@by6199
אני עומד מהצד, ומזדהה מאוד עם הדברים שכתבת, לפני כמה שנים הייתי בעמדה הזאת, וניהלתי גם הרבה דיאלוגים עם בעלי נטפרי בעניין.
עד ש...
שהתברר לי שהשאלה של חסימה אדוקה או לא, מופרזת או מופשרת, קשיחה או רכה, זו שאלה של השקפה.
האם העבודה היא לפני הסינון או הסינון קודם לעבודה.
כמו ש
@mat כתב יש אנשים שאם יהיה חשש של בעיה בכשרות לצורך העבודה הם יוותרו על העבודה.
ויש אנשים שאם יהיה חשש של פגיעה בעבודה הם יוותרו על הכשרות.
זה ענין של גישה.
אמנם נטפרי היא קשיחה, ולפעמים נראה שהיא גם אטומה.
האנשים מהסוג הראשון, אחרי שמבינים את הסיבה לחסימה, מזדהים איתה.
והאנשים מהסוג השני, תמיד ימצאו את הקשיחים, האטומים, אדוקים ובלתי מתפשרים.
ובקשר לטענות שלך, האנשים שנזקקים לסינון טוב, והם יודעים שסינון טוב, מצריך ויתור על אי אילו פריטים, - לפעמים קריטיים לעבודה ולנוחיות - לצורך כשרות.
בשביל זה אנחנו חרדים ויראי שמים.
יש הרבה אנשים שוואצאפ היה עוזר להם בעבודה, ויש הרבה אנשים שסמארטפון היה חוסך להם עבודה, ויש שמחשב עם סינון חלבי היה מכפיל להם את הרווחים.
והם בכל זאת מוותרים, כל אחד בדרגה שלו. מתוך מודעות לבעיות.
ובקשר לבחורות שלא אמורות להיות ברשת, בחורות הן לא בנות 17,
יש בחורים ובחורות (גם נשואים) בגיל 21-2-3-4... שהם כבר ברשמי עובדים ומחוברים לרשת, גם עליהם צריך לשמור.
ולסיום אצטט אמרה ששמעתי פעם מאיזה דרשן על ענייני טכנולוגיה ששנתה לי את המבט על כל הענין:
אין כמעט אנשים שהתקלקלו או ירדו ביראת שמים, בגלל שהם רצו לחטוא, היצר הרע עובד בשיטת היום אומר לו עשה כך ומחר..... המלחמה שלנו זה לשים גדרות לפני שמגיעים למקום שמשם אין דרך חזור.
אז בשביל כל האנשים האלו, כדי שהם לא יגיעו להיום אומר לו, בשבילהם צריך לחסום.
הדבר הזה הוא גם לאנשים בני 30, קבוצת צ'אט ללא הגבלות, יכולה להוריד גם אותם לשאול תחתית, רק בגלל אי שימת לב נכונה.
אני מעריך כי
@mat ידע להסביר בטוב טעם, למה אברך שסה"כ רוצה שאשתו לא תהיה מנותקת מהמשפחה ולאפשר לה צ'אט שייך לאנשים שהעבודה לפני היראת שמים....
סתם ככה אני לא מבין, מה קשר התנתקות מהמשפחה לצורך בעבודה? מדובר בעבודה משפחתית?
עם כל הכבוד לעשיה המבורכת שלכם, אבל אולי הגיע הזמן שתבינו שלא כל הלקוחות הם נערים משועממים ב4 לפנות בוקר..
אחוז גדול מהם הם אנשים מעט יותר מיושבים שיכולים בהחלט לקחת אחריות למעשיהם, ואין צורך להכנס לדקויות כ''כ קטנות..
אפשרי לתת את האפשרות לכך, אבל לא לבוא בצורה של חתימה על הצהרות בבית משפט ועונש כרת למי שמעז להפר אותן.
אם יש דרך לבדוק את זה בצורה רוחבית, אני מאמין שנטפרי היתה עושה זאת.