למה הניה ויאל יכולים להמשיך לחיות ביחדזה יכול להיות וגם אמרתי את זה קודם! יש הרבה כאלה זוגות, אבל יש גם כאלה שמתגרשים מכזאת סיבה... לא כולם מסתדרים לחיות ככה!
ותמי וחיים מרדכי לא?????
ז''א זה שהוא יר''ש אבל בעל רע זה בסדר.....
אבל חילוני לא?
למה הניה ויאל יכולים להמשיך לחיות ביחדזה יכול להיות וגם אמרתי את זה קודם! יש הרבה כאלה זוגות, אבל יש גם כאלה שמתגרשים מכזאת סיבה... לא כולם מסתדרים לחיות ככה!
נו באמת....ליבי כתבה מפורשות בסוף הסיפור עם לייבי ואסתי,
שהיא התלבטה אם לעשות סוף טוב או לא,
מצד אחד- זה קיצ'י מידי,
מצד שני- היא מרחמת על הקוראים (או משהו בסיגנון לא זוכרת את המילים המדוייקות)
והסיבה השניה הכריעה..
למה שלא יגמר בטוב??
זה נותן תקווה
מסכימה עם כללל מילה!כי זה קיצ'י.
כי זה ילדותי.
כי זה משעמם.
כי החיים הם לא תמיד הפי אנד.
---
בנוגע לעומס הקשיים:
אשה שחייה רצופים בנסיונות לא סטנדטיים, ילד חולה, משפחה מורכבת ועוד,
לאחר שקראה את אחד הספרים, ותסלחו לי שאני לא זוכרת איזה. הגיבה בתום:
"האויבערשטער לא כזה רשע שיעשה לבן אדם אחד כל כך הרבה צרות"
הכאב שלה היה על מה שנעשה כאן לבורא עולם. שהוא ה"דמות" היחידה האמיתית בעצם בכל הספרים.
נקודה למחשבה.
זה לא נותן תקווה, אלא אשליה.למה שלא יגמר בטוב??
זה נותן תקווה
אז אולי היא לא קראה טוב. או שלא קראה לעומק,הכאב שלה היה על מה שנעשה כאן לבורא עולם. שהוא ה"דמות" היחידה האמיתית בעצם בכל הספרים.
בטוח...אז אולי היא לא קראה טוב. או שלא קראה לעומק,
אולי כמעט לכל דמות שם היתה צרה אחת -שיעשה לבן אדם אחד כל כך הרבה צרות
נ.ב
האם הספרנית שלא נותנת לי לקחת את הספרים שלך בטענה שאני קטנה מידי (21 וחצי!)
היא צודקת? אני עוברת בין המדפים ומרגישה שספרים שם מיועדים לגיל הרך הכל קראתי מזמן, או שזה ממש בלי רמה...
היא טוענת שהספרים שלך מזעזעים, אמרתי לה שאני כבר יודעת על מה מסופר בשלושת הספרים.
היא אמרה שזה שאני יודעת לא הופך את זה לפחות מזעזע.
את כתבת את הספר, מה את אומרת לגבי זה, באמת הספר מתאים רק לנשים נשואות מבוגרות כמו שהספרנית טוענת, או שזה סתם תרוץ?
איזו מרגשת שאת!! תודה רבה ממש!ליבי קליין היקרה!
את לא מודעת לפלאים שאת מחוללת!
יש לי אחות שסיימה ח',
שונאת אותיות, קל וחומר שונאת ספרים.
קטע קטן מעיתון, היא לא מסוגלת לקרוא.
וביום חמישי האחרון היא גמרה לקרוא את 'אך טוב וחסד'.
וזה היה לגמרי בטעות, היה בבית את הספר 'כי אתה עמדי', היא פתחה אותו וזה היה לי ברור שהיא תסגור אחרי קריאה של 5 שורות.
אבל היא קראה את שתי הספרים תוך שבוע!(כן, היא רצה לספריה בעצמה להביא את החלק הבא)
לא העזתי להגיד לה שזה לא לגיל שלה כי מעולם לא קראה ספר.
(ועוד היא אמרה שלא אכפת לה שהספר יהיה יותר שמן)
את הצלחת איפה כולם נכשלו! (היא היתה בכל מיני איבחונים וכו'...)
היא מאד אהבה את הספר ולא הפסיקה לדבר עליו היא אמרה שהיא למדה ממנו הרבה דברים (זה אומר שהיא הבינה מה היא קראה!)
זה באמת הפתעה בשבילנו.
אפשר לומר שזה עשה לה שינוי גדול מאד.
תודה רבה
נ.ב
האם הספרנית שלא נותנת לי לקחת את הספרים שלך בטענה שאני קטנה מידי (21 וחצי!)
היא צודקת? אני עוברת בין המדפים ומרגישה שספרים שם מיועדים לגיל הרך הכל קראתי מזמן, או שזה ממש בלי רמה...
היא טוענת שהספרים שלך מזעזעים, אמרתי לה שאני כבר יודעת על מה מסופר בשלושת הספרים.
היא אמרה שזה שאני יודעת לא הופך את זה לפחות מזעזע.
את כתבת את הספר, מה את אומרת לגבי זה, באמת הספר מתאים רק לנשים נשואות מבוגרות כמו שהספרנית טוענת, או שזה סתם תרוץ?
או שתקנה..איזו מרגשת שאת!! תודה רבה ממש!
ותמסרי גם לאחותך המתוקה שמסרתי לה שהיא ממש הצליחה לרגש אותי.
לשאלתך- 21 וחצי זה לגמרי גיל מתאים ובוגר מספיק בשביל לקרוא.
ואם הספרנית לא מרשה- לכי לספריה אחרת
תהני, ושוב תודה!
אני חשבתי כך.ועוד משהו- אנשים טענו שזה קיטשי להפליא להשאיר את לייבי בחיים,
אבל כשוויתרתי על הקיטש ולא נתתי לחיים מרדכי ופייגא להתחתן מחדש- כעסו עליי מאוד ששיחקתי ברגשותיהם לאורך כל הספר.
לדעתי גם היה צריך קצת לתאר מה קרה בין פייגא לבנצי... הרי דובר בספר כל הזמן שאין סיכוי שיתחתנו ובסוף כן, אז מעניין לדעת את התהליך, איך זה קרה פתאום...אני חשבתי כך.
לייבי - התכוננו ספר שלם לקרוא על הפטירה שלו, כך שבסוף ההצלה הפתאומית היתה קיטשית לטעמי.
חיים מרדכי ופייגא- היה קיטשי לדעתי שהם יתחתנו, אבל זה היה מוזר שכל הסימנים בספר הורו שהם עומדים להתחתן, וחיים מרדכי התגרש, ואז בלי שום תהליך או הסבר. הופ--- אנחנו מוצאים תיאור על פייגא ובנצי כזוג.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: