דבר כזה לא מארגנים בבוקר החתונה אלא כמה ימים קודם.
צודקת.
בתור אמא הייתי שמחה לראות שבתי ממשיכה בדרך שסללנו וזוכרת מעוד אנשים גם בתוך האופוריה.
ברגע שבן או בת מתחתנים, נולד משהו חדש: זוג. לטובת כולם, כדאי להורים ולזוג לעשות את הסוויץ' הזה כמה שיותר מהר.
נעזוב את עניין ארוחת הבוקר; כותבת באופן כללי, לאו דווקא בהתייחסות לציטוט הנ''ל.
בתור אמא, הדרך שאני משתדלת לסלול לילדיי טרום נישואיהם היא, שבן/בת הזוג שלהם קודמים לכל, קודמים אפילו להורים, והם במקום הראשון מעתה ואילך!
כל דבר והזמן שלו. כשנישאים - הדבר הכי חשוב עבור בני הזוג הוא להתרכז ולהפנות את עיקר משאבי הנפש - לבניה ולביחד. ביתר שאת בשנה הראשונה, ובודאי בימים הראשונים!
לא סתם תקנו לזוג שבוע שבע ברכות, שהוא כמו חול המועד עבור בני הזוג בלבד, ולא עבור אף אחד אחר, גם לא עבור הוריהם הנרגשים והטרוטים! לא סתם יש הלכות מיוחדות לכל השנה הראשונה, בה על הבעל להתרכז באופן מיוחד בלשמח את אשתו, ולהתפנות לשם כך מדברים אחרים.
לא רק שלפי היהדות זה הדבר הנכון לסלול בלב הבנים והבנות - שבני זוגם במקום הראשון ובראש מעיניהם. לא רק שזה הדבר שהכי אמור לשמח אותנו כהורים בוגרים - שהזוג יהיה מסור קודם כל זה לזו, ויהיו כיחידה אחת -
אלא שבסופו של דבר בחסדי ה' עלינו - אנחנו כהורים מקבלים בכפל כפליים; משני בני הזוג ביחד, מרצון מאוחד של שניהם. רצון שמקבל חיזוק מהמקום הבטוח והיציב שלהם מול בן/בת הזוג, ובלי המתח והתחרות בסגנון של 'אמא שלי' 'אבא שלך'.