בקשה סיוע בשכר דירה עד מתי ימשך העוול הנוראי בואו נשנה את המצב.

מישמש

משתמש צעיר
אולי אפשר לתקן עוד עוול ענק להוריד תשלום שכירות מסך הכנסות
למה בעל דירה ומשכיר דירה לא מקבלים זכיות שווה בתשלומי ארנונה אם אני שוכר דירה ב3000 ש"ח והכנסות 6000 ש"ח בפועל הרווחתי 3000 אחרי תשלום על קורת גג ובעל דירה שלא משלם משכנתא נגיד ומרוויח 5000 ש"ח לפי הקרטריונים של העירייה מרווח פחות וזכאי להנחה
שאלה-
האם בהנחות של ארנונה מורידית את ערך המשכנתא מההכנסות?

chaia

משתמש מקצוען
כי גם לגור בפריפריה וגם לזרוק כסף למים?
בסוף השכירות הזולה יוצאת זניחה לעומת ההוצאות האחרות, מחר ההוצאות יגדלו הילדים במוסדות הלימוד, לא נראה לי שמישהו משלם פחות לישיבה הגדולה רק בגלל שהוא גר בדימונה. והנסיעות לסמינרים וכו'.
ועבודה שקשה לצבור בה נסיון טוב ומשכורת טובה. מסתכלים על המקרו , אחרי 20 שנה בפריפריה אני אשראר עם משהו?
אי אפשר להשאר בלי כלום, בלי נכס, בלי כסף ובלי עבודה
למה להישאר בלי כסף ובלי עבודה?
האם אפשר להגיד באופן גורף שאנשים בפריפריה לא מתפרנסים בכבוד?
כל עיר בפריפריה שונה מבחינת תעסוקה, ויש אנשים שגרים בפריפריה ועובדים בעבודות טובות עם משכורות טובות

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
כל עיר בפריפריה שונה מבחינת תעסוקה, ויש אנשים שגרים בפריפריה ועובדים בעבודות טובות עם משכורות טובות
זה תירוץ של מפונקים

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
ידעת שכשנותנים לאדם שירד מנכסיו צדקה, נותנים לו כפי שהיה רגיל?
זה לא אני אמרתי אלא תורתינו הברה והמתוקנת.
מי ירד פה מנכסיו?
מתחתן זוג
רוצה לגור דווקא בבני ברק, ולא בשכירות בנתיבות.
מי אמור לממן לו את זה?

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ברור. דברתי באופן כללי, אותם אנשים עם העבודות הטובות והמשכורות הטובות בד"כ קונים דירה שם ולפעמים אפילו "מתקדמים" לעיר אחרת. הבעיה מתחילה עם אלה שאין להם הכנסות כ"כ טובות וקשה להם להתחייב לדירה ומתנחמים בזה שהשכירות נמוכה בסוף יוצא שהם נשארים בלי דירה עם הוצאות דומות לעיר הגדולה - חתונות\ישיבות\סמינרים\מזון\ביגוד פחות 3000 שכר דירה + הוצאות של נסיעות\קניות יקרות יותר

chaia

משתמש מקצוען
ברור. דברתי באופן כללי, אותם אנשים עם העבודות הטובות והמשכורות הטובות בד"כ קונים דירה שם ולפעמים אפילו "מתקדמים" לעיר אחרת. הבעיה מתחילה עם אלה שאין להם הכנסות כ"כ טובות וקשה להם להתחייב לדירה ומתנחמים בזה שהשכירות נמוכה בסוף יוצא שהם נשארים בלי דירה עם הוצאות דומות לעיר הגדולה - חתונות\ישיבות\סמינרים\מזון\ביגוד פחות 3000 שכר דירה + הוצאות של נסיעות\קניות יקרות יותר
אני שואלת שוב באופן כללי- האם בפריפריה באופן גורף אין עבודות טובות? האם בפריפריה באופן גורף הקניות יקרות יותר?
הפריפריה מורכבת מהרבה ערים ואי אפשר להגיד באופן גורף שבפריפריה אין עבודה/ קניות יקרות יותר וכן הלאה...
זוג שעובד לא בהייטק ברוב המקרים יוכל למצוא את אותה עבודה באחת מערי הפריפריה אבל עם שכ"ד ריאלי

בלונדי

משתמש פעיל
אני שואלת שוב באופן כללי- האם בפריפריה באופן גורף אין עבודות טובות? האם בפריפריה באופן גורף הקניות יקרות יותר?
הפריפריה מורכבת מהרבה ערים ואי אפשר להגיד באופן גורף שבפריפריה אין עבודה/ קניות יקרות יותר וכן הלאה...
זוג שעובד לא בהייטק ברוב המקרים יוכל למצוא את אותה עבודה באחת מערי הפריפריה אבל עם שכ"ד ריאלי
זה לא נכון ממש, כי למשל היום בבני ברק יש מעונות שכבר נותנות 40 ש"ח לשעה, וכמובן שאפשר למצוא עבודה באותו שכר, אבל כאן במרכז יתחשבו בך ויהיה עבודה קלה ונעימה וכו', ובפרפיריה אינו מוכרח שיהיה כך

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

אני חושבת שזה נכון לחלק מהפריפריה ועל למה ואיך וכמה זה גורף ישיבו המומחים.
אבל לדעתי, ותחשבי טוב על מה שאני אומרת, ואני אומרת את זה ממש מנסיון קרוב.
זוג מתחתן, השכירות 1000 ש"ח בפריפריה, המלגה בכולל גבוהה מאד ויש גם חלוקות. באמת הוא מסתדר יופי. האשה חוגגת, עובדת ברבע חצי משרה, אין לה תאוות בצע ולא מצוקה כלכלית, היא פשוט על מי מנוחות. כל אחיותיה מהמרכז מקנאות בה.
השנים עוברות נולדים ילדים ההוצאות גדלות ועכשיו האשה מתקשית למצוא פרנסה, ההרגל עשה את שלו, הנסיון איננו, וטכנית קשה לה עכשיו עם הילדים לצאת (לאן?) באוטובוסים וכו'.

החוסר מצוקה בשנים הפוריות שאין הרבה ילדים ויש מעונות ויש הרבה כח , מוטיבציה ופניות הדעת מביאות לזה שאנשים לא מצליחים ברגע הצורך בגיל 30-35-40 פתאום למצוא עבודה נורמלית ומכניסה.
כשיש מצוקה יש יצירתיות

חרישאי

משתמש מקצוען
אני חושבת שזה נכון לחלק מהפריפריה ועל למה ואיך וכמה זה גורף ישיבו המומחים.
אבל לדעתי, ותחשבי טוב על מה שאני אומרת, ואני אומרת את זה ממש מנסיון קרוב.
זוג מתחתן, השכירות 1000 ש"ח בפריפריה, המלגה בכולל גבוהה מאד ויש גם חלוקות. באמת הוא מסתדר יופי. האשה חוגגת, עובדת ברבע חצי משרה, אין לה תאוות בצע ולא מצוקה כלכלית, היא פשוט על מי מנוחות. כל אחיותיה מהמרכז מקנאות בה.
השנים עוברות נולדים ילדים ההוצאות גדלות ועכשיו האשה מתקשית למצוא פרנסה, ההרגל עשה את שלו, הנסיון איננו, וטכנית קשה לה עכשיו עם הילדים לצאת (לאן?) באוטובוסים וכו'.

החוסר מצוקה בשנים הפוריות שאין הרבה ילדים ויש מעונות ויש הרבה כח , מוטיבציה ופניות הדעת מביאות לזה שאנשים לא מצליחים ברגע הצורך בגיל 30-35-40 פתאום למצוא עבודה נורמלית ומכניסה.
כשיש מצוקה יש יצירתיות
איפה שכירות 1000 שח, אני בא עכשיו

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
איפה שכירות 1000 שח, אני בא עכשיו
גם נכון. זה חלק מהטענה שהשכירות נמוכה.
אז הקצנתי עמדות להראות שגם ב1000 זה לא משתלם בלי לקנות דירה.
אבל יש בירוחם, ואתה לא תבוא לא עכשיו ולא מחר

שירה רחל

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
המדינה לא אמורה לחלק למי שגר במרכז, אבל לדעתי ברגע שאנשים שקונים דירות לילדים שלהם במרכז יצליחו פחות באיסוף כספים (וד״ל) , אולי אז הפריפריה תתאזן...

ruth322

משתמש רשום
צילום מקצועי
לא הבנתי על מה התלונות?
למה אתם חיים בתחושה שמישהוא צריך לסייע לכם?
נכון יש יוקר מחיה , כל תלונה על זה היא בצדק!!
אבל תקחו את עצמכם בידיים,
אף אחד לא אמור לעזור לכם בשכר דירה.
אז אם התלונות היו על הריביות היקרות שמייקרות את שכר הדירה , על המחיר המטורף של הדיור וכדומה
זה בצדק.
אבל להתלונן על זה שלא עוזרים לך?
כל אחד צריך לקחת אחריות על עצמו ולא לצפות לעזרה מאחר אם נותנים לך תגיד תודה, אבל מפה ועד לצפות ועוד לדרוש!
לא מספיק לך משכורת של חצי משרה או לא יודעת כמה, תעבוד משרה מלאה.
רוצים לגור במרכז, תספגו את העלויות האלו, זה כמו כל דבר בחיים - רוצים משהו טוב - תשלמו עליו.. (כן.. כן .. זה גם בדיור וגם במוצרים שאתם קונים ועוד ועוד)

ולגבי הזיוף משכורות -
המדינה יודעת עם מי יש לה עסק,
לאט לאט הנתונים יגיעו אליהם מביטוח לאומי, ככה שהתלושים כבר לא יהיו רלוונטי.
אז מי שזה היה הפתרון שלו.. שיתחיל לחשוב על משהו אחר.

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
לא הבנתי על מה התלונות?
אז אם התלונות היו על הריביות היקרות שמייקרות את שכר הדירה , על המחיר המטורף של הדיור וכדומה
זה בצדק.
כל אחד צריך לקחת אחריות על עצמו ולא לצפות לעזרה מאחר אם נותנים לך תגיד תודה, אבל מפה ועד לצפות ועוד לדרוש!
רוצים לגור במרכז, תספגו את העלויות האלו, זה כמו כל דבר בחיים - רוצים משהו טוב - תשלמו עליו.. (כן.. כן .. זה גם בדיור וגם במוצרים שאתם קונים ועוד ועוד)

ולגבי הזיוף משכורות -
אף אחד לא בא בדרישות לצדקות.
יש תכנית שבאה לסייע לאלו שאין ברשותם דירות (בעיני זה בדיוק כמו הנחה למעונות. גם שם את מבקשת מהאנשים לקחת את עצמם בידיים?)
והקריטריונים של התכנית לא מספיק מותאמים בצורה הגיונית.

לא מספיק לך משכורת של חצי משרה או לא יודעת כמה, תעבוד משרה מלאה
זה בדיוק מה שכתב כאן מישהו, אחד משתכר בעבודה מסויימת שלא מעסיקה אותו במאה אחוזי משרה סכום שמגיע לשכר מינימום, האם בשביל לקבל את הסיוע שהוא זכאי לו כמו חברו שעובד מאה אחוז משרה ומקבל שכר מינימום, הוא צריך לעזוב את העבודה וללכת לעבודה אחרת עם אותה משכורת ולעבוד יותר שעות?

וסתם כך, הרי נתונים השתנו במדינה, שכר המינימום עלה, כך שצריך לשקלל את הנתון הזה ולא לבקש מצד אחד שיעבדו מאה אחוז משרה ומצד שני שלא ישתכרו בסכום מקסימלי מסויים שהוא על הגבול הבלתי אפשרי לעמוד בשני התנאים במקביל.
בנוסף מחירי השכירות עלו בכל הארץ, גם בפריפריה, צריך לשקלל גם את זה בסך הנתונים..

מיכי82

משתמש פעיל
לא הבנתי על מה התלונות?
זה בצדק.

ולגבי הזיוף משכורות -
זה בעצם אותו הדבר, זו אותה מדינה שמעלה את מחירי הדיור היא זו שכביכול מסייעת למי שזקוק
ככה שאין הבדל בין לטעון שהמדינה צריכה להוזיל מחירי דיור לבין לתת סיוע.

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יש תכנית שבאה לסייע לאלו שאין ברשותם דירות (בעיני זה בדיוק כמו הנחה למעונות. גם שם את מבקשת מהאנשים לקחת את עצמם בידיים?)

זה בדיוק מה שכתב כאן מישהו, אחד משתכר בעבודה מסויימת שלא מעסיקה אותו במאה אחוזי משרה סכום שמגיע לשכר מינימום, האם בשביל לקבל את הסיוע שהוא זכאי לו כמו חברו שעובד מאה אחוז משרה ומקבל שכר מינימום, הוא צריך לעזוב את העבודה וללכת לעבודה אחרת עם אותה משכורת ולעבוד יותר שעות?

וסתם כך, הרי נתונים השתנו במדינה, שכר המינימום עלה, כך שצריך לשקלל את הנתון הזה ולא לבקש מצד אחד שיעבדו מאה אחוז משרה ומצד שני שלא ישתכרו בסכום מקסימלי מסויים שהוא על הגבול הבלתי אפשרי לעמוד בשני התנאים במקביל.
בנוסף מחירי השכירות עלו בכל הארץ, גם בפריפריה, צריך לשקלל גם את זה בסך הנתונים..
מי שעובד במשרה מלאה לא משנה כמה הוא מרויח אבל הוא מיצה את יכולת ההשתכרות שלו ולכן המדינה חושבת לעזור לו. כי הוא לא יכול להכריח את הבוס שלו להעלות לו במשכורת ואם היה יכול לעבור לעבודה יותר מכניסה וודאי היה עושה.
מי שעובד במשרה חלקית , יכול לעבוד עוד.

לגבי החלק השני, נכון, צריך להתחשב במדד , בהוצאות שגדלו לנפש, לאו דווקא על השכר, כי אם השכר עלה והמחירים ירדו, אז הצורך בסיוע פוחת.

במעונות, הסבסוד לא בא לעזור לאנשים כלכלית אלא לסייע לאמהות לצאת לעבודה

חי עיצובים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נראה שיש כאן כמה ניקים מטעם המדינה ששומרים על קופת האוצר
והם אחראים על חלוקה באופן שווה וראוי בין כל תושבי המדינה

אנא מכם תדאגו שבארנונה המדינה (=משרד הפנים-העירייה) תתייחס להוצאות (=המשכנתא) כמו להכנסות
וכן תדאגו שבסיוע לשכר דירה יעלה בהתאם למדד והשכר והריביות וכו'

תודה לכם שומרי הקופה

הת"ת המרכזי

משתמש פעיל
לגבי עבודות בפריפריה
בחיפה יש מלא עבודות
וככל שיהיה יותר חרדים בפריפריה
כך גם ההתחשבות בצרכי הציבור החרדי גדלים

ruth322

משתמש רשום
צילום מקצועי

הכל גלגל -
המדינה נותנת ונותנת - מאיפה היא תממן את זה?
מהמיסים והריביות שהיא מעלה וכו וכו...
היא תמשיך לתת, הכל ימשיך לעלות.

סיוע בשכר דירה אמור להיות לאנשים שאין ביכולתם להתפרנס אם זה מסיבות בריאותיות או נפשיות..
אבל אם בנ"א בריא שיכול ללכת לעבוד, ובוחר אחרת - שיסע בתוצאות.
אם אני בחרתי בחיי תורה, זה על כל המשתמע מכך.
זה לקחת בחשבון שההכנסה היא פחות, שהרמת חיים היא פחות וכל מה שמסביב לכך.
תחיה את החיים בהתאם ליכולות שלך, לא בהתאם לרצונות שלך (אלא אם כן זה מסתדר לך)
אני רואה זוגות שמתעקשים לגור בירושלים, למה?
משלמים על איזה חדר וחצי 4 אלף שקל.
בעיר אחרת אפשר במחיר הזה להשיג דירה יותר גדולה..
אז אם בחרתם להשאר בעיר יקרה, זה על כל המשתמע מכך.

ruth322

משתמש רשום
צילום מקצועי
זה בעצם אותו הדבר, זו אותה מדינה שמעלה את מחירי הדיור היא זו שכביכול מסייעת למי שזקוק
ככה שאין הבדל בין לטעון שהמדינה צריכה להוזיל מחירי דיור לבין לתת סיוע.
בטח שיש הבדל.
כי גם שמחירי הדירות היו יותר זולים - המצב של האנשים לא השתנה.
זה לא תגיד מישהוא הרוויח X וכשעלה המחירים של הדירות הוא עבד יותר...
ותקרא את התגובה למעלה -
מאיפה המדינה תממן את כל הסיוע הזה, מהתושבים.. כלומר מיסים נוספים.. בקצב הזה המחירים ימשיכו לעלות

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה