את העוגה הזו כתבתי כבר בפורום הקודם ומכיון שהיא טעימה, מרשימה ואלגנטית ומתאימה לאשכול אני מניחה אותה שוב.
שכבות טורט במילוי קצפת חלבה ב-2 ואריציות פריסה
החמרים ל-3 טורטים:
10 ביצים
1+1/2 כוסות סוכר
1/3 כוס מים
1+1/4 כוסות שמן
1 כף ת. וניל
2+1/4 כוסות קמח
1 אפיון
ההכנה:
1. הכיני כמו טורט רגיל וחלקי ל-3 מיכלים באופן שווה:
2. 1/3 נשאר לבן
3. ל-1/3 הנוסף הוסיפי כף קפה נמס
4. ול-1/3 הנותר הוסיפי כף קקאו מסונן
5. אפי כל חלק בנפרד בתבנית גדולה 35*30 ס"מ
לקרם המילוי:
4 סוכר וניל
1 חב' פודינג אינסטנט וניל
2 קצפות
200 גר' חלבה מפוררת [מעדיפה מגוררת דק-מתקבל אחיד]
1 כפית קפה נמס
1/2 כוס מים
ההכנה:
הקציפי את הקצפות תוך כדי הוספת סוכר הוניל, הפודינג, הקפה והמים,
הוסיפי את החלבה בעטיפה.
חלקי ל-3
ההרכבה:
1. הניחי בתבנית טורט חום, מרחי ב-1/3 מהקרם.
2. כסי בטורט מוקה ומרחי בקרם.
3. סיימי בטורט הלבן ומרחי בקרם הנותר.
4. קשטי בפירורי שוקולד או בנוגט
אגב, אני קבלתי את המתכון מחברה, ואם אינני טועה ראיתי את זה אח''כ בשם אביגיל מייזליק אבל נראה לי עם ממרח חלבה.
פריסה:
אפשרות ראשונה:
את הקישוט ראיתי אצל קשת ושם זה פס שוקולד יותר מקצועי כי זה יציקה מתבנית.
קישוט נוגט:
א. פרסי למלבנים
ב. גזרי רצועות נייר במחצית הרוחב של רוחב הפרוסה.
ג. כסי בדיוק את מחצית הפרוסות וזרי אבקת נוגט בעזרת מסננת. [לא לערבב מדי כי אז הנוגט מתגבש!]
ד. הורידי את רצועות הנייר.
ה. במקום החיבור של הנוגט וקרם החלבה-זלפי פס דק של שוקולד מומס,
בהצלחה
אפשרות נוספת:
חיתוך משולשים:
הרכיבי את העוגה כמוסבר לעיל עד הקישוט ז.א. העוגה מצופה מלמעלה בקרם חלבה בלבד!
1. הקפיאי את העוגה
2. פרסי פס אחד מהעוגה בערך 2+1/2 ס"מ
3. ועתה פרסי אותו למשולשים
4. הפכי את המשולש כדי שיראו את 3 הצבעים ואת ההשקעה שלך!
בהצלחה!
נ.ב.
מצרפת תמונות עתיקות ורחוקות מלהיות מקצועיות, אבל רק כדי שתבינו את הכיוון.
את העוגה הזו כתבתי כבר בפורום הקודם ומכיון שהיא טעימה, מרשימה ואלגנטית ומתאימה לאשכול אני מניחה אותה שוב.
שכבות טורט במילוי קצפת חלבה ב-2 ואריציות פריסה
החמרים ל-3 טורטים:
10 ביצים
1+1/2 כוסות סוכר
1/3 כוס מים
1+1/4 כוסות שמן
1 כף ת. וניל
2+1/4 כוסות קמח
1 אפיון
ההכנה:
1. הכיני כמו טורט רגיל וחלקי ל-3 מיכלים באופן שווה:
2. 1/3 נשאר לבן
3. ל-1/3 הנוסף הוסיפי כף קפה נמס
4. ול-1/3 הנותר הוסיפי כף קקאו מסונן
5. אפי כל חלק בנפרד בתבנית גדולה 35*30 ס"מ
לקרם המילוי:
4 סוכר וניל
1 חב' פודינג אינסטנט וניל
2 קצפות
200 גר' חלבה מפוררת [מעדיפה מגוררת דק-מתקבל אחיד]
1 כפית קפה נמס
1/2 כוס מים
ההכנה:
הקציפי את הקצפות תוך כדי הוספת סוכר הוניל, הפודינג, הקפה והמים,
הוסיפי את החלבה בעטיפה.
חלקי ל-3
ההרכבה:
1. הניחי בתבנית טורט חום, מרחי ב-1/3 מהקרם.
2. כסי בטורט מוקה ומרחי בקרם.
3. סיימי בטורט הלבן ומרחי בקרם הנותר.
4. קשטי בפירורי שוקולד או בנוגט
אגב, אני קבלתי את המתכון מחברה, ואם אינני טועה ראיתי את זה אח''כ בשם אביגיל מייזליק אבל נראה לי עם ממרח חלבה.
פריסה:
אפשרות ראשונה:
את הקישוט ראיתי אצל קשת ושם זה פס שוקולד יותר מקצועי כי זה יציקה מתבנית.
קישוט נוגט:
א. פרסי למלבנים
ב. גזרי רצועות נייר במחצית הרוחב של רוחב הפרוסה.
ג. כסי בדיוק את מחצית הפרוסות וזרי אבקת נוגט בעזרת מסננת. [לא לערבב מדי כי אז הנוגט מתגבש!]
ד. הורידי את רצועות הנייר.
ה. במקום החיבור של הנוגט וקרם החלבה-זלפי פס דק של שוקולד מומס,
בהצלחה
אפשרות נוספת:
חיתוך משולשים:
הרכיבי את העוגה כמוסבר לעיל עד הקישוט ז.א. העוגה מצופה מלמעלה בקרם חלבה בלבד!
1. הקפיאי את העוגה
2. פרסי פס אחד מהעוגה בערך 2+1/2 ס"מ
3. ועתה פרסי אותו למשולשים
4. הפכי את המשולש כדי שיראו את 3 הצבעים ואת ההשקעה שלך!
בהצלחה!
נ.ב.
מצרפת תמונות עתיקות ורחוקות מלהיות מקצועיות, אבל רק כדי שתבינו את הכיוון.
טובה בהקפאה?