התלבטתי אם לשתף, אבל רואה כאן את אלו שמתלוננים שמתערבים להם בפרטיות וכו' וכו', וגם אני הייתי כזאת עד לפני שבוע, גם אני חשבתי שזה חדירה לפרטיות ובאיזה רשות וכו'
כותבת את הדברים ממש בסערת רגשות, אחרי שבוע של כאב לב שלא מאחלת לאף אחד, של חוסר שינה בלילות, של התיעצויות בלי סוף, של בכי, תפילות והלקאה עצמית של איך זה חמק ואיך נתנו לזה לקרות.
לא יכולה מידי לפרט, מפרטי צניעות הפורום, אז בקצרה ובזהירות:
ילדה תמימה, צדיקה, טובה ושמורה, משפחה ליטאית חזקה מאד, מקבלת, אוהבת אכפתית, ומקפידה על קלה וכחמורה.
חופש הגדול, שיעמום, הנערונת בת 15.5 לבד בבית, המחשב מסונן כמו שצריך
ראינו שהיא הרבה עליו, אבל אמרה חברות וכו' וכו', ולא נכנסת לזה מה היה ואם היה אפשר למנוע או לא.
תכלס, לפני שבוע הבועה התפוצצה, נחשפנו בדרך כלשהיא למייל, וחשכו עיננו זה ביטוי קל למה שהרגשנו!!!!!
מה שהולך שם, זה הרס וחורבן פשוטו כמשמעו, שיחות מזעזעות ומחרידות בין נערות צעירות למי יודע מי, סרטים וסדרות שרצים שם שהעין לא יכולה לסבול, ואני מדברת על הרמה הכי הכי גרועה, לא ריאלטי ותוכנית שירה או בישול, או 'סתם' איזה סרט אהבה, מדברת על הכי הכי הכי גרוע!
ותבינו שהילדות הצעירות מרב תמימותן חלקן שם בשמות אמיתיים! הכרתי שם כמה וכמה בנות, שאחת מהן היה צריך לפעול נגד הזמן איתה כי היא קבעה כבר להפגש בערב עם.... וכולן מעודדות אותה! והשיח שקדם לקביעת הפגישה מה שהוא כלל שה' ירחם ויציל
אחרי הרעידת אדמה שהרגשנו, כמובן שהתחלנו לפעול בענין, אז כן, אנחנו אחד מאלו שפנו לנטפרי, ויודעת על עוד כמה וכמה
כרגע פועלים בעוד כמה מישורים, שאי אפשר לרשום כאן, בתקוה להצלחתם
אין לי ספק שאם הייתי מעלה כאן פירוט של שיחה אחת כולם פה היו מתקשרים גם הם ואולי אפילו מעיפים את המחשב לגמרי, כי אין הצר שווה...
כרגע אנחנו מתפללים ומקוים לסיעתא דשמיא להצליח לגמול ולמזער את הנזק שנעשה כמה שיותר, וככל שאנחנו נכנסים מבינים את העומק ואת החשיפה לדברים שהם כבר לצערנו נזק ללא תקנה, אנחנו רק רוצים לעזור ולמנוע מאחרים להיות במצב הזה.
התלבטתי אם לרשום, אבל עושה את זה בכל אופן:
א. כדי להתחנן להורים אחרים, אל ואל אול תתנו לילדים להיות עם המחשב כשהוא לא מול הפנים שלכם, הילדה רוצה להשתמש, וזה לא מצב שאתם רוצים או יכולים להגיד לא? אין בעיה, שתשב בסלון ואנחנו עוברים כל כמה דקות לראות איפה היא.
וחשוב לי לציין שיש לנו בבית מאסטרים למחשבים! כולם יודעים את כל הקודים ואיך סוגרים פותחים בודקים, והיינו בודקים את המחשב מידי פעם, אבל כמובן בצאטים השונים מלמדים את הנערים איך לא להשאיר עקבות, איך לפתוח את הקבצים למרות הסינון והחסימה, ובכללי איך ממש למחוק כל איזכור לדברים שאחרים יכולים לראות.
ב. לבקש מכל המתנגדים, חכו רגע, תפתחו עיניים, אין לי זה לא יקרה, זה לטובת הדור ואנחנו חייבים את זה לטובת הילדים והאחריות הכללית שלנו עליהם.
ובתפילה שהקב"ה יסייע לכל הנערים והנערות שלנו שנמצאים עמוק בבוץ שהם אפילו לא בשלים להבין כמה הוא רע וממית, לצאת משם בבריאות הנפש, הגוף והרוח.