קרם מוקה קריר
כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים. קינוח קציפתי קר ומענג
רכיבים:
- 1 כוס חלב "תנובה" 3%
- ½1 כוסות (375 מ"ל) שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת "השף הלבן"
- 3 כפות סוכר
- 4 כפיות גבישי קפה נמס
- 3 כפות אבקת פודינג וניל לבישול או קורנפלור
- 2 כפות ליקר קפה (טיאה מריה, למשל, או אייריש קופי)
- 2 שקיקים סוכר וניל
- שוקולד מגורר לעיטור (לא הכרחי)
איך מכינים:
1. יוצקים לסיר קטן חצי כוס חלב וחצי כוס שמנת להקצפה. מוסיפים סוכר וגבישי קפה, ומערבבים היטב. בוחשים מעל להבה נמוכה עד שהסוכר וגבישי הקפה נמסים לגמרי. מביאים לסף רתיחה. בוללים את אבקת הפודינג בחצי כוס החלב הנותרת, ובוחשים לתוך תערובת החלב החמה. טורפים היטב מעל להבה בינונית עד שהתערובת סמיכה מאוד ומבריקה. מסירים מיד מהאש, ומועכים את הרפרפת הסמיכה דרך מסננת לתוך קערה. מערבלים במערבל ידני במהירות בינונית עד שהרפרפת מצטננת כמעט לגמרי. מוסיפים את הליקר במהלך הערבול.
2. בקערה שנייה מקציפים את השמנת הנותרת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה. מוסיפים שליש מכמות הקצפת לקערת הרפרפת, ומערבלים במהירות נמוכה לתערובת אחידה. מוסיפים את הקצפת הנותרת, ומערבבים בתנועות קיפול - אם התערובות לא מתאחדות לגמרי, אפשר להשלים את האיחוד בערבול קצר במהירות נמוכה.
3. מחלקים את הקרם בין 6 גביעי הגשה, ומעטרים בפירורי שוקולד מגורר. מכסים ומקררים במשך שעתיים לפחות (אם אוהבים קינוח קר־קר, אפשר להכניס את גביעי הקרם למקפיא כחצי שעה לפני ההגשה). הקינוחים נשמרים במקרר יומיים־שלושה.
טיפ: לגרסה דלת סוכר, מחליפים את הסוכר ואת סוכר הווניל בכמות שוות ערך של ממתיק דל קלוריות (יש סוגים שהם כמעט נטולי טעם לוואי), ומוסיפים לקצפת 1 כפית תמצית וניל. מחמירים יכולים להשמיט גם את הליקר.