דיון סופרים - אוהבים לקרוא?

אני אוהב לקרוא?

• איך אפשר בלי לקרוא? קורא כל מילה כתובה

הצבעות: 72 57.6%
  • בטח, אני מאוד אוהב לקרוא.

הצבעות: 52 41.6%
  • קורא, לא חולה על זה אבל נחמד. למה לא.

הצבעות: 4 3.2%
  • מדי פעם, אם משהו מעניין אותי מאוד. בגדול לא קורא.

הצבעות: 4 3.2%
  • שונא לקרוא. מעדיף לכתוב.

הצבעות: 1 0.8%
  • שונא לקרוא וגם לכתוב.

הצבעות: 0 0.0%
  • אחר

הצבעות: 3 2.4%

• סה"כ מצביעים
    125

מכונתכתיבה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
לא חושבת שיש סופר שלא אוהב לקרוא,
אם יש חיה כזו אשמח לשמוע ממנה...
לגבי חומר משעמם, אני לא מסוגלת לקרוא חומרים משמימים
כמה שאנסה לא אצליח לקרוא ספר לא איכותי.
אוטומטית מרוב שעמום אדלג את הרוב או אסגור אחרי דקה. (כנ"ל פוסטים מייגעים)
(זה מסוג הדברים שבעלי משתאה איך אני גומרת ספר בחצי שעה...
קוראים עמודים ראשונים ואחרונים ו'נגמר הסיפור' תרתי משמע :)
כמובן שספר איכותי ירתק אותי ברמות שאני כמעט לא מגיבה לסביבה, קוראת אותו בשלוק אחד. וכמובן, זוכרת אותו לאורך שנים.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אני לא יכול להגדיר את עצמי כ'סופר', אולי כ'כותב מתחיל', אבל השאלה היא על כל מי שעוסק באומנות הכתיבה.
לדעתי, אי אפשר להשוות בין הקריאה של קורא מן השוק, לקריאה של סופר.
קורא רגיל פותח ספר בשביל לצלול אליו, להכנס לעולם קסום, ולשכוח מהעולם לכמה שעות.
סופר, לעומת זאת, לא יכול לצלול לספר. הוא כל הזמן בוחן את הספר מבחינה ספרותית, האם יש בו שגיאות, האם הדיאלוגים אמינים, האם העלילה 'תפורה' היטב, ומנסה ללמוד ממנו טכניקות כתיבה.
האם אפשר להשוות זאת לקורא רגיל? האם אפשר לצפות ממנו לאותה הנאה שיש לקורא רגיל?
ברגע שהקריאה היא למטרת התמקצעות וביקורת, וקשה ליהנות ממנה, כבר עדיף לקרוא ספרי עיון והדרכה.

בכל פעם אני משתאה לקרוא כל מיני 'מבקרי קולנוע' שמדרגים את 'רמת ההנאה' שלהם מהסרט. היי, חברה, אם אתם עסוקים כל הזמן בבדיקה אם המשחק אמין, אם הטכניקה מוצלחת, אם העלילה משכנעת, איך אתם רוצים ליהנות ממנו?

בכל אופן, אני מאד נהנה לקרוא כתבות. במיוחד אם הן מסקרות היטב את הנושא. אני ממליץ לקרוא את סדרת הכתבות של השבועות האחרונים ב'בתוך המשפחה' בנושאי כתיבה וסופרות.

7שבע7

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
סופר, לעומת זאת, לא יכול לצלול לספר. הוא כל הזמן בוחן את הספר מבחינה ספרותית, האם יש בו שגיאות, האם הדיאלוגים אמינים, האם העלילה 'תפורה' היטב, ומנסה ללמוד ממנו טכניקות כתיבה.
ברגע שהקריאה היא למטרת התמקצעות וביקורת, וקשה ליהנות ממנה, כבר עדיף לקרוא ספרי עיון והדרכה.
היה לי כך אחרי שסיימתי לימודי עריכת לשון. כמעט לא הייתי מסוגלת לקרוא ספרים, כי פשוט לא נהניתי - כל הזמן הייתי עסוקה במעקב אחר שגיאות.
אבל לומדים להתרגל לזה... גם בקשר לבחינת הרמה הספרותית וכל מה שיוצא ממנה. הביקורת התמידית הזו עדיין קיימת, כמובן, אבל אפשר בד בבד ליהנות מהקריאה... ואם הספר כתוב טוב (הן ספרותית והן לשונית) - ההנאה אף משתבחת...

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אני ממליץ לקרוא את סדרת הכתבות של השבועות האחרונים ב'בתוך המשפחה' בנושאי כתיבה וסופרות.

מי הכתב/ת?
השבוע - בינה מור.
שבוע שעבר - אפי גרין.

אשר שרבר

משתמש סופר מקצוען

מנוחה כהן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אני מסוגלת לקרוא כל דבר כתוב, לא משנה מה.
בעיתות מצוקה אפילו טקסטים באנגלית :eek:
ובגלל שאני מתעניינת בכמה סגנונות מסויימים, שחסר מהם לצערי בציבור החרדי, הרצון לכתוב חומר איכותי התגבר אצלי מאד.

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אולי אפשר להעלות לכאן צילומים של הכתבות?
זה מלפני שבועיים. היתה עוד כתבה באותו שבוע על תגובות של הקוראים.
של השבוע האחרון לדעתי יותר מעניין מהבחינה המקצועית, אין לי את העיתון אצלי.

קבצים מצורפים

• IMG_2437.JPG
    IMG_2437.JPG
    KB 396.2 · צפיות: 67
  • IMG_2440.JPG
    IMG_2440.JPG
    KB 532.8 · צפיות: 72
  • IMG_2441.JPG
    IMG_2441.JPG
    KB 563.2 · צפיות: 61
  • IMG_2443.JPG
    IMG_2443.JPG
    KB 559.7 · צפיות: 55
  • IMG_2446.JPG
    IMG_2446.JPG
    KB 569.5 · צפיות: 60
  • IMG_2447.JPG
    IMG_2447.JPG
    KB 503.1 · צפיות: 61

RACHELIZ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
השבוע קצת הוציאו את הרוח מהמפרשים...

מ"ם

משתמש סופר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אני לא יכול להגדיר את עצמי כ'סופר', אולי כ'כותב מתחיל', אבל השאלה היא על כל מי שעוסק באומנות הכתיבה.

בכל פעם אני משתאה לקרוא כל מיני 'מבקרי קולנוע' שמדרגים את 'רמת ההנאה' שלהם מהסרט. היי, חברה, אם אתם עסוקים כל הזמן בבדיקה אם המשחק אמין, אם הטכניקה מוצלחת, אם העלילה משכנעת, איך אתם רוצים ליהנות ממנו?

בכל אופן, אני מאד נהנה לקרוא כתבות. במיוחד אם הן מסקרות היטב את הנושא. אני ממליץ לקרוא את סדרת הכתבות של השבועות האחרונים ב'בתוך המשפחה' בנושאי כתיבה וסופרות.

וואו!
התחלתי לקרוא את האשכול, ותכננתי להגיב בדיוק את התגובה הזו.
כולל המשל מקולנוע.

חסכת לי, תודה רבה.

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
לא תמיד זה כך ולא אצל כולם.
יש כאלה שיכולים להתנתק, ולקרוא את הספר רק בשביל ההנאה.

וגם למטרת התמקצעות וביקורת - דבר ראשון קוראים את הספר בהנאה, בלי לחפש כלום. מקסימום אם משהו מפריע לא מעיפים את זה מיד מהראש אלא מניחים לעיון חוזר בהמשך.
ואחרי גמר הקריאה הראשונה מנתחים מה היה כאן, מעלעלים שוב בשביל הביקורת ועוברים על הספר ממבט מקצועי.

יש את זה בכל תחום ומקצוע. גם במוזיקה, ציור וכו'. בתחילת הלימודים זה קשה, ומאבדים את ההנאה הפשוטה. אבל אחר כך לומדים קצת להוריד את המבט המקצועי בזמן שהוא לא נצרך.

תודה על ההקפצה...

מ"ם

משתמש סופר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אני אכן משתדל כל פעם להגיע לטקסט מהמקום הכי בסיסי ופשוט, ולנסות לקרוא את הסיפור כאילו באמת התרחש, ולא כאילו מישהו כתב אותו.
אבל זה קשה.
במקרה שזה מצליח, זה בדרך כלל מלמד שהסיפור עשוי ברמה מעולה, לפעמים היא אפילו קרובה לשלמות.

כשהתפרים גסים מדי, זה יבלוט בין אם תרצה ובין אם לא תרצה.

מ"ם

משתמש סופר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
זה עלה בעבר גם כאן:

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אני אכן משתדל כל פעם להגיע לטקסט מהמקום הכי בסיסי ופשוט, ולנסות לקרוא את הסיפור כאילו באמת התרחש, ולא כאילו מישהו כתב אותו.
אבל זה קשה.
במקרה שזה מצליח, זה בדרך כלל מלמד שהסיפור עשוי ברמה מעולה, לפעמים היא אפילו קרובה לשלמות.

כשהתפרים גסים מדי, זה יבלוט בין אם תרצה ובין אם לא תרצה.
אולי כי אצלי גם הגישה לביקורת - היא לא במובן השלילי לביקורת.
אני גם מחפשת את המקומות הטובים, ממצה את ההנאה בחלקים מצוינים יותר מקורא פשוט שלא מתעמק.

מ"ם

משתמש סופר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אולי כי אצלי גם הגישה לביקורת - היא לא במובן השלילי לביקורת.
אני גם מחפשת את המקומות הטובים, ממצה את ההנאה בחלקים מצוינים יותר מקורא פשוט שלא מתעמק.

עוד הרבה לפני הביקורת, שלילית או חיובית.
האם אתה בכלל מצליח להסתכל על הסיפור כמו המוצר שהוא אמור להיות (עבור המוני הקוראים שאינם מתעסקים בכתיבה), או כמו יוצר שבוחן איך הוא נוצר.

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עוד הרבה לפני הביקורת, שלילית או חיובית.
האם אתה בכלל מצליח להסתכל על הסיפור כמו המוצר שהוא אמור להיות (עבור המוני הקוראים שאינם מתעסקים בכתיבה), או כמו יוצר שבוחן איך הוא נוצר.
בדרך כלל, אם מישהו בוחר לקרוא ספר לא לשם ביקורת זה להנאה ובילוי, למה שלא יהנה ויבלה?
זה אמור להיות חויה טובה.
אז כן, כשלוקחים ספר ליד סתם כי רוצים לקרוא, אפשר לשים את החלק הביקורתי לנמנם.
כמשל, מישהו שתחום האפיה אינו מעניין אותו בכלל.
כשהוא טועם עוגה חדשה, הוא גם כן שם לב לטעים או פחות, מתפורר, נימוח וכו'.
זה לא שמרדימים את כל החושים, וגם הקוראים שלא מתעסקים בכתיבה לא בולעים את הספר בלי לחשוב עליו.
ולדעתי אפשר להגיע למצב הזה, גם למי שעסוק מאד ביום יום בביקורת כתיבה.

מ"ם

משתמש סופר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
הדוגמה מקולנוע היא מצוינת.
כל מי שמתעסק בתחום, החל מסטודנט, כבר לא באמת יכול להיסחף לסרט כאילו הסיפור באמת התרחש, כמו שאר המוני העם.
הוא רואה היכן יש לונג שוט, מתי החליפו עדשה, שיקולי זווית, וכן הלאה.
עם כל הרצון הטוב, וההנאה המרובה (והאחרת) שהוא יצבור מסרט שעשוי היטב, ועד כמה היוצר גאון ועד כמה הצליח לגרום לכל שאר הצופים להרגיש שזה אמיתי -
את ההנאה הפשוטה של סיפור שבאמת קורה, הוא איבד לעולמים.

בספרים זה שונה. יש יותר אפשרות לכבות ולהיסחף, הצדדים הטכניים פחות בולטים על כל צעד ושעל.
ועדיין, מי שבאמת עוסק בתחום רוב זמנו, לא יוכל להחזיר את הגלגל לאחור.

מנוחה כהן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אחרי ששמתי לב שזה מה שקורה אצלי גם, שכל ספר עובר ב13 נפות כדי לבדוק אם כבודו ראוי לשכון בספרייתי, החלטתי שאני לא הורסת לעצמי את ההנאה מלקרוא, בגלל שהתחלתי לכתוב.
אז כשאני קוראת אני קוראת, ואם יש קטע מרגיז ממש- אני מקדישה לו כמה דק כדי לשכתב אותו מחדש לעצמי בראש. לא כדי להעביר ביקורת, אלא כדי להחליק לי אותו בגרון.
חוץ מהתרגיל שבעניין, זה גם פשוט כיף.
באמירה זהירה- אני נהנית עכשיו הרבה יותר לקרוא ספרים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה