דרוש מידע ספר פסיכולוגיה טוב

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
כי לעיתים זה חלק מהפתרון..
את מדברת רק על זוגיות.. אני מדבר על האדם עצמו, בהתמודדות מול עצמו, להגיע למצב של אישיות בריאה וטובה.
האם להתגרש או לא, לא קשור רק לנפש - אלא להתאמה.
וזה לא הנושא שעליו כתבתי כלל וכלל.
זה פתרון עצוב, וכואב, ונורא!
(אאל"ט, בספר הנ"ל אדהאן משווה אותו לקטיעת אבר!)
ואגב, אני ממש לא מסכימה אתך בנוגע להתאמה. אפשר ליצור התאמה!

ולא, אני לא מדברת רק על זוגיות. השאלה על מסכת גיטין הייתה רק כדוגמה.
זה יכול להיות בכל מערכת יחסים.
גם ילדים להורה בעייתי, או גיסים, כמו בדוגמה שנתן 5127109, או עובדים תחת בוס בעייתי או עם קולגה שכזה, או שכנים שיש להם שכן רע, סובלים, וזה לא כ"כ תלוי בהם.

חושב מחדש

משתמש מקצוען
זה פתרון עצוב, וכואב, ונורא!
(אאל"ט, בספר הנ"ל אדהאן משווה אותו לקטיעת אבר!)
ואגב, אני ממש לא מסכימה אתך בנוגע להתאמה. אפשר ליצור התאמה!

ולא, אני לא מדברת רק על זוגיות. השאלה על מסכת גיטין הייתה רק כדוגמה.
גם ילדים להורה בעייתי, או גיסים, כמו בדוגמה שנתן 5127109, או עובדים תחת בוס בעייתי או עם קולגה שכזה, או שכן שכזה, סובלים, וזה לא כ"כ תלוי בהם.

כמובן שאפשר ליצור התאמה, כמו בין שני משקיעים, כמו בין שני חברים, כך אפשרי ליצור התאמה בין בני זוג... לשמחתי הייתי שותף כמה פעמים בתהליכים שכאלה...
ובכל מסגרת אינטראקציה חברתית יתכן ויהיו בעיות, וכמעט כולם ניתנות לפתרון,
אלו שלא? זה מישהו שלא רוצה לעזור לעצמו..
כתבתי בבלוג שלי בנתיים פוסט אחד בענין, אבל כיוון ומספר הצפיות בו משוגע לחלוטין, אכתוב בעזי''ת, עוד אחד.. בקרוב מקווה.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
שאף פעם לא תביני....
נראה לי שהיא התכוונה שיש בעיות (נדירות, אבל קיימות) שאי אפשר לפתור רק ע"י חשיבה חיובית וכדו'. נסיון לפתור אותן כך רק מאמלל.
לא ...
התכוונתי משהו הרבה יותר פשוט.

שלעיתים אגם מתמודד עם משהו מסוים והוא מנסה לפתור אותו במיליון דרכים ועיצות.
מדבר עם חברים, פותח ספרים, הרצאות , מוסר, עבודת המידות ושום כלום .
לא פותר במשהו אמיתי.

ויכול להגיע ספר טוב ואפילו ספורי ואולי דווקא ספורי ( תלוי כמובן מה מרכיבי הספור ) והוא מבין שההתעקשות שלו למשל לא ללכת לטיפול מוטעית. או שהדבר היעיל באמת זה ללכת לטיפול.
עזרה מקצועית .
מישהו מקצועי שיסדר לו את החשיבה ויתן לו כלים וכח לעבוד.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
שספר יכול לעשות לאדם...

מי שמחליט להתגרש כי התרגש מספר, או בנה תהליך מספר שקרא, או כל דבר אחר, יכול לעשות את זה גם כשיקרא את "פלא יועץ" ו"מסילת ישרים".

מספיק שיהיה כתוב שהאחד צריך לעשות משהו לשני, והוא לא מקבל את זה.

הסבירות היא, שאדם קורא דברים, חושב עליהם, מתדיין אתם בינו לבין עצמו, ומחשב צעדים ותהליכים.

אין מה לעשות עם חסרי שכל.

ואני לא באה לצדד בספרים של מרים אדהאן, וגם לא באתי לבקר אותה, אלא להתייחס למשפטים שנאמרו פה.
על כל בנאדם משפיע משהו אחר.
וההגדרה חסרי שכל היא בעיני קצת שיפוטית.

שמעתם על המושג הוראה מתקנת?
האם מלמדים בזה ילדים תורה אחרת מתואת האותיות והמספרים?
ברור שלא.
רק שהצורה והדרך להעביר הוא במילים וגישה קליטה בעבורם.

ומנגד-
שמעתי בדיוק היום הרצאה של הרב יעקובזון על חינוך ילדים והוא אומר שנתן שיחה באיזה מקום ובאו איתו אל הרב שיש לו עיצות והערות לא משלנו..
אמר לו הרב וזה היה ר' חיים קנייבסקי----דבר איתם בשפה שהם מכירים. תגיד "בן אדם לחברו" והם יבינו.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
אני הבנתי אחרת לגמרי ממילותיה,
הכוונה הייתה [לפי הבנתי] האם באמת הכל ניתן לשינוי על ידי טיפול, האם יש דברים שבאמת לא תלויים בנו, ואנחנו משקיעים את כל כוחותינו, אבל זה לא משהו שניתן לשינוי. ..
גם לא...
כתבתי כבר מה שהתכוונתי.

צלצולית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
וגם לא ללכת לטיפול יכול לפגוע.

אז מה באמת צריך לעשות?
את דברת על זה שכשמביאים ספר על טיפול רומזים שילך לטיפול, וזה באמת פוגע. לא ללכת לטיפול זה יכול לפגוע ואין בזה ספק, אבל האם בשביל זה נפדע אנחנו באנשים?

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
את דברת על זה שכשמביאים ספר על טיפול רומזים שילך לטיפול, וזה באמת פוגע. לא ללכת לטיפול זה יכול לפגוע ואין בזה ספק, אבל האם בשביל זה נפדע אנחנו באנשים?
סלט שלם נהיה כאן...

העלו כאן נקודה האם אפשר להתקדם נפשית רגשית רוחנית מספר, כשספר ואפילו קריאה ואפילו גויי נמצא בתוך השאלה.

מי מביא ספר של טיפול?
בתור מתנה לחבר?
זו מתנה יפה אבל אם היא באמת מכוונת ממקום שכאילו אומר- הלוו אתה בבעיה אתה חייב עזרה מקצועית זה אכן פוגע.

אני הבנתי שאת מתכוונת שלפעמים טיפול יכול לפגוע בבנאדם. מסכימה לחלוטין .
לכן חשוב לברר עד כמה שידינו משגת שאכן הטיפול שהולכים אליו הוא נכון ומקצועי. וזאת אחרי שיש ידיעה שאכן נצרך כאן טיפול.
יש פרמטרים די ברורים מתי אדם נצרך טיפול והתערבות מקצועית. ומתי רק התאווררות רגעית תתן לו כוחות להמשיך הלאה.
כשאדם מרגיש שהחיים נתקעים לו ולא עוזר לו כל העיצות והשיטות או אפילו שיחה טובה עם חבר טוב, או אפילו רב/ הורה וכדו'. זה הזמן לבקש עזרה.

ספר במהותו זה בכדי לגרום שינוי בחשיבה.
ולו מזערית.
ספר לדעתי יכול להפוך חשיבה לגמרי. ממש כך.
שיגרום לפעולה בעקבות השינוי חשיבה -מסופקת. כי אולי זה ידליק את הבנאדם לרגע אבל לא יתן כוחות לנוע.
כי בדיוק כאן נמצאת הנקודה של היכולות הנפשיים. האיזון הנפשי.
אדם שלא מצליח לעשות עם עצמו לבד שינוי או אפילו להתקדם. זה בשבילו אמור להיות נורה אדומה ללכת למוסך..

שינוי מהותי אצל אדם שהאיזון הנפשי רחוק ממנו כרגע( ולא משנה בעקבות מה ואם הוא אובחן הוגדר נחשב כמשהו בעייתי או שרק עבר איזה טראומה או משבר) לרוב לא יעשה ע"י ספר, וכשאדם מגלה דרך ספר שהוא בבעיה מסוימת והוא צריך עזרה והוא לא הולך לטיפול , הוא פוגע בעצמו לא פחות.

הגיג

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
לא קראתי את כל האשכול ואולי כבר אמרו לפני.
@צלצולית לשאלתך - ממליצה על 'לחיות את עצמנו' של מלכה וגנר.

שמחה בהצלחה

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
תורה הקדושה התחנני בבקשה

שכינה בגלות

פ ס י כ ו ל ו ג י ה...........:(

זה אותה טומאה שיצרה את תנועת הפמינזם... שנוצרה מנשים שחוו ניצול והחליטו להעמיד את הגברים על המקום, וזה היה גברים נאורים... שכל תורת הפסיכולוגיה היתה שגורה על פיהם...

למנוע גירושין על ידי פסיכולוגיה... אולי

לבנות 'בית משכן לשכינה' / 'בית יהודי'

ממש לא!

כל תורת הפסיכולוגיה על רגל אחת (עקומה) אומרת 'אני דואג לעצמי'

כל תורתנו הקדושה אומרת 'מה אוכל לעשות בשביל השני'

הייתי ממליץ על 'עלי שור' למשל חלק ב' בעיקר, יש שם פרק שלם שעוסק בעבודה על סבלנות ובתוכו יש על סבלנות לעצמינו ולבן זוגינו. מאד בונה וכתוב בשפה קולחת

ספרים שנכתבו על ידי גויים לעיתים הם טובים וחכמים אך רמת ההשפעה שלהם נמוכה, הם לא שייכים כלל לקומת האדם המושפע מהם - לא מומלץ בכלל

בהצלחה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה