אשמח לקבל פה מקורות ועניינים על המנהג לעשות סיום מסכת בתשעת הימים
על הקשר בין תשעת הימים לסיום מסכת
תודה רבה!
תודה רבה!
אני לא שואל פה על החלק ההלכתיאין קשר
פשוט מי שעושה סיום מותר לו לעשות סעודה כסעודת שלמה בשעתו ויתכן שגם מוזיקה
אבל בכל אופן פה זה לא פורום הלכתי כך שכ"א יעשה שאלת רב
עיקר הקשר הידוע במחוזותינו הוא רצונם של אנשים מסוימים לאכול בשר בתשעת ימים.על הקשר בין תשעת הימים לסיום מסכת
חס וחלילהעיקר הקשר הידוע במחוזותינו הוא רצונם של אנשים מסוימים לאכול בשר בתשעת ימים.
וההבנה שהדרך היחידה היא לעשות סיום....
אני לא מחפש טעמים להלכהבבקשה אם מישהו מביא טעמים להלכה כל שהיא שיביא מקורות לפעמים אנשים מביאים סתם טעמים מומצאים שזה לפעמים בגדר מגלה פנים בתורה שלא כהלכה
לא דיברת עליך ר"מ חשוב ביותר דיברתי על כל מיני טעמים שהביאו כאן ויתכן וזה נכון רק רציתי מקורות כי השטויות שלפעמים אנשים אומרים אין לזה סוףאני לא מחפש טעמים להלכה
אני מחפש טעמים למנהג ישראל תורה
ולמה את חושב שזה בכלל מגלה פנים בתורה שלא כהלכה?
תודה רבה!מנסה שוב...
הרי נאמר: "משנכנס אב ממעטין בשמחה", ואילו סיום מסכת הוא עניין שמח - ולכן אנחנו מנסים למתק את העניין של הימים האלו, בענינים של שמחה - ע"פ תורה - והרי "תורת ה' תמימה משיבת נפש".אני לא שואל פה על החלק ההלכתי
לכל מנהג יהודי יש מקורות וטעמים לדבר ואת זה אני רוצה לדעת
יש את ההוראה של הרבי מלובביץ'אשמח לקבל פה מקורות ועניינים על המנהג לעשות סיום מסכת בתשעת הימים
תודה רבה!
הבבא סאלי התיר לאכול עוף בה' אב, לכבוד היארצייט ואף חייב אחרים לאכולאני יודעת שיש עניין לעשות סיום היום בלילה לכבוד היארצייט של האר"י הקדוש
ח"ו, אם סיום מסכת בשביל יהודי הוא רק אכילת בשר אז המצב חמור!!!עיקר הקשר הידוע במחוזותינו הוא רצונם של אנשים מסוימים לאכול בשר בתשעת ימים.
וההבנה שהדרך היחידה היא לעשות סיום....
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכ
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה: