אז הבנתי ש"המשכילים" המלומדים "הליברלים", רוצים שנהיה כמו החילונים, אווווווקיייי.
ויש להם ראיות מהרמב"ם שאולי הרבנים של היום לא ראו,
לא, הם בסהכ אומרים שתחיה לפי ההיגיון,אז הבנתי ש"המשכילים" המלומדים "הליברלים", רוצים שנהיה כמו החילונים, אווווווקיייי.
לא את זה היא אמרה.קוראת את ההודעה הזו, וגם את הקודמת וקצת נחמץ לי הלב
למה את בטוחה שכל מי שעובד חצי משרה\ עובד בשכר נמוך זה בגלל שהוא מתעצל\ לא דואג לעצמו\ מעדיף להסתמך על צדקה ולא לעבוד בעצמו?
אין מצב של ב"א שלא מוצא עבודה טובה יותר? שלא מצליח להשתכר גבוה יותר?
איך אמרתי לאחת שהתלוננה לי על הסכום הגבוה שמשלמת למעון? אם את לא זכאית להנחה, כנראה את לא צריכה אותה, והיא שתקה.
יש אנשים שזקוקים לזה, לסבסוד מעונות, לסיוע בשכר דירה וכדו',
כהמשך לאותה אחת שהתלוננה לי על הסבסוד במעון- אמרתי לה: אם אני ישלם את הסכום שאת משלמת, כפול שתי ילדים מקסימים שיש לי בגילאים הרלוונטיים-לא רק שלא תשאר לי משכורת, אני אשאר במינוס. ואני עובדת במשרה מלאה. וניסיתי לחפש עבודה בשכר גבוה יותר אך ברצות ה' עדיין לא מצאתי.
רק נקודה למחשבה.
תודי לה' שאת לא זקוקה להנחות הנ"ל ודומות להן, ותשמחי שאחרי ההוצאות הנ"ל שציינת אני מאמינה שעדיין נשאר לך יותר למחייה מאלו שמקבלים את הסבסוד....
לכם ולא לו...תתפלא,
אני לא יאיר לפיד.
ובעלי אברך.
ואני מאמינה בזה.
אבל אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
אישה שרוצה שבעלה יהיה אברך אשריה וטוב לה,
היא ובעלה אמורים להבין שהיא המקור פרנסה היחיד והעיקרי בבית.
לא יתכן שהיא מבחירה שלה תחליט לא לצאת לעבוד/לצאת לעבוד בחצי משרה או פחות , להרוויח פחות ממינימום ולדרוש שהמדינה תשא בהחלטות שלה.
לא יתכן שאני עובדת קשה ומשלמת מיסים , אשלם למעון מחיר מלא, לא יקבל הנחה בארנונה ולעומתי מישהיא שלא עובדת / עובדת חלקי בזמן שהיא יכולה לעבוד משרה מלאה תקבל את מה שאחרים כמוני שילמו למדינה...
זה לא כמו פעם שגבר יכל להיות אברך והאישה עקרת בית ולחיות ברווח..
המציאות היא אחרת, מי שבוחר לחיות כמו פעם, הוא בנאדם בוגר ואחראי, שיקח את האחריות על עצמו.
אם אין לו את האפשרות הזו, שלא יתחיל להתלונן שהמדינה לא נתנה לו ולא שילמה לו..
אגב, אנשים שחיים בהרגשה שלא נתנו לי ולא שילמו לי וכו וכו.. זה אנשים שהם ככה בחיים האישיים שלהם..
מומלץ לעשות בדק בית.
די לדמגוגיהאברכי הכוללים (כמובן לא כולם האחד שיוצא מתוך האלף) הם דור העתיד של הרבנים הדיינים מחברי הספר, אנחנו צריכים אותם,
זה אחת הדוגמאות שבה הלכה למעשה אנחנו לא הולכים לפי הרמב"ם. ולא רק בדור האחרון.
היכן?וגדולי ישראל החרדים עומדים בגאון נגד הציטטוים האלה
מסכים לגמריצודקת מאד!
יותר מזה, הרי הכסף של המדינה הוא כספם של משלמי המסים, לא מבינה למה אני שעובדת משרה מלאה, גרה בפריפריה ומשלמת כל חודש הון עתק למס הכנסה צריכה לסבסד את מי שלא עובד במשרה מלאה וקשה לו להתרחק מההורים.
איפה בדיוק בחינוך הממלכתי יש שכר לימד של מדינה קפיטלסטית?זה אחת הדוגמאות שבה הלכה למעשה אנחנו לא הולכים לפי הרמב"ם. ולא רק בדור האחרון.
נושא האברכות סותר עוד כמה פוסקים ופסקים, וגדולי ישראל החרדים עומדים בגאון נגד הציטטוים האלה של רבנים מהמזרחי. (ולא רק בנושא זה)
האבסורד במדינה שהיא לוקחת מאנשים עובדים מיסים על מיסים, מה שמשאיר אנשים עובדים בלי יכולת. לכלכל את עצמם:
מס הכנסה של מדינה קומוניסטית, ארנונה עצומה, שכר לימוד של מדינה קפיטליסטית, וכו וכו.
יש בארץ הרבה בעיות כלכליות ולא בכולן אשמים האברכים
אחד מתוך אלף נאמר על האלף שמתחילים בלימוד המקרא - ילדי החיידר, לא על האברכים,אברכי הכוללים (כמובן לא כולם האחד שיוצא מתוך האלף
כך אתה טוען, נו נו.אחד מתוך אלף נאמר על האלף שמתחילים בלימוד המקרא - ילדי החיידר, לא על האברכים,
שהם לפי מאמר זה של חז"ל אמורים להיות אחד מאלף (או עשרה מאלף אם תחשיב את האברכים כנכנסים לגמרא ולא כנכנסים להוראה ע"ש במימרא הנ"ל)
כך לדעתי הדלה ההבנה הפשוטה במאמר חז"ל,כך אתה טוען, נו נו.
בכל מקרה אין מה להתווכח עם מי שלא מבין דבר שכל גדולי הדור בהווה ובעבר הבינו,כך לדעתי הדלה ההבנה הפשוטה במאמר חז"ל,
יתכן כמובן שאני טועה בהבנתי ולצערי לא זכיתי להבין את ההבנה הנכונה.
וה' יאיר עינינו.
זה אחד ה"הכשרים" של חרדים להעלים מס.איפה בדיוק בחינוך הממלכתי יש שכר לימד של מדינה קפיטלסטית?
המדינה הזו די סוציאליסטית, שום אברך לא היה סוגר פה את החודש אם הוא היהצריך לממן באופן מלא ביטוח בריאות ואפילו את המוכש"ר שרוב בני האברכים שם
צר לי שאין לי כרגע פנאי להעמיק במקורות, תחפש אצל הרב מרדכי נויגרשל, יש לו הרבה חומר בנושא, גם על הנושא של הר הבית וכוהיכן?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: