עוגיות מעולות.
רכות או פריכות- הבחירה שלכם.
משך האפיה ישפיע על מדי הרכות/פריכות שלהן
לא אוהבים קינמון- וותרו עליו.
אבל האמת- שחבל.
כי הנגיעה הקטנה הזו של הקינמון מוסיפה להן, לעוגיות נגיעה של ייחודיות.
שווה ניסוי.
גם את אלו תוכלו להכין בזמן קצר מאוד, לחג תשעה באב, בעז"ה, בקרוב. אמן.
ויש גם טיפ שווה בסוף המתכון.
אבל אל תגללו מהר עכשיו לבדוק מהו.
ת'אמת- גללתם?
מתכון ל40-50 עוגיות תלוי בגודל שתכינו
שמים בקערה גדולה:
5 ביצים
2 כוסות סוכר חום בהיר [אפשר דמררה, אפשר לבן, אבל החום נותן משלו למרקם]
1.5 כפיות סודה לשתיה
2 כוסות שקדים מולבנים פרוסים
3/4 כוס קקאו
4.5 כוסות קמח [או קצת יותר לפי הצורך]
1.5 כוסות שמן
1 כפית שטוחה קינמון
250 גרם שוקולד צ'יפס
מערבבים בקערה גדולה, הכי טוב כפפה, וביד, לתערובת אחידה, לא דביקה מדי, כזו שאפשר לכדרר ממנה כדורים. אם התערובת דביקה מדי- ויספים עוד מעט קמח לפי הצורך.
בידיים מעט לחות, מכדררים לכדורים בגודל שרצוי לכם [המלצה- קוטר 2.5 סנטימטר]
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרווחים.
בעזרת מזלג פוחסים מעט [מעט] את העוגיות.
אופים ב 180 מעלות 12 דקות לעוגיות רכות, 18 דקות לעוגיות פריכות. שימו לב שמשך האפיה עשוי להשתנות מתנור אחד למשנהו, אז תעקבו אחריהן בתנור.
מצננים ומחלצים מהתבנית בעזרת תרווד.
טיפ:
מתעצלים? אין לכם זמן? מעדיפים חיתוכיות?
אין בעיה.
שטחו את התערובת בתבנית חד פעמית ענקית.
180 מעלות, 30 דקות.
פורסים לאחר התקררות.
ובמחילה, סגרתי כבר את המצלמה ורק אז נזכרתי שאת החלק שעשיתי כחיתכיות לא צלמתי. כן, אחרי חלק מהעוגיות, הזדחלה בי העצלות, אז שטחתי את מה שנותר בתבנית.
רכות או פריכות- הבחירה שלכם.
משך האפיה ישפיע על מדי הרכות/פריכות שלהן
לא אוהבים קינמון- וותרו עליו.
אבל האמת- שחבל.
כי הנגיעה הקטנה הזו של הקינמון מוסיפה להן, לעוגיות נגיעה של ייחודיות.
שווה ניסוי.
גם את אלו תוכלו להכין בזמן קצר מאוד, לחג תשעה באב, בעז"ה, בקרוב. אמן.
ויש גם טיפ שווה בסוף המתכון.
אבל אל תגללו מהר עכשיו לבדוק מהו.
ת'אמת- גללתם?
מתכון ל40-50 עוגיות תלוי בגודל שתכינו
שמים בקערה גדולה:
5 ביצים
2 כוסות סוכר חום בהיר [אפשר דמררה, אפשר לבן, אבל החום נותן משלו למרקם]
1.5 כפיות סודה לשתיה
2 כוסות שקדים מולבנים פרוסים
3/4 כוס קקאו
4.5 כוסות קמח [או קצת יותר לפי הצורך]
1.5 כוסות שמן
1 כפית שטוחה קינמון
250 גרם שוקולד צ'יפס
מערבבים בקערה גדולה, הכי טוב כפפה, וביד, לתערובת אחידה, לא דביקה מדי, כזו שאפשר לכדרר ממנה כדורים. אם התערובת דביקה מדי- ויספים עוד מעט קמח לפי הצורך.
בידיים מעט לחות, מכדררים לכדורים בגודל שרצוי לכם [המלצה- קוטר 2.5 סנטימטר]
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרווחים.
בעזרת מזלג פוחסים מעט [מעט] את העוגיות.
אופים ב 180 מעלות 12 דקות לעוגיות רכות, 18 דקות לעוגיות פריכות. שימו לב שמשך האפיה עשוי להשתנות מתנור אחד למשנהו, אז תעקבו אחריהן בתנור.
מצננים ומחלצים מהתבנית בעזרת תרווד.
טיפ:
מתעצלים? אין לכם זמן? מעדיפים חיתוכיות?
אין בעיה.
שטחו את התערובת בתבנית חד פעמית ענקית.
180 מעלות, 30 דקות.
פורסים לאחר התקררות.
ובמחילה, סגרתי כבר את המצלמה ורק אז נזכרתי שאת החלק שעשיתי כחיתכיות לא צלמתי. כן, אחרי חלק מהעוגיות, הזדחלה בי העצלות, אז שטחתי את מה שנותר בתבנית.