לא משנה המיכל של הריבה כמו המותג.הריבת חלב טיפה נמרחה החוצה, יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי בריבית חלב פשוטה ולא זאת מהצנצנת ?
כי הם יצאו כ"כ יפות ואז הריבת חלב נמרחה
של חברת מעולה .לא משנה המיכל של הריבה כמו המותג.
רמת הסמיכות משתנה בין יצרן ליצרן.
איזה מותג קנית?
לא בהכרח.של חברת מעולה .
בד"כ החברות הטובות זה בצנצנת זכוכית לא ?
זהו שלא היה .. אבל בפעם הבאה אני לא אתפשר על זה .לא בהכרח.
אני המלצתי בתגובה הראשונה על קומידה או קונדיטור כי הן סמיכות ויציבות.
בשמחה.זהו שלא היה .. אבל בפעם הבאה אני לא אתפשר על זה .
תודה על העזרה.
דווקא זכור לי שהריבה של מעולה ממש טובה!!של חברת מעולה .
בד"כ החברות הטובות זה בצנצנת זכוכית לא ?
יש הרבה ריבות טובות רק שלא כולן סמיכות מאד.דווקא זכור לי שהריבה של מעולה ממש טובה!!
השתמשתי בריבת חלב של חברת הנמל בצנצנת זכוכית היה מעולה ונוח לעבודהלא בהכרח.
אני המלצתי בתגובה הראשונה על קומידה או קונדיטור כי הן סמיכות ויציבות.
יצא מעולה ממש!!הערה חשובה:
לא להתעלף מכמויות הרכיבים במתכון. הן גדולות כיון שמדובר במתכון של כמות כפולה.
ברוב המתכונים הכמות קטנה בחצי ולכן גם מתקבלות הרבה פחות עוגיות.
עריכה 30/12/2020: היו פה כמה שניסו לחלק את הכמות בחצי ודיווחו שיוצא מצוין.
אבל לענ"ד אם כבר מחליטים לעבוד קשה ולהשקיע מומלץ להכין את הכמות הגדולה ופשוט להקפיא-גם כי הן מעולות בהקפאה וגם כי הן מתחסלות במהירות שלא תיאמן .
כיון שנשארים לכן 6 חלבונים -אני מצרפת בתגובה הבאה מתכון עוגה לניצולם.
אלפחורס מושלמים
מקור המתכון :חברה של אמי.
כמות : (אני קורצת בקוטר של 5-6 ס"מ ומתקבלים כ80-100 סנדויצים).
המידות בכוסות חד פעמיים של 180 מל'
כלים: 2 תבניות תנור+ניירות אפיה, קערה גדולה חלבית, מערוך חלבי.סיר קטן חלבי.
לעוגיות
3 כוסות קמח
400 ג' קורנפלור
1.5 כוס סוכר לבן (אני מחלקת לחצי כמות סוכר רגיל וחצי כמות א. סוכר)
2 שקיות אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
6 חלמונים
3 כפות ברנדי/קוניאק/וודקה/חלב.
400 גר' חמאה חתוכה לקוביות.
למילוי
כוס קוקוס טחון
צנצנת וחצי ריבת חלב איכותית ולא נוזלית (אני מעדיפה של קומידה/קונדיטור ).
אופן ההכנה
מכינים בצק:
1. על אש קטנה ונמוכה ממיסים בסיר קטן את החמאה עד שכולה נוזלית. מניחים בצד.
2. בינתיים מערבבים את כל החמרים היבשים בקערה. מוסיפים חלמונים וברנדי ומערבבים עוד קצת כדי שייטמעו במקצת בבצק.
3. שופכים את החמאה על התערובת ומערבבים מהר עד לקבלת בצק מגובש למדי ודי שמנוני.
4. מכסים את הקערה ומקררים כשעה ואפשר גם לילה .כעת הבצק קשה ומעט יבש (כמו בר בצק שהתייבש באוויר) וזה בסדר. מניחים בחוץ כרבע שעה ואז מתחילים לעבד. לאחר כמה שניות החמאה תתרכך וכעת הבצק נוח לעבודה.
5. מקמחים את משטח העבודה, מרדדים לעלה בעובי של כ-5-6 מ"מ וקורצים עוגיות. מרימים ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה במרווחים של 1 ס"מ. אם קשה להרים מרדדים לעלה קצת יותר עבה וקורצים שוב.
6. אופים כרבע שעה בחום של 180 מעלות. העוגיות צריכות להזהיב מעט מאד (הנה תמונה http://mycookbook.co.il/wp-content/uploads/2011/01/P12106771.jpg ). מצננים ורק אז מרימים מהתבנית.
קולים את הקוקוס: מפזרים אותו במחבת בשכבה אחת. ומחממים על אש בינונית עד שהקוקוס מתחיל להזהיב. מערבבים במהירות כדי שהוא יקלה מכל הצדדים ומיד מעבירים לצלחת/קערה כדי לעצור את הבישול.
שלב זה לא הכרחי - אפשר להשתמש גם בקוקוס רגיל (אבל לא כדאי לוותר-לדעתי מאד מוסיף טעם ויופי).
מרכיבים את העוגיות:
ממלאים את העוגיות בריבת חלב בנדיבות ובעדינות וסוגרים ל"סנדוויצ'ים" ע"י הידוק עדין.
מגלגלים את דפנות העוגיות בקוקוס הקלוי כך שיידבק לריבת החלב.
משהים לכמה שעות בטמפ' החדר כך שהן תתרככנה ואז הן טעימות לאכילה.
ניתן להקפיא בקופסה סגורה היטב . נשמר כמה חודשים. מפשירים כ5 דקות לפני ההגשה.
הערות והארות:
1. לא להחליף את החמאה במרגרינה. מדובר בעוגיות שבהן טעם החמאה הוא דומיננטי מאד וממילא הן חלביות בשל המילוי.
2. אין תחליף לקורנפלור. מעבר לפריכות שהוא נותן , הוא מאריך את חיי המדף של העוגיות.
3. אלו לא עוגיות של יום יום. צריך להקדיש להן זמן. אבל ההשקעה היא לטווח ארוך.
4. אופן ההכנה שונה מרוב מתכוני האלפחורס המוכרים (שבהם מקרימים את החמאה במיקסר) וזו לא טעות.
5. כמובן שכמות העוגיות משתנה בהתאם לקוטר שבחרתם לקרוץ.
6. את החלבונים אפשר לשמור בהקפאה כשבועיים. מטעמי כשרות יש להוסיף להם טיפת מיץ לימון וקורט מלח.
לפני השימוש מפשירים עד לטמפ' החדר .
הערה חשובה:
לא להתעלף מכמויות הרכיבים במתכון. הן גדולות כיון שמדובר במתכון של כמות כפולה.
ברוב המתכונים הכמות קטנה בחצי ולכן גם מתקבלות הרבה פחות עוגיות.
עריכה 30/12/2020: היו פה כמה שניסו לחלק את הכמות בחצי ודיווחו שיוצא מצוין.
אבל לענ"ד אם כבר מחליטים לעבוד קשה ולהשקיע מומלץ להכין את הכמות הגדולה ופשוט להקפיא-גם כי הן מעולות בהקפאה וגם כי הן מתחסלות במהירות שלא תיאמן .
כיון שנשארים לכן 6 חלבונים -אני מצרפת בתגובה הבאה מתכון עוגה לניצולם.
אלפחורס מושלמים
מקור המתכון :חברה של אמי.
כמות : (אני קורצת בקוטר של 5-6 ס"מ ומתקבלים כ80-100 סנדויצים).
המידות בכוסות חד פעמיים של 180 מל'
כלים: 2 תבניות תנור+ניירות אפיה, קערה גדולה חלבית, מערוך חלבי.סיר קטן חלבי.
לעוגיות
3 כוסות קמח
400 ג' קורנפלור
1.5 כוס סוכר לבן (אני מחלקת לחצי כמות סוכר רגיל וחצי כמות א. סוכר)
2 שקיות אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
6 חלמונים
3 כפות ברנדי/קוניאק/וודקה/חלב.
400 גר' חמא
אופן ההכנה
הכנתי שוב (לשבת) והעוגיות יצאו במראה לא חלק-סדוק.יצא מעולה ממש!!
כבר ניסיתי להכין כמה וריאציות, ואין טובה יותר מזו.
תודה ממש!
רק משהו קטן, באפייה, העוגיות טיפה התקמרו בשוליהם, ואני חולמת שהעובי יהיה עוד יותר משורטט, את יודעת להגיד לי?
קיררתי את הבצק למספר שעות, וכל התהליך היה מצויין...צפה בקובץ המצורף 888320
נראה שהיה חוסר דיוק בחומרים.הכנתי שוב (לשבת) והעוגיות יצאו במראה לא חלק-סדוק.
עולה בדעתכן מדוע?
אמנם הטעם היה מושלם כבפעם הקודמת ...צפה בקובץ המצורף 898461
לכאורה היה דיוק.נראה שהיה חוסר דיוק בחומרים.
אם מרימים את העוגיות בזהירות והן לא משנות צורה בעת ההעברה לתבנית הן גם לא תתעוותנה באפיה.יצא מעולה ממש!!
כבר ניסיתי להכין כמה וריאציות, ואין טובה יותר מזו.
תודה ממש!
רק משהו קטן, באפייה, העוגיות טיפה התקמרו בשוליהם, ואני חולמת שהעובי יהיה עוד יותר משורטט, את יודעת להגיד לי?
קיררתי את הבצק למספר שעות, וכל התהליך היה מצויין...צפה בקובץ המצורף 888320
הכנתי שוב (לשבת) והעוגיות יצאו במראה לא חלק-סדוק.
עולה בדעתכן מדוע?
אמנם הטעם היה מושלם כבפעם הקודמת ...
שיטת הכנת הבצק שונה מאד מכל המתכונים שאני מכירה ולכן הבצק נוח יותר לעבודה.הבצק יוצא נוח לרידוד?
כי במתכונים שאני מכירה הבצק יוצא דביק ולא נוח לעבודה
בפעם הקודמת שעשיתי (לא את המתכון הזה) לא הצלחתי לחלץ את העוגיות ואז הכל התחבר לי בתנור ובלית ברירה עשיתי חיתוכיות.
מאז אני מפחדת להתעסק עם אלפחורס.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: