ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה
תודה על ההנחיות הברורות.
העוגה יצאה נ ה ד ר ת!
עוד בזמן האפיה, ריח התפוחים הנפלא מילא את הבית.
הטעם - מעדן של ממש.
נוחה מאד לפריסה, כך שיצאה יפה מאד בהגשה.
בקיצור, מושלמת מכל הבחינות.

תודה מכל בני המשפחה.
,
תודה
שמחה שהעוגה היתה ערבה לחיככם.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
חבל,
גם אני לא חובבת ריבות במיוחד,
ועם כל זאת, ביררתי אצל המפונקות ואנינות הטעם אצלי, ועל סמך זה עניתי לך.
מתנצלת
בכל אופן שמחה שנהניתם, תודה
ענית כנראה למישהי אחרת כי אני לא שאלתי...
להתנצל? ממש לא! היא בהחלט מעולה ונחזור עליה אי"ה לכבוד סוכות.

עוד משהו קטן שרציתי להמליץ כשמחלקים את הבצקים - לחלק ל2 חלקים גדולים והשלישי קטן יותר לשכבה של הבצק המגורד - מה אומרת?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ענית כנראה למישהי אחרת כי אני לא שאלתי...
להתנצל? ממש לא! היא בהחלט מעולה ונחזור עליה אי"ה לכבוד סוכות.
היתה כאן ניקית ששאלה במיוחד ה"ה @sigi
https://www.prog.co.il/threads/עוגות-טובות-לחגים-ולשמחות.479328/page-8#post-6900487
קבלי את התנצלותי,
מקווה שלא נגרם לך נזק ח"ו,
עוד משהו קטן שרציתי להמליץ כשמחלקים את הבצקים - לחלק ל2 חלקים גדולים והשלישי קטן יותר לשכבה של הבצק המגורד - מה אומרת?
בעיקרון זה כמו עוגה של 3 שכבות בצק עם מילוי באמצע,
הרעיון של הבצש המגורר,
פשוט מקל על ההכנה [חוסך את הרידוד]
ולקישוט -כמו שכתבתי, רואים מלמעלה 3 צבעים:
צבע של בצק זהוב
צבע של מילוי חום בהיר
וצבע של שוקולד חום כהה מומס

אין בעיה שתחלקי לפי איך שנראה לך,
רק שימי לב שאולי יורגש מדי עובי הבצק בתחתית ובאמצע
וכן שהמילוי העליון לא יהי מדי הרבה לבצק הדק יותר [העליון]
בהצלחה
 

יבר

משתמש מקצוען
בלת"ק.
אהבתי את הפירוט וההסברים המדויקים.
תמיד ידעתי שצריך שהחום של התנור צריך להגיע ל חום האפיה (150/180). מעניין למה צריך חימום של 20 דק' נוספות ?
איך את מסתדרת עם ביצים חיות בקרם ? לא חוששת מסלמונלות ? אני הפסקתי לעשות גלידות. יש לך אולי תחליף לקרם ?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בלת"ק.

תמיד ידעתי שצריך שהחום של התנור צריך להגיע לחום האפיה (150/180). מעניין למה צריך חימום של 20 דק' נוספות ?
אנסה להסביר,
יתכן שיש לך מחוון מיוחד שמראה לך מתי החום בתנור הגיע למס' הרצוי,
היות ולי אין עדיין תנור כה משוכלל
אני מחממת את התנור 20 דק' [לפי הוראות טכנאי החברה המייצרת-דלונגי ולאחר ניסויים שלי]
ואז אני יודעת שהחום הגיע למידה הרצויה.
מקווה שהובנתי.
 

יבר

משתמש מקצוען
אנסה להסביר,
יתכן שיש לך מחוון מיוחד שמראה לך מתי החום בתנור הגיע למס' הרצוי,
היות ולי אין עדיין תנור כה משוכלל
אני מחממת את התנור 20 דק' [לפי הוראות טכנאי החברה המייצרת-דלונגי ולאחר ניסויים שלי]
ואז אני יודעת שהחום הגיע למידה הרצויה.
מקווה שהובנתי.
הובנת מצוין.
התנור שלי ממש לא כזה משוכלל. אלא שיש נורית של הטרמוסטט. וכאשר הנורית נכבית אז זה סימן שהתנור הגיע לחום שכיוונתי.
השאלה של הקרם והביצים מטרידה אותי יותר.
והיות ואת סופר מקצועית, חשבתי שאולי המצאת פתרון.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
הובנת מצוין.
התנור שלי ממש לא כזה משוכלל. אלא שיש נורית של הטרמוסטט. וכאשר הנורית נכבית אז זה סימן שהתנור הגיע לחום שכיוונתי.
גם אני כך חשבתי שנים, עד שהטכנאי חידש לי
השאלה של הקרם והביצים מטרידה אותי יותר.
והיות ואת סופר מקצועית, חשבתי שאולי המצאת פתרון.

מכיון שאיני מתכונאית, לא מקצועית וודאי לא סופר מקצועית, לא יודעת לתת פתרון,
מה שכן אוכל לומר,
שלפני רבות בשנים;) כשהנושא בכלל עלה, אכן נמנעתי מביצים חיות,
עם הזמן קצת, איך לומר? הרפיתי. לא יכולתי לעמוד ביצר התעשיה הביתית,
אבל
בכל פעם משקשקת ומתפללת, באמת! שהתוצרת תהי' להנאת ולתועלת כל הטועמים/ות,
שתיתן כח ומרץ לעבודת ה'.
משתדלת רק ביצים של תנובה, לא שוטפת מראש
וברור,
כשמזדמנים לי מתכונים אחרים, אני ודאי שמחה איתם,
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
איך את מסתדרת עם ביצים חיות בקרם ? לא חוששת מסלמונלות ? אני הפסקתי לעשות גלידות. יש לך אולי תחליף לקרם ?
יש אפשרות לפסטר את הביצים, ככה שהם נקיות מחיידקים, וגם נשארות חיות.
איך עושים זאת?
מצורף סרטון
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
איך את מסתדרת עם ביצים חיות בקרם ? לא חוששת מסלמונלות ? אני הפסקתי לעשות גלידות. יש לך אולי תחליף לקרם ?
גם אני נמנעתי וחזרתי להשתמש לפעמים.
קניתי בעלי אקספרס מדחום לבישול בכמה שקלים כדי לפסטר בעצמי, אבל עדיין לא השתמשתי בו.
אני משתמשת בביצים כמה שיותר טריות, ויותר נזהרת עם הקליפה (אבל לא שוטפת לפני)
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני קניתי בחנות למוצרי אפיה שמנת פרווה להקצפה של חברת פוליבה.
זו שמנת לשימוש תעשייתי, והיא יותר סמיכה מהרגילה.
(להכנת מוס הם אומרים להוסיף חצי כוס מים לדילול).
אני חושבת ששמנת כזו בתוספת פודינג או ג'לטין תוכל להביא לתוצאות טובות מספיק גם בלי ביצים.
מתכון מדויק עדיין אין, הניסויים עוד בעיצומם ;)
 

sigi

משתמש פעיל
היתה כאן ניקית ששאלה במיוחד ה"ה @sigi
https://www.prog.co.il/threads/עוגות-טובות-לחגים-ולשמחות.479328/page-8#post-6900487
קבלי את התנצלותי,
מקווה שלא נגרם לך נזק ח"ו,



אכן, אני שאלתי.
בסוף, אכן השמטתי את הריבה, פחדתי לקחת סיכון..
העוגה יצאה טעימה ויפה!! קבלתי הרבה מחמאות! אמנם קצת מעט מידי קצף, בגלל כוס הריבה שהשמטתי, אבל בפעם הבאה אגדיל קצת את כמות הקצף, על חשבון הריבה..
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@sigi
תודה תודה!
לפחות לא נגרמה לך ע"נ, הרגעת אותי,
היי ברוכה!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח לקבל תמונה של העוגת וופלה להשראה.... כמובן אם זה לא טרחה גדולה

בכנות,
היא לא היתה מתוכננת לאפיה לפני החגים,
זה מתכון עתיק עוד מהזמנים שלא חלמתי לצלם... כך שאין לי תמונה,
אחרי החגים?
אם תזכירי לי, בל"נ אופה עבור התמונה המבוקשת
איני צלמת, המצלמה שלי פשוטה מאד
מיהרתי מאד וע"כ תקעתי כמה פרוסות מהקצה, אנא קבלנה בהבנה...

אבל בתנאי שגם תשלחי לי לטעום:p:p;):eek:
@elibeli תני לי כתובת לאן לשלוח:)
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0004.JPG
    IMG_0004.JPG
    2.5 MB · צפיות: 773

elibeli

משתמש מקצוען
איני צלמת, המצלמה שלי פשוטה מאד
מיהרתי מאד וע"כ תקעתי כמה פרוסות מהקצה, אנא קבלנה בהבנה...


@elibeli תני לי כתובת לאן לשלוח:)
חמודה שאת...
אבל כתוב בפרטים שלך שאת מהדרום ואני מהצפון...:mad::mad:
לא נורא... אחרי החגים יהיה לי כמה גרמים פחות לרדת;):rolleyes:

אבל זה נראה מקסים ומגרה... אולי השובבים יתנו לי קצת זמן.. הלוואי.. ואני אכין.

חוצמזה אני ממש מתפעלת ממך לאורך כל האשכול (וגם אשכולות נוספים) על הסבלנות לכל הפרטים.
שנה טובה ומבורכת
 

שמשלי

משתמש פעיל
קרם מוקה קריר
כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים. קינוח קציפתי קר ומענג
רכיבים:
  • 1 כוס חלב "תנובה" 3%
  • ½1 כוסות (375 מ"ל) שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 3 כפות סוכר
  • 4 כפיות גבישי קפה נמס
  • 3 כפות אבקת פודינג וניל לבישול או קורנפלור
  • 2 כפות ליקר קפה (טיאה מריה, למשל, או אייריש קופי)
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • שוקולד מגורר לעיטור (לא הכרחי)
איך מכינים:
1. יוצקים לסיר קטן חצי כוס חלב וחצי כוס שמנת להקצפה. מוסיפים סוכר וגבישי קפה, ומערבבים היטב. בוחשים מעל להבה נמוכה עד שהסוכר וגבישי הקפה נמסים לגמרי. מביאים לסף רתיחה. בוללים את אבקת הפודינג בחצי כוס החלב הנותרת, ובוחשים לתוך תערובת החלב החמה. טורפים היטב מעל להבה בינונית עד שהתערובת סמיכה מאוד ומבריקה. מסירים מיד מהאש, ומועכים את הרפרפת הסמיכה דרך מסננת לתוך קערה. מערבלים במערבל ידני במהירות בינונית עד שהרפרפת מצטננת כמעט לגמרי. מוסיפים את הליקר במהלך הערבול.
2. בקערה שנייה מקציפים את השמנת הנותרת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה. מוסיפים שליש מכמות הקצפת לקערת הרפרפת, ומערבלים במהירות נמוכה לתערובת אחידה. מוסיפים את הקצפת הנותרת, ומערבבים בתנועות קיפול - אם התערובות לא מתאחדות לגמרי, אפשר להשלים את האיחוד בערבול קצר במהירות נמוכה.
3. מחלקים את הקרם בין 6 גביעי הגשה, ומעטרים בפירורי שוקולד מגורר. מכסים ומקררים במשך שעתיים לפחות (אם אוהבים קינוח קר־קר, אפשר להכניס את גביעי הקרם למקפיא כחצי שעה לפני ההגשה). הקינוחים נשמרים במקרר יומיים־שלושה.

טיפ: לגרסה דלת סוכר, מחליפים את הסוכר ואת סוכר הווניל בכמות שוות ערך של ממתיק דל קלוריות (יש סוגים שהם כמעט נטולי טעם לוואי), ומוסיפים לקצפת 1 כפית תמצית וניל. מחמירים יכולים להשמיט גם את הליקר.
 

קבצים מצורפים

  • f_57f4c5ce36743_1475659214.jpg
    f_57f4c5ce36743_1475659214.jpg
    KB 97.6 · צפיות: 354

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
@חדוי כנרת הכנתי את הטורט שכבות חלווה והיא יצאה מעולה.
אבל בגלל שהיא לא היתה מתוכננת לאתמול, היה לי רק ריצ אחד והמלית לא הספיקה לציפוי, יש לך רעיון לקרם לציפוי, או להכין פשוט גנאש?
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה