חלבי עוגת אלפחורס כשרוצים לפנק

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום
עוגה גבוהה, מרשימה!
אישית, לא מחובבי הקוקוס, המרתי בסוכריות חומות,
המראה-אתם רואים בעצמכם, כשיש תמונה, אין צורך במילים.

IMG_9827.JPG
 

קבצים מצורפים

  • IMG_9823.JPG
    IMG_9823.JPG
    1.9 MB · צפיות: 49

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום
IMG_9823.JPG

המתכון של תומר אומנסקי, בשינויים קלים שלי:
העוגה בעצם מורכבת משלוש עוגיות גדולות ממולאות בריבת חלב מצופות בצדדים בקוקוס\סוכריות, ובין עוגיה לעוגיה מוס ריבת חלב משגע-
אז, חומרים למתכון מעתיקה :
לעוגיות האלפחורס:


160 גרם סוכר לבן

200 גרם חמאה רכה / מזולה בטעם חמאה

קורט מלח

4 חלמונים גדולים

250 גרם קונרפלור

250 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

4 גרם סודה לשתייה

60-80 גרם חלב

לקרם ריבת חלב: (אני אוהב כמות גדולה של קרם לכן אני מכין מנה וחצי)

500 מ"ל שמנת מתוקה

שקית (80 גרם) אבקת פודינג ריבת חלב

כף (כ30 גרם) ריבת חלב





להרכבה:

3 עוגיות אלפחורס גדולות

קרם ריבת חלב

מיני עוגיות אלפחורס מוכנות.

לעוגיות האלפחורס:

  1. במיקסר נקרים את החמאה והסוכר עד לאיחוד.
  2. נוסיף את החלמונים ונאחד.
  3. נוסיף את היבשים והחלב פנימה ונערבב עד לאיחוד הבצק.
  4. נעביר את הבצק לקירור של חצי שעה במקרר.
  5. לאחר חצי שעה נרדד אותו נקרוץ 6 עיגולים בקוטר 16ס"מ או 18 ס"מ.
  6. משאריות הבצק נקרוץ עוגיות אלפחורס קטנות.
  7. נאםה את העוגיות הגדולות בחום של 165 מעלות בין 15-18 דקות עד להזהבה קלה.
  8. לאחר האפייה נקרר היטב את העוגיות (מומלץ גם להקפיא אותן).
  9. נמלא כל זוג עוגיות בריבת חלב יציבה (אני עובד עם קומידה) ונגלגל בקוקוס.
לקרם ריבת חלב:

  1. נתחיל להקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת פסגות רכות.
  2. נוסיף פנימה את ריבת החלב והפודינג ונקציף עד להתייצבות. (להימנע מהקצפת יתר)
  3. נעביר את הקרם שלנו לשק זילוף עם צנתר חלק.
להרכבה:

  1. נניח את העוגייה הראשונה על המגש, נזלף מעליה תלוליות של קרם.
  2. נניח מעליה את העוגייה השנייה ונמשיך כך עד לסיום העוגיות.
  3. בחלק העליון של העוגה נזלף בצורה יפה תלוליות של קרם ונניח עליהן מיני עוגיות אלפחורס.
  4. יש להגיש את העוגה אחרי לילה שלם לפחות במקרר.

הארה שלי לסיום, לא מסובך בכלל להכנה, רק לוקח את הזמן שלו....
טעים בטירוף ומרשים.
המון הצלחות.
 
נערך לאחרונה ב:

תות

משתמש פעיל
מעל כל שכבת עוגיה יש גם שכבה של ריבת חלב?
נראה בתמונה שעל העוגיה יש גם ריבת חלב וגם את הקרם :unsure:
 

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום
מעל כל שכבת עוגיה יש גם שכבה של ריבת חלב?
נראה בתמונה שעל העוגיה יש גם ריבת חלב וגם את הקרם :unsure:
כל קומה של עוגיה זה שתי עוגיות עם ריבת חלב, ובין כל זוג יש מוס ריבת חלב.
מובן יותר?
ותודה לכל הנדהמים והמלייקים. מחמם הלב.
 

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום
תודה.
חבל שלא צילמתי אחרי החיתוך, נחתכה יפה,
עוגיה רכה ונימוחה ייחד עם הקרם, חתכתי עם סכין משוננת וחדה לאט לאט עד לחיתוך מושלם, נחתכו משולשים יפים.
 

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום
לא הסתכלתי כמה כולל ההמתנות במקרר.
בסה"כ זה עשיית בצק, לשים במקרר לחצי שעה תו"כ להכין את הקצפת, לקרוץ עוגיות לאפות, לקרר למלא ולהרכיב.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה