מזעזע.אני התעוררתי פעם באחד הלילות לפני סוכות ב -3 בלילה! מרעש עצום של פטישון ממש מתחת לחלון שלי,
לא מבין מה עבר להם בראש.
למה לא הזמנת משטרה?יזכר לטוב השכן שלי שנכנס הביתה באחד בלילה עם קבוצת חברים, והתחילו לבנות את הסוכה בקול ששון שמחה ומקדחה.
עליתי אליהם עם פרצוף חמוץ של זקן יקה, הערתי את תשומת ליבם שהשעה אחת בלילה, הם הופתעו והתנצלו וכמובן קיפלו מיד ציוד והשתררה דממה.
נראה לכם?
לא. זה לא קרה כי זה עיר חרדית ומותר.
מה לא קרה, לא עלית או שהם לא התקפלו?יזכר לטוב השכן שלי שנכנס הביתה באחד בלילה עם קבוצת חברים, והתחילו לבנות את הסוכה בקול ששון שמחה ומקדחה.
עליתי אליהם עם פרצוף חמוץ של זקן יקה, הערתי את תשומת ליבם שהשעה אחת בלילה, הם הופתעו והתנצלו וכמובן קיפלו מיד ציוד והשתררה דממה.
נראה לכם?
לא. זה לא קרה כי זה עיר חרדית ומותר.
לא מסברא אלא מלשונו שכתב: והמדקדקים מתחילים מיד במוצאי י"כ בעשיית הסוכה, כדי לצאת ממצוה אל מצוה (מהרי"ל ומנהגים והג"מ פ"ב דברכות מהרי"ו):
לא עליתי. למה שאני יעשה מעצמי צחוקמה לא קרה, לא עלית או שהם לא התקפלו?
למה אתה משמיט את רישא דברי הרמ"א שכותב "והמדקדקים מתחילים מיד במוצאי י"כ בעשיית הסוכה". הרי שמדברי הרמ"א כבר מבורר שהמצוה להתחיל גם אם לא מסיים.(ומצוה לתקן הסוכה מיד לאחר יום כפור, דמצוה הבאה לידו אל יחמיצנה) (מהרי"ל):
משנ''ב תרכ''ה:
ומצוה לתקן הסוכה מיד וכו' - אף דכבר כתבו לעיל בסוף סימן תרכ"ד התם בלילה התחלה בעלמא ולמחרת מתקן כולה אם אפשר
אם רק היינו מדקדקים בבין אדם לחברו כמו שרבותינו דיקדקו.. לא הייתם מעיזים לדבר ברחוב במוצאי יום הכיפורים--והמדקדקים
מאושרת בשבילך! באמת!הילדים כ"כ שמחו
(ב"ה אצלינו אין חיידרים עכשיו במקום החופש)
הילדים והילדות נהנים ונהנות מבניית הסוכה שלנו ושל השכנים
שמחת החיים למה לא.
הפוך הם שאלו למה אצלינו לא קודחים ולא עושים רעש מספיק
זה משמח אותם
קחו את החיים בטוב
ותהנו.
הצחקתומי שזה מפריע לו שיסגור את החלון
רוב המקומות שגרים רק חרדים זה ככהנורא
לגור בבני ברק ז"א לוותר על איכות חיים
אין טיפת התחשבות
על שנ"צ ויתרתי כי אין סיכוי עם רעש בניית הסוכה (כלומר ניסיתי לישון אבל כמובן...)
אבל למה לפנות בבוקר לקדוח ולדפוק עם פטיש
חכו שעה ותנו לאנשים לישון
ב"ה ששבת קרובה ושאין מקדחה באישור "משמרת השבת" או "מכון צומת"
לכל הרגישים לרעש שימו לב לישון "שינה מפסקת" בצהרי שבת. לכו תדעו מתי הפעם הבאה שהשכנים יאפשרו לכם לתפוס תנומה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: