כתבו פה אילו שמשלמים את המיסים הגבוהים הללווממילא הגיוני שכשהמדינה גובה כל כך הרבה מיסים שהאנשים יבקשו מינימום קצת בחזרה...
נכון, ועדיין הכנסתי את זה לתחשיב בשורה נוספת כי זה כסף שהמדינה מלאימה לך. בסופו של דבר אין לך את הכסף הזה ואין לך אפשרות להשתמש בו.זה לא קשור למדינה
זה קופה צוברת לפנסיה.
זה רק על ההכנסה השולית. רק כל שקל גבוה מהנ"ל ימוסה בשיעור זה
לא בדיוק.נכון, ועדיין הכנסתי את זה לתחשיב בשורה נוספת כי זה כסף שהמדינה מלאימה לך. בסופו של דבר אין לך את הכסף הזה ואין לך אפשרות להשתמש בו.
הייתי מוסיפה רק את ה5% של מס בריאות.קחי את הדרגה של 35%(21,711), תוסיפי 12% ביטו"ל והנה את אוחזת ב47%.
אבל עדיין ביטוח ולא מס)(שלא לדבר על זה שאם את יוצאת לשמירה למשל, או לאבטלה וכדו', את ממש מוגבלת בסכום שתקבלי מביטוח לאומי. אאל"ט פחות מ10k. וזה עוד נושא לא מדובר, הביטוח יבטח בעיקר את החלשים)
זה לא כסף שהולך למדינה, אלא לעובד. לא הייתי מכלילה אותו במיסים.תוסיפי עוד כמה הפרשות בחוק(פנסיה וגמל) ועברת את ה50++ אחוז.
קחי את הדרגה של 35%(21,711), תוסיפי 12% ביטו"ל והנה את אוחזת ב47%.
47% שהולכים ישירות למדינה.
תוסיפי עוד כמה הפרשות בחוק(פנסיה וגמל) ועברת את ה50++ אחוז.
לא נכוןנכון
לגבי הפנסיה כבר רשמתי שאפשר להוציא את זה(אני מבין שלא התכוונת אלי...)לא נכון
קודם כל יש נקודות זכוי במינימום שבמינימום 2.25 מי מדבר על ילדים קטנים אישה וכו'
וגם 35 אחוז זה רק על החלק הגבוה מעל 21000 ש"ח על כל החלקים הנמוכים יש מדרגות יותר נמוכות (גם 10 אחוז)
בנוסף ב"ל עד 7000 זה 3 וחצי אחוז
וגם על שליש מסכום הפנסיה מזכה במס הכנסה
וממילא הגיוני שכשהמדינה גובה כל כך הרבה מיסים שהאנשים יבקשו מינימום קצת בחזרה...
יש מיסוי ישיר ויש מיסוי עקיףאלה שמבקשים ומבקשים, זה אלו שלא משלמים מיסים.
גם קצת חמלה והיגיון פשוט כלפי אנשים שקורעים את עצמם במשרה מלאה עם ילדים קטנים ובסוף חודש הם באותו מצב של מי שעובד במשרה חלקית בגלל כל ההטבות. ועוד הם מופלים לרעה בועדת קבלה של המעון, לטובת אנשים שעובדים במשרה חלקית...איך האשכול יצא מפרופורצייה בלי שום קשר למציאות זה הזוי לגמרי...
סך הכל השאלה הייתה למי שכבר זכאי לקבל את ההטבה הזאת
מדוע הקרטריונים כל כך לא הגיוניים?
מגיעים כל הללו שמרוויחים 20 -30 -40 אלף בחודש
ומתחילים להתלונן שלהם אין את ההטבה
חבריה-תבינו לא מדובר עליכם
אתם עומדים על הרגלים יפה יפה (בוודאי יחסית לאלה שמקבלים את ההטבה הזאת ששוייה בערך 1600 שקלים)
אז למה כל דבר צריך להפוך לאישי?
דבר שני-לתפסתי -מי שחושב שהמדינה פה מתנהלת באופן תקין אפילו בנושא אחד
חי רחוק רחוק מהמציאות
הכל פה הרבה יותר יקר מכל מקום אחר
המחירים פה בשמיים לא רק בדיור (בפער של פי 2 מכל הOECD)
אלא בכל תחום
ברכב בדלק במזון ועוד ועוד
וממילא הגיוני שכשהמדינה גובה כל כך הרבה מיסים שהאנשים יבקשו מינימום קצת בחזרה...
וזה שיש כאלה שלא מקבלים את זה בגלל קרטוריונים מסוימים
לא הופך את זה שאלו שכן מקבלים למשהו לא הגיוני
תבינו -לחיות במדינת ישראל זה אחד הדברים הקשים ביותר שיש!!
זה לא שאנשים החליטו מבחירה לגור פה
הם פשוט נולדו למדינה שלוקחת המוןןןןן מיסים ישירים ועקיפים
וקשה מאוד מאוד להתמודד
אז חבריה קצת חמלה לא תזיק לאנשים שנזקקים לסיוע בשכר דירה(מדבר בתור אחד
שלא מקבל ולא קיבל מעולם שום סיוע כזה)
זה ממש ממש לא הולך לעובד.הייתי מוסיפה רק את ה5% של מס בריאות.
ביטוח לאומי זה ביטוח, לא מס.
(עם כללים מעוותים כמו שכתבת כאן-
אבל עדיין ביטוח ולא מס)
זה לא כסף שהולך למדינה, אלא לעובד. לא הייתי מכלילה אותו במיסים.
גם 40% מס (35% מ"ה ועוד 5% מס בריאות) זה המון, רק רציתי לדייק בנתונים.
אלו שמשלמים את המיסוי הישיר משלמים גם את המיסוי העקיף.יש מיסוי ישיר ויש מיסוי עקיף
תלמדי את המושגים קודם.
בנוסף ברור שיש כאלה שנוטלים יותר ממה שנותנים (ולזה אולי התכוונת)
אבל ברור שיש אשמה רבה על המדינה שדי חונקת את האזרחים
במחירים מופקעים בכל מישור
האזרח הקטן שמבקש לעצמו קורת גג בהרבה מקרים גם משלם 50 אחוז מס.סעי לאירופה ותעשי מצא את ההבדלים
ורק לחדד שמחיר דירה להשכרה עולה 3000 שקל
ולא עולה 1500 שקל בחודש
זה רק בגלל שהדירה עולה מיליון וחצי
במקום שהדירה תעלה 750 אלף שקל(כמו הOECD בממוצע)
וזה נובע מקרטל ומונופול של רמ"י כידוע
ולכן שהאזרח הקטן מבקש סך הכל לגור בקורת גג
שהתייקר כל כך בגלל המדיניות של המנופול והקרטלים פה
אז הייתי פחות מתמקד בלהאשים את האזרח
אלא יותר מבקש מהמערכת שתדאג לאזרחים שלא יגיע המצב הזה
קודם כל זה פשוט שקר גסגם קצת חמלה והיגיון פשוט כלפי אנשים שקורעים את עצמם במשרה מלאה עם ילדים קטנים ובסוף חודש הם באותו מצב של מי שעובד במשרה חלקית בגלל כל ההטבות. ועוד הם מופלים לרעה בועדת קבלה של המעון, לטובת אנשים שעובדים במשרה חלקית...
סיוע בשכר דירה צריך להגיע לאנשים שבאמת צריכים את זה, אנשים שלא יכולים לעבוד מסיבות שאינן תלויות בהם.
לא יותר
לא דיברתי על ביטוח לאומי שהולך לעובד, אלא על פנסיה שהולכת לעובד.זה ממש ממש לא הולך לעובד.
זה הולך לקופה הכללית של ביטוח לאומי.
יש תקרה לקצבת אבטלה / שמירת הריון,
ומתחת לגיל 28 הסכום שמקבלים על אבטלה הוא בכלל נמוך...
וגם לקצבת לידה יש תקרה מסוימת.
יש הרבה שעובדות משרה מלאה ולא מתקרבות למשכורות האלה ולהם מגיע לעזור בשכר דירה ועוד הרבה עזרותהמצב של מי שמרוויח 25000 אלף שקל בחודש
בא נסכים על הדברים הבאיםיש הרבה שעובדות משרה מלאה ולא מתקרבות למשכורות האלה ולהם מגיע לעזור בשכר דירה ועוד הרבה עזרות
מי שלא עובדת פחות מגיע לעזור לה כי היא לא עוזרת לעצמה
מי שמרוויח 8 ברוטובא נסכים על הדברים הבאים
א.ההטבה אמורה להיות למי שמתקשה.
ב.יש המוןןןן דברים לא הגיוניים במדינה.
ג.יותר הגיוני שמי שמרוויח 8 אלף שקל יקבל את ההטבה לעומת מי שמרוויח 20 (בגלל סעיף א')
ד.מי שמרוויח 20 ברוטו עדיין הוא במצב טוב יותר ממי שמרוויח 8 ברוטו -אין אפילו מה לחשב(ובטח ובטח
אם נחשב עם הקרן התשלמות שיש לאנשים הללו -אופק עתידי כלכלי גבוה שרק עולה כל שנה או שנתיים
עם בונוסים /רכב ועוד ועוד)
ה.זה שמגיע לאנשים מסויימים יותר וזה לא קורה זה בגלל שמערכת זה דבר מורכב
והניסיון לממצוא כל מיני שאלות כמו :למה הוא ככה והוא ככה וכו' הוא דבר שתמיד היה תמיד יהיה
ומי ששואל למה זה כך -רק מוכיח כמה הוא לא מבין איך מערכת עובדת
אני ממש ממש בטוח שבשקלול הסופי יש הפרש סופר משמועתי(אם לא היה הבדלמי שמרוויח 8 ברוטו
מקבל הנחות במעונות, בארנונה, ועכשיו גם דמי מזון
אני ממש ממש לא בטוחה שבשקלול הסופי בסוף החודש יש הפרש כ"כ משמעותי
אולי בהקשר ל20 K חודשי אתה צודק, אם כי אני גם לא בטוחהאני ממש ממש בטוח שבשקלול הסופי יש הפרש סופר משמועתי
תעשי חישוב שכל 6 שנים משתחרר קרן התשלמות של 200 אלף שקל בערך
זה כבר עוד קרוב ל4000 שקלים(פטורים ממס)
בחודש
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: