עוגות/עוגיות עוגיות אלפחורס מושלמות

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מושלם!
תודה.
ואיך ילך עם מילוי פסקזמן כתחליף לריבת חלב?
הממרח? הוא כבד ושומני ומתוק מאד.
בשביל זה לא הייתי משקיעה אלפחורס.
הייתי הולכת על עוגיות פשוטות יותר להכנה שמגלגלים וחותכים לפרוסות.
אבל זה עניין של טעם.
טכנית אפשר, הביאי בחשבון שהעוגיות תהיינה יותר נמעכות כי הממרח דליל יותר מריבת חלב.
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען

לא אני

משתמש סופר מקצוען
הממרח? הוא כבד ושומני ומתוק מאד.
בשביל זה לא הייתי משקיעה אלפחורס.
הייתי הולכת על עוגיות פשוטות יותר להכנה שמגלגלים וחותכים לפרוסות.
אבל זה עניין של טעם.
טכנית אפשר, הביאי בחשבון שהעוגיות תהיינה יותר נמעכות כי הממרח דליל יותר מריבת חלב.
יש לך מתכון מוצלח גם לזה..? :rolleyes:
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ואם אני רוצה למדוד בכוס ח"פ קר של 180 מ"ל,בכמה כוסות אצטרך להשתמש ל400 גרם ?
עריכה:
המתכון בכוסות חד"פ!
נדיר אצלי עד כדי ששכחתי.
בכל כוס חד"פ כזו יש 105 גר' בערך.
 
נערך לאחרונה ב:

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
הכנתי היום לכבוד ר"ח ,
קופסא אחת כבר נשלחה ליולדת,
תודה ל @save as על הרעיון לחמם את הבצק מעל טוסטר דולק אחרי שהוצאתי אותו משנת הלילה במקרר והוא נהפך
לגוש אבן גם אחרי שהיה שעה בחוץ,
20201117_210049.jpg
 

קבצים מצורפים

  • 20201117_210044.jpg
    20201117_210044.jpg
    KB 584.2 · צפיות: 39
נערך לאחרונה ב:

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אשמח לשמוע באיזה כלי אתן קורצות את העיגולים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אשמח לשמוע באיזה כלי אתן קורצות את העיגולים.
מכירה את המלחיות מפלסטיק שקונים בחנות חד"פ? קוטר 5-6.
אני מסירה את המכסה ומשתמשת במלחיה עצמה כקורצן. פשוט כי היא בקוטר שמתאים לי.
 

שבולת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אשמח לשמוע באיזה כלי אתן קורצות את העיגולים.

אני קורצת בפקק שקוף של בקבוק תינוק (זה שמגיע מעל הפטמה למניעת נזילות....)
אפשר בכל כלי עגול שיש בבית (פעם הייתי צריכה עוגיות מיני לקישוט עוגה, קרצתי אותן עם כפית מטרנה)
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
מכירה את המלחיות מפלסטיק שקונים בחנות חד"פ? קוטר 5-6.
אני מסירה את המכסה ומשתמשת במלחיה עצמה כקורצן. פשוט כי היא בקוטר שמתאים לי.
אני קורצת בפקק שקוף של בקבוק תינוק (זה שמגיע מעל הפטמה למניעת נזילות....)
אפשר בכל כלי עגול שיש בבית (פעם הייתי צריכה עוגיות מיני לקישוט עוגה, קרצתי אותן עם כפית מטרנה)
הבעיה שלפעמים העוגיה נשארת תקועה בפנים וצריך לחלץ אותה. לא מורכב מדי אבל מבזבז זמן וגם קצת פוגע בנראות.

מה שעשינו בשישי האחרון אחרי כמה עוגיות תקועות בתוך קופסה ריקה של קסמי שיניים, בעלי גזר את החלק העליון מבקבוק ספרינג ריק, וקרצתי עם פתח הבקבוק. כך גם אם העוגיה נתקעה, דחפתי אותה לצד השני.

יצאו עוגיות קטנות ומושלמות.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
האלפחורס המקורי (ארגנטינה) הוא במרקם מאוד חלק
כלומר העוגיות יוצאות חלקות ממש, בלי גבשושיות
זה תלוי בחום של התנור או במרכיבים של הבצק?
מניחה שתלוי בקמח, בשיטת ההכנה וכנראה שהם משתמשים רק באבקת סוכר.
אני ראיתי שהן יותר שבירות בשימוש באבקת סוכר בלבד ולאו דווקא יותר טעימות.
לגבי שיטת ההכנה, היא יותר נוחה מהקרמה במיקסר ועדיין מפיקה תוצאות טובות אז אני מעדיפה אותה.
 

גילגולונת

משתמש מקצוען
מניחה שתלוי בקמח, בשיטת ההכנה וכנראה שהם משתמשים רק באבקת סוכר.
אני ראיתי שהן יותר שבירות בשימוש באבקת סוכר בלבד ולאו דווקא יותר טעימות.
לגבי שיטת ההכנה, היא יותר נוחה מהקרמה במיקסר ועדיין מפיקה תוצאות טובות אז אני מעדיפה אותה.
אז הכנתי היום גם את האלפחורס - ממתכון שכן (רציתי בלי חמאה)
יצאו מושלם
וגם את העוגת שוקוצ'יפס
גם היא יצאה מושלם
תודה!!
 
לניצול החלבונים - עוגת שוקולד צ'יפס
מקור: מתכון משפחתי. ממקור לא ידוע -אשמח למקור מהימן.
ציוד:

תבנית תנור מצופה בנייר אפייה

מיקסר עם מקצף בלון


חומרים:

6 חלבונים בטמפ' החדר.

קורט עד חצי כפית מלח.

4.5 כוסות סוכר חום כהה (אפשר גם רק 4 כוסות)

4.5 כוסות קמח

2 כוסות שמן

שקית סוכר וניל

1 חב' אבקת אפיה

1 חבילת שוקולד צ'יפס או 3 חבילות שוקולד מריר קצוצות גס.



אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מניחים בקערת המיקסר חלבונים ומלח ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. לאחר דקה מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.

מנמיכים את המהירות לאיטית ומוסיפים את כל החומרים היבשים בהדרגה לאחר מכן מוסיפים את השמן באיטיות ובזרם דק.

מכבים את המיקסר ומוסיפים את השוקולד ומערבבים רק עד שמתפזר בבצק.

מעבירים לתבנית ומיישרים את פני העוגה אפים כ40 דקות ויותר עד שהיא יציבה בשוליים ורוטטת באמצע. היא תמשיך להיאפות בחוץ מחום התבנית.

חותכים לריבועים קטנים. אפשר לפזר אבקת סוכר.
הכנתי .יצא מושלםםםםם
 
הערה חשובה:
לא להתעלף מכמויות הרכיבים במתכון. הן גדולות כיון שמדובר במתכון של כמות כפולה.
ברוב המתכונים הכמות קטנה בחצי ולכן גם מתקבלות הרבה פחות עוגיות.

עריכה 30/12/2020: היו פה כמה שניסו לחלק את הכמות בחצי ודיווחו שיוצא מצוין.
אבל לענ"ד אם כבר מחליטים לעבוד קשה ולהשקיע מומלץ להכין את הכמות הגדולה ופשוט להקפיא-גם כי הן מעולות בהקפאה וגם כי הן מתחסלות במהירות שלא תיאמן :).
כיון שנשארים לכן 6 חלבונים -אני מצרפת בתגובה הבאה מתכון עוגה לניצולם.



אלפחורס מושלמים

מקור המתכון :חברה של אמי.
כמות : (אני קורצת בקוטר של 5-6 ס"מ ומתקבלים כ80-100 סנדויצים).
המידות בכוסות חד פעמיים של 180 מל'
כלים: 2 תבניות תנור+ניירות אפיה, קערה גדולה חלבית, מערוך חלבי.סיר קטן חלבי.

לעוגיות


3 כוסות קמח

400 ג' קורנפלור

1.5 כוס סוכר לבן (אני מחלקת לחצי כמות סוכר רגיל וחצי כמות א. סוכר)

2 שקיות אבקת אפיה

2 שקיות סוכר וניל

6 חלמונים

3 כפות ברנדי/קוניאק/וודקה/חלב.
400 גר' חמאה חתוכה לקוביות.

למילוי

כוס קוקוס טחון
צנצנת וחצי ריבת חלב איכותית ולא נוזלית (אני מעדיפה של קומידה/קונדיטור ).


אופן ההכנה

מכינים בצק:

1. על אש קטנה ונמוכה ממיסים בסיר קטן את החמאה עד שכולה נוזלית. מניחים בצד.
2. בינתיים מערבבים את כל החמרים היבשים בקערה. מוסיפים חלמונים וברנדי ומערבבים עוד קצת כדי שייטמעו במקצת בבצק.
3. שופכים את החמאה על התערובת ומערבבים מהר עד לקבלת בצק מגובש למדי ודי שמנוני.
4. מכסים את הקערה ומקררים כשעה ואפשר גם לילה .כעת הבצק קשה ומעט יבש (כמו בר בצק שהתייבש באוויר) וזה בסדר. מניחים בחוץ כרבע שעה ואז מתחילים לעבד. לאחר כמה שניות החמאה תתרכך וכעת הבצק נוח לעבודה.
5. מקמחים את משטח העבודה, מרדדים לעלה בעובי של כ-5-6 מ"מ וקורצים עוגיות. מרימים ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה במרווחים של 1 ס"מ. אם קשה להרים מרדדים לעלה קצת יותר עבה וקורצים שוב.
6. אופים כרבע שעה בחום של 180 מעלות. העוגיות צריכות להזהיב מעט מאד (הנה תמונה http://mycookbook.co.il/wp-content/uploads/2011/01/P12106771.jpg ). מצננים ורק אז מרימים מהתבנית.

קולים את הקוקוס: מפזרים אותו במחבת בשכבה אחת. ומחממים על אש בינונית עד שהקוקוס מתחיל להזהיב. מערבבים במהירות כדי שהוא יקלה מכל הצדדים ומיד מעבירים לצלחת/קערה כדי לעצור את הבישול.
שלב זה לא הכרחי - אפשר להשתמש גם בקוקוס רגיל (אבל לא כדאי לוותר-לדעתי מאד מוסיף טעם ויופי).

מרכיבים את העוגיות:
ממלאים את העוגיות בריבת חלב בנדיבות ובעדינות וסוגרים ל"סנדוויצ'ים" ע"י הידוק עדין.
מגלגלים את דפנות העוגיות בקוקוס הקלוי כך שיידבק לריבת החלב.
משהים לכמה שעות בטמפ' החדר כך שהן תתרככנה ואז הן טעימות לאכילה.
ניתן להקפיא בקופסה סגורה היטב . נשמר כמה חודשים. מפשירים כ5 דקות לפני ההגשה.

הערות והארות:
1. לא להחליף את החמאה במרגרינה. מדובר בעוגיות שבהן טעם החמאה הוא דומיננטי מאד וממילא הן חלביות בשל המילוי.
2. אין תחליף לקורנפלור. מעבר לפריכות שהוא נותן , הוא מאריך את חיי המדף של העוגיות.
3. אלו לא עוגיות של יום יום. צריך להקדיש להן זמן. אבל ההשקעה היא לטווח ארוך.
4. אופן ההכנה שונה מרוב מתכוני האלפחורס המוכרים (שבהם מקרימים את החמאה במיקסר) וזו לא טעות.
5. כמובן שכמות העוגיות משתנה בהתאם לקוטר שבחרתם לקרוץ.
6. את החלבונים אפשר לשמור בהקפאה כשבועיים. מטעמי כשרות יש להוסיף להם טיפת מיץ לימון וקורט מלח.
לפני השימוש מפשירים עד לטמפ' החדר .
הכנתי ויצא לי עוגיות מהממות.מדויקות. יפיפיות וטעימות!!!!!
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
הכנתי אתמול את העוגיות (בחלבונים השתמשתי לפני, התחשק לי להכין נשיקות מרנג:eek:) יצא מושלם, גם טעים וגם יפה, תודה על המתכון וההסברים המדוייקים של כל שלב
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
גם אני הכנתי אתמול ויצא מושלם.
חוזרת למתכון הזה שוב ושוב,
קל להכנה, בצק נוח לעבודה ותוצאה טעימה ואסטתית.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה