אם כשהיא הרגה את יקוואל מיה קיבלה על הראש, תאר לך מה יקרה אם מישהו יעז לפגוע באיסתרק... בשום אופן לא!
דעתי כבר אמורה -
אם הוא היה הדמות היחידה הייתי מסכים.
אבל כשיש כ"כ הרבה דמויות עומק - וכולם בסוף מתייצבים בשורה אחת עם סוף טוב... זה פחות אמין.
היה צריך להרוס למישהו את החיים כדי שהספר לא יהיה צפוי ובנאלי.
כן, אני יודע, זה נשמע רע.
רק תשמרי לנו על אולה, הוא לא יוכל להיות מוצא להורג.
אל דאגה, הוא לא ימות.
הרי לפני שהוא יוצא להורג, דיאלידן יתן לו את נאום חייו ויסביר לו באריכות כל מיני הסברים מיותרים (כי הרי הוא ממילא הולך למות) בשביל שליחידת החילוץ יהיה מספיק זמן לבא, לסמם את השומרים, לחפור מנהרה, להגיד פרק תהילים, להכריז 'חבורת מצוות לשמור ולעשות', ולהציל את אולה בשניה האחרונה. ה-כ-ל יהיה בסיידר!
וגם את זה כבר כתבתי בעבר -
למה אתה מספר לו? - שאל בוס את עצמו.
עצמו פלט - חה.
אתה לא מבין בוס?! הסיפור לא יכול להיגמר בכדור בראש!
יפסיקו לקרוא את הסיפורים שלי.
בוס עפעף פעמיים, מעכל את הדברים.
- ובכל זאת... אתה לוקח סיכון שזה ייגמר כמו בסיפורים, שהגבור יתגבר פתאום או שייגמרו לי הכדורים באקדח, או שיתברר שאני חולה אפיליפסיה ובדיוק ברגע האמת אני אקבל התקף -
שתוווווווק! תפסיייייק!!! - צעק עצמו במחשבתו - מישו מהם עוד ישמע את חילופי המחשבות שלנו!
במרחק מטרים ספורים התכווץ לו טרפון.
וברצינות, תחשבו רגע - רוצח אמיתי יקשקש כל כך הרבה עם בנאדם שהוא מתכנן להרוג מיד אח"כ? ובפרט שחבורות מצוות למיניהן תמיד מנצלות את זה כדי להרוס לו את התכניות...
לא! כי כל הרעיון של הסדרה ממלכה במבחן הוא המלחמה הרוחנית. (אלא אם כן אותו תלמיד חכם אינו נמנה על יראי השמיים שבעדה. כבר היו דברים מעולם, ע"ע קורח, ע"ע אותו האיש, ע"ע שבתאי צבי ועוד).
המסר הזה כבר נמסר באיסתרק, אחריו במהללאל, גם ביוזבד, ופדהאל טרם קראתי אבל אני מניח שגם הוא כקודמיו.
כאן זה הפאנפיק -
סיפור אחר - מסר אחר (אם בכלל. לדעתי פאנפיק ביסודו בא ליצור חוויה הנאתית על בסיס חוויות ספר האם, כמו הכיף של העלאת זכרונות. כלום מעבר).
ובאופן כללי - הדיכוטומיות בסדרת ממלכה במבחן חזקה מאד, ולא כמעלה.
יש לי שתי המלצות טובות להסביר את התופעה ה'לא מקצועית' הזו -
א. כאמור, הסדרה מעבירה מסרים חינוכיים, ומסרים כאלו צריכים לעבור בלי סימני שאלה, אף על חשבון איכות.
ב. זו סדרת נוער, וכמיועדת לנוער - זה עדיין לא השלב ליצור מורכבויות אמיתיות כמו בחיים האמיתיים.
נחזור אלינו אל הפאנפיק הנחמד הזה - שני הפרמטרים לא קיימים.