דרוש מידע ספר פסיכולוגיה טוב

חושב מחדש

משתמש מקצוען
ישראלי, מרצה בהרווארד, אחד מאנשי המפתח בשיטת המיינפולנס (קשיבות בעברית)
בעיני ספר שווה.
שווה קניה שווה קריאה.

על האיש שמעתי, זכורה לי הרצאה שלו בהקשר של פסיכולוגיה אירגונית, הפילוסופיה שלו היא התבוננות חיובית, ועל ידי כך לגרום לאושר תמידי...
עד כמה שזכור לי, כך הוא הציג את עצמו.

הייתה שם תובנה אחת [מתוך לא מעט] , שעדיין רשומה אצלי כתבונה נכונה מאד, ואני מצטט אותו מידי פעם.

בן מיכאל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה תורנית

בן מיכאל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה תורנית
כתבתי בנתים פרק אחד בבלוג שלי [לינק מופיע בחתימה]
אשתדל לכתוב הלאה, אבל לפי בקשת הקוראים כתבתי על עוד כמה נושאים בדרך..
מומלץ להכנס [אני לא אובייקטיבי] ואשמח לתגובתך.
לצערי, החסימה שלי (נטנקי) לא אישרה לי את האתר.

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
יש כמה סוגים של ספרים. יש כאלה שזה שיפור עצמי כמו קואצינג וכו.
יש ספרות שהיא בספרות פסיכולוגית מקצועית במקורה אבל עברה אי אילו תהפוכות לקורא המצוי - משהו כמו מדע פופלארי.
ויש ספרות פסיכולוגית מקצועית.
שכחת את התת רמה. (כשאת כותבת "סוג", אין אפשרות לאפס או מינוס...)
הטרנד החרדי החדש וסוחט הדמעות, של ספרות "כאילו טיפולית", שבו המטפלת המושלמת מושיעה את לקוחותיה האומללים, ועל הדרך מתיימרת לתת להם ולנו כלים לחיים....

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
לא ממליץ על מרים אדהאן בכלל. לא קראתי את זה ספסציפית אבל שאר הספרים שלה ממש לא עושים טוב לאנשים שקוראים אותם. יש לה עוד קולקציה של ספרים שלא כל כך ידועים בציבור שלנו, ולדעתי טוב שכך. הרבה הציצו ונפגעו. אפשר לומר שבסופו של תהליך זה ההפך הגמור מבוחרים להרגיש טוב. אם משהו רוצה לדעת איך להפגע, ולמקסם את הפגיעה אצלו, אני ממליץ לו על קוצים וברקנים.
במקום זה אפשר ללמוד להחליק עינינים ולזרום, טוב להן וטוב לעולם.
אני הצצתי ונשארתי בחיים. (ואפילו למדתי דבר או שניים)
קראתי הרבה ספרים שלה, כולל "מילים כקוצים וברקנים".
להחליק עניינים זה מומלץ ונהדר. לחייות עם אדם בעייתי, (ועוד להאמין לו...) לא מומלץ.

5127109

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני הצצתי ונשארתי בחיים. (ואפילו למדתי דבר או שניים)
קראתי הרבה ספרים שלה, כולל "מילים כקוצים וברקנים".
להחליק עניינים זה מומלץ ונהדר. לחייות עם אדם בעייתי, לא מומלץ.

אשריך. תלוי באיזה שלב בחיים נחשפים לחומרים שלה. לא מומלץ אחרי חגים ובמהלכם....
הספר נותן המון כלים להדביק תוית של אדם בעיתי על משהו שהוא ממש לא ורק יש קצר בתקשרות ואחרי קצת שיח והבנה רואים שהוא לא קוץ ולא ברקן ובכלל לא אדם בעיתי.
ואדרבה, דוקא ה"סוג האפור" הזה של פייורטי והפערת אישיות גבולית וכו' הוא הוא אחד הבעיות של הספרים האלה.

ואומר בזהירות - ואני חוזר - בזהירות.
לכל דבר יש עת וזמן. יש זמן להגיד הוא בעיתי אין מה לחיות איתו ויש זמן להחליק עינינים על זה אין חולק. והיא היא השפיות, האיזון בין אלו.
אבל. וזה אבל גדול. במקום לטפח את : "אל תתני שיעשו לך את זה!!", "היא לא תגיד לך מה את שווה ותעביר עליך ביקורת", "הקול שלך הוא הוא עצמך והוא תמיד צריך להשמע" וכו', אפשר לטפח גישה בוגרת יותר שמבחינה בין תכלת לקלא אילן ובוחנת כל דבר לא מתוך המקום הפגיע, הרגיש, ולדעתי הילדותי, של : "אתן לא תצלחנה לפגוע בי לעולם!!", אלא לטפח ראיה רחבה, מהלכית, לא של קלט פלט, ביהיביוריסטי , אלא של התסכלות גלובלית יותר.

וככה באמת, לא כל קוץ ינקץ ולא כל בקרן יהיה ברקן.

אגב, האם את כל הספרים שלה ניתן לרכוש בחניות מ"שלנו"?

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
אשריך. תלוי באיזה שלב בחיים נחשפים לחומרים שלה. לא מומלץ אחרי חגים ובמהלכם....
הספר נותן המון כלים להדביק תוית של אדם בעיתי על משהו שהוא ממש לא ורק יש קצר בתקשרות ואחרי קצת שיח והבנה רואים שהוא לא קוץ ולא ברקן ובכלל לא אדם בעיתי.
ואדרבה, דוקא ה"סוג האפור" הזה של פייורטי והפערת אישיות גבולית וכו' הוא הוא אחד הבעיות של הספרים האלה.
נחשפתי לספר בערך בגיל 35, אחרי שקראתי עוד ספרים שלה.
כשקראתי את הספר, היה נראה לי שהוא נכתב מילה במילה, על אחת מחברותי ובעלה. (הם התגרשו כ10 שנים לפני שקראתי את הספר!)
מאז, (וגם לפני כן, בעצם...) לא פגשתי אף אדם אחר, שענה על כל הקריטריונים המופיעים בספר.

אגב, אני ביקורתית מאד, ונטיתי "להדביק תוויות" לאנשים עוד הרבה לפני שקראתי את הספרים שלה. נראה לי שדווקא הספרים שלה נתנו לי הסתכלות קצת יותר מאוזנת.

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
ואומר בזהירות - ואני חוזר - בזהירות.
לכל דבר יש עת וזמן. יש זמן להגיד הוא בעיתי אין מה לחיות איתו ויש זמן להחליק עינינים על זה אין חולק. והיא היא השפיות, האיזון בין אלו.
אבל. וזה אבל גדול. במקום לטפח את : "אל תתני שיעשו לך את זה!!", "היא לא תגיד לך מה את שווה ותעביר עליך ביקורת", "הקול שלך הוא הוא עצמך והוא תמיד צריך להשמע" וכו', אפשר לטפח גישה בוגרת יותר שמבחינה בין תכלת לקלא אילן ובוחנת כל דבר לא מתוך המקום הפגיע, הרגיש, ולדעתי הילדותי, של : "אתן לא תצלחנה לפגוע בי לעולם!!", אלא לטפח ראיה רחבה, מהלכית, לא של קלט פלט, ביהיביוריסטי , אלא של התסכלות גלובלית יותר.

וככה באמת, לא כל קוץ ינקץ ולא כל בקרן יהיה ברקן.
אין המערכת אחראית למודעות ופרסומים, ואין הסופרת אחראית לפרשנות מעוותת.
קראתי את הספר לפני זמן רב, והוא לא לפני כרגע, אבל יש לי זכרון די טוב, ולא הבנתי אותו באותה נימה שאת כותבת.
בכל מקרה מדובר בספר. אף אחד לא מתגרש רק כי כי קרא ספר.

5127109

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני בן.

אין הסופרת אחראית לפרשנות מעוותת
אולי היא מכוונת? אולי הטוב והמוכָר לא כל כך מוכֱר? אולי מה שעושה את הספר זה דווקא הפרשנות הרב גונית שלו, קו הדימדומים שמאפשר לכל קורא למצוא את עצמו בספר ולחוות קצת מאחת הדמויות בו?

וגם מעיתונים, לא מצפה לעמוד מאחורי כל מודעה, אבל טיפת אחריות שמשחררים משהו לציבור.
היתה התנגדות רבנית מובהקת לחלק מהספרים, והצטדקות כאילו יש רבנים אחרים, לא ידועים, אך חשובים מאוד, צדיקים נסתרים וענווים כאלה, לא מצדיקה שחרור חומר רגיש לאנשים במצבים שונים.

אף אחד לא מתגרש רק כי כי קרא ספר
מבלי להכנס לאישור דיכוטומי של ההצהרה הזו, יש להוסיף שאנשים עושים מהלכים, אלו ואחרים, על פי אווירה, על פי טרנד, על פי רגשות, על פי מצב רוח, על פי יעוץ מקצועי, על פי יעוץ שאינו מקצועי, על פי חברים וחברות, על פי ידידים, ומכרים, וחברים מהעבר. על פי רמה, על רמה ותת רמה,וכל רמה. וספר או סרט או מאמר בהחלט נכנס, אולי לא ככותרת, ברשימה מענינת זו.

ובשעתו שהפורום געש ורעש ואשכולות נסגרו בקול רעש גדול ונפתחו בשנית בקול רעש נוסף על הספרים מהסוג הזה, הצהרה זו היתה מקבלת גוון אחר.

לכל החלטה יש הרבה גוונים והרבה מניעים, ואדם המכיר את עצמו היטב, לכשיעמוד מול מראה החושפת את מניעי ההחלטות האמיתיים שבו, יראה היטב שזה לא מה שצף על פני השטח.

צלצולית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אשמח לענות על השאלות...
אני קראתי כמה פעמים את הספר, ולא מצאתי שום דבר שמתנגש עם היהדות,
אולי דווקא בגלל שאני עוסק בנושא של קירוב והסברה וב"ה עם ידע נרחב בעניין לכן היה לי גם הסברים על כך... אז בשמחה אם יש שאלה....

א. חכמה בגויים תאמין...
ב. היהדות היא דבר מאד מרגיע ושליו, ואני לא מבין למה אתה מרגיש שזה מתנגש עם היהדות..
ולא כל דבר גויי הוא אנטי יהודי, ואין שום קשר לתכלית שבגינה באנו לעולם, וההוכחה - מה שכתבתי באות א. - ואת זה לא אני המצאתי...
(ובמחילה מכבוד הרב ארז דורון שאמנם איני מכירו ואני מאד מכבד, אך כל זמן שלא שמעתי את זה ממנו ואת ההקשר שבו זה נאמר, אני מרשה לעצמי לכתוב את מה שכתבתי אחרי בקשת המחילה...)

צלצולית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אשמח לענות על השאלות...
אני קראתי כמה פעמים את הספר, ולא מצאתי שום דבר שמתנגש עם היהדות,
אולי דווקא בגלל שאני עוסק בנושא של קירוב והסברה וב"ה עם ידע נרחב בעניין לכן היה לי גם הסברים על כך... אז בשמחה אם יש שאלה....

א. חכמה בגויים תאמין...
ב. היהדות היא דבר מאד מרגיע ושליו, ואני לא מבין למה אתה מרגיש שזה מתנגש עם היהדות..
ולא כל דבר גויי הוא אנטי יהודי, ואין שום קשר לתכלית שבגינה באנו לעולם, וההוכחה - מה שכתבתי באות א. - ואת זה לא אני המצאתי...
(ובמחילה מכבוד הרב ארז דורון שאמנם איני מכירו ואני מאד מכבד, אך כל זמן שלא שמעתי את זה ממנו ואת ההקשר שבו זה נאמר, אני מרשה לעצמי לכתוב את מה שכתבתי אחרי בקשת המחילה...)
נכון שלא כל ספר גויי הוא אנטי, אבל כל ספר גויי מביא איתו רוח גויית.

צלצולית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
ממליצה מאד אבל לא ספר שמתאים לקריאה בחג.
יש המון ספרים טובים, השאלה מה הכיוון?
סתם חובבני וחפרני -הספרים של מרים אדהן בדיוק בשביל זה.
רוצים חשיבה חיובית? cbt מומלץ.
פסיכואנליזה? תיאוריות? שיטות טיפול? חדירה לנפש הפנימית?
יש כל כך הרבה.
תפרטו. אז יכלו לכוון אתכם יותר מדויק.
רציתי ספר פסיכולוגיה בתור מתנה למישהי ולכן לא ידעתי מה אני רוצה, אבל שאלתי אותה מה היא רוצה וקניתי לה, בכל אופן תודה רבה.

צלצולית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה