ויקפידה: שורטברד (באנגלית: Shortbread) הוא סוג של עוגייה מבצק המבוסס על יחס של יחידת סוכר, שתי יחידות חמאה [או מרגרינה- ה. בקר] ושלוש יחידות קמח (לפי משקל). מקור השורטברד הוא בסקוטלנד.
אז היום הכנתי עוגיות שורטברד.
יש המון סוגים של שורטברד כאשר המוטיב המקשר ביניהם הוא החס הנ"ל לש סוכר-חמאה/מרגרינה-קמח
במכון הזה קצת חרגתי מהיחס הזה אבל עדיין התוצאה בטעמה היא ממש כמו השורטברד עם היחס הנ"ל
מתכון לכ-40 עוגיות דקות
200 גרם מרגרינה [1 כוס], מומסת
2 כוסות אבקת סוכר
3.5 כוסות קמח
1 כף תמצית וניל איכותית
2 כוסות שוקולד צ'יפס, בעדיפות למיני
1.5 כוסות פקאן גרוס גס
2 תבניות אינגליש ארוכות
שמים בקערה גדולה אבקת סוכר
יוצקים מעליה חמאה/מרגרינה מומסת
מוסיפים קמח, וניל, שוקולד צ'יפס ופקאן
מערבבים לעיסה אחידה
דוחסים ל-2 תבניות אינגליש ארוכות. התערובת תכסה גובה של כחצי מכל תבנית. מהדקים היטב. אין צורך לשמן את התבנית או לרפד בניר אפיה
מעבירים להקפאה של כשעה עד שהעיסה מתקשה.
מוציאים ומחלצים מהתבניות. מנחים על קשר חיתוך.
פורסים פרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומניחים בתבני אפיה מרופדת בניר אפיה. אפשר להניח בצפיפות יחסית מכיון שאין בעוגיה חומר מתפיח.
אופים כ-18 דקות להתייבשות. עקבו אחר האפיה. משך האפיה עשוי להתקצר בתנור עוצמתי.
מחלצים לאחר התקררות.
הערות:
-העוגיות שלי כהות. אם תכינו את המתכון שכאן הן תצאנה בהירות והשוקולד צ'יפס יהיה נוכח יותר במראה.
מה שקרה לי הוא שהתחלתי עם 150 גרם מרגרינה ואחרי שערבבתי הכל הבצק היה קצת פירורי אז הוספתי עוד 50 גרם מרגרינה מומסת.
אבל- יצקתי אותה חמה על התערובת וערבבתי. מה שהביא כך שהשוקולד צ'יפס נמסו בחלקם הגדול וצבעו את העיסה בחום.
- אפשר לטבול חצי מכל עוגיה בשוקולד מומס.
-אפשר להמיר שוקולד צ'יפס בחמוציות