דרוש מידע ספר פסיכולוגיה טוב

אהרן שטיימן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
תורה הקדושה התחנני בבקשה

שכינה בגלות

פ ס י כ ו ל ו ג י ה...........:(

זה אותה טומאה שיצרה את תנועת הפמינזם... שנוצרה מנשים שחוו ניצול והחליטו להעמיד את הגברים על המקום, וזה היה גברים נאורים... שכל תורת הפסיכולוגיה היתה שגורה על פיהם...

למנוע גירושין על ידי פסיכולוגיה... אולי

לבנות 'בית משכן לשכינה' / 'בית יהודי'

ממש לא!

כל תורת הפסיכולוגיה על רגל אחת (עקומה) אומרת 'אני דואג לעצמי'

כל תורתנו הקדושה אומרת 'מה אוכל לעשות בשביל השני'

הייתי ממליץ על 'עלי שור' למשל חלק ב' בעיקר, יש שם פרק שלם שעוסק בעבודה על סבלנות ובתוכו יש על סבלנות לעצמינו ולבן זוגינו. מאד בונה וכתוב בשפה קולחת

ספרים שנכתבו על ידי גויים לעיתים הם טובים וחכמים אך רמת ההשפעה שלהם נמוכה, הם לא שייכים כלל לקומת האדם המושפע מהם - לא מומלץ בכלל

בהצלחה

הבנתי כבר את הכיוון שלך...
כנראה לא שמעת על הרב שלמה הופמן, שכמה וכמה מגדולי ישראל בדור הקודם (כמדומני החזו"א ועוד..) שלחו אותו ללמוד פסיכולוגיה כדי לעזור לאנשים ועד יומו האחרון עזר לעשרות ואלפי בחורים ואנשים,

מי שלא מבין חושב שפסיכולוגיה זה איזה מישהו אחד שהמציא איזה תיאוריה וזהו, -

מה הקשר לפמניזם, ומה הקשר לאגואיזם...???

יש כ"כ הרבה אסכולות בפסיכולוגיה, ולא כולם זה פרויד וחבריו, וגם אצל הפסיכולוגיה הפרוידיאנית לא הכל בעייתי,

לומר באופן גורף על כל הפסיכולוגיה שזה טומאה, זה פשוט מבט שטחי,

אני לא אומר שכל הפסיכולוגיה זה בסדר, ושאין שם בעיות, בוודאי שישנם דברים שהם היפך התורה, אבל שוב, יש כ"כ הרבה שיטות ואסכולות בתוך מה שנקרא "פסיכולוגיה" (שבתרגום פשוט זה - תורת הנפש) שבהחלט ישנם דברים שהם בסדר גמור, למשל - C.B.T זה דוגמה של משהו שקשור לפסיכולוגיה אך אין בזה שום בעיה, וגם בטיפולים דינאמיים, ישנם הרבה דרכים לטפל ובהחלט יש הרבה אפשרויות לקחת דברים מהפסיכולוגיה ולהתאים אותם לתורה שלנו,

אז, אפשר לנשום אוויר ולהירגע, הכל בסדר, ולא כל מה שכתוב בפשקווילים צריך להאמין...

אהרן שטיימן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הבהרה קטנה - ודאי שהכל כתוב בתורה הקדושה, ולא צריכים להזדקק לדברים אחרים,
אך כוונתי שישנם דברים שהם בגדר "חכמה בגויים תאמין" ולא סותרים את התורה, וממילא אין בעיה להשתמש בהם...

חושב מחדש

משתמש מקצוען
אני לא יודע מאיפה הבאת את זה...
לשמחתי זה לא נכון.

וכמו שכתב זה שמעלי,
ויותר מכך, מי שמכיר את המשגיחים בעולם הישיבות, יודע כמה הם נעזרים בספרי פסיכולוגיה..

כמובן שבסיס הנפש הוא בספרי מוסר של רבותינו, אבל את המידע שיש 'בגויים', חכמה בגויים תאמין

והערה אחרונה, הרב הופמן ממש לא היה היחיד שקיבל הוראה כזו.

נערך לאחרונה ב:

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
תורה הקדושה התחנני בבקשה

שכינה בגלות

פ ס י כ ו ל ו ג י ה...........:(

זה אותה טומאה שיצרה את תנועת הפמינזם... שנוצרה מנשים שחוו ניצול והחליטו להעמיד את הגברים על המקום, וזה היה גברים נאורים... שכל תורת הפסיכולוגיה היתה שגורה על פיהם...

למנוע גירושין על ידי פסיכולוגיה... אולי

לבנות 'בית משכן לשכינה' / 'בית יהודי'

ממש לא!

כל תורתנו הקדושה אומרת 'מה אוכל לעשות בשביל השני'

הייתי ממליץ על 'עלי שור' למשל חלק ב' בעיקר, יש שם פרק שלם שעוסק בעבודה על סבלנות ובתוכו יש על סבלנות לעצמינו ולבן זוגינו. מאד בונה וכתוב בשפה קולחת

ספרים שנכתבו על ידי גויים לעיתים הם טובים וחכמים אך רמת ההשפעה שלהם נמוכה, הם לא שייכים כלל לקומת האדם המושפע מהם - לא מומלץ בכלל

בהצלחה
מי שכתב את עלי שור הלך בעצמו ללמוד באוניברסיטה של גויים. חכמה בגויים תאמין.

שמחה בהצלחה

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
אתם מבינים לבד את ההבדל בין אדם בוגר ואחראי שהלך במטרה להיות בגדר 'תוכו אכל קליפתו זרק' לבין איש פשוט. רק לשם הדוגמא אני מכיר פסיכולוגית שסיפרה לי שהן היו 5 בנות מזרחניקיות (חזקות של פעם לפני 28 שנה) שנכנסו ללימודי פסיכולוגיה, כשהן יצאו עם תואר אחת מהן לא נשארה דתיה, ולא בגלל הקלקולים הסביבתיים אלא בגלל השינוי התפיסתי.

אם כבר בפסיכולוגיה עסקינן הדוגמא של CBT היא דוגמא לא טובה! זה שטיפול פסיכולוגי עוזר זה ברור ויש מקרים שאין ברירה אלא להעזר וחכמה בגויים (שאגב גם זה נידון בראשונים על מה זה הולך... וממש לא מוסכם על זה שהכוונה לקבל מהם... אלא רק להכיר) וכו' וכו' וברור שכשהמקרה שלפני חמור גם אני אעזר בהם, אבל לא בתור אידיאל או בתור שיטה לעזרה בבנין בית, אלא רק לעזרה נקודתית, לגבי CBT רוב מוחלט של המחקרים שנעשו על תועלת השיטה, מוכיחים שלאחר שנתיים אחוזים גבוהים מעידים על חזרה אחורה וחוסר יעילות.

אז אם כבר נזקקים לטיפול לא כדאי לעשות זאת על קצה המזלג אלא באופן יסודי

ומה שכתבתי היה על עצם השיטה וזה ברור שזה כך, ולהגיד שפרויד זה לא העיקר, אתה כנראה ניזון רק מספרים וכדומה, אם תתקשר עם פסיכולוגים רציניים, היחס הוא להבדיל אלף וכו' כמו הרמב"ם אצלינו וגם ברמת הטיפול המעשית ולא רק בתאוריות.

שמחה בהצלחה

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
לגבי הרב וולבה זה נכון וגם לגבי הרב שלמה הופמן, אבל מי שמכיר את ספריהם מבין שהם עשו וגם כתבו במפורש את ההיפך הגמור מהפסיכולוגיה המודרנית במקרים רבים.
ולכל יודעי דת ודין, יש ספר, שלא זמין היום לרכישה בארץ, 'עצות והדרכות' חיבר אותו פסיכולוג חרדי אמריקאי שהתכתב לגבי מקרים שהיו לו עם הסטייפלר, שם מקבלים קצת אפיזודה שונה מהמוצגת על ידכם על הגישה לסוגיות הנפש ממבט תורתינו הקדושה, זה לא אומר שכל מה שהם אומרים זה לא נכון אלא שהיחס לנפש סתם ולנפש יהודי היא שונה, כמו שיש סוגיות בגמ' שגוי לא יכול להבין ודאי שעומק נפשו של יהודי לא יכולה להתפס בכללותה על ידי גוי

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אתם מבינים לבד את ההבדל בין אדם בוגר ואחראי שהלך במטרה להיות בגדר 'תוכו אכל קליפתו זרק' לבין איש פשוט. רק לשם הדוגמא אני מכיר פסיכולוגית שסיפרה לי שהן היו 5 בנות מזרחניקיות (חזקות של פעם לפני 28 שנה) שנכנסו ללימודי פסיכולוגיה, כשהן יצאו עם תואר אחת מהן לא נשארה דתיה, ולא בגלל הקלקולים הסביבתיים אלא בגלל השינוי התפיסתי.

אם כבר בפסיכולוגיה עסקינן הדוגמא של CBT היא דוגמא לא טובה! זה שטיפול פסיכולוגי עוזר זה ברור ויש מקרים שאין ברירה אלא להעזר וחכמה בגויים (שאגב גם זה נידון בראשונים על מה זה הולך... וממש לא מוסכם על זה שהכוונה לקבל מהם... אלא רק להכיר) וכו' וכו' וברור שכשהמקרה שלפני חמור גם אני אעזר בהם, אבל לא בתור אידיאל או בתור שיטה לעזרה בבנין בית, אלא רק לעזרה נקודתית, לגבי CBT רוב מוחלט של המחקרים שנעשו על תועלת השיטה, מוכיחים שלאחר שנתיים אחוזים גבוהים מעידים על חזרה אחורה וחוסר יעילות.

ומה שכתבתי היה על עצם השיטה וזה ברור שזה כך, ולהגיד שפרויד זה לא העיקר, אתה כנראה ניזון רק מספרים וכדומה, אם תתקשר עם פסיכולוגים רציניים, היחס הוא להבדיל אלף וכו' כמו הרמב"ם אצלינו וגם ברמת הטיפול המעשית ולא רק בתאוריות.
הרב וולבה לא היה כל כך בוגר כשהוא למד באוניברסיטה ועדיין לא היה רב נכבד וחשוב כפי שהוא נתפס היום. הוא היה 'סתם' אדם שהחליט ללמוד פסיכולוגיה.

יש גם אחוזים גדולים של בחורים שלומדים בישיבות הקדושות ונושרים ל"ע, ומנגד - אחוזים גדולים של לומדי פסיכולוגיה דתיים וחרדיים שנשארים איתנים באמונתם.

ולגבי פרויד - רוב מוחלט מהתיאוריות שלו לא מקובלות כיום, אבל המונחים שהוא יצר הפכו להיות אבני בניין בהתייחסות לתורת הנפש.

ולגבי cbt - זה נכון שכך מורים המחקרים וזה יכול להעיד על 2 דברים:
1. שהשיטה הזאת טובה ונכונה בתור עזרה ראשונה בלבד (אחרי שהיא מצליחה חשוב ללכת לטיפול דינאמי).
2. שהשיטה הזאת חדשה והיא זקוקה לשינויים ושיפורים. למשל, מודל אפר"ת מתייחס לאירוע בודד ולפרשנות בודדת, כאשר לכאורה לפני האירוע יש רשת של פרשנויות ותפיסות עולם ועל גביהם מתחולל האירוע, כך ששינוי של פרשנות בודדת אינו מטפל בשורש העניין אלא רק שינוי קוסמטי.

שבת שלום

חושב מחדש

משתמש מקצוען
שנכנסו ללימודי פסיכולוגיה,
הבדל שמים וארץ בין לימודי פסיכולוגיה שמביאים תאוריות כפרניות, לבין ספרים מסוימים שידועים כספרים איכותיים.
בזה אני מסכים איתך. כל אותם שיטות מהירות שלא משפעיות על עומק הנפש, פחות נחשבות בעיני.
ולהגיד שפרויד זה לא העיקר
רוב חוקרי עולם הנפש/פסיכולוגיה מודים כיום ששיטתו היא בטעות יסודה.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אגב, אני חייבת להדגיש שלימודי פסיכולוגיה טובים ונכונים כשהם מגיעים ככלי עזר ליהודי שומר המצוות ולא כתורה בפני עצמה. ברור שיש דברים שצריך להשמיט או להבין בצורה אחרת מאשר הצורה המוגשת באוניברסיטאות, ולכן חשוב שאדם שהולך ללמוד את המקצוע הזה יהיה עם השכלה דתית רחבה ועם יראת שמים.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
אני מכירה בחורות חרדיות שלמדו בסמינר חרדי וירדו מהדרך.
שום דבר לא מעיד על כלום.

בכל מקום יש נסיונות וכל מקום יכול להוות פיתוי גדול יותר לבחור בדרך הלא נכונה והלא יהודית.
בחירה יש תמיד
וכל דבר צריך לעשות בעצת רבנים.
ולהתפלל לס"ד שאכן אנחנו בכיוון הנכון.

yes h

משתמש פעיל
עריכה תורנית
פסיכולוגיה בכללות היא אכן תורת הנפש,
תורת פרויד ודומיו כתבו את שיטתם לפי הבנתם, הרגשתם ועולמם, ואכן בסיס שיטתם הוא סותר מאד לדרכה של תורה, ולכן יש ליהדות חשבון ארוך עם עיקר שיטתם, לפיה, שהאדם מופעל מכח כמה גורמים מרכזיים, כמעט ללא שליטה עליהם, ומתוך זה נוצר קונפליקטים, ומכאן החרדות והדכאונות וכו'.
דבר שהוא נגד בסיס השקפת היהדות לפיה, יש בחירה לאדם. ואינו מונע נגד רצונו, ואכמ"ל.
אכן יש חכמה בגויים תאמין, בתור כלים טכניים שצריך לדעת היכן להשתמש, ובאיזה מהם. כמו הCBT כלי נפלא למי שהבין אותו בלומדע'ס שלו, ואפשר לפתח אותו לנושאים רבים בחיי עולם הישיבות, ויש כמה וכמה משגיחים ומטפלים בעולם הישיבות, שעושים עם הכלי הזה נפלאות.
ישנם עוד טכניקות, כמו 4 שאלות של שיטת העבודה של קיטי, והבנת הרעיון של NLP, וכן ישי שליף ועוד ועוד,.
אם משתמשים בכלים אלו רק בתור כלי עזר טכניים לשינוי חשיבה, לנתינת מוטיבציה, ליציבות, לעקביות, מה טוב, והאמת היא שזה מה שחסר לדור שלנו - הבנה אמיתית ונתינת מענה לספיקות ולהטרדות, בשפה מדוברת ומובנת.
ולאמיתה של תורה, אחר שלומדים את הכלים הטכניים הנ"ל מגלים שהרבה מהם כתובים בחז"ל, או בעלי שור, וכדומה. כך שאנחנו מסתובבים בתוך אותו מעגל, אלא בשינויי שפה כאלו ואחרים.

נערך לאחרונה ב:

צלצולית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אני הבנתי שאת מתכוונת שלפעמים טיפול יכול לפגוע בבנאדם. מסכימה לחלוטין . -
הגבתי מה שהגבתי כתגובה למי שאמרה שלפעמים להביא לבן אדם ספר של טיפול יכול לפגוע בו.
מי מביא ספר של טיפול?
בתור מתנה לחבר? -
מי שיודע שזה יענין את החבר שלו, ולא התכוונתי לספר של טיפול אלא לספר שעוסק בעניני פסיכולוגיה.

צלצולית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
מצרפת גם פה קישור למאמר שכתבתי באתר "צריך עיון" בתגובה למאמר ששלל טיפול פסיכולוגי עבור יהודי חרדי:

https://iyun.org.il/article/psychology/פנים-רבות-לפסיכולוגיה/

המאמר לא מקיף את כל הנקודות בנושא "פסיכולוגיה ויהדות", אלא מתייחס לטענות הספציפיות שעלו במאמר הראשון.

לשונית

משתמש סופר מקצוען
מי שכתב את עלי שור הלך בעצמו ללמוד באוניברסיטה של גויים. חכמה בגויים תאמין.
וכן כתב מאמר יפה מאוד על פסיכולוגיה ודת ועל הקשר ביניהם, היכן סותר והיכן לא וכו'.
http://www.daat.ac.il/daat/chinuch/tehnologya/volbe-psych.pdf

לגבי CBT - השיטה לא מתאימה לכל סוגי הבעיות.
מטפל מומחה מבין מי עומד לפניו ומה מתאים לו. האם דינאמי, CBT, סכמה תרפיה ועוד, ולפעמים יש גם בעיות שאי אפשר לפתור.
כשמטפלים בשיטה זו בבעיות המתאימות - רואים הצלחות יפות בס"ד.

חוקרנוב

משתמש רשום
לא ממליץ על מרים אדהאן בכלל. לא קראתי את זה ספסציפית אבל שאר הספרים שלה ממש לא עושים טוב לאנשים שקוראים אותם. יש לה עוד קולקציה של ספרים שלא כל כך ידועים בציבור שלנו, ולדעתי טוב שכך. הרבה הציצו ונפגעו. אפשר לומר שבסופו של תהליך זה ההפך הגמור מבוחרים להרגיש טוב. אם משהו רוצה לדעת איך להפגע, ולמקסם את הפגיעה אצלו, אני ממליץ לו על קוצים וברקנים.
במקום זה אפשר ללמוד להחליק עינינים ולזרום, טוב להן וטוב לעולם.

לגופה של שאלה, אני ממליץ בחום על האדם מחפש משמעות של ויקטור פרנקל, בפרט בתור מתנה.
שטויות.השמצה מכוערת.
היא כותבת נפלא לא כל אחד מבין או נקשר למה שהיא אומרת אבל אשה מדהימה וספרים מצויינים

5127109

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
שטויות.השמצה מכוערת.
זו אינה השמצה, ןדאי שלא אישית, אלא מאמר עיניני, העונה לשאלה האם ספריה מומלצים או לא.

לדעתי לא.

היא יכולה להיות אדם נפלא, ובעל מקצוע מיומן, אבל ספריה, והאג'נדה העומדת מאחוריהם לדעתי גורמים לנזק. אדם צריך לדעת לקבל ביקורת על העבודה שלו, והדברים נאמרו מתוך התרשמות אישית שלי מהחשיפה לחומרים שלה, משיח עם ידידים ומכרים ואנשים מקצוע העוסקים בנושאים אלו, ומהכרות אישית ומעמיקה שלי עם עולם הטיפול המקצועי.

ואני שוב חוזר על השאלה, העינינית ג"כ, האם כל ספריה מוצעים למכירה בנקודות המכירה המקובלות לציבור החרדי?

נחמי ווייס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
משפט קולע של הגר"י הוטנר זצ"ל על פרויד:
"דרווין הכניס מטרליזם לטבע; מרקס הכניס מטרליזם להיסטוריה; ופרויד הכניס מטרליזם לתוך נשמת האדם עצמו. כל המטרליזיס'טן גורמים חורבן לקדושה; אמנם פרויד תקע חרבו לתוך הפרוכת".

(מקור: ספר הזכרון עמ' פה. בהמשך מובא שם מאגרותיו הסבר לענין)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה