עוגות/עוגיות עוגות בחושות

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
זו עוגה אחת-
קודם השם- אחר כך התיאור:

1 כוס מיץ תפוחים או מים
6 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 אבקת אפיה
100 גרם אגוזים טחונים
1 כף קקאו
2.5 כוסו קמח

מקציפים חלבונים לקצף קל. מוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את שאר החומרים פנימה. אופים ב 180 מעלות כשעה.


אני אוהבת אותה עם קרם מוקה מעל:
קרם מוקה:
1 ריצ' קטן
2.5 כפות סוכר
1/2 חבילה פודינג וניל
1 כף אבקת קפה נמס מומס במעט מים


מקציפים ריצ' ומוסיפים את יתר החומרים בהדרגה.

אפשר למרוח את הקרם מעל או לאפות את העוגה ב-2 תבניות ולשים קרם בין 2 שכבות עוגה.
מקשטים בגנאש שוקולד מריר


עוגה טעימה , באחריות
מתאימה לטוסטר אובן?
 

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לאיזה תבנית הכוונה?
 

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עוגת שיש קפה ושוקולד: (מהרשת, לא זוכרת מאיזה אתר)

הכמויות עבור תבנית ח"פ גדולה (לא הענקית)

לחמם תנור 180 מעלות

3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
כוס מים רותחים עם 1 וחצי כפות קפה נמס

לערבב הכל ולשים בתבנית.

להמיס 100 גר´ שוקולד מריר, ולשפוך מעט מעל התבנית, ולקפל בעדינות לתוך הבלילה (כמו בעוגת שיש)

לתנור ל35-40 דקות.

בתאבון!!
איזה תבנית הכוונה?
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

בדוח

משתמש מקצוען
עוגת שיש קפה ושוקולד: (מהרשת, לא זוכרת מאיזה אתר)

הכמויות עבור תבנית ח"פ גדולה (לא הענקית)

לחמם תנור 180 מעלות

3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
כוס מים רותחים עם 1 וחצי כפות קפה נמס

לערבב הכל ולשים בתבנית.

להמיס 100 גר´ שוקולד מריר, ולשפוך מעט מעל התבנית, ולקפל בעדינות לתוך הבלילה (כמו בעוגת שיש)

לתנור ל35-40 דקות.

בתאבון!!
אמאלה! זו עוגה מסוכנת... אי אפשר להפסיק ליישר אותה :)
תודה לך!
 

msl

משתמש מקצוען
עגה כושית עסיסית:
תבנית A4

6 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס קקאו
2.5 כוסות קמח
3/4 כוס מים
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס חום או לבן

מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך כמה דקות עם מקצף בלון. מוסיפים שמן בזרם דק. מוסיפים את בקקאו וחצי מהקמח. מוסיפים מים, א. אפיה, סוכר וניל ואת יתרת הקמח.

מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בניר אפיה. אופים 10 דקות ב 180 מעלות. פותחים את התנור ומפזרים שוקולד צ'יפס. אופים עוד בערך 40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש .נזהרים לא לאפות יותר מדי כדי שהעוגה לא תאבד מעסיסיותה.
מתקבלת עוגה גבוהה.

במחילה מראש על התמונה העלובה.
צפה בקובץ המצורף 322165
אני היחידה שלא רואה תמונה אלא זיקוקים??
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני היחידה שלא רואה תמונה אלא זיקוקים??
לא
כולם
כשפרגו שדרגו את האתר לפני איזה שה וחצי נהיה באג על התמונות וכל התמונות התחלפו באחרות
 
  • תודה
Reactions: msl

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עוגה קלה, פשוטה ו.....הכי הכי טעימה!

עוגה רכה ועסיסית שמחביאה בתוכה אוצרות טעימים, שוקולד, שקדים וסירופ מייפל....מסוג העוגות שלא תפסיקי להכין. מושלמת לכוס קפה.


מתכון לתבנית עגולה 26 ס"מ או תבנית חד פעמית רגילה. מעולה גם ללא הציפוי


לעוגה:
1 ו 3/4 כוסות סוכר
5 ביצים שלימות
קורט מלח
1 כוס שמן
4.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 ו -1/4 כוסות מים

למילוי:
3 כפות קקאו
6 כפות סוכר
1 כוס שוקולד צ'יפס מעורב חום ולבן
1 כוס שבבי שקדים מולבנים
סירופ מייפל

לגנאש שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל [חצי קופסא] ריצ'

הקציפי [בוו רגיל לא בלון של הקצפה] ביצים שלימות עם סוכר ומלח במשך כ-7 דקות עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
הוסיפי שמן בזרם דק, תוך כדי ערבול.
הנמיכי את מהירות ההקצפה והוסיפי קמח ואבקת אפיה לסירוגין עם הנוזלים.

צקי מחצית מהבלילה לתבנית מרופדת בניר אפיה.
ערבבי בכלי קקאו וסוכר. פזרי מחצית מהתערובת מעל לבלילה. פזרי מחצית מהשוקולד צ'יפס והשקדים.
כסי בזהירות ביתרת הבלילה. פזרי את יתרת הקקאו והסוכר, השוקולד צ'יפס והשקדים. צקי סירופ מייפל בתנועה סיבובית בעוגה עגולה או בפסים באלכסון בתבנית רגילה [המייפל ישקע בתוך העוגה באפיה ויהפוך אותה לנימוחה...]
אפי ב 180 מעלות בערך שעה או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

צנני את העוגה.

הכיני גנאש לקישוט:
בשלי בסיר קטן על אש נמוכה ריצ' ושוקולד עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם חלק. הסירי מהאש והמתיני כדקה. צקי מעל לעוגה.
אם את רוצה, קשטי בשקדים שלמים.


@hbecker הכנתי ויצאה מדהים !!!!!!!תודה רבה!!
 

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
עוגה קלה, פשוטה ו.....הכי הכי טעימה!

עוגה רכה ועסיסית שמחביאה בתוכה אוצרות טעימים, שוקולד, שקדים וסירופ מייפל....מסוג העוגות שלא תפסיקי להכין. מושלמת לכוס קפה.


מתכון לתבנית עגולה 26 ס"מ או תבנית חד פעמית רגילה. מעולה גם ללא הציפוי


לעוגה:
1 ו 3/4 כוסות סוכר
5 ביצים שלימות
קורט מלח
1 כוס שמן
4.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 ו -1/4 כוסות מים

למילוי:
3 כפות קקאו
6 כפות סוכר
1 כוס שוקולד צ'יפס מעורב חום ולבן
1 כוס שבבי שקדים מולבנים
סירופ מייפל

לגנאש שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל [חצי קופסא] ריצ'

הקציפי [בוו רגיל לא בלון של הקצפה] ביצים שלימות עם סוכר ומלח במשך כ-7 דקות עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
הוסיפי שמן בזרם דק, תוך כדי ערבול.
הנמיכי את מהירות ההקצפה והוסיפי קמח ואבקת אפיה לסירוגין עם הנוזלים.

צקי מחצית מהבלילה לתבנית מרופדת בניר אפיה.
ערבבי בכלי קקאו וסוכר. פזרי מחצית מהתערובת מעל לבלילה. פזרי מחצית מהשוקולד צ'יפס והשקדים.
כסי בזהירות ביתרת הבלילה. פזרי את יתרת הקקאו והסוכר, השוקולד צ'יפס והשקדים. צקי סירופ מייפל בתנועה סיבובית בעוגה עגולה או בפסים באלכסון בתבנית רגילה [המייפל ישקע בתוך העוגה באפיה ויהפוך אותה לנימוחה...]
אפי ב 180 מעלות בערך שעה או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

צנני את העוגה.

הכיני גנאש לקישוט:
בשלי בסיר קטן על אש נמוכה ריצ' ושוקולד עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם חלק. הסירי מהאש והמתיני כדקה. צקי מעל לעוגה.
אם את רוצה, קשטי בשקדים שלמים.

הכנתי לשבת...יצא מעולה!!!
בעלי והבנים שלי מתפללים בנץ ונשארים ללמוד בבית כנסת עד הסעודה
בגלל קורונה התבטל הקידוש אחרי הנץ בבית כנסת והם חוזרים הביתה לקידוש ביתי..
הם התענגו על העוגה...אמרו שהיא גם טעימה מאוד מאוד וגם משביעה ונותנת כוח...
מומלץ בחום!!!
 

מ. י.

משתמש מקצוען
עוגת מיץ-או עוגת פרורים איזה שם שתבחרי
בחושה בלי מקסר ובלי להקציף-קערה וכף
אתמול בלילה הכנתי לקח חצי שעה מהרגע שהתחלתי ועד שזה יצא מהתנור! (יש לציין שהקמח היה מנופה לי מראש- מה שחוסך זמן של ניפוי)

עוגת פירורים

4 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
150 גר' מרגרינה- אני מחליפה בקצת יותר מחצי כוס שמן
2 חב' סוכר וניל
1/2 כוס שמן

לערבב הכל להוציא בערך כוס לפירורים ואז להמשיך להוסיף לקערה

4 ביצים
כוס מיץ תפוזים (או כל נוזל דומה-מיץ לימון משומר מעורבב עם סוכר ומים עושה את העבודה יופי!)
4 כפיות א. אפיה (-אני שמה שקית אני חושבת שזה יוצא אותו כמות)

לערבב הכל שיהיה כמה שיותר אחיד (לא קריטי אם נשארים קצת גושי פירורים זה לא מפריע לטעם)

לשים בתבנית לפזר מעל פירורים ולתנור

אפשר לגוון בתבנית אחת או ב3 מאורכות
אפשר ואפילו רצוי לגוון בטעמים פשוט אפשר להוסיף כל העולה על הדעת: צימוקים מייפל קפה קקאו קינמון ריבה אגוזים וכו' וכו'
מה שאוהבים פשוט להוסיף לבלילה לפני הפירורים ולפזר מעל פירורים ולתנור יוצא סוף!
הכנתי את העוגה לשבת.
מעל לבלילה מרחתי רוטב מייפל ואגוזים קצוצים ומעל שמתי את הפירורים .
התחסלה ברגע...
 

מגדלור

משתמש מקצוען
עוגת שיש קפה ושוקולד: (מהרשת, לא זוכרת מאיזה אתר)

הכמויות עבור תבנית ח"פ גדולה (לא הענקית)

לחמם תנור 180 מעלות

3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
כוס מים רותחים עם 1 וחצי כפות קפה נמס

לערבב הכל ולשים בתבנית.

להמיס 100 גר´ שוקולד מריר, ולשפוך מעט מעל התבנית, ולקפל בעדינות לתוך הבלילה (כמו בעוגת שיש)

לתנור ל35-40 דקות.

בתאבון!!
עשיתי את העוגה
היא מושלמת.
עשיתי אותה ללא גלוטן היא יצאה גבוהה ושווה
תודה
 

אורית שמואלי

משתמש פעיל
החומרים:
כוס קמח
כוס סוכר
כוס שוקולית(דוקא שוקולית ולא חיקוי- אני מבחינה בהבדל-אבל תעשי לפי טעמך)
שקית אבקת אפיה

לערבב את כל החומרים היבשים.
להוסיף:
כוס שמן
4 ביצים
כפית תמצית וניל
ולערבב
להוסיף חצי ריצ' פרווה
ולערבב.

יוצאת כמות של תבנית חד"פ מלבנית.

לאפות בחום של 180- מעלות עד שקיסם וכו'...

קרם: ( אצלינו מעדיפים בלי)
להרתיח את חצי הריצ' שנותר
ולשבור לתוך הסיר 150 ג' שוקולד מריר.
לשפוך על העוגה.

להחביא במקרר.
העוגה פשוט מדהימה!
רכה ועסיסית
והכי חשוב- 5 דק' הכנה
תודה על המתכון
 

AyalaL

משתמש פעיל
D I G I T A L
עוגת חמאת בוטנים ב 2 צבעים

בחושה, מרשימה, וממש טעימה


שכבה א':
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 כף קקאו
2 ביציים
1 סוכר וניל
1 1/2 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
מערבבים הכל ושוטחים בתבנית קטנה

שכבה ב':
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/4 כוס אבקת סוכר
מפזרים עם כף על שכבה א', ומערבבים בתנועות זיגוג ליצירת מראה "שיש".
אופים 25 דקות בחום בינוני. חותכים את העוגה לקוביות בעוד חמה.
מישהי ניסתה?
מה בדיוק עושים עם השכבה השניה? ממיסים קודם?

בא לי לעשות את זה..
 

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
מישהי ניסתה?
מה בדיוק עושים עם השכבה השניה? ממיסים קודם?

בא לי לעשות את זה..
קיבלתי פידבקים מהרבה ניקיות כאן בפורום,
לא ממיסים - מערבבים בכף ואז מניחים גבעות גבעות על השכבה השניה
 

michal23

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עוגת מיץ-או עוגת פרורים איזה שם שתבחרי
בחושה בלי מקסר ובלי להקציף-קערה וכף
אתמול בלילה הכנתי לקח חצי שעה מהרגע שהתחלתי ועד שזה יצא מהתנור! (יש לציין שהקמח היה מנופה לי מראש- מה שחוסך זמן של ניפוי)

עוגת פירורים

4 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
150 גר' מרגרינה- אני מחליפה בקצת יותר מחצי כוס שמן
2 חב' סוכר וניל
1/2 כוס שמן

לערבב הכל להוציא בערך כוס לפירורים ואז להמשיך להוסיף לקערה

4 ביצים
כוס מיץ תפוזים (או כל נוזל דומה-מיץ לימון משומר מעורבב עם סוכר ומים עושה את העבודה יופי!)
4 כפיות א. אפיה (-אני שמה שקית אני חושבת שזה יוצא אותו כמות)

לערבב הכל שיהיה כמה שיותר אחיד (לא קריטי אם נשארים קצת גושי פירורים זה לא מפריע לטעם)

לשים בתבנית לפזר מעל פירורים ולתנור

אפשר לגוון בתבנית אחת או ב3 מאורכות
אפשר ואפילו רצוי לגוון בטעמים פשוט אפשר להוסיף כל העולה על הדעת: צימוקים מייפל קפה קקאו קינמון ריבה אגוזים וכו' וכו'
מה שאוהבים פשוט להוסיף לבלילה לפני הפירורים ולפזר מעל פירורים ולתנור יוצא סוף!
היי
מקפיצה מקווה שתראי
אם אני לא רוצה לשים מרגרינה אז אני שמה כמו שכתבת קצת יותר מחצי כוס שמן
ועוד חצי כוס שמן בנוסף כי כתוב שצריך נכון ?
רק לוודא שאין טעות והבנתי נכון
ולגבי המיץ לימון המשומר זה לא נותן חמיצות לעוגה ?
 

BKS

משתמש מקצוען
טוב,
אז זה העוגה הפשוטה שלנו, כווולם אוהבים!
מצד אחד פשוטה, קלה, כושית, טעימה
מצד שני הסירופ מייפל והשקדים עושים אותה יפה ומשובחת
להחלטתכן, אני בכל אופן ממליצה :)
עוגת שוקולד וסירופ מייפל
½ 1 כוסות שמן
½ 2 כוסות סוכר
8 ביצים
7 כפות קקאו
2 כוסות קמח
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
שקדים פרוסים (או פיצוחים שונים)
רוטב מייפל

א. ההכנה:
- לערבב את כל החומרים (מלבד הרוטב מייפל והשקדים) בקערה
- לשפוך לתבניות צרות וארוכות (3), ולפזר את השקדים מעל
- לאפות בחום של 180 במשך 30-40 דק'
- בסיום האפיה שעוד חמה, להוציא ולשפוך מעל העוגה סירופ מייפל.
 

מירי קרפט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עוגה קלה, פשוטה ו.....הכי הכי טעימה!

עוגה רכה ועסיסית שמחביאה בתוכה אוצרות טעימים, שוקולד, שקדים וסירופ מייפל....מסוג העוגות שלא תפסיקי להכין. מושלמת לכוס קפה.


מתכון לתבנית עגולה 26 ס"מ או תבנית חד פעמית רגילה. מעולה גם ללא הציפוי


לעוגה:
1 ו 3/4 כוסות סוכר
5 ביצים שלימות
קורט מלח
1 כוס שמן
4.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 ו -1/4 כוסות מים

למילוי:
3 כפות קקאו
6 כפות סוכר
1 כוס שוקולד צ'יפס מעורב חום ולבן
1 כוס שבבי שקדים מולבנים
סירופ מייפל

לגנאש שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל [חצי קופסא] ריצ'

הקציפי [בוו רגיל לא בלון של הקצפה] ביצים שלימות עם סוכר ומלח במשך כ-7 דקות עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
הוסיפי שמן בזרם דק, תוך כדי ערבול.
הנמיכי את מהירות ההקצפה והוסיפי קמח ואבקת אפיה לסירוגין עם הנוזלים.

צקי מחצית מהבלילה לתבנית מרופדת בניר אפיה.
ערבבי בכלי קקאו וסוכר. פזרי מחצית מהתערובת מעל לבלילה. פזרי מחצית מהשוקולד צ'יפס והשקדים.
כסי בזהירות ביתרת הבלילה. פזרי את יתרת הקקאו והסוכר, השוקולד צ'יפס והשקדים. צקי סירופ מייפל בתנועה סיבובית בעוגה עגולה או בפסים באלכסון בתבנית רגילה [המייפל ישקע בתוך העוגה באפיה ויהפוך אותה לנימוחה...]
אפי ב 180 מעלות בערך שעה או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

צנני את העוגה.

הכיני גנאש לקישוט:
בשלי בסיר קטן על אש נמוכה ריצ' ושוקולד עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם חלק. הסירי מהאש והמתיני כדקה. צקי מעל לעוגה.
אם את רוצה, קשטי בשקדים שלמים.
העני, גם זה שלפתי מאיזה גנזך, יצא שלימות של עוגה, קלה כיפית, רכה ועסיסית--- אין מילים! תודותי...
לא הוספתי את כל מילי דמיטב, רק מה שאוהבים כאן:זה לפני האפייה-צפה בקובץ המצורף IMG_1414.JPGוזה אחרי האפיהצפה בקובץ המצורף IMG_1417.JPG
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה