דרוש מידע עד מתי אפשר להרעיש לשכנים בבניית סוכה?

מצב
הנושא נעול.

קח את שלי

משתמש חדש
לא הכל צריך להיכנס תחת לאו מסוים, זה בודאי נכלל בכלל העתיק של הלל הזקן "מה דסני עלך לחברך לא תעביד" ואידך זיל גמור....

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
יש אנשים שנולדו עם מחשבה שכל העולם נברא בשבילם
ומשום מה עוד אנשים החליטו להתנחל בעולם שלהם בלי רשות
ולכן- מותר להם לבנות מה שהם רוצים איפה שהם רוצים
להרעיש כמה שהם רוצים
לזרוק מהחלון מה שהם רוצים
ואין איך להסביר להם שיש עוד אנשים בעולם
ושבזכותם של האחרים גם לחיות.

ואני לא כותבת את זה סתם
כי הדברים חוזרים על עצמם בכל מיני היתקלויות,
ותמיד עם אותם אנשים.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
י
עבירה = אין
יפה זה לא
מכאן ועד היתר להזמין משטרה הדרך ארוכה
ילמדנו כבודו היכן הגבול.
כששנה שעברה הייתי עם סיבוך רפואי ותופים הטריפו לי את השכל - ניגשתי לשכנים וביקשתי להרגיע. למען הסר ספק, זה היה לאחר 11 בלילה.
בן החמש ניגש לדלת והודיע לי שזו שמחת בית השואבה ומותר.
הבת שלי התעוררה ושאגה - אין עם מי לדבר. בעלי לא נרדם והתקשה לקום בבוקר לתפילה. כל היום היה סהרורי מעייפות, ושעות של לימוד הלכו לפח. על עצמי אני לא מדברת.
והם? שמחת בית השואבה!!!

קח את שלי

משתמש חדש
מה שצוטט מה"מכלול" אין לזה קשר לדיון, הפוסקים המובאים שם דנו האם יש כאן זכות לחברו לעכב עליו, אבל פשיטא ופשיטא שאין לזה שום היתר, וכשם שהגמ' אומרת שנוח לו לאדם שיפיל עצמו לכבשן האש ואל ילבין פני חברו ברבים, על אף שבי"ד לא ידונו אותו כרוצח, כך גם בעניינו אדם שבונה סוכה וגוזל שנת אחרים הוא נבל ברשות התורה! וזה גובל במצווה הבאה בעבירה

שועל ספרות.

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
יש מקרי קיצון מזעזעים!!! כפי שהובאו כאן. אבל בתכלס' בכללי יש כאן דרמה על כלום!
תפסיקו להפוך את זה לבעיית הציבור החרדי אז פעם ב... יש איזה שכן רע שבונה (או מפרק) סוכה בשעות מאוחרות או עושה שמחת בית השואבה, אתם אל תעשו את זה. אני גר בעיר חרדית ובתכל'ס הכל טוב גם אם לפעמים פחות! יאללה בעיה הבאה של הציבור החרדי שמישהו רוצה לפרוק...

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
תפסיקו להפוך את זה לבעיית הציבור החרדי אז פעם ב... יש איזה שכן רע שבונה (או מפרק) סוכה בשעות מאוחרות או עושה שמחת בית השואבה, אתם אל תעשו את זה. אני גר בעיר חרדית ובתכל'ס הכל טוב גם אם לפעמים פחות! יאללה בעיה הבאה של הציבור החרדי שמישהו רוצה לפרוק..
זה לא כ"כ מקרי קיצון אלא קורה הרבה בשכונות חרדיות,
ועכשיו יצאה תקופה רצופה של רעש: בניית סוכות, פירוקם, שמחת בית השואבה, הקפות שניות וכו' כך שבאמת יש מה לנסות לדבר על זה עכשיו,
לדעתי בכל אופן.

112123

משתמש מקצוען
תפסיקו להפוך את זה לבעיית הציבור החרדי אז פעם ב... יש איזה שכן רע שבונה (או מפרק) סוכה בשעות מאוחרות או עושה שמחת בית השואבה, אתם אל תעשו את זה. אני גר בעיר חרדית ובתכל'ס הכל טוב גם אם לפעמים פחות! יאללה בעיה הבאה של הציבור החרדי שמישהו רוצה לפרוק...
אתה יודע מה הבעיה אצלנו
אני גם נגד להזמין משטרה,
הציבור שלנו נרתעים להזמין משטרה
וכשאין לאותם קומץ של מציקים סידרתים מורא מלכות כי אף אחד לא מתלונן עליהם הם עושים ככל העולה על רוחם

שועל ספרות.

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
זה לא כ"כ מקרי קיצון אלא קורה הרבה בשכונות חרדיות,
ועכשיו יצאה תקופה רצופה של רעש: בניית סוכות, פירוקם, שמחת בית השואבה, הקפות שניות וכו' כך שבאמת יש מה לנסות לדבר על זה עכשיו,
לדעתי בכל אופן.
יש לדבר ויש לדבר
לא להתווכח, להכליל, להגזים.
אחרי כמה אשכולות פה אפשר לחשוב שהציבור החרדי הוא רשע וחסר התחשבות.
זו בעיה שצריך לדבר עליה אבל בפרופורציה חברים! לא לשכוח שלא רק אנחנו קוראים פה...
ולא, אין שום היתר להרעיש בשעות מאוחרות!!!!
הציבור שלנו נרתעים להזמין משטרה
וכשאין לאותם קומץ של מציקים סידרתים מורא מלכות כי אף אחד לא מתלונן עליהם הם עושים ככל העולה על רוחם
זה נכון, כמובן שתלוי מתי!
אני סמוך ובטוח שכל אחד יודע מתי זה בקטנה שצריך להחליק. (לא שזה מותר חלילה אבל בסדר נרדם שעה שעתיים מאוחר) לבין זוועה ב-3 לפנות בוקר שצריך! להזמין משטרה!

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
י

ילמדנו כבודו היכן הגבול.
כששנה שעברה הייתי עם סיבוך רפואי ותופים הטריפו לי את השכל - ניגשתי לשכנים וביקשתי להרגיע. למען הסר ספק, זה היה לאחר 11 בלילה.
בן החמש ניגש לדלת והודיע לי שזו שמחת בית השואבה ומותר.
הבת שלי התעוררה ושאגה - אין עם מי לדבר. בעלי לא נרדם והתקשה לקום בבוקר לתפילה. כל היום היה סהרורי מעייפות, ושעות של לימוד הלכו לפח. על עצמי אני לא מדברת.
והם? שמחת בית השואבה!!!
יש משטרה בדיוק בשביל מקרים כאלה

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
להלן מידע שימושי
אם מחייגים למספר 100
יש ארגון נחמד ששולח אנשים לבושים בכחול והם עוזרים בנושא הנ"ל
היה בית כנסת שהרשה לעצמו להתחיל ב22:30 את שמחת בית השואבה (כמובן בפול ווליום ובין בניינים)
הצפי היה שהם יסימו אחרי 1:00 בלילה
התקשרתי לארגון הנ"ל ופשוט הם באו ונתקו את החשמל של התזמורת
דרך אגב זה ממש לא היה ברמת גן או צפון תל-אביב
כל הכבוד!!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה