עוגות/עוגיות עוגות בחושות

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
עגה כושית עסיסית:
תבנית A4

6 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס קקאו
2.5 כוסות קמח
3/4 כוס מים
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס חום או לבן

מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך כמה דקות עם מקצף בלון. מוסיפים שמן בזרם דק. מוסיפים את בקקאו וחצי מהקמח. מוסיפים מים, א. אפיה, סוכר וניל ואת יתרת הקמח.

מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בניר אפיה. אופים 10 דקות ב 180 מעלות. פותחים את התנור ומפזרים שוקולד צ'יפס. אופים עוד בערך 40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש .נזהרים לא לאפות יותר מדי כדי שהעוגה לא תאבד מעסיסיותה.
מתקבלת עוגה גבוהה.

במחילה מראש על התמונה העלובה.
צפה בקובץ המצורף 322165
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י קטיפה;2299705:
מה הכוונה שבבי שקדים מולבנים?

יש מקלות כאלו של שקדים מולבנים. אפשר גם שקד מולבן פרוס
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י קטיפה;2299743:
זה מוצלח עם הפרוס - אני רוצה משהו שטוב גם לקטנים
מוצלח.
ואם את רוצה אפשר לוותר על זה, לא חובה בכלל
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י דודוס;2294670:
עוגת שיש קפה ושוקולד: (מהרשת, לא זוכרת מאיזה אתר)

הכמויות עבור תבנית ח"פ גדולה (לא הענקית)

לחמם תנור 180 מעלות

3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
כוס מים רותחים עם 1 וחצי כפות קפה נמס

לערבב הכל ולשים בתבנית.

להמיס 100 גר´ שוקולד מריר, ולשפוך מעט מעל התבנית, ולקפל בעדינות לתוך הבלילה (כמו בעוגת שיש)

לתנור ל35-40 דקות.

בתאבון!!
הכנתי השבוע
יצאה עוגה נהדרת!
תודה
 

bbh200

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
נכתב ע"י hbecker;2296377:
עוגה קלה, פשוטה ו.....הכי הכי טעימה!

עוגה רכה ועסיסית שמחביאה בתוכה אוצרות טעימים, שוקולד, שקדים וסירופ מייפל....מסוג העוגות שלא תפסיקי להכין. מושלמת לכוס קפה.


מתכון לתבנית עגולה 26 ס"מ או תבנית חד פעמית רגילה. מעולה גם ללא הציפוי


לעוגה:
1 ו 3/4 כוסות סוכר
5 ביצים שלימות
קורט מלח
1 כוס שמן
4.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 ו -1/4 כוסות מים

למילוי:
3 כפות קקאו
6 כפות סוכר
1 כוס שוקולד צ'יפס מעורב חום ולבן
1 כוס שבבי שקדים מולבנים
סירופ מייפל

לגנאש שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל [חצי קופסא] ריצ'

הקציפי [בוו רגיל לא בלון של הקצפה] ביצים שלימות עם סוכר ומלח במשך כ-7 דקות עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
הוסיפי שמן בזרם דק, תוך כדי ערבול.
הנמיכי את מהירות ההקצפה והוסיפי קמח ואבקת אפיה לסירוגין עם הנוזלים.

צקי מחצית מהבלילה לתבנית מרופדת בניר אפיה.
ערבבי בכלי קקאו וסוכר. פזרי מחצית מהתערובת מעל לבלילה. פזרי מחצית מהשוקולד צ'יפס והשקדים.
כסי בזהירות ביתרת הבלילה. פזרי את יתרת הקקאו והסוכר, השוקולד צ'יפס והשקדים. צקי סירופ מייפל בתנועה סיבובית בעוגה עגולה או בפסים באלכסון בתבנית רגילה [המייפל ישקע בתוך העוגה באפיה ויהפוך אותה לנימוחה...]
אפי ב 180 מעלות בערך שעה או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

צנני את העוגה.

הכיני גנאש לקישוט:
בשלי בסיר קטן על אש נמוכה ריצ' ושוקולד עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם חלק. הסירי מהאש והמתיני כדקה. צקי מעל לעוגה.
אם את רוצה, קשטי בשקדים שלמים.

עשיתי השבוע, ממליצה מאוד! כולם אהבו (יש אצלי בררנים רציניים...)
קראנו לה עוגת ההפתעות...
 

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
עוגת חמאת בוטנים ב 2 צבעים

בחושה, מרשימה, וממש טעימה


שכבה א':
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 כף קקאו
2 ביציים
1 סוכר וניל
1 1/2 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
מערבבים הכל ושוטחים בתבנית קטנה

שכבה ב':
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/4 כוס אבקת סוכר
מפזרים עם כף על שכבה א', ומערבבים בתנועות זיגוג ליצירת מראה "שיש".
אופים 25 דקות בחום בינוני. חותכים את העוגה לקוביות בעוד חמה.
 

בראש מילה

משתמש סופר מקצוען
לא יכולה להתחרות בבקר ;) אבל הנה המתכונים הקבועים שלי:

עוגה כושית:

6 ביצים
2 1/4 כוסות סוכר
1 סוכר וניל

1 כוס שמן

2 1/4 כוסות קמח תופח
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כף קפה נמס
3/4 כוס קקאו

1 1/4 כוסות מים
1/4 כוס יין/ברנדי

מקציפים ביצים שלמות עם הסוכרים, מוסיפים שמן וממשיכים בהקצפה. מוספים לסירוגין נוזלים ויבשים ומערבבים. אופים כ-35 דקות. מתאים ל-4 תבניות אינגליש קייק.

עוגת מיץ:

5 ביצים
1 1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל

2 כוסות קמח תופח

1/2 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים

מקציפים ביצים וסוכרים, מוסיפים לסירוגין קמח ונוזלים ומערבבים. אופים כחצי שעה, ב-3 תבניות אינגליש קייק.


עוגת דבש (הולך אצלי קבוע בר"ה, אבל גם בהזדמנויות אחרות, טעים טעים!)

4 ביצים
1 כוס סוכר
2 סוכר וניל

1/2 כוס שמן
1 כוס דבש

2 1/2 כוסות קמח תופח
1 כף גדושה קפה נמס
1 כף קינמון
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כפית ציפורן טחון
קמצוץ זנגוויל

1 כוס מים

מקציפים ביצים וסוכרים. מוסיפים שמן ודבש וממשיכים להקציף. מוסיפים לסירוגין מים ואת החומרים האחרים ומערבבים. אופים כחצי שעה, ב-3 תבניות אינגליש קייק.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י בראש מילה;2300034:
לא יכולה להתחרות בבקר ;) אבל הנה המתכונים הקבועים שלי:

עוגה כושית:

6 ביצים
2 1/4 כוסות סוכר
1 סוכר וניל

1 כוס שמן

2 1/4 כוסות קמח תופח
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כף קפה נמס
3/4 כוס קקאו

1 1/4 כוסות מים
1/4 כוס יין/ברנדי

מקציפים ביצים שלמות עם הסוכרים, מוסיפים שמן וממשיכים בהקצפה. מוספים לסירוגין נוזלים ויבשים ומערבבים. אופים כ-35 דקות. מתאים ל-4 תבניות אינגליש קייק.

עוגת מיץ:

5 ביצים
1 1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל

2 כוסות קמח תופח

1/2 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים

מקציפים ביצים וסוכרים, מוסיפים לסירוגין קמח ונוזלים ומערבבים. אופים כחצי שעה, ב-3 תבניות אינגליש קייק.


עוגת דבש (הולך אצלי קבוע בר"ה, אבל גם בהזדמנויות אחרות, טעים טעים!)

4 ביצים
1 כוס סוכר
2 סוכר וניל

1/2 כוס שמן
1 כוס דבש

2 1/2 כוסות קמח תופח
1 כף גדושה קפה נמס
1 כף קינמון
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כפית ציפורן טחון
קמצוץ זנגוויל

1 כוס מים

מקציפים ביצים וסוכרים. מוסיפים שמן ודבש וממשיכים להקציף. מוסיפים לסירוגין מים ואת החומרים האחרים ומערבבים. אופים כחצי שעה, ב-3 תבניות אינגליש קייק.

בואי נעשה כאן סדר.
כל אחת יכולה להתחרות איתי. אני בסה"כ מקשקשת קצת במטבח ומה שיוצא טוב אני מצלמת ומביאה לכן.
מה שלא יוצא טוב, הולך ל....
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ואלו הן הבחושות הוותיקות והאהובות עלינו:
שתיהן של גב' ח. שטרנפלד מבית נאמן.

[לאלו שמפעם לפעם עדיין משתמשות במרגרינה]

עוגת כושי עסיסית ומעניינת

המצרכים:

4 ביצים
1+1/2 חב' מרגרינה
2 כוסות סוכר
150 גר' קוקוס
3 כפות גדולות קקאו
2+1/2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס מיץ/נוזלים
3/4 כוס מים
1/4 כוס יין

ההכנה:

1. מקציפים את המרגרינה, הסוכר והביצים לתערובת קצפית,
מוסיפים את שאר החמרים תוך כדי הקצפה
יוצקים לתבנית תנור רגילה 37*28 או ח.פ. גדולה [בתוך תבנית רגילה כמובן]
אופים בתנור מחומם ל-180 כ-35 דק'.
2. בעוד העוגה חמה מפזרים מעליה 50 גר' שוקולד מגורר דק-שיימס מעצמו וייפה את העוגה.
3.כשהעוגה מתקררת מפזרים אבקת סוכר.

*הערה:

טעמה של העוגה משתבח יום לאחר האפיה.


עוגה במילוי קנמון

המצרכים:

1 חב' מרגרינה
1 כוס שמן
3+3/4 כוסות סוכר
8 ביצים
4 כפיות תמצית וניל
קורט מלח
3 כפות אבקת אפיה
5+1/3 כוסות קמח
2 כוסות מיץ תפוזים/נוזלים

למלית:

8 כפות סוכר
4 כפות קינמון

ההכנה:

1. מקציפים את הביצים המרגרינה והסוכר,
מוסיפים את יתר החמרים
יוצקים מחצית העיסה לתבנית תנור רגילה 37*28 או ח.פ. גדולה [בתוך תבנית רגילה כמובן]
2. בצלוחית מערבבים את חמרי המילוי ומפזרים ע''ג התערובת שבתבנית
3.מכסים בזהירות במחצית העיסה שנותרה
4. אופים בתנור שחומם מראש, להזהבה.

בהצלחה!
 

חן 1

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עוגה כושית מעוללה

עוגה גבוהה ועסיסית, רכה מאד ועשירה בטעם
כחמש דקות הכנה בלי מקסר ובלי מרגרינה

4 ביצים
2 כוסות סוכר (זה לא הרבה סוכר כי יש הרבה קקאו)
1 כוס קקאו
1 סוכר וניל
2 כוסות מים
1 כוס שמן
1 אפיה
2 כוסות קמח

להשתדל שלא יהיו גושים של קמח או קקאו
180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים(בערך שעה, לא זוכרת בדיוק)

לציפוי- הכי טוב גנאש, אבל לא תמיד יש לי ריץ אז הנה תחליף מצוין (לכל עוגה)
1 חב' שוקלד מריר
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מים
3 כפות סוכר
2 כפות קקאו
להמיס על בסיר על הגז

ממליצה בחום (תרתי משמע ;))
בהצלחה!
 

cha

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י חדוי כנרת;2300153:
ואלו הן הבחושות הוותיקות והאהובות עלינו:
שתיהן של גב' ח. שטרנפלד מבית נאמן.

[לאלו שמפעם לפעם עדיין משתמשות במרגרינה]

עוגת כושי עסיסית ומעניינת

המצרכים:

4 ביצים
1+1/2 חב' מרגרינה
2 כוסות סוכר
150 גר' קוקוס
3 כפות גדולות קקאו
2+1/2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס מיץ/נוזלים
3/4 כוס מים
1/4 כוס יין

ההכנה:

1. מקציפים את המרגרינה, הסוכר והביצים לתערובת קצפית,
מוסיפים את שאר החמרים תוך כדי הקצפה
יוצקים לתבנית תנור רגילה 37*28 או ח.פ. גדולה [בתוך תבנית רגילה כמובן]
אופים בתנור מחומם ל-180 כ-35 דק'.
2. בעוד העוגה חמה מפזרים מעליה 50 גר' שוקולד מגורר דק-שיימס מעצמו וייפה את העוגה.
3.כשהעוגה מתקררת מפזרים אבקת סוכר.

*הערה:

טעמה של העוגה משתבח יום לאחר האפיה.


עוגה במילוי קנמון

המצרכים:

1 חב' מרגרינה
1 כוס שמן
3+3/4 כוסות סוכר
8 ביצים
4 כפיות תמצית וניל
קורט מלח
3 כפות אבקת אפיה
5+1/3 כוסות קמח
2 כוסות מיץ תפוזים/נוזלים

למלית:

8 כפות סוכר
4 כפות קינמון

ההכנה:

1. מקציפים את הביצים המרגרינה והסוכר,
מוסיפים את יתר החמרים
יוצקים מחצית העיסה לתבנית תנור רגילה 37*28 או ח.פ. גדולה [בתוך תבנית רגילה כמובן]
2. בצלוחית מערבבים את חמרי המילוי ומפזרים ע''ג התערובת שבתבנית
3.מכסים בזהירות במחצית העיסה שנותרה
4. אופים בתנור שחומם מראש, להזהבה.

בהצלחה!

יש לי עוגת קנמון דומה מדהימה וטעימה בלי מרגרינה אם יש בקוש אני אעלה .
 

free

מיתוג | עיצוב | פרסום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
נכתב ע"י חן 1;2300226:
עוגה גבוהה ועסיסית, רכה מאד ועשירה בטעם
כחמש דקות הכנה בלי מקסר ובלי מרגרינה

4 ביצים
2 כוסות סוכר (זה לא הרבה סוכר כי יש הרבה קקאו)
1 כוס קקאו
1 סוכר וניל
2 כוסות מים
1 כוס שמן
1 אפיה
2 כוסות קמח

להשתדל שלא יהיו גושים של קמח או קקאו
180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים(בערך שעה, לא זוכרת בדיוק)

אם רוצים להפחית את כמות הסוכר, פשוט מפחיתים קקאו...
אני שמה חצי וזה יוצא אותו דבר בדיוק!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י cha;2300246:
יש לי עוגת קנמון דומה מדהימה וטעימה בלי מרגרינה אם יש בקוש אני אעלה .
ודאי ובודאי יש ביקוש!
 

cha

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
עוגת קנמון -ללא מרגרינה

עוגת קינמון :
8 ביצים
2.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס פודינג
3כוסות קמח
1 א.אפיה
1 וחצי כוסות יין מתוק
3 כפות קינמון
להקציף היטב את הביצים עם הסוכר כ8-10דקות להוסיף את החומרים לסרוגין רטוב ויבש .
לשפוך לתבנית בינונית ולפזר מעל פירורים:
1/5 כוס סוכר חום
2 כפות קינמון
2כפות קקאו
2 כפות שמן
לאפות 180 בערך 3/4 שעה עד שהקיסם יוצא יבש .
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י hbecker;2299683:
עגה כושית עסיסית:
תבנית A4

6 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס קקאו
2.5 כוסות קמח
3/4 כוס מים
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס חום או לבן

מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך כמה דקות עם מקצף בלון. מוסיפים שמן בזרם דק. מוסיפים את בקקאו וחצי מהקמח. מוסיפים מים, א. אפיה, סוכר וניל ואת יתרת הקמח.

מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בניר אפיה. אופים 10 דקות ב 180 מעלות. פותחים את התנור ומפזרים שוקולד צ'יפס. אופים עוד בערך 40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש .נזהרים לא לאפות יותר מדי כדי שהעוגה לא תאבד מעסיסיותה.
מתקבלת עוגה גבוהה.

במחילה מראש על התמונה העלובה.
צפה בקובץ המצורף 322165

העני , מה שרואים בתמונה של העוגה הזו ,זה שוקולד צי'פס לבן ? זה יותר טעים מהשחור , או שסתם זה מה שהיה לך בארון ?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה