תורה הקדושה התחנני בבקשה
שכינה בגלות
פ ס י כ ו ל ו ג י ה...........
זה אותה טומאה שיצרה את תנועת הפמינזם... שנוצרה מנשים שחוו ניצול והחליטו להעמיד את הגברים על המקום, וזה היה גברים נאורים... שכל תורת הפסיכולוגיה היתה שגורה על פיהם...
למנוע גירושין על ידי פסיכולוגיה... אולי
לבנות 'בית משכן לשכינה' / 'בית יהודי'
ממש לא!
כל תורת הפסיכולוגיה על רגל אחת (עקומה) אומרת 'אני דואג לעצמי'
כל תורתנו הקדושה אומרת 'מה אוכל לעשות בשביל השני'
הייתי ממליץ על 'עלי שור' למשל חלק ב' בעיקר, יש שם פרק שלם שעוסק בעבודה על סבלנות ובתוכו יש על סבלנות לעצמינו ולבן זוגינו. מאד בונה וכתוב בשפה קולחת
ספרים שנכתבו על ידי גויים לעיתים הם טובים וחכמים אך רמת ההשפעה שלהם נמוכה, הם לא שייכים כלל לקומת האדם המושפע מהם - לא מומלץ בכלל
בהצלחה
הבנתי כבר את הכיוון שלך...
כנראה לא שמעת על הרב שלמה הופמן, שכמה וכמה מגדולי ישראל בדור הקודם (כמדומני החזו"א ועוד..) שלחו אותו ללמוד פסיכולוגיה כדי לעזור לאנשים ועד יומו האחרון עזר לעשרות ואלפי בחורים ואנשים,
מי שלא מבין חושב שפסיכולוגיה זה איזה מישהו אחד שהמציא איזה תיאוריה וזהו, -
מה הקשר לפמניזם, ומה הקשר לאגואיזם...???
יש כ"כ הרבה אסכולות בפסיכולוגיה, ולא כולם זה פרויד וחבריו, וגם אצל הפסיכולוגיה הפרוידיאנית לא הכל בעייתי,
לומר באופן גורף על כל הפסיכולוגיה שזה טומאה, זה פשוט מבט שטחי,
אני לא אומר שכל הפסיכולוגיה זה בסדר, ושאין שם בעיות, בוודאי שישנם דברים שהם היפך התורה, אבל שוב, יש כ"כ הרבה שיטות ואסכולות בתוך מה שנקרא "פסיכולוגיה" (שבתרגום פשוט זה - תורת הנפש) שבהחלט ישנם דברים שהם בסדר גמור, למשל - C.B.T זה דוגמה של משהו שקשור לפסיכולוגיה אך אין בזה שום בעיה, וגם בטיפולים דינאמיים, ישנם הרבה דרכים לטפל ובהחלט יש הרבה אפשרויות לקחת דברים מהפסיכולוגיה ולהתאים אותם לתורה שלנו,
אז, אפשר לנשום אוויר ולהירגע, הכל בסדר, ולא כל מה שכתוב בפשקווילים צריך להאמין...