דרוש מידע סינון נטפרי לgoogle chat

מצב
הנושא נעול.

sk1203

משתמש מקצוען
אני לא מכיר את כל הגוונים של האנשים בעולם. האישים שאני מכיר + הרושם שאני מקבל יש שני סוגי קבוצות.

א. קבוצות שכל מי שחבר שם יודע מי הם החברים, זה יכול להיות עבודה / משפחה / קהילה / משהו משותף אחר.

ב. קבוצות של אישים המחפשים לכלוך ושטויות שחלקם כלל לא מכירים אלו את אלו והוא במה ל"מכשול".

בכל הנוגע לקבוצה א' אני לא חושב שיש מקום או צד לחסום ואם מישהו חושב כך אני לא בר שיח איתו.

בכל הנוגע לקבוצה ב', נניח שיש אכן קבוצות גרועות ברמה הגרועה ביותר, ונניח נער או נערה יצטרכו עכשיו לבקש אישור, יבקשו ואחרי חודשיים זה יתגלה כי אחד מהאנשים יהרהר תשובה וילשין על הקבוצה...
מה יקרה אז? יגדירו את החשבון של ההורה כלא אמין? כי יש לו בן או בת שעשו שטויות?
לפי ההתכתבויות כאן אני מבין שברור שלא מדובר על "נערים צדיקים" שיש להם אינטרנט מסונן משלהם בשביל להתעסק בלכלוך.
הצ'אטים הנוגעים לקבוצה א לא נחסמים (אלא אם כן מנצלים אותם לתוכן ששייך לקבוצה ב)
לעניין קבוצה ב, לא נראה לי שנער או נערה שמחוברים לאחת מהקבוצות המזעזעות עושים את זה מהחשבון של ההורים, אלא אם כן הם טיפשים גמורים
החשבון המדובר הוא חשבון גוגל, שבמקרה הכי גרוע ההורים שבכל זאת בנם פתח צ'אט מחשבון גוגל שלהם יכולים לפתוח חשבון גוגל נוסף בשביל צ'אטים
מקווה שהובנתי

שקית ניילון

משתמש פעיל
הצ'אטים הנוגעים לקבוצה א לא נחסמים (אלא אם כן מנצלים אותם לתוכן ששייך לקבוצה ב)
לעניין קבוצה ב, לא נראה לי שנער או נערה שמחוברים לאחת מהקבוצות המזעזעות עושים את זה מהחשבון של ההורים, אלא אם כן הם טיפשים גמורים
החשבון המדובר הוא חשבון גוגל, שבמקרה הכי גרוע ההורים שבכל זאת בנם פתח צ'אט מחשבון גוגל שלהם יכולים לפתוח חשבון גוגל נוסף בשביל צ'אטים
מקווה שהובנתי
אני חושב ש @by6199 התכוון לחשבון של ההורים בנטפרי, לא חשבון גוגל.

sk1203

משתמש מקצוען
אני חושב ש @by6199 התכוון לחשבון של ההורים בנטפרי, לא חשבון גוגל.
אז לפי מה שהבנתי הוא לא אמור להחסם.
יכול להיות שפלוני לא אמין, אבל אשתו אמינה, ושניהם גולשים על אותו וויפי.
באותה מידה אפשר גם להכנס לאותו חשבון גוגל מחדר מחשבים (בפיקוח!), ולפתוח משם את הצ'אט, אם מה שלא אמין הוא החשבון בנטפרי

א. כהנא

משתמש מקצוען
אז לפי מה שהבנתי הוא לא אמור להחסם.
יכול להיות שפלוני לא אמין, אבל אשתו אמינה, ושניהם גולשים על אותו וויפי.
באותה מידה אפשר גם להכנס לאותו חשבון גוגל מחדר מחשבים (בפיקוח!), ולפתוח משם את הצ'אט, אם מה שלא אמין הוא החשבון בנטפרי
לכאורה אי אפשר לדווח מחדרי מחשבים, כי לחשבון של נטפרי צריך להיכנס עם אימות מספר טלפון של בעל החשבון

sk1203

משתמש מקצוען
לכאורה אי אפשר לדווח מחדרי מחשבים, כי לחשבון של נטפרי צריך להיכנס עם אימות מספר טלפון של בעל החשבון
בחדרי מחשבים שיש נטפרי אפשר לדווח אם נמצאים בצ'אט (הווי אומר - נמצאים בחשבון גוגל)
כוונתי היתה לפתוח צ'אט חדש ולא לדווח על צ'אט קיים שאפשר בכל חשבון ברגע שגולשים על רשת של נטפרי.

א. כהנא

משתמש מקצוען
בחדרי מחשבים שיש נטפרי אפשר לדווח אם נמצאים בצ'אט (הווי אומר - נמצאים בחשבון גוגל)
כוונתי היתה לפתוח צ'אט חדש ולא לדווח על צ'אט קיים שאפשר בכל חשבון ברגע שגולשים על רשת של נטפרי.
אבל גם צ'אט חדש שיפתחו (מעל 10 משתתפים), יצטרכו לאשר אותו דרך חשבון נטפרי, וזה לכאורה לא אפשרי מחדרי מחשבים.

by6199

משתמש מקצוען
D I G I T A L
חדרי מחשבים חסומים לצ'אט בכלל, ככל ומדובר בחדר עם כשרות של חותם.

@sk1203 הכוונה כמובן לחשבון בנטפרי שמקבל ציון אמין ולא אמין, וככל שה"חשש" הוא נערים שמשתמשים בחשבון ההורים, ומגיעים לקבוצות בעייתיות, אז אילו ידווחו על קבוצה שהיא "כשרה" ההורים ייהפכו "ללא אמינים"

@למדן וידען אתה מדבר על איזה יקום? באיזה יקום נטפרי חיים ששחמט אמור להיות חסום?
אם אתה מפקפק בעובדה שנערות לא אמורים להשתמש באינטרנט, אז צריך לאסור על מבוגר להשתמש בשחמט?
החזקת חבל משני הקצוות, שמצד אחד אינטרנט זה רק לעבודה, ומצד שני חוסמים דברים כי יש מכשולות למי שמשתמש ולא עובד לא בדיוק עובד....

sk1203

משתמש מקצוען
אבל גם צ'אט חדש שיפתחו (מעל 10 משתתפים), יצטרכו לאשר אותו דרך חשבון נטפרי, וזה לכאורה לא אפשרי מחדרי מחשבים.
לפי מה שהבנתי מספיק רק להצהיר, ולא צריך אימות טלפוני או משהו דומה (לא ניסיתי, אז אני לא יודעת בוודאות)
טוב לדעת, לא משתמשת בחדרי מחשבים
אבל אני מאמינה שמי שיצטרך לפתוח צ'אט יצליח לעשות את זה בכל זאת
@sk1203 הכוונה כמובן לחשבון בנטפרי שמקבל ציון אמין ולא אמין, וככל שה"חשש" הוא נערים שמשתמשים בחשבון ההורים, ומגיעים לקבוצות בעייתיות, אז אילו ידווחו על קבוצה שהיא "כשרה" ההורים ייהפכו "ללא אמינים"
על זה כתבתי
אם אתה מפקפק בעובדה שנערות לא אמורים להשתמש באינטרנט, אז צריך לאסור על מבוגר להשתמש בשחמט?
החזקת חבל משני הקצוות, שמצד אחד אינטרנט זה רק לעבודה, ומצד שני חוסמים דברים כי יש מכשולות למי שמשתמש ולא עובד לא בדיוק עובד....
זה שאינטרנט לא מיועד לנערות זה נכון, אבל מה תעשה עם זה שהנערות כן משתמשות באינטרנט?
לנטפרי אין שליטה על מי משתמש באנטרנט ומי לא, ולכן הם חוסמים כל מה שלא מתאים לכולם, כמו שהם לא יכולים לפתוח תמונות נשים רק לנשים - הם גם לא יכולים לפתוח שחמט (או אינטרנט בכלל) רק למבוגרים.
ומי שדחוף לו לשחק שחמט, יכול להזמין חבר או לעבור סינון.

א. כהנא

משתמש מקצוען
לפי מה שהבנתי מספיק רק להצהיר, ולא צריך אימות טלפוני או משהו דומה (לא ניסיתי, אז אני לא יודעת בוודאות)
שוב, בשביל להצהיר על צ'אט צריך להיכנס לחשבון נטפרי
ובשביל להיכנס לחשבון נטפרי צריך סיסמא או אימות טלפוני..

sk1203

משתמש מקצוען
שוב, בשביל להצהיר על צ'אט צריך להיכנס לחשבון נטפרי
ובשביל להיכנס לחשבון נטפרי צריך סיסמא או אימות טלפוני..
אוקי,
לא מתמצאת בפתיחת צ'אטים

עריכה: אם צריך אימות טלפוני, אז איך הנער/ה הצהירו על הצ'אט שלהם בלי ידיעת ההורים?

נערך לאחרונה ב:

א. כהנא

משתמש מקצוען
עריכה: אם צריך אימות טלפוני, אז איך הנער/ה הצהירו על הצ'אט שלהם בלי ידיעת ההורים?
מה הבעיה לקחת את הפלאפון של האמא/ האבא ולאשר את הסיסמא שנשלחה?
אם זה מחשבון ההורים אבל הם יכולים לפקח על הצאטים
אז מה הבעיה?
מבלבלים כאן בין חשבון גוגל לחשבון נטפרי,
הצאט על חשבון גוגל פרטי של הנער/ה והוא נכנס לחשבון נטפרי של ההורים רק כדי להצהיר שהצ'אט בסדר

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
מה הבעיה לקחת את הפלאפון של האמא/ האבא ולאשר את הסיסמא שנשלחה?

מבלבלים כאן בין חשבון גוגל לחשבון נטפרי,
הצאט על חשבון גוגל פרטי של הנער/ה והוא נכנס לחשבון נטפרי של ההורים רק כדי להצהיר שהצ'אט בסדר
אוקיי ואז זה יהיה מצוין שההורה ידע שהוא צריך לטפל בילד שלו.
ואני מאמינה שלאחר שיחת בירור והסברה עם נטפרי זה יסתדר והחשבון לא יקוטלג כבעייתי.

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai

איפה הסתבכתם?
בהרבה בתים ההורים מחזיקים נטפרי לצורכי עבודה, ומחוסר מודעות ומתוך תחושה ש-'הכל נקי' נותנים לבחורה לעבוד על המחשב בשביל 'פרוייקט חשוב בסמינר'...

מכל ההודעות שלכם עוד לא הצלחתי להבין איפה הבעיה שלכם עם ההגדרות החדשות שחוסמות רק 'מכשולות רוחניים' ע"פ תוכן ההצהרה

זושא כץ

משתמש מקצוען
הטענות על "המכשולות" בצ'אט קצת משעשעות ואין לי הגדרה אחרת לצערי.
ממתי יש לנערות צעירות גישה לאינטרנט?
נטפרי לא מאשרת אינטרנט רק לצורכי עבודה?
ממתי מגבילים אנשים שהמטרה שלהם עבודה, בגלל אנשים שהאינטרנט "אידאולוגית" לא מיועד עבורם.

חומרים אסורים ובעייתיים, עברו גם לפני נטפרי וגם אחרי נטפרי.
חסימת הצ'אט לא תמנע ממי שרוצה לראות לכלוך לעשות זאת.
אפשר להשתעשע בזה, שזה יפתור את הבעיות.
אבל שאף אחד לא יופתע אם עוד תקופה יחסמו גם לשלוח עותק במייל כי הצליחו לכתוב דברים לא יפים במייל שכלל יותר מ-3 מכותבים....

מי שרוצה שיחסמו לו גם את הסמלים של gmail בשמחה רבה, שיהיה מסך רק שחור לבן שלא יימכר חס וחלילה.
הבעיה היא עבור אלפים שנזקקים לסינון טוב, ונאלצים לוותר בגלל אי אלו ג'וקים ושיגעונות.

אני מכיר אברך שלא משתמש מעבר לבנק ומייל, בגלל הצ'אט הוא נאלץ לוותר על סינון ברמה גבוהה (חסימה עד היום בק.).

המקרה הזה הוא אחד בלבד, ויעיד האשכול כמה אנשים מוותרים על סינון ברמה כזו או אחרת בגלל זה...

אני מעריך כי @mat ידע להסביר בטוב טעם, למה אברך שסה"כ רוצה שאשתו לא תהיה מנותקת מהמשפחה ולאפשר לה צ'אט שייך לאנשים שהעבודה לפני היראת שמים....
אתם פשוט לא מעודכנים במה שהולך
תשבו ליד בחורה כשהיא ליד המייל/ מחשב
פתוח לה איזה 5-10 קבוצות צ'ט והיא מתזזת בין כולם, בו זמנית.

הפיתוח הזה הוא הצלת הדור ממש.

ומי שצריך קשר עם המשפחה, ישלח הודעה לנטפרי שהוא לוקח אחריות על הקבוצה הזו. והצ'ט ייפתח.

@mat
הפעם עשיתם רעיון גאוני, ולכן העצבים הגיעו לשיא.
העברתם את האחריות מנטפרי אל האנשים.
לא עוד:"אנחנו נחסום, ואתם תפרצו"
אלא: "אתם שומרים, מי שלא מפסיד"
וזה מקפיץ את האנשים, הם רוצים שיהיה אופציה לעקוף אותכם, ואת זה עכשיו סידרתם.
כל הכבוד.

אבדגהו

משתמש מקצוען
לא הבנתי למה כל השיח פה מסתובב סביב נערות וילדים ???
מה עם ההורים עצמם ????
אין אפוטרופוס.... לא נאמר על ההורים ?????
להורים אין יצר שצריך חברת סינון טובה בשביל להגביל אותו ???????????????
מסכימה איתך לכל מילה!!
גם להורים יש נסיונות...

mat

משתמש מקצוען
אני מתפעל מזה שבמערכת הפניות של נטפרי המהלך עבר בצורה די חלקה.
היה קצת בעיות שלא הצליחו לדווח על קבוצה והיו צריכים להדריך את האנשים איך למחוק מטמון.
מה שאני ראיתי תלונה אחת על פרטיות שנובעת מחוסר הבנה. ותלונה אחת על הורה שהבן שלו הצהיר לא נכון.
קצת טעויות בהצהרה שתוקנו.
מעבר לזה זה עבר חלק הרבה יותר ממה שחשבתי.
חששתי שהמערכת של נטפרי תקרוס מהעומס על התמיכה.
ברוך השם היה פה הרבה סיעתא דשמיא.

נערך לאחרונה ב:

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
אני מתפעל מזה שבמערכת הפניות של נטפרי המהלך עבר בצורה חלק לגמרי.
הדבר היחיד שהיה בעיות שלא הצליחו לדווח על קבוצה והיו צריכים להדריך את האנשים איך למחוק מטמון.
מה שאני ראיתי תלונה אחת על פרטיות שנובעת מחוסר הבנה. ותלונה אחת על הורה שהבן שלו הצהיר לא נכון.
קצת טעויות בהצהרה שתוקנו.
מעבר לזה זה עבר חלק הרבה יותר ממה שחשבתי.
חששתי שהמערכת של נטפרי תקרוס מהעומס על התמיכה.
ברוך השם היה פה הרבה סיעתא דשמיא.
תודה על כל הפעילות המבורכת שלכם!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה