2 כוס אבקת סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה קרים
1 ביצה
קורט מלח

הכנה:
*מערבבים במיקסר קמח, שקדים, אבקת סוכר
מוסיפים ביצה ומרגרינה ומעבדים לבצק אחיד.

*עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.

*מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח מקומח היטב
מניחים את הספרה או הצורה שנבחרה מעל לבצק
חותכים את הבצק בסכין חדה ולא משוננת מסביב.
חוזרים על הפעולה האחרונה עוד פעם או פעמיים ל-3 שכבות עוגה

*אופים כ 15 דקות להזהבה נאה. עקבו אחר האפיה יש תנורים שצריך בהם יותר זמן אפיה.
לא נוגעים בעוגה עד שהיא מתקררת ממש כדי שלא תתפרק.

*מעבירים למגש ומתחילים להרכיב.

מכינים קרם:
*מקציפים 1 ריצ' גדול עם 1 חבילה פודינג וניל [אפשר קופסא קטנה 250 גרם של מלית וניל למרקם חלק יותר]

*מעבירים לשקית זילוף עם תנטר עגול גדול ומזלפים עיגולים במספר שורות מהמסגרת פנימה עד לכיסוי העוגה.
מניחים בזהירות את השכבה השניה של העוגה מעל לזילופי הקרם וחוזרים על פעולת הזילוף.
ושוב לשכבה שלישית.

*מקשטים בשוקולדים, פירות וכו' כיד הדמיון הטובה


מוציאים את הדגם הרצוי מהמחשב. מדפיסים על דף A4 או בגודל קטן יותר או גדול יותר, לפי מה שרוצים

לעוגות אישיות משתמשים בקורצנים גדולים וכך לא צריך להניח דוגמא ולחתוך את הבצק. הכי מהיר והכי קל.


יש לרכוש צורות ומספרים ממפל.
רק מה?
רכשתי כזה בצורה של לב.
רידדתי
חתכתי
וגילית שזה לא נכנס לי לתבנית תנור...

אז שוב רידדתי והשתמשתי בלב שהוצאתי מהמחשב


בהצלחה

אני בשטח אם יש שאלות
תודה רבה. יצא טעים במיוחד. אחד המתכונים הברורים.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
זה קצת ארוך, לא להיבהל.

קרם פטיסייר
500 מ"ל חלב / חלב סויה/ חלב שיבולת שועל
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
100 גר' חלמונים (4 חלמונים L)
50 גר' קורנפלור

מערבבים במטרפה חלמונים עם קורנפלור וסוכר.
מחממים חלב לסף רתיחה (מתחיל להעלות אדים ובדפנות של הסיר מתחיל להיות בועות קטנות).
כשהחלב על סף רתיחה עושים השוואת טמפרטורות - שופכים מחצית מכמות החלב לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת אחרת תיווצר לנו חביתה, אם אין מישהו שיכול לעזור עדיף לעבוד עם כף גדולה, שופכים כף ומערבבים, עוד כף ומערבבים, חוזרים על הפעולה כחמש פעמים.
שופכים את תערובת החלמונים לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי טריפה מתמדת עד שמסמיך מאוד ועולות 3 בועות.
מסננים את הקרם, מכסים בנילון נצמד כשהנילון נוגע בקרם כדי למנוע היווצרות קרום ומקררים.
כשהקרם קר הוא מסמיך יותר ולפני השימוש מומלץ לערבב אותו מעט עם מטרפה, ככה זה חוזר להיות קרמי

הערות:
- אפשר גם להשתמש במים, אני פחות אוהבת אבל בשביל להוזיל עלויות אולי כדאי לנסות.
- המתכון המקורי הוא עם מקל וניל אמיתי וכך אני עושה (חותכים לאורך ומוציאים עם סכין את הגרגירים, שמים גם את המקל בסיר ומוציאים אחרי שמוכן) אך בגלל מחירו בארץ כתבתי להשתמש בתמצית וניל אמיתית, לא הייתי ממליצה להשתמש בסוכר וניל או בתמצית בטעם.
- לא חייבים לסנן אבל מומלץ מאוד ככה מובטח שהקרם חלק.
- אני מאוד אוהבת לערבב את הקרם עם קצפת מוקצפת, זה עושה אותו יותר קליל אותו ולטעמי טעים יותר וגם כך יוצאת יותר כמות גדולה, אם אני זוכרת נכון אז רק לעוגת שמרים אני משאירה ככה ולפחזניות, אקלרים או קרם שניט אני מערבבת עם קצפת.
טורפים מעט את הקרם פטיסייר הקר.
מקציפים חצי כוס עד כוס קצפת לקצב יציב מאוד, מעבירים מעט לקרם וטורפים חזק, מאחדים את השאר בתנועות קיפול.
- אפשר להכין את הקרם בטעמים אחרים, לשוקולד מוסיפים 100 גר' שוקולד קצוץ לקרם מיד שמורידים מהאש, מערבבים להמסה ומסננים.
לטעם קפה מוסיפים לחלב במקום התמצית וניל חצי עד כף קפה.
לטעם קרמל מכינים קרמל כהה ממאה גר' סוכר ושופכים לתוכו את החלב שחומם מעט, ממשיכים לחמם את החלב על אש נמוכה עד שכל הקרמל נמס וכשמגיע לסף רתיחה שופכים על החלמונים וממשיכים כמו שכתוב במתכון, גם כאן משמיטים את הווניל.

קרם פרווה לעוגת מספרים
1. מכינים את הג'לטין:
6 גרם ג'לטין
30 גרם מים
מערבבים את הג'לטין עם המים ומעבירים למקרר עד שהקרם מוכן.
2. מכינים קרם פטיסייר בטעם הרצוי, מיד כשהקרם מוכן מורידים מהאש, טורפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב.
אם רוצים מסננים את הקרם, מכסים בנילון נצמד שדבוק לקרם ומקררים היטב.
3. כשהקרם פטיסייר קר לגמרי, טורפים במטרפה עד שחוזר למרקם הקרמי.
4. מקציפים כוס שמנת מתוקה עד שנהיה יציב, מאחדים עם הקרם פטיסייר בתנועות קיפול.
5. מעבירים לשקית זילוף ומשתמשים.
תודה על המתכון המפורט!
למה דווקא בקרם פרווה כתבת ג'לטין?
אם כבר החלבית אמורה להיות פחות יציבה למול הפרווה-ריץ'?
 

1661

משתמש פעיל
תודה על המתכון המפורט!
למה דווקא בקרם פרווה כתבת ג'לטין?
אם כבר החלבית אמורה להיות פחות יציבה למול הפרווה-ריץ'?
ניסיתי לערוך את ההודעה ולמחוק את הפרווה אך לא הצלחתי, הסיבה שאני שמה ג'לטין זה בגלל שהקרם הוא על בסיס קרם פטיסייר ולא קצפת (כמו מה שרובן משתמשות) אני מוסיפה מעט קצפת לפטיסייר והופכת אותו לקרם דיפלומט וחששתי שלא יהיה מספיק יציב, גם כשאני מכינה קרם פטיסייר חלבי עם שמנת מתוקה לעוגה הזו אני מוסיפה את הג'לטין.
 

שוקולד וחצי

משתמש פעיל
הגיע תורי להכין (סוף סוף יש הזדמנות)
כמה שאלות לאלופות פה באשכול:
1) אין לי מיקסר, יש מצב לעבד את הבצק בידיים?!
2) ריצ' עדיף על פני שמנת מתוקה באופן משמעותי? (מבחינת נוחות הזילוף)
3) @1661 אהבתי את הלב שלך, מה הגודל שלו? אפשר אותו בקובץ?
4) אפשר להשתמש בשקית זילוף בלי צנתר (לזילוף חלק)?
תודה מראש לכל העונות
 

שוקולד וחצי

משתמש פעיל
הגיע תורי להכין (סוף סוף יש הזדמנות)
כמה שאלות לאלופות פה באשכול:
1) אין לי מיקסר, יש מצב לעבד את הבצק בידיים?!
2) ריצ' עדיף על פני שמנת מתוקה באופן משמעותי? (מבחינת נוחות הזילוף)
3) @1661 אהבתי את הלב שלך, מה הגודל שלו? אפשר אותו בקובץ?
4) אפשר להשתמש בשקית זילוף בלי צנתר (לזילוף חלק)?
תודה מראש לכל העונות
עוד שאלה:
המדידה במתכון הנ"ל בכוסות חד"פ?
@hbecker שואלת כדי להיות בטוחה...
מקפיצה,
צריכה תשובות די דחוווף
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה