ודאי שיש דברים שלא תלויים בנו ואנחנו לבד לא יכולים לפתור.
פתרון לא חייב להיות לבד...
בשביל זה יש אנשים נוספים בעולם..
ודאי שיש דברים שלא תלויים בנו ואנחנו לבד לא יכולים לפתור.
זה לא קשור רק לזה, זה קשור לכלל הבעיות של בן אדם.אז למה יש מסכת גיטין בכלל?
זה פתרון עצוב, וכואב, ונורא!כי לעיתים זה חלק מהפתרון..
את מדברת רק על זוגיות.. אני מדבר על האדם עצמו, בהתמודדות מול עצמו, להגיע למצב של אישיות בריאה וטובה.
האם להתגרש או לא, לא קשור רק לנפש - אלא להתאמה.
וזה לא הנושא שעליו כתבתי כלל וכלל.
זה פתרון עצוב, וכואב, ונורא!
(אאל"ט, בספר הנ"ל אדהאן משווה אותו לקטיעת אבר!)
ואגב, אני ממש לא מסכימה אתך בנוגע להתאמה. אפשר ליצור התאמה!
ולא, אני לא מדברת רק על זוגיות. השאלה על מסכת גיטין הייתה רק כדוגמה.
גם ילדים להורה בעייתי, או גיסים, כמו בדוגמה שנתן 5127109, או עובדים תחת בוס בעייתי או עם קולגה שכזה, או שכן שכזה, סובלים, וזה לא כ"כ תלוי בהם.
ברוב המקרים אתה צודק.אלו שלא? זה מישהו שלא רוצה לעזור לעצמו..
או שהוא התעייף, כי לא היה לו פרטנר....
לפעמים הגיטין הם הפתרון...אז למה יש מסכת גיטין בכלל?
היא הגיבה על כך...לפעמים הגיטין הם הפתרון...
להבנתי, אין התאמה, ואין צורך ליצור התאמה, צריך ליצור הבנה והשלמה. שזה אומר הרבה עבודה משותפת.ואגב, אני ממש לא מסכימה אתך בנוגע להתאמה. אפשר ליצור התאמה!
וגם לא ללכת לטיפול יכול לפגוע.אם זה בטוח לא יפגע בו.........
כל מקרה שונה מחברו, ולכן על הצד הנפגע ללכת להתייעץ בהקשר של המקרה הפרטי.וגם לא ללכת לטיפול יכול לפגוע.
אז מה באמת צריך לעשות?
לא ...שאף פעם לא תביני....
נראה לי שהיא התכוונה שיש בעיות (נדירות, אבל קיימות) שאי אפשר לפתור רק ע"י חשיבה חיובית וכדו'. נסיון לפתור אותן כך רק מאמלל.
על כל בנאדם משפיע משהו אחר.שספר יכול לעשות לאדם...
מי שמחליט להתגרש כי התרגש מספר, או בנה תהליך מספר שקרא, או כל דבר אחר, יכול לעשות את זה גם כשיקרא את "פלא יועץ" ו"מסילת ישרים".
מספיק שיהיה כתוב שהאחד צריך לעשות משהו לשני, והוא לא מקבל את זה.
הסבירות היא, שאדם קורא דברים, חושב עליהם, מתדיין אתם בינו לבין עצמו, ומחשב צעדים ותהליכים.
אין מה לעשות עם חסרי שכל.
ואני לא באה לצדד בספרים של מרים אדהאן, וגם לא באתי לבקר אותה, אלא להתייחס למשפטים שנאמרו פה.
גם לא...אני הבנתי אחרת לגמרי ממילותיה,
הכוונה הייתה [לפי הבנתי] האם באמת הכל ניתן לשינוי על ידי טיפול, האם יש דברים שבאמת לא תלויים בנו, ואנחנו משקיעים את כל כוחותינו, אבל זה לא משהו שניתן לשינוי. ..
ראיתי את תגובתך.גם לא...
כתבתי כבר מה שהתכוונתי.
את דברת על זה שכשמביאים ספר על טיפול רומזים שילך לטיפול, וזה באמת פוגע. לא ללכת לטיפול זה יכול לפגוע ואין בזה ספק, אבל האם בשביל זה נפדע אנחנו באנשים?וגם לא ללכת לטיפול יכול לפגוע.
אז מה באמת צריך לעשות?
סלט שלם נהיה כאן...את דברת על זה שכשמביאים ספר על טיפול רומזים שילך לטיפול, וזה באמת פוגע. לא ללכת לטיפול זה יכול לפגוע ואין בזה ספק, אבל האם בשביל זה נפדע אנחנו באנשים?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: