עוגות/עוגיות עוגיות אלפחורס מושלמות

מלכי12

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
תודה על המתכון ,
עשיתי אתמול ויצא מעולה!!
הריבת חלב טיפה נמרחה החוצה, יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי בריבית חלב פשוטה ולא זאת מהצנצנת ?
כי הם יצאו כ"כ יפות ואז הריבת חלב נמרחה :(
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הריבת חלב טיפה נמרחה החוצה, יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי בריבית חלב פשוטה ולא זאת מהצנצנת ?
כי הם יצאו כ"כ יפות ואז הריבת חלב נמרחה :(
לא משנה המיכל של הריבה כמו המותג.
רמת הסמיכות משתנה בין יצרן ליצרן.
איזה מותג קנית?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הערה חשובה:
לא להתעלף מכמויות הרכיבים במתכון. הן גדולות כיון שמדובר במתכון של כמות כפולה.
ברוב המתכונים הכמות קטנה בחצי ולכן גם מתקבלות הרבה פחות עוגיות.

עריכה 30/12/2020: היו פה כמה שניסו לחלק את הכמות בחצי ודיווחו שיוצא מצוין.
אבל לענ"ד אם כבר מחליטים לעבוד קשה ולהשקיע מומלץ להכין את הכמות הגדולה ופשוט להקפיא-גם כי הן מעולות בהקפאה וגם כי הן מתחסלות במהירות שלא תיאמן :).
כיון שנשארים לכן 6 חלבונים -אני מצרפת בתגובה הבאה מתכון עוגה לניצולם.



אלפחורס מושלמים

מקור המתכון :חברה של אמי.
כמות : (אני קורצת בקוטר של 5-6 ס"מ ומתקבלים כ80-100 סנדויצים).
המידות בכוסות חד פעמיים של 180 מל'
כלים: 2 תבניות תנור+ניירות אפיה, קערה גדולה חלבית, מערוך חלבי.סיר קטן חלבי.

לעוגיות


3 כוסות קמח

400 ג' קורנפלור

1.5 כוס סוכר לבן (אני מחלקת לחצי כמות סוכר רגיל וחצי כמות א. סוכר)

2 שקיות אבקת אפיה

2 שקיות סוכר וניל

6 חלמונים

3 כפות ברנדי/קוניאק/וודקה/חלב.
400 גר' חמאה חתוכה לקוביות.

למילוי

כוס קוקוס טחון
צנצנת וחצי ריבת חלב איכותית ולא נוזלית (אני מעדיפה של קומידה/קונדיטור ).


אופן ההכנה

מכינים בצק:

1. על אש קטנה ונמוכה ממיסים בסיר קטן את החמאה עד שכולה נוזלית. מניחים בצד.
2. בינתיים מערבבים את כל החמרים היבשים בקערה. מוסיפים חלמונים וברנדי ומערבבים עוד קצת כדי שייטמעו במקצת בבצק.
3. שופכים את החמאה על התערובת ומערבבים מהר עד לקבלת בצק מגובש למדי ודי שמנוני.
4. מכסים את הקערה ומקררים כשעה ואפשר גם לילה .כעת הבצק קשה ומעט יבש (כמו בר בצק שהתייבש באוויר) וזה בסדר. מניחים בחוץ כרבע שעה ואז מתחילים לעבד. לאחר כמה שניות החמאה תתרכך וכעת הבצק נוח לעבודה.
5. מקמחים את משטח העבודה, מרדדים לעלה בעובי של כ-5-6 מ"מ וקורצים עוגיות. מרימים ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה במרווחים של 1 ס"מ. אם קשה להרים מרדדים לעלה קצת יותר עבה וקורצים שוב.
6. אופים כרבע שעה בחום של 180 מעלות. העוגיות צריכות להזהיב מעט מאד (הנה תמונה http://mycookbook.co.il/wp-content/uploads/2011/01/P12106771.jpg ). מצננים ורק אז מרימים מהתבנית.

קולים את הקוקוס: מפזרים אותו במחבת בשכבה אחת. ומחממים על אש בינונית עד שהקוקוס מתחיל להזהיב. מערבבים במהירות כדי שהוא יקלה מכל הצדדים ומיד מעבירים לצלחת/קערה כדי לעצור את הבישול.
שלב זה לא הכרחי - אפשר להשתמש גם בקוקוס רגיל (אבל לא כדאי לוותר-לדעתי מאד מוסיף טעם ויופי).

מרכיבים את העוגיות:
ממלאים את העוגיות בריבת חלב בנדיבות ובעדינות וסוגרים ל"סנדוויצ'ים" ע"י הידוק עדין.
מגלגלים את דפנות העוגיות בקוקוס הקלוי כך שיידבק לריבת החלב.
משהים לכמה שעות בטמפ' החדר כך שהן תתרככנה ואז הן טעימות לאכילה.
ניתן להקפיא בקופסה סגורה היטב . נשמר כמה חודשים. מפשירים כ5 דקות לפני ההגשה.

הערות והארות:
1. לא להחליף את החמאה במרגרינה. מדובר בעוגיות שבהן טעם החמאה הוא דומיננטי מאד וממילא הן חלביות בשל המילוי.
2. אין תחליף לקורנפלור. מעבר לפריכות שהוא נותן , הוא מאריך את חיי המדף של העוגיות.
3. אלו לא עוגיות של יום יום. צריך להקדיש להן זמן. אבל ההשקעה היא לטווח ארוך.
4. אופן ההכנה שונה מרוב מתכוני האלפחורס המוכרים (שבהם מקרימים את החמאה במיקסר) וזו לא טעות.
5. כמובן שכמות העוגיות משתנה בהתאם לקוטר שבחרתם לקרוץ.
6. את החלבונים אפשר לשמור בהקפאה כשבועיים. מטעמי כשרות יש להוסיף להם טיפת מיץ לימון וקורט מלח.
לפני השימוש מפשירים עד לטמפ' החדר .
יצא מעולה ממש!!
כבר ניסיתי להכין כמה וריאציות, ואין טובה יותר מזו.
תודה ממש!
רק משהו קטן, באפייה, העוגיות טיפה התקמרו בשוליהם, ואני חולמת שהעובי יהיה עוד יותר משורטט, את יודעת להגיד לי?
קיררתי את הבצק למספר שעות, וכל התהליך היה מצויין...
20210514_151635.jpg
 

מצב כפית

משתמש מקצוען
@shira bira ,
לא יודעת מי הקפיץ פתאום ת'אשכול הזה, לפי התאריך הוא נראה ישן,
אבל זה מגרה מאוד!
כתוב בצורה כ''כ ברורה חוץ מהמצרכים-
גם בדיוק אילו כלים צריך.
וזה מגניב!!
למה?
כי כמעט התחלתי להכין את האלפחורס,
וכשקראתי שצריך תנור חלבי-
נזכרתי שהשכנים השאילו את שלנו ויחזירו רק מחר בבוקר.
(בגלל השעה המאוחרת, לא שמתי לב שזה חלבי בענין התנור...;) )
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הערה חשובה:
לא להתעלף מכמויות הרכיבים במתכון. הן גדולות כיון שמדובר במתכון של כמות כפולה.
ברוב המתכונים הכמות קטנה בחצי ולכן גם מתקבלות הרבה פחות עוגיות.

עריכה 30/12/2020: היו פה כמה שניסו לחלק את הכמות בחצי ודיווחו שיוצא מצוין.
אבל לענ"ד אם כבר מחליטים לעבוד קשה ולהשקיע מומלץ להכין את הכמות הגדולה ופשוט להקפיא-גם כי הן מעולות בהקפאה וגם כי הן מתחסלות במהירות שלא תיאמן :).
כיון שנשארים לכן 6 חלבונים -אני מצרפת בתגובה הבאה מתכון עוגה לניצולם.



אלפחורס מושלמים

מקור המתכון :חברה של אמי.
כמות : (אני קורצת בקוטר של 5-6 ס"מ ומתקבלים כ80-100 סנדויצים).
המידות בכוסות חד פעמיים של 180 מל'
כלים: 2 תבניות תנור+ניירות אפיה, קערה גדולה חלבית, מערוך חלבי.סיר קטן חלבי.

לעוגיות


3 כוסות קמח

400 ג' קורנפלור

1.5 כוס סוכר לבן (אני מחלקת לחצי כמות סוכר רגיל וחצי כמות א. סוכר)

2 שקיות אבקת אפיה

2 שקיות סוכר וניל

6 חלמונים

3 כפות ברנדי/קוניאק/וודקה/חלב.
400 גר' חמא


אופן ההכנה
יצא מעולה ממש!!
כבר ניסיתי להכין כמה וריאציות, ואין טובה יותר מזו.
תודה ממש!
רק משהו קטן, באפייה, העוגיות טיפה התקמרו בשוליהם, ואני חולמת שהעובי יהיה עוד יותר משורטט, את יודעת להגיד לי?
קיררתי את הבצק למספר שעות, וכל התהליך היה מצויין...צפה בקובץ המצורף 888320
הכנתי שוב (לשבת) והעוגיות יצאו במראה לא חלק-סדוק.
עולה בדעתכן מדוע?
אמנם הטעם היה מושלם כבפעם הקודמת ...
20210528_024347.jpg
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יצא מעולה ממש!!
כבר ניסיתי להכין כמה וריאציות, ואין טובה יותר מזו.
תודה ממש!
רק משהו קטן, באפייה, העוגיות טיפה התקמרו בשוליהם, ואני חולמת שהעובי יהיה עוד יותר משורטט, את יודעת להגיד לי?
קיררתי את הבצק למספר שעות, וכל התהליך היה מצויין...צפה בקובץ המצורף 888320
אם מרימים את העוגיות בזהירות והן לא משנות צורה בעת ההעברה לתבנית הן גם לא תתעוותנה באפיה.
אם עוגיה משנה צורה בהרמה וזה קורה בהחלט אני מחזירה אותה לבצק וקורצת שוב.
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
הכנתי שוב (לשבת) והעוגיות יצאו במראה לא חלק-סדוק.
עולה בדעתכן מדוע?
אמנם הטעם היה מושלם כבפעם הקודמת ...

גם אני הכנתי אתמול והן יצאו סדוקות.
אולי זה קשור למזג אויר החם.
תבנית אחת הכנסתי מיד לאפיה - ויצאה ממש סדוקה
את התבנית השניה - הקפאתי לפני האפיה והעוגיות יצאו יותר יפות ופחות סדוקות.
 

אורי פ

משתמש רשום
הבצק יוצא נוח לרידוד?
כי במתכונים שאני מכירה הבצק יוצא דביק ולא נוח לעבודה
בפעם הקודמת שעשיתי (לא את המתכון הזה) לא הצלחתי לחלץ את העוגיות ואז הכל התחבר לי בתנור ובלית ברירה עשיתי חיתוכיות.
מאז אני מפחדת להתעסק עם אלפחורס.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הבצק יוצא נוח לרידוד?
כי במתכונים שאני מכירה הבצק יוצא דביק ולא נוח לעבודה
בפעם הקודמת שעשיתי (לא את המתכון הזה) לא הצלחתי לחלץ את העוגיות ואז הכל התחבר לי בתנור ובלית ברירה עשיתי חיתוכיות.
מאז אני מפחדת להתעסק עם אלפחורס.
שיטת הכנת הבצק שונה מאד מכל המתכונים שאני מכירה ולכן הבצק נוח יותר לעבודה.
 

noae

משתמש מקצוען
הכנתי פעם ראשונה בחיים,
יצא מושלם מושלם מושלם!
תודה רבה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה