דרוש מידע ספר פסיכולוגיה טוב

לוחם תמורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
, אבל שים לב שכעת לא טענת את מה שכתבת בהודעה הקודמת שזה אנטי יהודי...
האנטי יהודי זה עצם תיאור חיים גויים שמטרתם היחידה ליהנות וחוסר האמונה והתפילה לא עצם העיוותי חשיבה וממילא גם התיקון להם חסר את העומק

אהרן שטיימן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
האנטי יהודי זה עצם תיאור חיים גויים שמטרתם היחידה ליהנות וחוסר האמונה והתפילה לא עצם העיוותי חשיבה וממילא גם התיקון להם חסר את העומק

עדיין זה לא סותר...
אין לי זמן עכשיו להסביר, אבל לדעתי אין קשר
אגב, האדם לא נברא אלא להתענג!!!! על ה', אבל זה תענוג, והעיוותי חשיבה רק מזיזים את האדם מהקב"ה....

חושב מחדש

משתמש מקצוען
אני ממליץ על הספר 'להעיר את הענק שבפנים', של אנתוני רובינס, [שני כרכים]
אמנם סופר גוי, אבל את ההמלצה עליו קיבלתי ממשגיח ידוע,
ספר מדהים, שעושה תהליך מקסים עם האדם.

אבל מעבר לכך מה שדובר כאן - בסופו של דבר כל תהליך פסיכולוגי הוא לא אובייקטיבי, כי הרי מי שפיתח את התהליך הפסיכולוגי, היה מוגבל לאישיויות ממוספרות, ולכן בסופו של דבר תהליכים פסיכולוגים אמורים להיות מותאמים לאדם אישית, כל המטרה בספרים/שיטות וכו', צריכים להוות כלים על מנת לעשות עם עצמנו תהליך שמתאים לנו.
ולכן הספר להעיר את הענק שבפנים, הוא ספר מדהים, כי הוא למעשה נותן לאדם לעשות תהליך עם עצמו.
ולכן עלינו לזכור - זה לא תורה מסיני.

לשונית

משתמש סופר מקצוען
'הכוח הפנימי' של ד"ר עוז מרטין
חוזרת על ההמלצה הזאת, לאלו שמחפשים הסתכלות תורנית. ד"ר מרטין הוא חרדי ותלמידו של הרב צוקרמן זצ"ל, ובספריו הוא מעניק את נקודת המבט התורנית לצד ההסברים הפסיכולוגיים המעולים מניסיונו רב השנים.
בכל מקרה שום ספר פסיכולוגיה לא יכול לפתור בעיות של אנשים, אלא לתת הכוונה והבנה עמוקה יותר.

yes h

משתמש פעיל
עריכה תורנית
אכן 'להעיר את הענק שבך' ספר מקצועי ומומלץ,
אם כי אינו נותן פרוטקול טיפולי מעשי כמו ש'בוחרים להרגיש טוב' נותן בתרגיליו.
ולכן כל ספר עם הייחודיות שלו, ומן הנכון להקיף את כל הספרים שהוזכרו כאן.
ועדיין ..
בשביל לטפל ולייעץ - יש להבין את הנפש האדם אך ורק בצורה אישית ופנימית, מתוך פתיחות המטופל אל המטפל, בלי שיפוטיות, שאנו כל כך נגועים בה.

5127109

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נ. ב. מה הגרשיים על מילת השיטה, יש לך הסתייגות מהשיטה? אשמח לשמוע מהי.
יש לי, בהחלט, אפילו פרגנתי לזה אקסטרא שלוש נקודות ...
אבל לא כעת ערב חג, אולי יותר מאוחר (אכתוב מאמר ואקרא לו : "טיגר טיגר האם זה אמת? או שכן או שלא.").
גם אני מצטרף להמלצה על ספריו של ד"ר עז מרטין, והוא לכעצמו אישיות נהדרת ומחכימה, וערך מוסף ישנו ממרומי גילו ומניסונו העשיר רב השנים, ולא כמו אחרים שאפילו לא עשו ארבעים וכבר מיעצים לכלל האוכלסיה לבלי להבחין בניואנסים דקים שקשורים לציבור שלנו.

מניסיון - אותה שיטה פועלת על אדם אחד מעולה, ועל השני רק הורסת אותו...
אמרה ידועה היא: אותה מחלה עם תרופות שונות.

חושב מחדש

משתמש מקצוען
אכן 'להעיר את הענק שבך' ספר מקצועי ומומלץ,
אם כי אינו נותן פרוטקול טיפולי מעשי כמו ש'בוחרים להרגיש טוב' נותן בתרגיליו.
ולכן כל ספר עם הייחודיות שלו, ומן הנכון להקיף את כל הספרים שהוזכרו כאן.
ועדיין ..
בשביל לטפל ולייעץ - יש להבין את הנפש האדם אך ורק בצורה אישית ופנימית, מתוך פתיחות המטופל אל המטפל, בלי שיפוטיות, שאנו כל כך נגועים בה.

מנסיון של שנים, הספר להעיר את הענק שבפנים כן נותן כלים לאדם עצמו, וכן למסייע לו להתמודד מול קשיים בהגדרות מאד חיוניות בנפש.

והנושא הנוסף שהעלת לגבי להבין את הנפש באמת, זו לדעתי תמצית עולם הפסיכולוגיה, חלק ניכר מן המטפלים אינם 'חשים' את האדם העומד מולם.

גילוי נאות - איני מטפל, ואיני מטופל, אך במסגרת עבודתי אני מייעץ ללא מעט אנשים, וחלק ניכר מתוך ההבנה שלי מגיע מ'להעיר את הענק שבפנים'. וחלק ניכר מתוך ספרי המוסר הקלאסיים, כמו הסבא מקלם, הסבא מנובהרדוק, ועוד ועוד...

חושב מחדש

משתמש מקצוען
פסיכולוגיה, זה לא ספר קריאה , זה שיטה, דרך לומדים ומתרגלים , הזמן עושה את שלו
מומלץ מאוד ספרי אהרון פרידמן, גם אתה יכול וכו'

לפעמים הדרך הנכונה היא לקנות ספר
לפעמים הדרך הנכונה היא להתייעץ עם חבר קרוב
ולפעמים ללכת לאיש מקצוע.

בן מיכאל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה תורנית
אבל לא כעת ערב חג, אולי יותר מאוחר (אכתוב מאמר ואקרא לו : "טיגר טיגר האם זה אמת? או שכן או שלא.").
גם אני מצטרף להמלצה על ספריו של ד"ר עז מרטין, והוא לכעצמו אישיות נהדרת ומחכימה, וערך מוסף ישנו ממרומי גילו ומניסונו העשיר רב השנים, ולא כמו אחרים שאפילו לא עשו ארבעים וכבר מיעצים לכלל האוכלסיה לבלי להבחין בניואנסים דקים שקשורים לציבור שלנו.
אשמח מאד לקרוא את המאמר כשיהיה מוכן.

אמרה ידועה היא: אותה מחלה עם תרופות שונות.

פעמוני שלג

משתמש מקצוען
באמת חשוב לשאול למה התכוונה פותחת האשכול. ספר שמעיין קלות בתורת הנפש? גישה טיפולית? אבחון אישיות? תאוריה מעמיקה? העמקה בנושא ספציפי כמו אמהות, כפיותיות, חרדות וכד? פסיכולוגיה זה תחום רחב.

חושב מחדש

משתמש מקצוען
באמת חשוב לשאול למה התכוונה פותחת האשכול. ספר שמעיין קלות בתורת הנפש? גישה טיפולית? אבחון אישיות? תאוריה מעמיקה? העמקה בנושא ספציפי כמו אמהות, כפיותיות, חרדות וכד? פסיכולוגיה זה תחום רחב.

שאלה מעולה -
התשובות שלי היו כלליות ולא נוגעות בהקשר של השאלה שלה...

סמינר דוד

משתמש מקצוען
אני עליתי על האשכול, כי בדיוק חיפשתי ספר לקנות למישהי.

ובלי קשר, אני מאמינה שספר מעורר את המחשבה, גם אם האדם לא בבעיה, אלא רק רוצה להתקדם, לעשות שינויים, להבין מעט יותר את השני, להוריד טונים בחשיבה על התנהגויות שונות, ועוד.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
אני עליתי על האשכול, כי בדיוק חיפשתי ספר לקנות למישהי.

ובלי קשר, אני מאמינה שספר מעורר את המחשבה, גם אם האדם לא בבעיה, אלא רק רוצה להתקדם, לעשות שינויים, להבין מעט יותר את השני, להוריד טונים בחשיבה על התנהגויות שונות, ועוד.
ולפעמים לתת לו להבין שהוא צריך טיפול.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
זה באמת נושא לדיון שלם!
האם מה שקורה לנו זה זה אמת או תלוי בחשיבה שלנו..
אני מרגישה שלעיתים יש בזה קצת התעלמות מבעיות אמיתיות וזה על גבול ההתעללות בעצמינו בשני...

בן מיכאל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה תורנית
זה באמת נושא לדיון שלם!
אני מרגישה שלעיתים יש בזה קצת התעלמות מבעיות אמיתיות וזה על גבול ההתעללות בעצמינו בשני...
אם את מדברת על שיטת העבודה, היא כלל לא מתעלמת מהבעיות, אלא עובדת להשלים עימן ובמקביל לעבוד לפתור אותן, כמובן כשאתה בעמדת כוח של השלמה יש לך עוצמה רבה הרבה יותר.

חושב מחדש

משתמש מקצוען
זה באמת נושא לדיון שלם!

הנושא הזה הוא נושא מרתק, מאתגר, ומלא בהפתעות.
אשתדל לכתוב עליו כמה פרקים בבלוג שלי.

5127109

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
פסיכולוגיה, זה לא ספר קריאה , זה שיטה, דרך לומדים ומתרגלים , הזמן עושה את שלו
מומלץ מאוד ספרי אהרון פרידמן, גם אתה יכול וכו'
ממש בתמצית - עקב ערב החג.
יש כמה סוגים של ספרים. יש כאלה שזה שיפור עצמי כמו קואצינג וכו.
יש ספרות שהיא בספרות פסיכולוגית מקצועית במקורה אבל עברה אי אילו תהפוכות לקורא המצוי - משהו כמו מדע פופלארי.
ויש ספרות פסיכולוגית מקצועית.

גם אתה יכול, וכו' משתייכים לחלק הראשון.
לבחור להרגיש טוב שייך לחלק השני - מכיון שיש בו תובנות מקצועיות ממש מנסיון של בעל נסיון ולימדה שיטתית מוכרת שלו. אך עם זאת הוא ידידותי למשתמש המצוי.
לחלק השלישי משהו כמו הילד משפחתו וסביבתו של ויניקוט.

מקבילה מעולם הכלכלה : "האם גם לכם לא היה מים חמים", "שיחות על תורת המשחקים" שייך לזרם הראשון. "תורת המשחקים" של 2 הפרטופסרים היודועים הללו שייך לזרם השני כי הוא מצקועי אך עם זאת קריא ויכול להביא תועלת לקורא המצוי. "רציונליות הגינות ואושר", "אסטרגיות מעורבות בשויי משקל נאש - הספר המלא" שייך לזרם השלישי.

החלק הראשון וחלקים נרחבים מהחלק השני הם מאוד מסחריים. כאשר רואים שהוא מאוד מפותחים זה אומר שיש ציבור מאחוריו שרואה בשיטה הזו חן. אם בצדק - כלומר שזה עושה מה שזה אמור לעשות ויותר מזה האם זה לא מזיק - זה שאלה אחת. אם זה "מוכר" ואנשים עושים מזה כסף זה שאלה אחרת. אפשר להמשיל את זה לדיאטה. יש דברים פופלארים שלא עובדים או עובדים לזמן קצר ויש דיאטות.( המשך יבוא בעז"ה, יש לי המון מה להגיד פה.)

זה באמת נושא לדיון שלם!

עיקרים מהשיטה, ואולי אפילו את יסוד הגישה שלה אפשר למצוא כבר במהר"ל בבאורו על חטא המרגלים. זאת לא עיקר הבעיה פה, ודווקא לכן זה הביא מזור להמון אנשים. אבל - ההכוונה המתלוות לקריאה או לטיפול, או במילים אחרות לאן לוקחים את התובנות האלה של ביירון וחבריה, האם באמת לשיפור עצמי ומקפצה הלאה או להשלמה לא נכונה ודשדוש - זה כבר עינן אחר.

אם את מדברת על שיטת העבודה, היא כלל לא מתעלמת מהבעיות, אלא עובדת להשלים עימן ובמקביל לעבוד לפתור אותן, כמובן כשאתה בעמדת כוח של השלמה יש לך עוצמה רבה הרבה יותר.
זה נכון שבספר מובאים כלים לסוג כזה, בפועל - לא תמיד זה כך. הקו הדק הזה מאוד חמקמק.
וגם בזה יתכן אסטרגיות מעורבות, שאם חלק אפשר להשלים ועם חלק לעשות את "העבודה". (...)

ביירון, כיון דאתי לידן אימא ביה מילתא.
שאף לא לא ימכור לי תותים שהיא שווה משהו בגלל שהיא הצליחה לצאת מהדיכי בלי כדורים. גם גון נאש, זוכה פרס נובל לכלכלה על אסטרגיות מערובות בתורת המשחקים, היה חולה סכיזופרניה והצליח לצאת מזה בכח השכל כשהוא שם לב שהדמיות הדימיוניות שהוא רואה לא גדלות יחד איתו אלא הן תמיד באותו גיל. היום אם משהו ינסה אפילו רק להציע את זה למשהו חולה, זה יהיה אסון. וכל דבר כבודו במקומו מונח. וגם כשיש ארגז כלים, והמון מטפלי שדה אוהבים להתגדר בארגז כלים עשיר, למרות שהוא לא מקצועי, וסליחה על המילה, לא אקדמי או משתווה לו, צריכים גם להבין את היחס בין הכלים ומתי להשתמש במה.

וכל זאת ערב החג, והדברים עתיקים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה