מאפים עוגה או קינוח לסוכרתיים

יחשבאף

משתמש מקצוען
מחפשת עוגה או קינוח לסוכרתיים.
אבל בלי תחליפי סוכר.
אין לי בעיה נגיד עם רסק תפוחים ללא סוכר.
אבל לא סובלת תחליפי סוכר ואני גם לא ארוץ עכשיו לקנות...
ואם יש משהו שמכיל קינמון או תפוחים עוד יותר טוב.
תודה!!!
 

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
כדורי חמאת בוטנים עם פצפוצי אורז
מה עם שוקולד ללא סוכר, ריבת חלב ללא סוכר וכו' - זה גם נקרא אצלך תחליפי סוכר?
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
כדורי חמאת בוטנים עם פצפוצי אורז
מה עם שוקולד ללא סוכר, ריבת חלב ללא סוכר וכו' - זה גם נקרא אצלך תחליפי סוכר?
ריבת חלב לא רלונטי כי חלבי הוא לא אוהב...
שוקולד מריר יש לי עם 90% מוצקי קקאו כך שזה כן יכול לבוא בחשבון.
 

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
ריבת חלב לא רלונטי כי חלבי הוא לא אוהב...
שוקולד מריר יש לי עם 90% מוצקי קקאו כך שזה כן יכול לבוא בחשבון.
הייתה תקופה שהכנתי בלי סוכר, והכנתי הרבה קינוחים.
למשל:
פאי שוקולד עם חמאת בוטנים, אם את משתמשת בחומרים ללא סוכר זה עדיין יוצא ממש טעים
אפשר לקשט עם חמאת בוטנים, ואז זה גם מרשים.
יש שימורים ללא סוכר (נראה לי אננס, לא זוכרת איזה) אז אפשר גם להכין מהם מתכונים שמכילים שימורי אננס, או אפילו לטחון לליפתן.
בגדול יותר השתמשתי בחומרים שמראש הם ללא סוכר, ולא בתחליפי סוכר. כי התחליפי סוכר לא טעימים בכלל. אולי הוספתי בסוף טיפטיפה תחליף סוכר להדגשת מתיקות.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לסוכרתיים אסור לאכול פירות חופשי.
קינוח מפירות לא עונה על הצורך.
בדיוק מתכוונת להכין לאירוע מוס שוקולד, והיות שיש סוכרתית בקהל, אכין חלק על בסיס ביצים ושוקולד. יוצא מוס טעים מאוד בלי הרגשת קיפוח.
להקציף 5 חלבונים לקצף יציב (עם טיפונת מלח)
להקציף בנפרד חלמונים
להמיס 250 גר' שוקולד ללא סוכר
מעט רום/וניל
לערבב הכל בעדינות

לעולם לא משתמשת בביצים חיות, אבל יש כאן מקרה יוצא דופן, וכן יודעת שלסוכרתית לא אכפת

ניתן לאכול גם קפוא כגלידה.
 

אני456

משתמש מקצוען
להמיס 250 גר' שוקולד ללא סוכר

דבר ראשון, תודה על המתכונים שאת חולקת פה, הם מעולים ואני משתמשת בהם רבות :) .

לגבי השוקולד ללא סוכר, אני לא יודעת לאיזה סוג התכוונת, אבל רק מאירה את עיני הציבור שרוצה לפנק את חבריו הסוכרתיים,
יש מוצרים שנושאים את הכותרת "ללא סוכר" או "דלי סוכר" ולמעשה אם קוראים את טבלת הערכים שלהם רואים שהפער בכמות הפחמימות, שהוא הנתון הרלוונטי, בין המוצר הרגיל למוצר המיוחד לא גדול.

אמנם יש גם מושג של "רב כוהליים" שנכנס תחת הכותרת של פחמימות, שהן פחמימות שלא נספרות בצורה רגילה (מי שמתעניין כדאי להעמיק מדיאטן שמכיר את תחום הסוכרת)

מה שכן, שוקולד עם אחוז גבוה מאד של מוצקי קקאו, 85-90 %, יש בו כמות נמוכה מאד של פחמימות והוא לפי מה שהבנתי המומלץ ביותר אם יש צורך בשוקולד.
אני מניחה, שמשפיע על מתיקות המתכון אבל הרבה פעמים זה שווה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
דבר ראשון, תודה על המתכונים שאת חולקת פה, הם מעולים ואני משתמשת בהם רבות :) .

לגבי השוקולד ללא סוכר, אני לא יודעת לאיזה סוג התכוונת, אבל רק מאירה את עיני הציבור שרוצה לפנק את חבריו הסוכרתיים,
יש מוצרים שנושאים את הכותרת "ללא סוכר" או "דלי סוכר" ולמעשה אם קוראים את טבלת הערכים שלהם רואים שהפער בכמות הפחמימות, שהוא הנתון הרלוונטי, בין המוצר הרגיל למוצר המיוחד לא גדול.

אמנם יש גם מושג של "רב כוהליים" שנכנס תחת הכותרת של פחמימות, שהן פחמימות שלא נספרות בצורה רגילה (מי שמתעניין כדאי להעמיק מדיאטן שמכיר את תחום הסוכרת)

מה שכן, שוקולד עם אחוז גבוה מאד של מוצקי קקאו, 85-90 %, יש בו כמות נמוכה מאד של פחמימות והוא לפי מה שהבנתי המומלץ ביותר אם יש צורך בשוקולד.
אני מניחה, שמשפיע על מתיקות המתכון אבל הרבה פעמים זה שווה.
תודה. :)
הסוכרתית שעליה אני מדברת, מקפידה להשתמש רק במוצר המסומן בסמל של אישור האיגוד לחולי סכרת.
כשמצויין 'ללא תוספת סוכר' זה המון פעמים מלאאא בסוכר שבא מהרכיב הגולמי עצמו.
היא משתמשת בשוקולד של כרמית שיש עליו את הסמל, ועם זה אני מכינה את המוס.
 

קצרה

משתמש מקצוען
תודה. :)
הסוכרתית שעליה אני מדברת, מקפידה להשתמש רק במוצר המסומן בסמל של אישור האיגוד לחולי סכרת.
כשמצויין 'ללא תוספת סוכר' זה המון פעמים מלאאא בסוכר שבא מהרכיב הגולמי עצמו.
היא משתמשת בשוקולד של כרמית שיש עליו את הסמל, ועם זה אני מכינה את המוס.

הסמל ניתן חופשי לכל מי שמשלם. גם אם יש מלאאא סוכר מהרכיב הגולמי עצמו.
בדוק ומנוסה.
שוקולד של כרמית שיש עליו את הסמל - כל שורה היא מנת פחמימה.
כנ"ל שוקולד עם אחוז מוצקי קקאו גבוה.
מבדיקתי האישית - למיטב זכרוני כרמית דווקא מכיל יותר פחמימות בהשוואה נגיד ל60 אחוז של עלית..

תכל'ס
מלבד להביא אגוזים ושקדים לא קלויים - אין באמת מנה אחרונה נטולת סוכר.
ואם המנה האחרונה באה אחרי ארוחה ולא כ"בין ארוחות"
אז זה אומר שבאמת הסוכרתי יחרוג מההמלצה אם הוא יגע בה.
[וזה בסדר... סוכרתי שחורג מההנחיות ובכל זאת מעונין במנה אחרונה שמכילה מה שפחות סוכר - זה הגיוני. רוב הסוכרתיים גם אלו שמשתדלים להקפיד מאוד - חורגים פה ושם.]
 

אני456

משתמש מקצוען
כנ"ל שוקולד עם אחוז מוצקי קקאו גבוה

90% של ספלנדיד, אין עליו אפילו את הסימון של 'סוכר בכמות גבוה,', וערך הפחמימות שלו נמוך ממש לעומת אחיו עם אחוזי הקקאו הנמוכים יותר:
1644156828637.png
1644156911556.png


אגב, אני חושבת שאפשר להגיע לקינוחים נחמדים לנזהרים מפחמימות בעזרת שמנת להקצפה ("מתוקה") , קמח שקדים כתחליף לחלק נכבד מהקמח במתכון וממתיקים עם טעם לוואי זניח עד לא קיים של SWEETANGO (קיימים גם פודינג ואבקת סוכר של אותו יצרן)
 

היפי

משתמש פעיל
יש לי מתכון לעוגיות בריאות שבמקור מיועד לסוכרתיים. לא יצא לי להכין אותו בפועל לסוכרתיים, אז מקווה שהוא אכן מתאים להגבלות.
והאמת שלא הכנתי את המתכון הזה שנים, כך שגם לא בטוחה שאדע לענות על שאלות.

1 כוס קמח מלא
כפית גדושה א. אפיה
חצי כוס קוואקר
חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים
שמינית כפית מלח
חצי כוס קוקוס טחון
3/4 כוס רסק תפו"ע
2 ביצים
חצי כוס שמן
כפית תמצית ווניל
כפית קינמון
כפית תמצית תפוז או קליפת תפוז
חופן גדוש חמוציות ללא סוכר

לערבב היטב בקערה, ליצור כדורים בעזרת כף
לאפות כ- 12-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180.
 

חנה4

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אננס בשימורים של טעמן הוא בסדר.
כי הוא במיץ טבעי ללא תוספת סוכר.
ואננס, "יחסית" לפירות אחרים מכיל פחות פחמימות.
גם תותים (וכל הפירות יער) עם כמות נמוכה של פחמימות.
 

גילול

משתמש מקצוען
אני הכנתי את המתכון של @ה. בקר האלופה
4 כוסות קמח,
1 כוס שמן
1 כוס מים
1 א.אפיה

חילקתי ל 4, רידדתי ו"עטפתי" טבלת שוקולד ללא סוכר

אני חושבת שככה היא העלתה את המתכון המקורי, עם תמונות לעיטוף השוקולד
אין לי זמן לחפש (ובסוף לא יהיו התמונות כי זה היה ממש מזמן...)

יצא טעיםםםם
ואם מחממים על המיחם בשבת, בכללללל, כל השוקולד נוטף.....
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
מה שצריך זה ללא פחמימות. מוצר ללא סוכר שיש בו פחמימות לא טוב לסוכרתיים ומתנהג כמו סוכר.
כל ה"ללא סוכר" לא עוזר אם יש קמח (גם מלא או כוסמין), פירות מפוצצים בפחמימות, ופחמימות אחרות. החותמת של איל אומרת רק שהיצרן שילם להם. אין בזה שום הגדרה של פחמימות.

יש קינוחים מעולים מהמרכיבים הבאים: שוקולד 80% ומעלה, שמנת מתוקה שאין בה פחמימות, קמח שקדים, חמאת בוטנים, תותים/ פירות יער, אגוזים ושקדים.
 

א. כהנא

משתמש מקצוען
מה שצריך זה ללא פחמימות. מוצר ללא סוכר שיש בו פחמימות לא טוב לסוכרתיים ומתנהג כמו סוכר.
כל ה"ללא סוכר" לא עוזר אם יש קמח (גם מלא או כוסמין), פירות מפוצצים בפחמימות, ופחמימות אחרות. החותמת של איל אומרת רק שהיצרן שילם להם. אין בזה שום הגדרה של פחמימות.

יש קינוחים מעולים מהמרכיבים הבאים: שוקולד 80% ומעלה, שמנת מתוקה שאין בה פחמימות, קמח שקדים, חמאת בוטנים, תותים/ פירות יער, אגוזים ושקדים.
יש לך מתכונים לקינוחים מהמרכיבים האלה?
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
תחפשי מתכונים קטוגניים
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
למה לא תפוח אפוי עם אגוזים?
יפה וקל להכנה
 

שירונת

משתמש מקצוען
אפשר להכין גלידה מפירות קפואים טחונים (פירות יער, פסיפלורה, מנגו, אפרסק וכו'- לפי הטעם)
עם שקדיה- הטעם לא מורגש ובמרקם הוא תחליף לריצ'.
יוצא ממש טעים!
אם מישהו מעונין בכמויות מדויקות אוכל לברר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  8  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה