התלבטתי באיזה מקדם לבחור- עוגות/עוגיות או מתכון בריאות, משום שהמתכון הזה לדעתי, יכול בהחלט להיחשב כמתכון בריא. או לפחות בריא יחסית
אבל פחדתי משוחרות הבריאות שתמצאנה נקודה במתכון שהוא לא ממש בריא אז העדפתי לתת מקדם של עוגות/עוגיות.
50-70 עוגיות תלוי בגודל
5 כוסות קואקר חצי מעובד [פחית צהובה, או בואקום]
2 כוסות קמח כוסמין
6 ביצים
1 כוס שמן קוקוס
4 כפות חמאת בוטנים [אפשר לא מתוקה]
1 אבקת אפיה
1 כוס סוכר חום
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס
1 כוס חמוציות ללא סוכר
1 כוס אגוזי מלך קצוצים [לא טחונים]
מערבבים את כל הרכיבים בקערה, אפשר ביד, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
התערובת צריכה להיות נוחה ליצירת כדורים בידיים לחות
אם היא יבשה מדי מוסיפים טיפונות מים או עוד ביצה אחת
יוצרים כדורים קטנים, מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. משטחים קצת בעזרת מזלג [לא לגמרי שטוח]
אופים ב 180 מעלות להשחמה קלה, בערך 12-14 דקות, תלוי בתנור
אם רוצים- ולא חובה אפשר טבול את הבסיס השטוח של העוגיות בשוקולד מומס עם מעט חמאת בוטנים לקבלת עוגיות חצי מצופה. מניחים הפוך על ניר אפיה לייבוש
העוגיות טעימות ולא מאוד מתוקות.
אבל פחדתי משוחרות הבריאות שתמצאנה נקודה במתכון שהוא לא ממש בריא אז העדפתי לתת מקדם של עוגות/עוגיות.
50-70 עוגיות תלוי בגודל
5 כוסות קואקר חצי מעובד [פחית צהובה, או בואקום]
2 כוסות קמח כוסמין
6 ביצים
1 כוס שמן קוקוס
4 כפות חמאת בוטנים [אפשר לא מתוקה]
1 אבקת אפיה
1 כוס סוכר חום
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס
1 כוס חמוציות ללא סוכר
1 כוס אגוזי מלך קצוצים [לא טחונים]
מערבבים את כל הרכיבים בקערה, אפשר ביד, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
התערובת צריכה להיות נוחה ליצירת כדורים בידיים לחות
אם היא יבשה מדי מוסיפים טיפונות מים או עוד ביצה אחת
יוצרים כדורים קטנים, מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. משטחים קצת בעזרת מזלג [לא לגמרי שטוח]
אופים ב 180 מעלות להשחמה קלה, בערך 12-14 דקות, תלוי בתנור
אם רוצים- ולא חובה אפשר טבול את הבסיס השטוח של העוגיות בשוקולד מומס עם מעט חמאת בוטנים לקבלת עוגיות חצי מצופה. מניחים הפוך על ניר אפיה לייבוש
העוגיות טעימות ולא מאוד מתוקות.
נערך לאחרונה ב: