בקשה עדויות ניסיות מהמלחמה

nech4

משתמש פעיל
הרבה סיפורים נשמעים נורא נחמדים אבל אמיתותם נמצאת בספק על גבול הבדיוני....
כגון הסיפור שהמחבלים ימ"ש הגיעו לכניסה לתפרח ולא הצליחו להכנס. הרבה מספרים שראו במצלמות. בינתיים לא נמצא ההוא שראה במצלמות. וביררתי את זה אצל כמה וכמה מבני המושב. (במקרה הייתי שם לפני יומיים)
לא יודעת אם ראו במצלמות או לא.
אני גם שמעתי על משאית שנכנסה, ראתה שער סגור ועשתה רוורס. אבל המקור לא מספיק אמין.

אבל 2 עובדות
שגורמות לי להבין שזה בהחלט יתכן:
א. מידיעה- הגיעו גם לשדה תימן. משמע- או שהיו קרובים מאד לתפרח מהשדות או שעברו בכביש 25 שממנו הכניסה למושב.
ב. כידוע- לסעד ואלומים הם לא נכנסו כי השער היה סגור. לא שקשה להם לפרוץ אותו אבל הם העדיפו ללכת לקיבוצים הפתוחים. (וכמו שאמר הרב זילברשטיין- 2 היישובים ששבת נשמרת שם גם במרחב הציבורי- לא ניזוקו).

ומעבר לכך-
ברור שיכלו להגיע לתפרח בקלות ממש. ואין ספק שהיתה שמירה מיוחדת גם על המושב וגם על קהילת אופקים!
לא קראתי את כל השרשור ויתכן שכבר כתבו את מה שראו במצלמות.
ראו את המחבלים י"ש מתלבטים בכיכר אם לפנות לפרויקט (שכונה חרדית) או למישור הגפן, ופנו למישור הגפן.
הרבה מבתי הכנסיות המשיכו את ההקפות מבלי לחלום על הסכנה האורבת להם, אנשים הילכו ברחובות במשך כל היום. ניסי ניסים!!!

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
לא קראתי את כל השרשור ויתכן שכבר כתבו את מה שראו במצלמות.
ראו את המחבלים י"ש מתלבטים בכיכר אם לפנות לפרויקט (שכונה חרדית) או למישור הגפן, ופנו למישור הגפן.
הרבה מבתי הכנסיות המשיכו את ההקפות מבלי לחלום על הסכנה האורבת להם, אנשים הילכו ברחובות במשך כל היום. ניסי ניסים!!!
אמרו לי שאדם הסריט אותם ברוחב בפרויקט באופקים

פוניבז'-וולף

משתמש פעיל
בגדול זה השמועה על נתיבות :

יש איזה אחד מהבי''כ שכנראה מכיר מישהו שחוקר את המחבלים
ו6 המחבלים אמרו את אותו דבר :
שכשהם התכוונו להגיע לנתיבות ראו 3 אנשים שצעקו עליהם לא להיכנס ומאוד כעסו
אמרו שראו דמויות בשמיים
כשהחוקרים הראו תמונות של רבנים/צדיקים - הם הצביעו על הבאבא סאלי, הרב יורם אברג'ל והרב יששכר מאיר.

זה נשמע די תלוש והזוי לכן מעניין אם עוד משהו שמע את זה..
כי זה באמת תלוש והזוי.

אבל הרעיון, גדול. 'שש מחבלים אמרו אותו דבר' השקיעו בסיפור הזה.

אנונימיתתתת

משתמש צעיר
נתאבל, נרחם, נישא בעול.
לכל זמן ועת.

מחשבות כאלו לא נכונות ואפילו שקריות, גם אם אנשים משלנו אוהבים לאמץ אותם.
מה לעשות שיש הרבה שומרי שבת שנהרגו, ויש הרבה מחללי שבת שניצלו בניסים.
לקב"ה יש את השיקולים שלו, לעולם לא נדע למה אדם מסויים ניצל או נפגע.
מי שלוקח מזה ראיות וחיזוק על שמירת שבת הוא משקר את עצמו, להבין חשבונות שמים רק מתי שזה מסתדר לך למרות שאפילו סטטיסטית זה לא נכון.
מאוד עמקו מחשבותיך, ארך אפים.
וכו'
מדברי הרבה מקרלין
זה קרה ביום אחרון של ימי החג וימים נוראים ויש לנו הרבה מה לתקן ולשפר במעשינו. בעת הזאת שעדיין זמן מלחמה וצריך סייעתא דשמיא, יש להתחזק בתורה ובמצוות ובאהבת חברים. ולפני שמסתכלים על אחרים על כל אחד לראות על עצמו מה יש לתקן ולשפר בעצמו. במיוחד יש לפעול לתקן בין אדם לחברו וגם בין אדם למקום ולהגביר באהבת ישראל, כמובא באור החיים הק’ על הפסוק “ה’ בדד ינחנו”. בזמן שישראל באחדות, גם בין חרדים וגם בין שאינם חרדים, הכל נראה אחרת.

nech4

משתמש פעיל
אמרו לי שאדם הסריט אותם ברוחב בפרויקט באופקים
הם היו ברחוב סמוך מאד- זה וודאי.
(כיכר הנביאים למי שמכיר).
הם עברו בעוד הרבה רחובות סמוכים לקהילה
ויתכן שאף עברו בפרויקט (לא ידוע לי)
היו 25 מחבלים (ויש כאלו שאומרים מספרים גבוהים בהרבה), לא כולם היו במישור הגפן
חלק הגיעו גם לשכונת שפירא הסמוכה לפרויקט.
הם הסתובבו ברחובות..
וזה מה שמעצים את גודל הנס!!
אנשים, נשים וטף הלכו לבתי הכנסיות וחזרו בריאים ושלמים!

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
בתוכנית עובדה שפורסמה אתמול ראיינו כוחות צנחנים שהגיעו ליישוב אלומים. בערך ב10.30 בבוקר.
והם נתנו כוח לכיתת הכוננות שביישוב.

אין פאנץ'

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
בלת"ק
1697789637473.png

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
הם היו ברחוב סמוך מאד- זה וודאי.
(כיכר הנביאים למי שמכיר).
הם עברו בעוד הרבה רחובות סמוכים לקהילה
ויתכן שאף עברו בפרויקט (לא ידוע לי)
היו 25 מחבלים (ויש כאלו שאומרים מספרים גבוהים בהרבה), לא כולם היו במישור הגפן
חלק הגיעו גם לשכונת שפירא הסמוכה לפרויקט.
הם הסתובבו ברחובות..
וזה מה שמעצים את גודל הנס!!
אנשים, נשים וטף הלכו לבתי הכנסיות וחזרו בריאים ושלמים!
אותו אחד שהסריט זה היה ברחוב צאלון שזה ממש ליד בית הכנסת שערי תפילה

נערך לאחרונה ב:

יהורם

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית

יהורם

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אדם נאמן אמר לי שהוא ראה
אוקיי. (אגב, רחוב צאלון מסתיים בגן הידידות ששם הם ודאי היו)

אינו בא להמעיט מגודל הנס, רק רוצה להעמיד דברים על דיוקם.
וצריך לזכור, שכמו שבהשגחה פרטית לא פגעו בי כך בהשגחה פרטית הקריבו לקרבן עולה את הרב בנימין רחמים וכו'

מתגעגע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית

שרדה 48 שעות בממ"ד כשבביתה חבורת מחבלים: "אמרתי תודה לקב"ה שהוא דואג לי"​

פרח פילו הייתה נצורה בממ"ד בתוך ביתה, לבד, כשבחוץ חוליית מחבלים שמנסים לפרוץ את דלת הממ"ד ללא הרף. באותם רגעים, היא החליטה לפנות לבורא עולם ולהודות לו, ממש כמנטרה, ולבסוף ניצלה מהתופת​

על מעשי הטבח הנוראיים שהתרחשו בקיבוץ בארי שמענו לא מעט ולעולם לא נשכח. בתוך כל אלה קרו גם הרבה ניסים, אחד מהם הוא סיפור ההצלה של פרח פילו שהצליחה לשרוד בממ"ד בתוך ביתה במשך 48 שעות מול חוליית מחבלים שניסתה לפרוץ אותו ללא הפסקה.

בראיון לערוץ 14, סיפרה פרח כי ב-6:30 בשבת בבוקר נשמעה אזעקה בבארי. היא נכנסה לממ"ד ולקחה איתה שמיכה מהמיטה. לאחר זמן קצר, היא קיבלה הודעה באפליקציה של היישוב כי מחבלים מתקרבים לקיבוץ ועל כל התושבים לנעול את עצמם בחדרי הביטחון. "מפה התחילה התופת", אמרה.

פרח הוסיפה כי "אחרי כמה דקות התחילו להגיע הודעות בקבוצות של היישוב של חברים שכתבו 'פה יורים', 'בבית הזה יש מחבלים', 'בבית הזה יש פצועים'. מישהי כתבה: 'תלכו מהר לאמא שלי, הורגים אותה'. ואני לבד בתוך הממ"ד, בפאניקה ובלחץ, במחשבה שהולכים להרוג אותי."

באותה נקודה, פרח פנתה לבורא עולם בהודיה: "התיישבתי על המיטה, נשמתי עמוק והתחלתי להגיד לעצמי מנטרה, שחזרתי עליה במשך בערך 48 שעות לעצמי: 'תודה לך הקב"ה, תודה לך ה', תודה לך אלוקים, תודה לך בורא עולם ולמלאכים שלך, תודה לרבי מלובביץ' ולחסידים שלו בכל העולם שמתפללים עלי, תודה רבה'".

בתה של פרח ובעלה חזרו בתשובה והם חסידי חב"ד. פרח נזכרה שבממ"ד יש ערכה עם תמונה של הרבי מלובביץ' וספר קטן של חת"ת (חומש, תהילים ותניא): "גיששתי בממ"ד כי היה בו חשוך לגמרי, ומצאתי את הדבר הזה והצמדתי את הערכה הזו לגוף שלי ואמרתי לרבי – אתה מגן עלי, אל תזוז ממני."

"חיפשתי ומצאתי בממ"ד עוד בקבוק מים ועוד חבילת פתיבר, וחילקתי את האוכל לעצמי. שתי לגימות מים ושתי ביסקוויטים של פתיבר. מסביב יש גיהינום. ניסו לקדוח את הדלת של הממ"ד, ניסו לפוצץ את הדלת של הממ"ד, במשך כמעט 40 שעות לא הייתה הפסקה בניסיונות להיכנס לממ"ד שלי. שמעתי קולות של דוברי ערבית במשך כל היומיים האלה, ורעשים איומים מבחוץ. ניסו גם לפוצץ לי את החלון של הממ"ד, ולא הצליחו. כל דקה היה לי נס".

פרח ציינה כי לפני מספר שנים הייתה מאוד לא רגועה, וביקשה מבתה שתסדר לה מנעול בדלת הממ"ד. המנעול מנע מהמחבלים להיכנס והציל את חייה.

בנה של פרח, שגר קרוב לקיבוץ בארי, התקשר לאימו ואמר שהוא בא לחלץ אותה. "אחרי כמה דקות הוא אומר לי – 'אמא תשלחי מיקום'. שלחתי לו מיקום. אחרי כמה זמן הוא אומר לי 'אמא, חברתי לכוח דובדבן עם שלושה טנקים, אנחנו באים לחלץ אותך'. בינתיים המחבלים המשיכו עם הפצצות על הממ"ד שלי מכל הכיוונים, ומהחלון אני שומעת מישהו עם מבטא ערבי צועק 'נרקיס תצא, נרקיס תצא'. התכווצתי בממ"ד והמשכתי להודות לקב"ה ולהגיד לו 'תודה רבה לך, אני מוגנת, בורא עולם, תודה רבה'. בינתיים כל הממ"ד שלי רועד מהפיצוצים".

לאחר 48 שעות ארוכות, פתחה פרח את החלון וקפצה החוצה כי הרגישה שהיא כבר לא יכולה לנשום. "אין לי מושג איך הגעתי לשם. אני חושבת שכוח עליון לקח אותי והושיב אותי על החלון, אין לי מושג איך הגעתי לשם וקפצתי החוצה. ומשם לאט לאט, יחפה ובקושי לבושה, בקושי עומדת על הרגליים, התחלתי להתקדם ולצעוד ברגל לכיוון השער. ראיתי ששקט ולא ראיתי אף אחד אז הלכתי".

"בדרך ראיתי בקבוק גדול של מים מינרליים, אמרתי תודה לקב"ה ושתיתי חצי בקבוק. ואז גם ראיתי קולנועית שהמפתח בסוויץ' שלה, וגם שם חיכו לי מים, ואמרתי תודה לקב"ה שהוא דואג לי לאורך כל הדרך. ואז הגעתי לשער היישוב לחיילים שהיו שם, ודאגתי כל הזמן לבן שלי מה איתו".

מסתבר שבנה של פרח לא עזב את השטח ולחם יחד עם החיילים. "הוא רצה להגיע לממ"ד שלי אבל אמרו לו שאי אפשר כי 12 מחבלים היו נצורים אצלי בבית ובמשך יומיים הייתה מלחמה בין כוחות צה"ל למחבלים – מעל הראש שלי. כנראה שהייתה איזו טעות והחיילים לא הבינו שאני עדיין בתוך הממ"ד, אז גם לא באו לחלץ אותי כשנהיה שקט".​

מישהו12

מהמשתמשים המובילים!
הנדסת תוכנה
כמובן הסיפור של סעד ועלומים שהם קיבוצים דתיים ושם לא נכנסו
לעלומים נכנסו והיה קרב. (כולל הרוג אחד לכוחותינו). ויקיפדיה.
לסעד ניסו לחדור ולא הצליחו.
בקרב פרי גן נהרגו 3 מחברי כיתת הכוננות של שלומית שהגיעו לעזור (לשלומית, ישוב דתי, לא חדרו - נעצרו בקרב ביתד).
לגבי חבל שלום - הם נעצרו ביתד.
מה שמעבר ליתד לא הותקף בכלל.
1697918947443.png

מתוך 7 הישובים (תלמי יוסף, דקל, אבשלום, יבול, שלומית, נווה, בני נצרים), 3 דתיים (שלומית, נווה, בני נצרים - "החלוציות". ו4 חילוניים).
בקיצור, היו ישובים חילוניים שלא הותקפו וישוב דתי שהותקף.

נערך לאחרונה ב:

מתגעגע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית

מצמרר: קיבל על עצמו שבת וניצל עם כל משפחתו מהתופת​

האזינו

הכיתוב הזה מלווה לכתבה שהביא לנו @הספרן ומשום מה לא רואים אותה אלא כאשר לוחצים על 'השב'
נס ההצלה בקיבוץ בארי כפי שפורסם בקו הישועות. משפחה מקיבוץ בארי בת ארבעה נפשות, הורים ותאומים בני 3, התעוררו לשמע האזעקות בבוקר יום השבת בשמחת תורה ונכנסו מיד לממ"ד, כאשר לאחר מספר דקות הם שמעו את המחבלים כשהם נכנסים לביתם והחלו לנסות לפתוח את דלת הממ"ד. האב שאחז כל העת את ידית הדלת חש כי כוחותיו אוזלים כאשר הגיעו המחבלים עם פטיש והכו על הידית, מה שגרם לה להישבר. לאחר דקות הם החלו לחוש כי עשן נכנס תחת דלת הממ"ד והבינו כי המחבלים הציתו את ביתם. האב שהבין כי סופם קרב, רצה לצאת מהחדר ולהסגיר עצמו למחבלים, אך הידית שנשברה לא נתנה לו את האפשרות לפתוח אותה. הוא אמר שאם יצאו בשלום הוא מבטיח לשמור שבת. הם החליטו לפתוח את החלון ולקפוץ החוצה, והיו בטוחים כי המחבלים ימתינו להם שם, אך באופן פלאי המחבלים לא הבחינו בהם. הם הסתתרו בשדה הסמוך לביתם והבחינו בדלי מים שהוכן כביכול במיוחד עבורם, הם הרטיבו את בגדי הילדים ונתנו להם לנשום דרכם בכדי שלא ישתעלו וישמיעו רעש. האם סיפרה כי איננה מבינה כיצד הבת שתמיד אין אפשרות לעצור את הבכי שלה, לא בכתה ולא השמיעה ציוץ. לאחר שלוש שעות שהתחבאו הם החליטו להתרחק מהמקום כמה שאפשר, הם גילו מקום ובו מספר עצים שסייעו להם להתחבא מאחוריהם, שם שהו במשך 13 שעות עד ששמעו קולות המתקרבים לכיוונם והיו בטוחים כי כאן יהיה סופם, אך אז שמעו כי הם מדברים בעברית והבינו כי מדובר בחיילים שלנו שסייעו להם. האב סיפר כי בתוך כל התופת הוא חש שהם נמצאים בתוך ידיו של הקב"ה ואמר שלאחר הנס הגלוי הזה הוא חוזר בתשובה. הם הצליחו לברוח מהמקום בסיוע של כוחות צה"ל והגיעו לבני משפחתם.​

מתגעגע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית

חם ברשת​

החייל שניצל מהטבח במסיבה - משחזר את רגעי הנס​

חרדי, ששימח חיילים שהתכוננו לצאת לפעילות, שמע מפי אחד מהם את נס הישרדותו מהטבח במסיבה ברעים​

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה